When the city is burning #38

Για την επίθεση στο Α.Τ. Πευκης (25/10/17)

Βαρύτατα τραυματισμένος (ο 16χρονος Κ. Μπ.) μεταφέρεται δεμένος πισθάγκωνα στο ΚΑΤ και εισάγεται στη ΜΕΘ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Ενώ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, φρουρείται από ασφαλίτες εντός του δωματίου της ΜΕΘ, με τις ευλογίες του διοικητή του νοσοκομείου Νίκου Κοντοδημόπουλου. Σε παρέμβαση αλληλέγγυων που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες νοσηλείας, εκείνος είπε πως «η αστυνομία είναι υπεράνω όλων –και του ιδίου– και μόνο εκείνη μπορεί να κρίνει». Τον δικό τους ρόλο έπαιξαν και τα μμε (όπως πάντα άλλωστε) παρουσιάζοντας το γεγονός ως τροχαίο. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, τη Δευτέρα 25/9 και ενώ ο Κώστας Μπ. αρχίζει να επανέρχεται, ανακριτής επισκέπτεται το νοσοκομείο, με τις διαρροές να μιλούν μέχρι και για λήψη γενετικού υλικού. Τελικά αυτή η διαδικασία εμποδίζεται απο συγκέντρωση αλληλέγγυων. Για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις ο Κώστας Μπ. αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βαρύτατο βέβαια κατηγορητήριο.

[…] την Τετάρτη το βράδυ, όταν και επιτεθήκαμε με πλήθος εμπρηστικών μέσων στο α.τ. Πεύκης στην οδό Κονίτσης, πυρπολώντας την είσοδο, τη σκοπιά, ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας, τα προσωπικά οχήματα μπάτσων μπροστά από το τμήμα (δύο αμάξια και μια μηχανή μικρού κυβισμού). Αυτοί ήταν εξαρχής οι στόχοι μας και όχι βέβαια το εσωτερικό του τμήματος, γεγονός που θα μπορούσε να εκθέσει σε κίνδυνο τους κρατούμενους, κάτι που εσκεμμένα δόθηκε ως πληροφορία στα μμε από τους μπάτσους. Οι πυροβολισμοί των μπάτσων από το παράθυρο του τμήματος δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την επίθεσή μας.

Οι πράξεις ανταρσίας, όπως αυτή στο α.τ. Πεύκης, αποδεικνύουν έμπρακτα πως το Κράτος και οι μηχανισμοί του δεν είναι άτρωτοι -όσο και αν μοιάζουν τέτοιοι- αλλά μπορούν να δεχθούν πλήγματα που τσαλακώνουν το προφίλ τους. Είναι μια απόδειξη πως στην περίοδο κοινωνικής νηνεμίας που διανύουμε, υπάρχουν ακόμα αυτοί και αυτές που απεργάζονται το τέλος αυτού του κόσμου και τον ερχομό ενός νέου.

Είναι μια ενέργεια που κρατά ζωντανή τη φλόγα της οργής για αυτούς και αυτές που ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από τα καθάρματα της ελληνικής αστυνομίας. Είναι μια επίθεση που αφιερώνεται στη μνήμη του Σ. Ισιδωρόπουλου, της Αν. Τσιβίκα, του Χρ. Κασσίμη, του Β. Τσιρώνη, της Στ. Κανελλοπούλου και του Ια. Κουμή, του Μιχ. Καλτεζά, του Χρ. Τσουτσουβή, του Χρ. Μαρίνου, του Αλ. Γρηγορόπουλου και του Λ. Φούντα που έπεσαν από τα χέρια των μπάτσων, στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

λινκ: https://apatris.info/analipsi-efthynis-gia-tin-epithesi-sto-t-pefkis/

Επίθεση με μολότοφ στη διερχόμενη κλούβα στην οδό Αγίου Δημητρίου

Από την περίπτωση του Κώστα Μπ. μέχρι τις τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, από την «διαχείριση» του προσφυγικού μέχρι τον χημικό πόλεμο στις διαδηλώσεις, από την προστασία των φασιστών μέχρι την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οροθετικών και από την στοχοποίηση αγωνιστών με μόνο στοιχείο το DNA μέχρι την συνεχή παρουσία στον αστικό ιστό ο ρόλος της αστυνομίας είναι πάντα ο ίδιος. Εμπέδωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, τσάκισμα των αντιστάσεων στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιβολή της εθνικής ενότητας.

Η ολοένα αυξανόμενη παρουσία των μπάτσων στο ΑΠΘ με πρόφαση τη διακίνηση ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από τα παραπάνω.Το κάμπους είναι ένας χώρος όπου το μονοπώλιο της κρατικής βίας αμφισβητείται έμπρακτα μέχρι και σήμερα ενώ έχει αποτελέσει πεδίο συνάντησης (ενίοτε μαζικής) υποκειμένων με ανατρεπτικές διαθέσεις.

Έτσι στις 3/11 επιτεθήκαμε με βόμβες μολότοφ στη διερχόμενη κλούβα στην οδό Αγίου Δημητρίου.

λινκ: https://apatris.info/epithesi-molotof-tin-dierchomeni-klouva-stin-odo-agiou-dimitriou/

Για την επίθεση στη συμβολαιογράφο Ιωάννα Ζαγκανά (2/11/17)

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Όλο και περισσότερο, ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών ή μη. Είτε αναφερόμαστε στον πρώτερο αγώνα, τα ειρηνοδικεία, είτε τώρα με τη νέα τους μορφή και τις δράσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς. Φυσικά, για εμάς σημασία έχει η κατάσχεση της Α’ κατοικίας, πράγμα που είναι γεγονός, όσο και αν το κράτος και οι λοιποι κατασχέτες επιχειρούν να μας πείσουν ότι κατάσχονται μόνο βίλλες και σκάφη.

Εχθές, Πέμπτη 2 Νοέμβρη, επιτεθήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Ζαγκανά, στον πρώτο όροφο στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια, η οποία έχει διεκπεραιώσει πλειστηριασμούς και θα συμμετέχει στην ηλεκτρονική εφαρμογή τους. Η κ. Ζαγκανά, αντιλαμβανόμενη τον αντικοινωνικό της ρόλο, και φοβισμένη από τις επιθέσεις που έχουν προηγηθεί σε συμβολαιογράφους, δεν μας άνοιξε όταν χτυπήσαμε, με αποτέλεσμα να σπάσουμε την πόρτα του γραφείου της, να εισβάλουμε και να το καταστρέψουμε. Όσο και να οχυρώσουν τα γραφεία τους, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη δίκαιη κοινωνική οργή.

λινκ: https://apatris.info/analipsi-efthynis-gia-tin-epithesi-sti-symvoleografo-ioanna-zagkana/

Για το σαμποτάρισμα εκδοτικών μηχανημάτων σε περιοχές της Αττικής (3/11/17)

Μία έκπληξη περίμενε το επιβατικό κοινό τον μήνα Οκτώβρη που συνεχίζεται μέχρι και τον Νοέμβρη. Οι ουρές στα εκδοτήρια είναι ατελείωτες και αμείωτες, οι εντάσεις μεταξύ επιβατών-εργαζομένων δεν λείπουν, αλλά το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου φαίνεται να εισέρχεται πια ολοκληρωτικά στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Και όλο αυτό γίνεται πολύ βιαστικά, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει, με βάση τα πλάνα του υπουργείου. Μία καθυστέρηση που οφείλεται αφενός στις αντιστάσεις των από τα κάτω να πειθαρχήσουν στο νέο μέτρο ελέγχου, και αφετέρου, στα συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ υπουργείου και μερίδας εργαζομένων. Επίσης, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία για το πότε θα κλείσουν εντελώς οι μπάρες εισόδου-εξόδου (τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα γίνει στις 15 Νοέμβρη), καθώς για κάποιο καιρό θα υπάρχουν μερικές ανοιχτές μπάρες για κάποιες ειδικές κατηγορίες επιβατών. Έτσι, κράτος και ΟΑΣΑ πιέζουν με ποικίλους τρόπους προς όλες τις κατευθύνσεις

Για εμάς, η πολύμορφη αντίσταση στα νέα συστήματα ελέγχου και αποκλεισμού στα ΜΜΜ είναι συνυφασμένη με τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην υποτίμηση όλων μας, εργαζομένων και επιβατών. Και δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν μπροστά μας εκτυλίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο στιγματισμού ολόκληρων κλάδων ως «βολεμένων», τη στιγμή που πάνω στις πλάτες τους χτίζεται και η δική μας υποτίμηση. Και αντίστροφα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει το πιο ύπουλο χαρτί απέναντι στις συλλογικές διεκδικήσεις και τους κοινωνικούς αγώνες, αυτό της υπονόμευσης και του τεμαχισμού, του αποπροσανατολισμού και του καναλιζαρίσματος των αντιστάσεων σε ακίνδυνες για τα σχέδια τους ατραπούς.

Γι’ αυτό, τα βράδια της Παρασκευής και της Δευτέρας, 3 και 6 Νοέμβρη αντίστοιχα, σαμποτάραμε με διάφορους τρόπους (εισαγωγή αφρού πολυουρεθάνης στις σχισμές και σπάσιμο των οθονών τους) 13 εκδοτικά μηχανήματα παλαιού και νέου τύπου, σε διάφορα μέρη της Αττικής, όπως σε Νέα Σμύρνη, παραλιακή σε διάφορουςσταθμούς του ΤΡΑΜ, σε σταθμούς ΗΣΑΠ, στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τους Αγίους Αναργύρους.

λινκ: https://apatris.info/gia-sabotarisma-ekdotikon-michanimaton-se-perioches-tis-attikis/

Ανάλυψη ευθύνης για επίθεση σε γραφεία του Σώρρα και στον σύλλογο απόστρατων σωμάτων ασφαλείας, Βέροια (4/11/17)

[…] επισκεφτήκαμε, συγκεκριμένα τα γραφεία του Σώρρα καθως επίσης του συλλόγου απόστρατων σωμάτων ασφαλείας, στολίζοντας τις κατάλληλα και πετυχένοντας υλικές ζημιές.

λινκ: https://apatris.info/analypsi-efthynis-gia-epithesi-se-grafia-tou-sorra-ke-ston-syllogo-apostraton-somaton-asfalias-veria/

Επίσκεψη σε εργολαβία που έσπασε την περσινή απεργία των συμβασιούχων (5/11/17)

Την προηγούμενη Κυριακή επισκεφθήκαμε την εργολαβική τεχνική εταιρεία του Χριστόφορου Καιρίδη στη περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και με τα απλά καθημερινά εργαλεία της δουλειάς σκίσαμε τα λάστιχα και διαβρώσαμε τα χρώματα σε 3 αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, μετά από διαγωνισμό, είχε επιλεγεί για να μαζέψει τα σκουπίδια κατά τη διάρκεια της μαζικής απεργίας των συμβασιούχων του δήμου το περασμένο καλοκαίρι. Μπροστά στον ωμό εκβιασμό της ιδιωτικοποίησης, μπροστά στο επικοινωνιακό πόλεμο των Media, των δήμων, του κράτους για την εικόνα που δημιουργούν τα σκουπίδια για τους τουρίστες αλλά και μπροστά στον εκβιασμό των εργατοπατεράδων, η απεργία έσπασε. Αποτέλεσμα του φόρτου εργασίας μετά την απεργία για να σωθεί η «χώρα» ήταν δεκάδες τραυματίες και 2 νεκροί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

λινκ: https://apatris.info/episkepsi-se-ergolavia-pou-espase-tin-persini-apergia-ton-symvasiouchon/