Do It Yourself- Μουσική ενάντια στην εμπορευματικότητα #20

Η αυτοοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Όποιες μπάντες της αντιεμπορευματικής D.I.Y σκηνής επιθυμούν να παρουσιάζουμε και να διανέμουμε τα άλμπουμ τους είτε μέσω link ή και φυσικά από το distro της κατάληψης Ευαγγελισμού, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail: apatris@espiv.net.

Συλλογή «Μοναδικές επιτυχίες σε περίοδο… ΚΡΙΣΗΣ!»

Το Underground Union είναι μια ομάδα η οποία επιδιώκει την προώθηση της εναλλακτικής μουσικής σκηνής μέσω διάφορων εκδηλώσεων, όπως party και συναυλίες στη πόλη του Ηρακλείου, καθώς και την ανάδειξη και στήριξη D.I.Y. συγκροτημάτων. Όπως αναφέρει και η ίδια η ομάδα στο site της «σε εποχές που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας υποφέρει οικονομικά, η ανάγκη για συνεύρεση, διασκέδαση και επικοινωνία περιμένει μια αφορμή να εκδηλωθεί. Θέλουμε οι εκδηλώσεις μας να γίνουν αυτή η αφορμή. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και κριτική, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει».

Φέτος κυκλοφόρησε η πρώτη συλλογή του Underground Union με τίτλο «Μοναδικές επιτυχίες σε περίοδο… ΚΡΙΣΗΣ !».

Η συλλογή περιέχει κομμάτια από μπάντες που έχουν παίξει σε συναυλίες που έχει διοργανώσει η ομάδα, οι οποίες κινούνται στην ευρύτερη εναλλακτική σκηνή, μπάντες που δεν κατάφεραν να εκδώσουν τη δουλειά τους πριν διαλυθούν, και μέσα από αυτή τη συλλογή τούς δίνεται η ευκαιρία να μην χαθεί ένα μικρό, τουλάχιστον, μέρος της δουλειάς τους.

Το χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η ποικιλία της από μουσικής άποψης, καθώς και το ότι περιέχει πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια και αποσπάσματα από την πιο πρωτότυπη, χιουμοριστική και «καμένη» ραδιοφωνική εκπομπή παγκοσμίως.

Τη συλλογή μπορείτε να τη βρείτε στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού στη τιμή των 4 ευρώ, ενώ μπορείτε να τη κατεβάσετε δωρεάν στο link:
 http://www.mediafire.com/?iq2gmn9wvnqu58a

Φουντούκια “f0~x.1o:cd/gkd_x%”

Τα Φουντούκια είναι μια τριμελής μπάντα από το Ηράκλειο Κρήτης (Γιάννης – κιθάρα, Πέτρος – μπάσο, Φραντζέσκα – τύμπανα) με επιρροές κυρίως από surf revival μπάντες όπως Man or Αstroman , Bomboras, Messer Chups κ.λπ. Καταπληκτική μπάντα που δείχνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τα surf μονοπάτια που ακολουθούν, και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προαναφερθείσες διάσημες μπάντες , το αντίθετο, στέκονται ισάξια δίπλα τους. Πολύ καλές συνθέσεις και άψογες εκτελέσεις ενός είδους μουσικής το οποίο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, που θέλοντας και μη, σε παρασύρει στο να χορεύεις μέχρι τελικής πτώσης. Αξίζει πραγματικά να ακούσετε τα «Φουντούκια», των οποίων τη μουσική θα λατρέψετε. Ο τίτλος του demo τους είναι όπως ακριβώς αναγράφεται στην αρχή και δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Κατεβάστε το ντέμο τους από το link:

http://www.mediafire.com/?9wbyr0iw9zosm6c

Below The Bottom – Self Defined EP (2012)

Oι Below The Bottom είναι μια τετραμελής μπάντα από το Ηράκλειο της Κρήτης. Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ε.P. “Self Defined”, το οποίο αποτελείται από τέσσερα κομμάτια. Πρόκειται για μια εξολοκλήρου DIY παραγωγή χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του ήχου. Μεταλλικό hardcore σε mid tempo ρυθμούς, που θυμίζουν ανάλογες κλασσικές αμερικάνικες μπάντες των 90’s. Ωραίες ιδέες, όμορφο παίξιμο κι ένας δυναμικός και στιβαρός γεμάτος όγκο ήχος, και brutal φωνητικά συμπληρώνουν το πάζλ του Ε.Ρ. Στα συν οι ελληνικοί στίχοι που έδεσαν καταπληκτικά στο groovy παίξιμο των παιδιών στο “City Without Sound (feat Hetup)”. Κατεβάστε δωρεάν το Ε.Ρ από το link: http://www.mediafire.com/?ef49xv15z6cjw3h

NτέρτιdancingSocial Punk” (2011)

Οι Ντέρτιdancing συμμετέχουν και αυτοί στη μουσική ομάδα “Underground Union”, και δρουν και αυτοί στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια punk μπάντα που «αλέθει στον μύλο» της από λαϊκά τραγούδια μέχρι ελληνικό punk της δεκαετίας του ’80, σε ύφος και διάθεση αμιγώς punk-street punk-oi! . Θα μπορούσαμε με μια φράση να τους εντάξουμε στη gypsy punk βαλκανική σκηνή, αλλά μάλλον ο όρος τούς περιορίζει. Στους στίχους τους συνυπάρχει ο κοινωνικοπολιτικός προβληματισμός μαζί με έντονο χαβαλέ και χιούμορ, ενώ από τον δίσκο δεν λείπουν και κάποιες διασκευές στο πνεύμα της μπάντας όπως τα: «Ρομαντισμοί κλασσικοί» των Lost bodies, «Κακός Δελτάς» των Vandaloup, και το «Μαλαματένια λόγια» των Ελευθερίου, Μαρκόπουλου, με μια εισαγωγή από λαούτο και με την ιδιαίτερη φωνή της Φανής, δεύτερης κιθαρίστα της μπάντας. Κατεβάστε τον δίσκο τους στο link: mediafire.com/?311nydqbwfm6byt

Igitur