Tουρκία: Νεκροί έπεσαν δυο αγωνιστές του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) που εισέβαλλαν στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, έθεσαν υπό αιχμαλωσία και εν τέλει εκτέλεσαν τον εισαγγελέα που ήταν επιφορτισμένος με την υπόθεση της κρατικής δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και της εξέγερσης του Gezi. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το καθεστώς της Τουρκίας απάντησε στα αιτήματα των μαχητών με απαγόρευση μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας που αφορά την αιχμαλωσία για λόγους «εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης» και εν τέλει με εισβολή των ειδικών δυνάμεων. Μετά το γεγονός συγκρούσεις σημειώθηκαν μέρα στις εξεγερμένες γειτονίες του Gazi και Okmendani ενώ την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Κωνσταντινούπολη με 2 μπάτσους τραυματίες και μία εκ των δυο δραστών νεκρή ενώ και επίσης τα Τουρκικά ΜΑΤ κάνουν δεκάδες συλλήψεις φοιτητών στη Νομική σχολή της Κωνσταντινούπολης. Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από περίβλημα δακρυγόνου, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί εν μέσω επιχείρησης της αστυνομίας για τη διάλυση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.Η υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν, που κατέληξε τον Μάρτιο του 2014 και αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί 269 ημέρες, μετατράπηκε σε σύμβολο της βίαιης καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το 2013 και της «αυταρχικής εκτροπής» για την οποία την κατηγορούν οι αντίπαλοί της. Ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει δημόσια «τρομοκράτη» τον έφηβο.
(Πηγή: Διάφορα αστικά και κινηματικά μέσα)
Ισπανία: Σε οχτώ συλλήψεις Ισπανών πολιτών σε σχέση με τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι οχτώ συλληφθέντες που μεταφέρθηκαν με τα μάτια κλειστά στα κρατητήρια ήταν όλοι αντιφασίστες εθελοντές που βρέθηκαν έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων του Ντονμπάς. Οι δύο απ’ αυτούς ήταν και οι πρώτοι διεθνείς εθελοντές στο Ντονμπάς, οι οποίοι ίδρυσαν τη διεθνή μονάδα «Κάρλος Παλομίνο» στα πλαίσια της ταξιαρχίας “Vostok” ενώ αργότερα μεταπήδησαν στην κομμουνιστική μονάδα της ταξιαρχίας «Φάντασμα». Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δολοφονίες, κατοχή όπλων και εκρηκτικών και για παραβίαση της ουδετερότητας της Ισπανίας στη συγκεκριμένη σύγκρουση. Οι κατηγορίες βασίζονται αποκλειστικά σε φωτογραφίες και βίντεο που οι ίδιοι ανάρτησαν στο facebook και στο youtube, όπου φέρουν στολές των πολιτοφυλακών και οπλισμό και μιλούν για την ανάγκη διεθνιστικής αλληλεγγύης στην αντιφασιστική-αντιολιγαρχική εξέγερση στην Ουκρανία.
(Πηγή: athens.indymedia.org)
Γαλλία: Στις 13 μαρτίου ξεκίνησε η δική του αντιεξουσιαστή συντρόφου Jean François Chazerans. Στο μάθημά του μετά το χτύπημα κατά της εφημερίδας Charlie Hebdo, ο σύντροφος που εργάζεται σαν καθηγητής φιλοσοφίας δεν παρευρέθηκε στη σιγή ενός λεπτού (δεν είχε μάθημα εκείνο το πρωί) και όταν τον ρώτησαν από φιλοσοφικής άποψης τη γνώμη του για το γεγονός, το καταδίκασε, σημειώνοντας όμως πως τα τελευταία χρόνια κάποιοι εκεί μέσα έχουν συμπεριφορά αχρείων, και είχαν σημαντικό μερίδιο στην καλλιέργεια μίσους. Ο σύντροφος που αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρομοκρατία αθωώθηκε, ενώ στα μέσα Μαρτίου αντιμετώπιζε πειθαρχικό σχετικά με την δουλειά του. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τη συμμετοχή σε πολλές καταλήψεις κτηρίων για στέγαση οικονομικά αδύναμων, «σπάσιμο» δικαστηρίων για κατασχέσεις σπιτιών απόρων και αποφάσεων έξωσης σε απόρους που αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι και δράσεις σε όλη τη περιφέρεια του Poitou-Charente.
(Πηγή: Διάφορα αστικά και κινηματικά μέσα)
Ουκρανία: Αυθόρμητη εξέγερση και καταστολή της από στρατό και Δεξιό Τομέα στην Κονσταντινοβκα της Ουκρανίας στα μέσα Μαρτίου. Αφορμή για το ξέσπασμα της εξέγερσης ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ένα οχτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από τεθωρακισμένο όχημα του ουκρανικού στρατού. Ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο οδηγός και οι στρατιώτες στο όχημα ήταν μεθυσμένοι, και ότι το όχημα κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Κάποια στιγμή έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και έπεσαν πάνω σε ένα πλήθος πεζών, χτυπώντας το οχτάχρονο κορίτσι και μια γυναίκα με ένα μωρό σε καρότσι. Μετά την καταστολή της εξέγερσης αρκετοί κάτοικοι της πόλης έχουν συλληφθεί και μεταφερθεί σε άγνωστο προορισμό. «Αν κάποιος στην Κονσταντίνοβκα χρησιμοποιεί όπλα για να εναντιωθεί στους νόμους των ουκρανικών αρχών, χρησιμοποιεί αυτό το ατύχημα για να προκαλέσει μαζική αναταραχή, τότε θα ρίχνουμε μία προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια θα πυροβολούμε για να σκοτώσουμε. Αν δεν υπάρχει χρόνος για προειδοποίηση, θα σκοτώνουμε αμέσως. Κανείς δεν επιτρέπεται να υπονομεύει με τα όπλα την κυβέρνηση της Ουκρανίας» δήλωσε ο κυβερνητικός βουλευτής Άντον Γερασένκο.
(Πηγή: Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία)
Ισραήλ -Παλαιστίνη: Περίπου 500 ισραηλινοί πολίτες (εβραϊκής και παλαιστινιακής καταγωγής) μαζί με γύρω στις 1.000 Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στις 7 Μαρτίου εκατέρωθεν του σημείου ελέγχου της Καλάντια. Η διαμαρτυρία είχε σκοπό να εκφράσει την ισραηλο-παλαιστινιακή αλληλεγγύη ενάντια στην κατοχή, εν όψει και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Οι 1.000 Παλαιστίνιες γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία από τον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια προς το σημείο ελέγχου που χωρίζει την Ιερουσαλήμ από τη Ραμάλα, με σκοπό να προσεγγίσουν την ισραηλινή πλευρά. Δεκάδες γυναίκες τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 10 από αυτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, αφού όταν πλησίασαν το σημείο ελέγχου οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σπρέι πιπεριού εναντίον τους, προκειμένου να διαλύσουν τη διαμαρτυρία. Αντίστοιχα και στην άλλη πλευρά οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τους διαδηλωτές από την ισραηλινή πλευρά να προσεγγίσουν την πύλη του σημείου ελέγχου.
(Πηγή: intifada.gr)
Η.Π.Α.: Δύο μπάτσοι τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ, ο ένας μπάτσος τραυματίσθηκε στο πρόσωπο και ο δεύτερος στον ώμο. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι πυροβολισμοί προήλθαν από την πίσω πλευρά της ομάδας των συγκεντρωμένων. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.
(Πηγή: Διάφορα αστικά και κινηματικά μέσα)
Κένυα: Στις 2 Απρίλη 2015 μ.χ. Δολοφονήθηκαν 147 άνθρωποι από επίθεση τζιχαντιστών σε πανεπιστήμιο της Κένυα αλλά τη συγκεκριμένη μέρα και την επόμενη η είδηση δεν υπήρχε πουθενά στα Ελληνικά αστικά μ.μ.ε. γιατί απλά η Κένυα δεν ανήκει στον δυτικό κόσμο. Εξάλλου μας απασχολούσαν άλλα «σημαντικότερα» θέματα που (καίνε) όπως ήταν η απόδραση της Σταμάτη, και τι είπε ο Πανούσης για την «ανομία των καταλήψεων», τη φετινή έλευση του «αγίου φωτός» με τιμές αρχηγού κράτους. Και σκυλιά να σκοτώνονταν θα είχαμε πλήρες ρεπορτάζ. Τουλάχιστον 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά στην Κένυα. Σε λάθος χώρα. Σε λάθος ήπειρο. Με λάθος ιδιότητα. Με λάθος χρώμα δέρματος, με λάθος θρησκεία. Οι φοιτητές της Κένυα δεν είναι Charlie Hebdo. Ο κόσμος δεν θα προσφέρει τον οβολό του ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη βασανισμένη χώρα, οι εφημερίδες δεν θα «ξεπουλήσουν», δεν θα υπάρξουν συλλεκτικά τεύχη, δεν θα παρελάσουν οι πολιτικοί, τίποτα από όλα αυτά. Γιατί ίσως, στην ζυγαριά του ενδόμυχου ρατσισμού μας, ένας Ευρωπαίος αντιστοιχεί σε δέκα Κενυάτες, και έτσι ο απολογισμός του αίματος μειώνεται στην αντίληψη και την συνείδηση μας.