Toυρκία: Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στη ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια. «Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στη δυτική πόλη της Προύσας. Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η σημαία πωλείται στην Τουρκία έναντι 3 τουρκικών λιρών (0,9 ευρώ).
Ιταλία: Ένας απεργός δολοφονήθηκε στην Πιατσέντσα της Ιταλίας, όταν φορτηγό της εταιρείας Logistic GLS έπεσε πάνω στην απεργιακή φρουρά, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το θύμα είναι αιγυπτιακής καταγωγής, πατέρας πέντε παιδιών. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του συνδικάτου, στις αποθήκες της εταιρείας υπήρχε απεργιακή φρουρά που περιφρουρούσε την απεργία που είχε προκηρύξει η USB, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών, σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Και όλα αυτά με την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.
Γερμανία: Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν στις 17/8 ότι άρχισαν εκ νέου παραδόσεις όπλων στο Κουρδιστάν, αφού η κυβέρνηση της αυτόνομης επαρχίας του Ιράκ δεσμεύτηκε γραπτώς πως τα όπλα αυτά δε θα καταλήξουν στη μαύρη αγορά. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε πως το Βερολίνο παρέδωσε 70 τόνους όπλων -συμπεριλαμβανομένων 1.500 τουφεκιών, 100 φορητών εκτοξευτήρων ρουκετών και τριών τεθωρακισμένων οχημάτων- στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στην Αρμπίλ την Τρίτη 17/8. Η Γερμανία ανέστειλε τις παραδόσεις όπλων των Ιανουάριο, έπειτα από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία κάποια από τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κουρδιστάν στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αργότερα διαπιστώθηκε πως πωλούνταν στη μαύρη αγορά.
Κίνα: Η αστυνομία εισέβαλε σε ένα εξεγερμένο χωριό στη νότια Κίνα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις κατά της παράνομης αρπαγής γης. Οι διαμαρτυρίες στην πόλη της επαρχίας Wukan ξεκίνησαν όταν οι αρχές συνέλαβαν τον εξαιρετικά δημοφιλή αρχηγό του χωριού. Πλάνα από την επιχείρηση της αστυνομίας έδειξαν διαδηλωτές να εκσφενδονίζουν τούβλα και μπουκάλια σε μια φάλαγγα των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού έχουν μεγάλη ιστορία αντίστασης στην κυβερνητική εξουσία· αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη εξέγερση τα τελευταία χρόνια μετά από αυτή του 2011, όταν κομματικά στελέχη είχαν προβεί σε κατάσχεση και πώληση μεγάλου μέρους από τη γη τους.
Φινλανδία: Ένας Φινλανδός, ο Jimi Joonas Karttunen, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από νεοναζί από το Κίνημα Φινλανδικής Αντίστασης (FRM) το Σάββατο στις 10 Σεπτεμβρίου, εξέπνευσε λόγω των τραυματισμών του. Τα νέα μαθεύτηκαν από τον πατέρα του νεαρού, τον Kauko-Vesa Karttunen, μέσω ανάρτησης στο Facebook το Σάββατο 17/9, και η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού σχολικού φίλου του νεκρού. Η επίθεση ενάντια στον 28χρονο συνέβη κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης του FRM στο κέντρο του Ελσίνκι. Ο Karttunen δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από μέλη του FRM και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος, αφού είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τους διαδηλωτές. Σε ανάρτηση στον ιστότοπό του, το αντιφασιστικό δίκτυο Varis συνέδεσε ονόματα με πρόσωπα τα οποία φαίνονται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το FMR. Αρκετοί από αυτούς έχουν ποινικό μητρώο για λόγους βίας ενάντια σε έγχρωμους, ομοφυλόφιλους και πολιτικούς αντιπάλους.
Πολωνία: «Μαύρη Δευτέρα» ονομάζεται η 4η Οκτώβρη, με δεκάδες χιλιάδες μαυροφορεμένες γυναίκες να διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια στα σκληρά μέτρα για απαγόρευση των εκτρώσεων από πλευράς της δεξιάς κυβέρνησης του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη». Μέσα σε ένα κλίμα θρησκευτικού παραλογισμού, ο νόμος που ίσχυε από το 1993 επιβάλλει τώρα ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνων σε γιατρούς και γυναίκες που προχωρούν σε εκτρώσεις, και επιπλέον απαγορεύει τη διαδικασία ακόμα και στις περιπτώσεις βιασμού και επικινδυνότητας της ζωής της εγκυμονούσας. Σε ανατολή και δύση τα σώματα των γυναικών ακόμα παλεύουν για απελευθέρωση από το κράτος, την πατριαρχία και τον κάθε λογής θεό.