Για να καταλαβαινόμαστε

Για εσάς που γεμάτοι αυταπάτες μας κοιτάτε χωρίς να μας βλέπετε. Για εσάς που στρεβλώνουν το βλέμμα σας τα μέσα «ενημέρωσης» του καθεστώτος. Για εσάς που ρημαγμένοι στου ποταμού τη ροή τραβιέστε. Για εσάς που αν και δεν έχετε να χάσετε πολλά τα λίγα σας, σας κάνανε προδότες.

Καλό θα ήταν να συμφωνήσουμε σε κάτι για να καταλαβαινόμαστε. Δεν είμαστε οι τάχα αποπροσανατολισμένοι και αλλόφρονες νεολαίοι που αναίτια βγαίνουν στους δρόμους επειδή θέλουν να εκτονωθούν. Δεν είμαστε εμείς οι ιστορικά αναίσθητοι μισάνθρωποι που υποσκάπτουν και βεβηλώνουν. Δεν είμαστε εκείνοι που τα υγρά μας όνειρα μιλούν για σκοτωμούς και βία. Δεν είμαστε εκείνοι που σαδιστικά ορμάμε στις δημιουργικές δυνάμεις των ζωών. Δεν είμαστε εκείνοι που σας μισούν. Να σας ταράξουμε θέλουμε για να σωθείτε από τη σήψη που σιγά σιγά σας αγκαλιάζει.

Ναι έτσι είμαστε, προβοκάτορες και λυσσασμένοι για το άδικο, τον πόνο και τη βία, την ανισοτιμία, τον εξαναγκασμό και την καταπίεση. Βράζει το αίμα μας αφού τα όνειρα γεμάτα δημιουργία είναι! Αλλά μονό με την φαντασία δεν χορταίνουν.

Είμαστε ο πλούτος της ανθρωπότητας που οδεύει στην καταστροφή.

Είμαστε το απόσταγμα της ιστορίας που γνωρίζοντάς την μας χάρισε και μιαν ευθύνη να την πάμε παρακάτω.   

Μιλτιάδης Πρέχτος