Ενημερώσεις από τις αντικαπιταλιστικές-αντικρατικές κινητοποιήσεις, ΔΕΘ 2018

Εν όψη των αντικαπιταλιστικών, αντικρατικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 8/9, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα γεγονότα με τακτικές ανταποκρίσεις.

Κάνετε refresh ανά τακτά χρονικά διαστήματα – η σελίδα θα ενημερώνεται.

ΔΕΘ, 2018 , Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

——————

*Να κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο μας.

Ευχαριστίες στα αυτό-οργανωμένα ελεύθερα ραδιόφωνα 1431am , radiofragmata και σε όσους βοήθησαν στην αναμετάδοση της ενημέρωσης μέσα από το apatris.info *

Για ό,τι έκτακτο το post θα συνεχίσει να ενημερώνεται


 

>12.00μμ

από @radiofragmata:Πριν από 50 λεπτα Θεσ/νίκη (σημ,;περί τις 11.10), οδός Αριαννού με Φιλίππου, μπάτσοι συνέλαβαν 1 παιδί,το έριξαν κάτω χτυπώντας το κ στη συνέχεια πέταξαν χημικά στον κόσμο που υπήρχε εκεί. Πριν από αυτό μπήκαν σε ένα μαγαζί που υπήρχε πιο πίσω και το έσπασαν τραμπουκίζοντας όσους ήταν μέσα.

Από συντρόφους αναφέρεται και δεύτερη βίαιη προσαγωγή.

Γενικά να θυμίσουμε ότι η ΕΛΑΣ έχει συνήθεια να “δικαιολογεί” βίαιες προσαγωγές μετατρέποντας τες σε συλλήψεις με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο για να δικαιολογήσει την βιαιότητα κατά την προσαγωγή.

>11.00μμ

Οι φασίστες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της καμάρας μέχρι και αυτή την ώρα.

Από @radiofragmata αναφέρεται ότι οι μπάτσοι την έπεσαν σε 2 συνεργατικά καφενεία στη Ροτοντα και υπήρξε μια προσαγωγή (έχει ειδοποιηθεί δικηγόρος). Υπάρχουν πάρα πολλοί πράσινοι τριγύρω και ασφαλίτες.

 

>10.30μμ

Από φωτορεπόρτερ αναφέρονται προσαγωγές συντρόφων στην Τσιμισκή.

>10.00μμ

Πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Ναυαρίνου και στην Καμάρα ομάδες φασιστών προσπάθησαν επιθέσεις  σε κόσμο που δεν έδειχνε του σιναφιού τους. Οι επιθέσεις απωθηθήκαν από αντιφασίστες.

Update : οι μπάτσοι για να αποτρέψουν επίθεση των αντιφασιστών στο φασιστικό συρφετό που θέλησε να ανέβει προς Ροτόντα από Καμάρα χρησιμοποίησε χημικά και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρίσκονταν εκεί να διαλυθεί στα γύρω στενά. (με πληροφορίες από @radiofragmata )

Παράλληλα, στο Λευκό Πύργο οι αψιμαχίες με τους μπάτσους συνεχίζονται.

>9.30μμ

Μετά το πέρας των διαδηλώσεων στην περιοχή πέριξ της Αριστοτέλους εντοπίστηκαν άτομα και παρεάκια που αναγνωρίστηκαν ως φασίστες και οι οποίοι αντιμετωπιστήκαν όπως τους αρμόζει.

 

>9.10μμ

Επίθεση στη κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο. Περί τις 9 το βράδυ, λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου μια ομάδα από την συγκέντρωση των μακεδονοχαρούμενων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στη κατάληψη.Η ομάδα αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψη άμεσα.

Οι Μπάτσοι έριξαν χημικά για να αποτρέψουν περαιτέρω σύγκρουση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.

Οι  δρόμοι γύρω από το Σχολείο είναι κλειστοί.

 

>8.35μμ

Ολοκληρώνεται η φετινή πορεία για την ΔΕΘ.

>8.25μμ

Σε ήχους μακεδονικών σχολικών ασμάτων τύπου “Μακεδονία ελληνική ..” και ευφάνταστα συνθήματα τύπου “ελλάς ελλάς μακεδονία”συνεχίζονται οι επιθέσεις των μακεδονοχαρούμενων (ή/και φασιστών;) προς τους μπάτσους οι οποίοι πού και πού απαντούν. Ξένα ειδησιογραφικά μέσα μεταδίδουν ζωντανά αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο.

>8.20μμ

από @ChrisAvramidis ‏:Πολυ Μεγαλη η πορεία που ξεκίνησε απο την Καμαρα. Φτάνει στο τελος της στο ιδιο σημείο ενώ η ουρά βρίσκεται ακομα στη ΧΑΝΘ. #ΔΕΘ2018 #ΔΕΘ

Από 1431am : 9 Κλούβες έχουν κλείσει την πρόσβαση στην Εθνικής Αμύνης και αποκλεισμένο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία μπλοκ τώρα βγαίνουν Εγνατία.

>8.15μμ

Η πορεία του αντιφασιστικού συντονισμού προχωρά προς Καμάρα.

Πίσω από το μπλόκο των μπάτσων συνεχίζονται οι επιθέσεις των μακεδονοχαρούμενων (φασιστών;) στους μπάτσους  οι οποίοι περιστασιακά απαντάνε.

>8.05μμ

Aπο 1431am: Η κεφαλή της πορείας ανεβαίνει της Αγγελάκη, ενώ τώρα το black bloc ανεβαίνει στη πλατεία μπρος από το Βελλίδειο. Η πλατεία και το ΒΒ είναι περικυκλωμένοι από πολλές διμοιρίες.

 

>8.00μμ

(update)

Κοντά στη ΔΕΘ, στο ύψος του Δημαρχείου, γίνονται συγκρούσεις μακεδονοχαρούμενων (ως ώρας δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβέστερη ταυτότητα) με μπάτσους.

Υπάρχει κάποια απόσταση και πολλές κλούβες  του παραπάνω σκηνικού από την πορεία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

>7.50μμ

Πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο  μπροστά από το Βελλίδειο.

>7.48μμ

Συμβολική σύγκρουση τώρα μπροστά από το Βελλίδειο με μπάτσους και αριστερές δυνάμεις.

>7.45μμ

Η πορεία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, των φοιτητικών συλλόγων και των αναρχικών αντιεξουσιαστών φτάνουν στο Βελλίδειο.

>7.35μμ

Με πολλές διμοιρίες  ΜΑΤ  έχουν κυκλώσει τα τελευταία μπλοκ της πορείας. Η πορεία έχει περάσει τώρα την Γούναρη.

>7.25μμ

>7.25μμ

Οι μπάτσοι έχουν εκτρέψει την πορεία προς Τσιμισκή (ως είθισται τα τελευταία χρόνια) .

Η παρακάτω φωτογραφία από @chris_avramidis με τους μπάτσους να έχουν ήδη φορέσει τις μάσκες τους

tsimiski-archi

>7.15μμ

Από 1431am και Ραδιοφραγμάτα

“Η κεφαλή της πορείας τώρα στην Αγ.Σοφίας και η ουρά στην εγνατια. 2 κλουβες απεναντι απο την εκκλησια της αγ. σοφιας ανακοπτουν το δρόμο, η πορεια συνεχίζει προς τσιμισκή

>7.00μμ

Οι μπάτσοι ανέκοψαν στην Αγ.Σοφίας και Εγνατίας την πορεία η οποία έστριψε και συνεχίζει προς Τσιμισκή

ag-sofia-bat

Πηγή:@chris_avramidis

>7.00μμ

Η κεφαλή της πορείας τώρα στην Αγ.Σοφίας και η ουρά της περίπου στην Καμάρα.

Στα μπλοκ (πέραν αυτών που αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση) συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι, εξωκοινοβουλευτική αριστερά κ.α

Παρόλο που η Σαλονίκη είναι αστυνομοκρατούμενη από διαφόρων τύπων κατασταλτικές δυνάμεις, εως ώρας δεν έχουν φανεί

μπάτσοι γύρω από την πορεία.

>6.55μμ

Έχει ξεκινήσει η πορεία

Συνθηματολογία συνέχεια:

“Καμία αυταπάτη για τη δημοκρατία, αντίσταση και αγώνας σε κάθε εξουσία”

>6.45μμ

Οι διαδηλωτές από την προσυγκέντρωση στη Καμάρα ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο.

Υπολογίζονται περί τα 1500 άτομα.

Ακούγονται επικαιροποιημένα ..συνθήματα όπως “Όσο περισσότερο σου κλέβουν τον μισθό τόσο σε ντοπάρουν με μακεδονισμό”

kamara1

Πηγή: radiofragmata.squat.gr

>6.15μμ

Συνεχίζεται η προσυγκέντρωση στη Καμάρα. Εμφανώς μπάτσοι δεν υπάρχουν στη περιοχή.

>6.00μμ

Το μπλοκ του αντιφασιστικού συντονισμού Θεσσαλονίκης έφτασε Καμάρα.

Στη Καμάρα υπήρχε ήδη ένα πλήθος κόσμου.

update

Στο σημείο έχουν προσυγκέντρωση αναρχικές ομάδες

και

αριστερές ομάδες και σχηματισμοί : Ξεκίνημα, η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, OΡΜΑ, Μ-Λ ΚΚΕ , Πρωτοβουλία Αθήνας Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων, Κόκκινο Νημα, ΕΕΚ κ.α.

>5.40μμ

Πολυπληθές μπλοκ αναρχικών του αντιφασιστικού συντονισμού, με οργανωμένη περιφρούρηση, ξεκινά από την κατάληψη terra incognita.

Πολύς παλμός.

terr-archi


>5.30μμ
Mικρό παρεάκι φασιστών με διακριτικά  εντοπίστηκε στα Μikel στην Αγ.Δημητρίου. Τώρα κινούνται προς κέντρο.

>Ανακοίνωση – ενημέρωση

από τους 4 συντρόφους που συνελήφθησαν μετά από έλεγχο που έγινε, στα διόδια της ΕΟ προς Θεσσαλονίκη, στο ΙΧ που επέβαιναν, Παρασκευή 7.9

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη, έγινε και η τελευταία κατ’ οίκον έρευνα. Οι κατηγορίες παρέμειναν: οπλοκατοχή για όλους μας και απείθεια για τους τρεις από εμάς, μετά από άρνηση δακτυλοσκόπησης και λήψης φωτογραφιών. Για τους ενήλικους η δίκη πήρε αναβολή, αφού απουσίαζαν οι μπάτσοι-μάρτυρες κατηγορίας, για την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη. Για τον ανήλικο σύντροφο, που πέρασε από εισαγγελέα ανηλίκων, ορίστηκε δικάσιμος για τις 20 Δεκέμβρη του 2019.

Ενάντια στη φιέστα της ανάπτυξης, στον εθνικιστικό παροξυσμό και τις πολεμικές προετοιμασίες στηρίζουμε και συμμετέχουμε τις αντικαπιταλιστικές και αντικρατικές κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και η προπαγάνδα των ρουφιάνων των ΜΜΕ (Λαμπρόπουλος, Καραμήτρου κ.α.) δεν μας κάμπτει.

Όλες και όλοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ.: Για την υπόθεση μας θα τοποθετηθούμε εκτενώς τις επόμενες ημέρες.

Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτέμβρη 2018

Οι τέσσερις αναρχικοί συλληφθέντες


 

>6.00 π.μ.

Στο τελευταίο τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη ταξίδευε ομάδα 10-15 νεοναζί οι οποίοι τραμπούκιζαν και χτύπησαν  μετανάστες. Στην άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη, στον σταθμό του ΟΣΕ, τους περίμεναν συγκεντρωμένοι αντιφασίστες που τους επέστρεψαν το ελάχιστο από τη βια που τα φασιστικά απολειφάδια διαχέουν. Οι αντιφασίστες αποχώρησαν συντεταγμένα. Τα ΜΜΕ αναφέρονται σε έναν τραυματία φασίστα.