300, 500, 1.000 λόγοι για άσκοπη μετακίνηση

Το κράτος χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την προστασία της υγείας μας επιχειρεί να στριμώξει τη ζωή μας σε 6 λόγους μετακίνησης, και μας υποχρεώνει η έξοδος να συνοδεύεται με την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχει άσκοπη μετακίνηση

Το άραγμα στο πάρκο, η βόλτα να ξεσκάσεις, η συμμετοχή στη διαδήλωση, η περιπλάνηση στην πόλη μας και τις γειτονιές μας δεν χωράνε στους κωδικούς των κρατικών φορέων. Χωράνε όμως στα κεφάλια όσων δεν την παλεύουν στο δουλειά-σπίτι-σπίτι-δουλειά, όσων δεν ψήνονται να δουλεύουν για να τα φάνε στα ψώνια, όσων περιμένουν άλλη μία ανανέωση στο ταμείο ανεργίας, όσων τα νοίκια ανεβαίνουν και οι μισθοί κόβονται, όσων, όσων, όσων…

Το πρόστιμο των 300€ είναι η πιο ακραία οικονομική επιβολή εις βάρος των φτωχών. Ένα πρόστιμο είναι ίσο με τον βασικό μισθό. Εάν κάποια φάει πρόστιμο, ξόφλησε για έναν μήνα, τουλάχιστον, γιατί στο προλεταριάτο δεν κόπηκε το νοίκι, η εφορία κ.τ.λ. με κρατική εντολή, όπως έγινε στα αφεντικά. Και όλα αυτά γιατί ο «λόγος» μετακίνησης δεν έπεισε τα σαΐνια της πόλης, τους μπάτσους.

Παράλληλα, ενημερωνόμαστε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας παγώνει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε διαστήματα που υπήρχαν καλεσμένες κινητοποιήσεις, όπως το τετραήμερο του Πολυτεχνείου του 2020. Μία κίνηση που ξεκίνησε από άτομα που προσέφυγαν στο ΣτΕ από τη Θεσσαλονίκη. Το συμβούλιο βέβαια, ως θεσμός, λογικά θα επιχειρήσει να σώσει ό,τι γίνεται από τα εξόφθαλμα μέτρα καταστολής που είχε πάρει το καθεστώς, όσες μέρες δεν επιθυμούσε να βρεθεί το αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας στον δρόμο (17 Νοέμβρη 2020, 6 Δεκέμβρη 2020, απεργία Νοέμβρη). Θα επιχειρήσει να σώσει τις αποφάσεις των μπάτσων για α λα χούντα απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Όλα αυτά επιβάλλονται από τους ενορχηστρωτές της θανατοπολιτικής και της βιοεξουσίας. Έννοιες νέες, αν και έχουν καταπιεί τις ζωές μας εδώ και περίπου έναν χρόνο. Το κράτος, τα μίντια, οι μπάτσοι, όλοι οι παρατρεχάμενοι/ες του συστήματος τρέχουν να πάρουν κομμάτι από την πίτα των εξουσιών, και να πάρουν κεφάλι στην κούρσα της εκμετάλλευσης.

Να τους κόψουμε τη φόρα

Να οπλίσουμε τις ανάγκες μας και τις αντιστάσεις μας. Να κάνουμε πράξη την άρνηση πληρωμών των προστίμων, όπως έχει ξανασυμβεί (βλέπε χαράτσι, ΕΝΦΙΑ, ολική άρνηση στράτευσης κ.ά.). Συλλογικά να αντισταθούμε στις ορέξεις των εφοριών, των διευθυντικών τους στελεχών. Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των «άτρωτων» κυνηγών κεφαλών.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο, την απομόνωση και τους μπάτσους να ρυθμίζουνε τις ζωές μας.

Δώσε τρόπο στην οργή

Εξέγερση – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση

ισαΐτάνι