Ανταπόκριση από την πανελλαδική μέρα δράσεων 15/3/17 για τις άδειες των πολιτικών κρατουμένων- [ΑΘΗΝΑ]

Σήμερα Τετάρτη 15/3/17 μέρα ορισμένη ως πανελλαδική μέρα δράσεων για τις άδειες των πολιτικών κρατουμένων Δ.Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά έγινε παρέμβαση από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και την αναρχική συλλογικότητα Ν.Φιλαδέλφειας (ΑΣΥΝΦ) με κατάληψη στην κοσμητεία της Νομικής σχολής η οποία ευθύνεται για το λοκ αουτ στη Νομική τον Δεκέμβριο του 2016 όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση με ομιλητή τον Δ.Κουφοντίνα για την άδεια που δικαιούται εδώ και 7 χρόνια. Η δράση αυτή είχε σκοπό την προπαγάνδιση της απογευματινής πορείας προς τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

dsc_0005

Το κείμενο:

Στον εν΄εξελίξει κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που ζούμε, καθημερινά αποκαλύπτεται η αληθινή φύση των δύο αντίπαλων κόσμων. Από τη μια στέκονται αυτοί κι αυτές που αγωνίζονται για την κοινωνική ισότητα και την ελευθερία και πληρώνουν το τίμημα με απολύσεις, κυνηγητό, φυλακίσεις και κάποιες φορές ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή. Από την άλλη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι,οι εφοπλιστές το κράτος κι από κοντά οι ρουφιάνοι τους, αυτοί που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά, τα τσιράκια τους.

ΣτΙς 14/12 κάποια τέτοια τσιράκια, με επικεφαλής την κοσμήτορα Διονυσία Καλλινίκου, κουκουλωμένα θρασύδειλα κάτω απο το θεσμικό κουρέλι που λέγεται Κοσμητεία της Νομικής σχολής, θέλησαν να δείξουν τα δόντια σε όσους βρίσκονται σε πόλεμο με τα αφεντικά τους. Προχώρησαν σε λοκ άουτ της νομικής, κλείνοντας τις εισόδους της σχολής με ΜΑΤ και απαγορεύοντας την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα κατα την οποία θα γινόταν και τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου του συντρόφου μέσα απο τη φυλακή.

Ο κόσμος απωθήθηκε απο τους μπάτσους, η εκδήλωση αναβλήθηκε και τα αφεντικά έμειναν ευχαριστημένα. Φανταζόμαστε με πόση χαρά οι <<κοσμήτορες –τσιράκια>> θα κουνούσαν τις ουρές τους ακούγοντας τα μπράβο των απο πάνω τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις όμως δεν είναι μια εξαίρεση, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο κάποιους κρατούμενους στα υπόγεια των ελληνικών φυλακων. Ειναι η εικόνα της βίαιης και απροκάλυπτης επίθεσης που το ζούμε όλοι μας καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ειναι η επίθεση που οι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των μνημονίων, εξαπολύουν πάνω στα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα παίρνοντας πίσω οτι κατακτήθηκε με αγώνες,αίμα, φυλακίσεις και εξορίες,

Ξέρουν καλά όλοι αυτοί οτι η επιτυχία των σχεδιασμών τους περνάει απαραίτητα μέσα από το τσάκισμα όποιου αντιστέκεται, γιαυτό και η επίθεση στούς πολιτικούς κρατούμενους έχει γι’αυτούς τεράστια σημασία. Οι φυλακισμένοι αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Κώστας Γουρνάς, ο Φοίβος Χαρίσης ο Γιώργος Καραγιαννίδης και τόσοι άλλοι αναρχικοί και κομμουνιστές σύντροφοι, με τις πράξεις, τη στάση και τον πολιτικό τους λόγο στραπατσάρουν την εικόνα της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης. Γκρεμίζουν με τη δύναμη του ζωντανού παραδείγματος την αντίληψη οτι κανένας δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει στην τρομακτική επίθεση που δεχόμαστε. Γελοιοποιούν το αφήγημα οτι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ειναι ο δρόμος της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Αυτή η πολιτική στάση των συντρόφων και κάθε αγωνιζόμενου τρομάζει τους απο πάνω. Και όσο πιό πολύ τρομάζουν τόσο πιο σπασμωδικά αντιδρούν. Γιαυτό οχι μόνο τους αρνούνται τις άδεις που δικαιούνται, αλλά προσπαθούν να φιμώσουν και τη φωνή και τον πολιτικό τους λόγο, όπως απροκάλυπτα έκαναν με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κοσμητεία της νομικής με την πρωτοφανή φίμωση του αγωνιστή, αποκάλυψε ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο αλλά και τον πολύμορφο χαρακτήρα της κατασταλτικής μηχανής. Αυτής που δεν φοράει απαραίτητα το κράνος του ΜΑΤατζη αλλα κάνει μια χαρά τη δουλειά φορώντας το κοστούμι της ακαδημαικής αυθεντίας. Εδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται την έννοια της αστικής <<δικαιοσύνης>>,αυτοί που την υπηρετούν.

Εμείς σήμερα, Τετάρτη 15 Μάρτη, κάποιες εβδομάδες μετά την αθλιότητα της απέναντι στον Κουφοντίνα, <<επισκεφτήκαμε>> την κοσμητεία της νομικής καταλαμβάνοντας το χώρο και τους υπενθυμίσαμε οτι η επίθεση σε κάθε σύντροφο μας πολιτικό κρατούμενο ειναι επίθεση σε όλους και όλες. Ειναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 17:00

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Αναρχική Συλλογικότητα Νεας Φιλαδελφειας

 

Η απογευματινή πορεία που οργανώθηκε από την Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους και στην οποία ανταποκρίθηκαν περίπου 300 σύντροφοι και συντρόφισσες, ξεκίνησε γύρω στις 18.30 από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μπάτσοι είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στα γραφεία επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη με 2 κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ. Η πορεία παρέμεινε μπροστά από τις κλούβες για περίπου 20 λεπτά και αποχώρησε προς τα Εξάρχεια.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:  ” Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσααν οι αγωνιστές”, ”κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες”, ” λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά”, ” δήλωση μετάνοιας δεν κάνουν οι αντάρτες, μπορλότο και φωτιά στους κεφαλαιοκράτες”, ” το κράτος του αγωνιστές αποκαλεί αλήτες, αλήτες είναι τα ματ και οι ασφαλίτες”, ” λαέ θυμίσου το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ”

Το κάλεσμα από την Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!

Όσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Από τη μεριά μου, η μόνη δήλωση που έχω να κάνω είναι αυτή της στράτευσής μου στον κόσμο του αγώνα, της ολόψυχης διάθεσης της ζωής μου στην υπηρεσία των ιδανικών της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο όπου το δίκιο θα συμβαδίζει με την ελευθερία. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα που κατέκτησαν κρατούμενοι πριν από μένα με σκληρούς αγώνες, χωρίς τη διάθεση να χαρίσω σε κανέναν το δικαίωμα της άδειας.

Κώστας Γουρνάς

Η ταξική δικαιοσύνη, με την πλήρη πολιτική κάλυψη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εξακολουθούν να αρνούνται τη χορήγηση τακτικής άδειας στους πολιτικούς κρατούμενους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά, δημιουργώντας ένα καθεστώς αυθαιρεσίας απέναντί τους. Η κατρακύλα, μάλιστα, φτάνει μέχρι στο σημείο να ανασέρνουν από τα βάθη της ιστορίας του τόπου μεθόδους άλλων εποχών, ζητώντας ουσιαστικά από τους αγωνιστές να αποκηρύξουν τις ιδέες τους και να δηλώσουν την υποταγή τους στην “καθεστηκυία τάξη”. Ζητάνε από τους συντρόφους να ανταλλάξουν το δικαίωμα στην άδεια με την παραίτησή τους από το όραμα της κοινωνικής επανάστασης, από τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η άδεια, όμως, δεν είναι μια πολυτέλεια, που την δίνει η εξουσία κατά το δοκούν κι όπως τη βολεύει, όπως ανερυθρίαστα υποστήριξε ο υπουργός “Δικαιοσύνης” Σ. Κοντονής. Είναι μια κατάκτηση για την οποία δόθηκαν σκληροί αγώνες στις ελληνικές φυλακές.

Αυτή η πολιτική επιβολής ενός καθεστώτος διακρίσεων, ειδικής μεταχείρισης και εξαίρεσης δικαιωμάτων για τους πολιτικούς κρατούμενους, την ίδια ώρα που το κράτος αρνείται να αποδεχτεί την ιδιότητά τους, αποτελεί συνέχιση του γνωστού πολυετούς αίσχους απέναντί τους. Ενός αίσχους για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο η δικαστική χούντα αλλά και η κυβέρνηση η οποία αρνείται να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση ώστε όλοι οι κρατούμενοι που δικαιούνται άδεια να την παίρνουν απρόσκοπτα και χωρίς εξαίρεση.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους!

– Άμεση χορήγηση άδειας στους συντρόφους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά, για τους οποίους το κράτος ζητά δηλώσεις μετάνοιας και υποταγής.

– Άμεση χορήγηση άδειας στους αναρχικούς Γιώργο Καραγιαννίδη, Φοίβο Χαρίση και Γρηγόρη Σαραφούδη που στερούνται του δικαιώματος της άδειας μέσω της τακτικής της γραφειοκρατικής παρεμπόδισης.

Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους

15 Μαρτίου: ημέρα πανελλαδικής δράσης για τις άδειες των συντρόφων Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά

Είπαν: Μια λέξη φτάνει να κερδίσετε τη λευτεριά.
Μια λέξη μόνο. Όλη η ζωή σας κρέμεται από αυτή τη λέξη.
Τη λέξη δεν την είπανε. Στη φυλακή κυλήσανε τα χρόνια τους.
Χρόνια και χρόνια. Μια ολάκερη ζωή.
Χωρίς να νιώσουνε της μοναξιάς την άβυσσο.
Περήφανοι που χτίζανε την ευτυχία του κόσμου
με αυτήν τη λέξη που δεν είπανε.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Άμεση χορήγηση άδειας στους συντρόφους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά, για τους οποίους το κράτος ζητά δηλώσεις μετάνοιας και υποταγής. Άμεση χορήγηση άδειας στους αναρχικούς Γιώργο Καραγιαννίδη, Φοίβο Χαρίση και Γρηγόρη Σαραφούδη που στερούνται του δικαιώματος της άδειας μέσω της τακτικής της γραφειοκρατικής παρεμπόδισης.

Πανελλαδική ημέρα συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Λαμία, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Αθήνα: Διαδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα Προπύλαια, στις 17:00

Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους

Ανταπόκριση απο selinflor

dsc_0017 dsc_0011 dsc_0010 dsc_0008 dsc_0018 dsc_0020