Ενεργά κυκλώματα trafficking και αστυνομικής μαφίας σε άμεση σχέση με τα κέντρα εξουσίας

«Στα φώτα και τη λάμψη της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει ανεβαίνουμε στο “λίκνο του πολιτισμού” για να ακουστούμε σε όλη την πόλη. Σε μια φτωχογειτονιά ένα κορίτσι βιαζόταν και εκδιδόταν κατ’ εξακολούθηση από έναν επιφανή επιχειρηματία στον Κολωνό με διασυνδέσεις στην εξουσία, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τον Δήμο, την αστυνομία, την εκκλησία…».

Πάνω από έξι μήνες έχουν περάσει μετά την αποκάλυψη της δράσης του παιδοβιαστή Μίχου. Επιθέσεις με πέτρες και σπάσιμο τζαμιών στο σπίτι που διαμένει το παιδί, παρακολουθήσεις και φωτογραφήσεις, επίθεση με μαχαίρι, εξαντλητικές καταθέσεις είναι μόνο μερικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του παιδιού αυτού. Παρεμβάσεις σε δημαρχεία-υπεύθυνους φορείς, συνεντεύξεις τύπου και καταγγελίες βρήκαν μηδενική ανταπόκριση από την πολιτεία. Πορείες, μικροφωνικές και δράσεις αλληλεγγύης έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη της χώρας. Στις 11 Μαρτίου και στις 7 Απρίλη καλέστηκαν πορείες στην περιοχή του Κολωνού και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αντίστοιχα. Πλήθος κόσμου φώναζε συνθήματα ενάντια στην έμφυλη βία, την παιδική κακοποίηση, την πατριαρχία, το ξέπλυμα από τα μμε, τους βιαστές, τους μαστροπούς και τους συγκαλυπτές τους, κρατικούς και μη. Σε προσαγωγές 4 ατόμων κατέφυγε το κράτος στις 8 Απρίλη καθώς η επιτροπή αλληλεγγύης, φεμινιστικές και αλληλέγγυες συλλογικότητες ανάρτησαν πανό στην Ακρόπολη που έγραφε “Greek State: Mafia and Human Trafficking”.

Ακολουθούν αποσπάσματα από δελτία τύπου και καταγγελίες της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη επιζώσα και την οικογένειά της. Η επιτροπή έχει συγκροτηθεί από τη λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος-Σεπολίων, σωματεία, συλλογικότητες φεμινιστικές και γειτονιών, άλλες κινήσεις καθώς και αλληλέγγυους-ες.

«[..] Στη σημερινή περίοδο φτώχειας και ανέχειας ενάντια στη βία του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης και της πατριαρχίας, κάνουμε υπόθεση όλης της κοινωνίας τον αγώνα για την προστασία της ανηλικότητας, των παιδιών και των φτωχών και πολλαπλά ευάλωτων οικογενειών τους.

»[..] Την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ενώ όλη η χώρα θρηνούσε τα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, “άγνωστοι” πέταξαν μια μεγάλη πέτρα στην τζαμαρία του σπιτιού που μένει το 12χρονο κορίτσι με τον αδελφό του. Η θεία τους τη στιγμή εκείνη απουσίαζε, και τα μικρά παιδιά πανικοβλήθηκαν. Η καταγγελία του γεγονότος στην αστυνομία όχι μόνο δεν πρόσφερε κάτι, αλλά αντιμετωπίστηκε με αδιανόητη αδιαφορία. Τον τόπο διαμονής φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, και έχει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης της 12χρονης.

»[..] Για πέμπτη συνεχόμενη φορά, η αστυνομία τραβολογά ένα 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια να καταθέσει για τους βιαστές της. Το φέρνουν το 12χρονο κορίτσι αντιμέτωπο με τον βιασμό του ξανά και ξανά, εξαναγκάζοντάς το χωρίς κάποια παρουσία οικείου προσώπου της εμπιστοσύνης της, με την ψυχρή παρουσία κρατικού ψυχολόγου μέσα σε ανακριτικό γραφείο, να ζήσει και να ξαναζήσει τους βιασμούς της. Το κράτος και η αστυνομία παραβιάζει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας απέναντι σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο βασανίζεται σωματικά και ψυχικά.

»[..] Το κορίτσι ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών, και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στον δρόμο για 5 λεπτά!

»Η ταλαιπωρία και η τιμωρία του 12χρονου κοριτσιού, του μικρού της αδελφού και της θείας δεν σταμάτησε εκεί. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φτάσει στον τόπο κατοικίας τους, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.

»Το περιστατικό που ανέφερε η δικηγόρος προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στον Κολωνό, και εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους του εκδικητικού κράτους. Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε την 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η τακτική του κράτους και της αστυνομίας να ανακρίνουν για πολλοστή φορά το 12χρονο κορίτσι, βάζοντάς το να αναγνωρίζει συνεχώς πρόσωπα βιαστών; Υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης του παιδιού που εκπορεύεται από την κρατική ασφάλεια; Αλλιώς, πως εξηγείται το σόου με τα όπλα να σημαδεύουν τη 12χρονη, τον αδελφό της και τους …αστυνομικούς που τη μετέφεραν;

»Κι όλη αυτή η πρακτική που παραπέμπει σε γνωστές προκλητικές τακτικές της ασφάλειας, συμβαίνει τη στιγμή που η 12χρονη δεν έχει ακόμη καμία στήριξη από το κράτος, δεν της παρέχεται διδασκαλία στο σπίτι, παραμένουν συνειδητά απόντες και αδιάφοροι όλοι οι κρατικοί φορείς.

»[..] Το κράτος δεν είναι ανύπαρκτο, είναι πολύ υπαρκτό, όχι μόνο σε αυτό το παιδί, εκδικούνται κάθε παιδί που θα τολμήσει να βγει να πει το τι του συμβαίνει και κάθε κακοποιημένη γυναίκα…».

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων, και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
  • Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειάς της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.
  • Κοινωνικές δομές προστασίας για το παιδί και τις ευάλωτες οικογένειες

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αλλά και για στήριξη ηθική και οικονομική, ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη σελίδα Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη