[Χανιά] Συνεχής ενημέρωση από τη διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera (πλ. Αγοράς – 21.00)

23:31 – Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Αγοράς αφού πέρασε από παλιό λιμάνι και κουμ καπί που βρίσκονται όλα τα καταστήματα εστίασης. Υπήρχε ζωντανός παλμός και δυναμικά συνθήματα. Σύμφωνα με σχόλια συντρόφων στη σύνθεση του κόσμου υπήρχε πολύς νέος κόσμος και κόσμος που δεν κατεβαίνει συνήθως σε πορείες. Στη διαδρομή ακολουθούσαν τουλάχιστον 2 διμοιρίες και αρκετοί ασφαλίτες. Η πίσω διμοιρία σταμάτησε να είναι εμφανής μόλις τα μπλοκ μπήκαν στο λιμάνι.

Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει τελειώσει, αλλά κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος στην Αγορά, ενώ λίγο πριν τη λήξη αποχώρησε το μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου.

Θα ακολουθήσει συγκεντρωτική ενημέρωση με υλικό.

φωτογραφία από το ξεκίνημα της πορείας

22:58 – Η πορεία μέχρι πριν λίγο συνέχιζε κανονικά προς Κουμ Καπί. Εντυπωσιακός ο όγκος και ο παλμός του αλληλέγγυου κόσμου. Το μήκος τόσο μεγάλο που κάποια στιγμή λόγω χωροταξίας χωρίστηκε στα 2. Η παρουσία μπάτσων παραμένει διακριτική.

από την επίσκεψη στα γραφεία του -πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και- υφυπουργού παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη…

22:20 – Στο τέλος της καλεσμένης συνέλευσης αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε μίνι πορεία από το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών προς την πλατεία Αγοράς με συμμετοχή περίπου 500 ατόμων. Στο δρόμο έγινε επίσκεψη στο γραφείο του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Διγαλάκη, με μπογιές και συνθήματα. Ο κόσμος κατέληξε στην πλατεία Αγοράς όπου ήταν καλεσμένη η βραδινή πορεία για τις 9 το βράδυ. Η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο και πορεύεται με δυνατό παλμό και συμμετοχή γύρω στα 1500 με 2000 άτομα. Αποτελείται από 2 μπλοκ, της συνέλευσης αλληλεγγύης στη Rosa Nera και του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ. Διακριτική η παρουσία μπάτσων μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό. Η πορεία πέρασε στην παλιά πόλη η οποία σείεται από συνθήματα. Προ ολίγου η κεφαλή βρισκόταν στα νεώρια και το μήκος της έπιανε μεγάλη έκταση του ενετικού λιμανιού.

μίνι πορεία από το «πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών» προς την πλ. Αγοράς, για την προσυγκέντρωση της πορείας