Αύγουστος
Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Εισβολή των ειδικών δυνάμεων της μαλαισιανής αστυνομίας στο κοινωνικό κέντρο Rumah Api κατά την διάρκεια συναυλίας. Η αστυνομία, η οποία δήλωσε προσχηματικά ότι πραγματοποιούσε έρευνα για κατοχή όπλων και εκρηκτικών καθώς και για σχέσεις με την τρομοκρατία, προχώρησε σε 160 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, κυρίως μαλαισιανοί, αλλά και αμερικάνοι, ινδονήσιοι και φιλλιπινέζοι που παρακολουθούσαν τη συναυλία προφυλακίστηκαν για τις τρεις ημέρες και στην συνέχεια απελευθερώθηκαν – οι 158 χωρίς κατηγορίες. Δύο από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη με σειρά κατηγοριών όπως «στάση εναντίον του κράτους » κ.α και αντιμετωπίζουν πρόστιμα και πιθανή ποινή φυλάκισης που φτάνει μέχρι τα είκοσι χρόνια. Η εισβολή των μπάτσων στο Rumah Api πιθανότατα αποτελεί απάντηση του κράτους στις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες επιθετικές δράσεις ενάντια σε τραπεζικά κτήρια και πολυεθνικές που πραγματοποιούνται τα δύο τελευταία χρόνια στην Κουάλα Λουμπούρ.
Σεπτέμβρης
Ουκρανία: Συνεχίζεται η διαδικασία αποκομμουνιστικοποίησης του κράτους, όπως χαρακτηρίζεται η καταστροφή όλων των σοβιετικών συμβόλων που υπάρχουν ακόμα στην Ουκρανία από την ακροδεξιά κυβέρνηση. Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν την κατεδάφιση της Αψίδας της Φιλίας των Λαών στο Κίεβο, μνημείο που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ένα Ρώσο και έναν Ουκρανό εργάτη να κρατούν το από κοινού το σοβιετικό Μετάλλιο της Φιλίας των Λαών.
Λονδίνο, Αγγλία: Το «Μέτωπο Απελευθέρωσης της Πληροφορίας» ανέλαβε την ευθύνη για την διαρροή εγγράφων στο βρετανικό indymedia της εταιρίας Hacking Team. Τα έγγραφα σχετίζονταν με την έκθεση όπλων DSEI (σημ. πρόκεται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όπλων παγκοσμίως) που έλαβε χώρα στο Λονδίνο εκείνες τις μέρες. H εταιρία αυτή, η οποία προσφέρει υπηρεσίες hacking σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις αλλά και τις αστυνομίες διαφόρων κρατών έχει ξαναποτελέσει στόχο επιθέσεων στο παρελθόν με σημαντικότερη ίσως αυτή που συνέβη μόλις δύο μήνες πριν όταν διέρρευσαν 400 gigabytes εγγράφων τις εταιρίας αποκαλύπτοντας ότι ανάμεσα στους πελάτες της εταιρίας ήταν το FBI, η τούρκικη αστυνομία, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και της Ισπανίας, οι τράπεζες Barclays Bank και Deutsche Bank και η ισραηλινή εταιρία υψηλής τεχνολογίας Elbit Systems.
Kέιπ Τάουν, Νότια Αφρική: Σφοδρές συγκρούσεις με μολότοφ, οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες ανάμεσα σε κατοίκους και την αστυνομία στο προάστιο Masiphumelele στο Κέιπ Τάουν με αίτημα την μεγαλύτερη αστυνόμευση. Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τον φόνο δύο δίδιμων έφηβων σαν αντίποινα για άλλο φόνο που κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν. Στα υποβαθμισμένα προάστια της Νότιας Αφρικής η εγκληματικότητα αποτελεί εντατικό κοινωνικό πρόβλημα καθώς σύμφωνα με στατιστικές δολοφονούνται 49 άνθρωποι κατά μέσο όρο την ημέρα ενώ και οι φυλετικές ανισότητες δεν έχουν αμβλυνθεί καθώς 25 χρόνια την ιστορική πτώση του απαρτχάιντ ο μέσος λευκός κάτοικος της χώρας είναι έξι φορές πλουσιότερος από τον μέσο μαύρο.
Οκτώβρης
Γαλλία: Εισβολή εργαζομένων, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διευθυντικού συμβολίου της Air-France, που θα αποφάσιζε περίπου 3000 απολύσεις κατέληξε σε συμπλοκές κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν εφτά άτομα, όλοι μεγαλοστελέχη και σεκιουριτάδες. Η οργή των εργαζομένων επικεντρώθηκε στους Χαβιέ Μπροσέτα, διευθυντή ανθρωπίνου δυναμικού, και Πιερ Πλισονιέ, αναπληρωτή διευθυντή πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, οι διαδηλωτες αφού τους επιτέθηκαν , τους έσκισαν τα ρούχα και εν τέλει τους ανάγκασαν να σκαρφαλώσουν στα συρματοπλέγματα για να διαφύγουν.
Μαματζού, Μαγιότ: Συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία εξ’αιτίας της αργοπορίας του πανεπιστημιακού λεωφωρείου κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν οχτώ μπάτσοι. Προκειμένου καταστείλουν πιθανή συνέχεια των ταραχών , οι τοπικές αρχές του μικρού αυτού νησιού ζήτησαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων (CRS) από την Γαλλία( καθώς το Μαγιότ – έαν και γεωγραφικά είναι βόρεια της Μοζαμβίκης – αποτελεί γαλλική αποικία και συνεπώς η διαχείριση κρίσεων είναι αρμοδιότητα της μητροπολιτικής Γαλλίας.
Ισραήλ: Αποκάλυψη μεγάλης σε κυκλοφορία εφημερίδας του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία το επίσημο ισραηλινό κράτος εμπλέκεται σε πώληση όπλων κατά την διάρκεια της γενοκτονίας της Ρουάντα. Η πληροφορία κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, όταν κάποιοι δικηγόροι ζήτησαν τα έγγραφα για την εξαγωγή ισραηλινών όπλων στη συγκεκριμένη χώρα με αφορμή την έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και είκοσι χρόνια ο Ισραηλινός ιστορικός Γιαϊρ Αουρόν ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε φωτογραφίες και έγγραφα που έδειχναν ότι οι Ισραηλινοί έμποροι όπλων παρείχαν στις δυνάμεις της Ρουάντα σφαίρες, τυφέκια και χειροβομβίδες που είχαν πάρει από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1973. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο και για ανάμιξη του πρωθυπουργού – κατόχου νόμπελ ειρήνης – Γιτσχάκ Ράμπιν, καθώς αυτά τα όπλα στάλθηκαν μέσω του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, κάτι που χρειαζόταν έγκριση. Η αίτηση που πραγματοποίησαν από κοινού ο Άουρόν και ομάδες δικηγόρων που ενδιαφέρθηκαν για το ζήτημα με την οποία ζητούσαν να δημοσιεύσει το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας τα αρχεία που διεθέτει σχετικά με τον πόλεμο στη Ρουάντα το 1994, απορρίφθηκε στη βάση ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών μπορεί να «έβλαπτε το κράτος του Ισραήλ και τις σχέσεις του με άλλες χώρες». Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, 800.000 άντρες γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν σε αυτό το διάστημα στη Ρουάντα, η πιο γρήγορη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Βρυξέλλες, Bέλγιο: Βελγικά εργατικά συνδικάτα την Τετάρτη 8/10, κινητοποίησαν περίπου 100.000 εργάτες για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο για να διαδηλώσουν για την «φιλελευθεροποίηση της αγοράς» και τα μέτρα λιτότητας, τα οποία προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση από τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε την εξουσία. Και όπως τον περασμένο Νοέμβριο, στο τέλος της διαδήλωσης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, εκτοξεύοντας πέτρες και μπουκάλια ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά και αύρες. 25 πολίτες συνελήφθησαν. Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα αντιδρούν στη κυβέρνηση Μισέλ γιατί η κυβέρνηση στηρίζει τις μεγάλες εταιρίες που θέλουν μείωση του κόστους εργασίας. Συγκεκριμένα το κόστος εργασίας θα μειωθεί με το πάγωμα της σύνδεσης μισθού και πληθωρισμού, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες και την φορολόγηση που ευνοεί τους εργοδότες.