Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σητεία στις 18/9

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον»
Μπ. Μπρεχτ

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ραπερ με αντιφασιστική δράση που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Μετά το συγκεκριμένο συμβάν υπήρξαν αντιφασιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα όπως πορείες, συναυλίες, διαδηλώσεις και επιθέσεις σε γραφεία της χρυσής αυγής. Οι μετέπειτα ποινικές διώξεις που ακολούθησαν αποδείχθηκαν στάχτη στα μάτια για να κατευνάσουν την οργή του αντιφασιστικού κόσμου. Δεν περιμένουμε από κανένα κράτος να χτυπήσει τον φασισμό από τη στιγμή που ο ίδιος τρέφεται και συντηρείται από το ίδιο το κράτος και τον καπιταλισμό.

Ιστορικά οι καπιταλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι και τα αφεντικά πατώντας στο φασισμό και τον ναζισμό συνέτριψαν κάθε ελευθερία κάθε εργατικό δικαίωμα κάθε διαφορετικότητα, χειραγωγώντας τις μάζες, εξαπολύοντας το δηλητήριο του ρατσισμού και της φυλετικής καθαρότητας μετατρέποντας την Ευρώπη – και όχι μόνο – σε λουτρό αίματος. Συγκεκριμένα στον ελλαδικό χώρο οι Ναζί με την βοήθεια των ταγματασφαλιτών και κάθε υπανθρώπου που συνεργάστηκε μαζί τους οδήγησαν στην λιμοκτονία και στην σφαγή μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τις θηριωδίες στη Βιάννο, στα Ανώγεια, στο Δίστομο, στη Καισαριανή, στα Καλάβρυτα και τόσα άλλα;

Οι απόγονοι όλων αυτών βρήκαν τον κύριο εκπρόσωπό τους στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουμε όμως την αυταπάτη ότι ο φασισμός βρίσκεται μόνο στην Χρυσή Αυγή όταν το κράτος με τους μηχανισμούς του χρησιμοποιεί φασιστικές τακτικές κτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, υψώνοντας φράχτες στα σύνορα, ξυλοκοπώντας μετανάστες και πνίγοντας πρόσφυγες, καταδικάζοντας πολιτικούς αγωνιστές και στήνοντας στον τοίχο κάθε τι διαφορετικό.

Για εμάς ο αντιφασιστικός αγώνας είναι παράλληλα και αντικρατικός και αντικαπιταλιστικός. Οι επερχόμενες εκλογές είναι πάλι μια ανάθεση των ζωών μας στο προκαθορισμένο παιχνίδι των εξουσιαστών. Ο φασισμός χτυπιέται από τα κάτω.

Προτάσσουμε αποχή στις εκλογές και αυτοοργάνωση στις γειτονιές. Η αλλαγή δεν έρχεται με τις εκλογές, έρχεται με την συνεχώς αγωνιζόμενη κοινωνία.

Υ.Γ. Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Υ.Γ.2 ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ

Αντιφασίστες Αντιφασίστριες