Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #31

Αθήνα: Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να βασανίζει.

Το κράτος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι εδώ. Είτε με υπηρεσιακή, είτε με «πρώτη φορά αριστερή», είτε με «δεύτερη φορά αριστερή» κυβέρνηση. Κάτω από οποιαδήποτε κυβερνητική αρχή, το κράτος έχει «συνέχεια», με ένα και μόνο πρόγραμμα,τη βία και καταστολή.

Στις 17/09/15, μετά από αντιεκλογική-αντικρατική πορεία του αναρχικού χώρου, σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων της Καλλιδρομίου. Εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής,  προς άπαντες που έτυχε να βρεθούν στο διάβα τους, η ΕΛΑΣ των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ εξαπέλυσε πογκρόμ και συλλήψεις στο σωρό, σε όλη τη περιοχή. Οι συλληφθέντες, εννιά τον αριθμό, ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν φριχτά, θυμίζοντας ημέρες δικτατορίας, μία μόλις ημέρα πριν τη «γιορτή της δημοκρατίας» όπως η κυριαρχία αποκαλεί τις εκλογές. Τέσσερις ανήλικοι, και στα 18-19 οι υπόλοιποι, υπέστησαν μαρτύρια στα χέρια των ΔΕΛΤΑδων και αναγκάστηκαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια, χέρια, πλευρά, αλλοιωμένα από τα χτυπήματα πρόσωπα κλπ. «Στη διάρκεια των συλλήψεων, αλλά και αμέσως μετά», όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι και οι συγγενείς των συλληφθέντων: «έφαγαν πάρα πολύ ξύλο και ορισμένοι κακοποιήθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Είναι χτυπημένοι στο πρόσωπο, με πρησμένα μάτια και σπασμένα χέρια. Ένας από αυτούς, ηλικίας μόλις 13 ετών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με δύο χέρια σπασμένα και κακοποιημένο πρόσωπο. Η αστυνομική βία που ασκήθηκε επάνω τους ξεπέρασε κάθε όριο». Όπως κατήγγειλε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη και οι ίδιοι οι βασανισθέντες, οι καμικάζι της ΕΛΑΣ, περνούσαν με το μηχανάκι μαρσάροντας πάνω από τα πόδια των ακινητοποιημένων νεαρών, συνθλίβοντας έτσι τα οστά τους! «Έχουν βασανιστεί μετά τη σύλληψη. Έχουν βασανιστεί μεθοδικά. Έχουν βασανιστεί με τρόπους που πληρούν απολύτως την έννοια των κακουργηματικών βασανιστηρίων κατά το νόμο. Πρόκειται για μεθοδευμένα χτυπήματα στο ίδιο σημείο προκειμένου να προκαλέσουν βλάβη.  Έχω μπροστά μου 14χρονο παιδί το οποίο αφού το συνέλαβαν, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ το είχαν πεταμένο και ακινητοποιημένο στην άσφαλτο και το χτυπούσαν ξανά και ξανά με τα γκλοπ στα χέρια μέχρι που του τα έσπασαν», αναφέρει η συνήγορος.

Αφού κρατήθηκαν επί μέρες και πέρασαν την διαδικασία του αυτοφώρου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αρκετοί με βαριά κακουργήματα στη πλάτη τους.

Για μία ακόμη φορά, οι βασανισμοί των προστατών της κυριαρχίας εναντίον των αιχμαλώτων τους, μας θυμίζει μοιραία τη περίφημη φράση που είχε πει κάποτε ο Κλάες Άντερσεν: «Να φοβάσαι όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι». Γιατί αν αυτοί που θέλουν να ζουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά δεν ήταν η πλειοψηφία εκεί έξω, βασανιστήρια σαν τα προχθεσινά δεν θα είχαν συμβεί ποτέ.

Πύργος Ηλείας: Ο καφές της ελληνικής μαγκιάς

Μια νέα Μανωλάδα, βρίσκεται μπροστά μας με ένα ακόμη περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας και απανθρωπιάς από την περιοχή του Πύργου. Ο εργοδότης, όταν μία εργαζόμενη του, του ζήτησε το ποσό των 120 ευρώ που της χρωστούσε, όχι μόνο δεν της τα έδωσε αλλά εκνευρισμένος για το «θράσος» που επέδειξε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της, έλουσε την ίδια αλλά και το 2χρονο εγγονάκι της, που κρατούσε στην αγκαλιά της, με καυτό καφέ. Η γυναίκα από τη Βουλγαρία, δέχτηκε παράλληλα και τις γνωστές ρατσιστικές απειλές που συνοδεύονται από τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 19/09/15 στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας. Και σίγουρα δεν είναι το μόνο περιστατικό, έχουν συμβεί και θα συνεχίζουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ,όσο καλύπτονται από την ανοχή της τοπικής κοινωνίας και των συμφερόντων της. Με θύματα ανθρώπους που δεν έχουν «φωνή», δικαιώματα και ύπαρξη, γιατί απλώς είναι από μια άλλη χώρα, μια χώρα πιο φτωχή από την δική μας με «αφέντες» εργοδότες που προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν.

Η Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα, όπως και τα θύματα της Μανωλάδας, αλλά και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να βιώνουν το καθεστώς της τρομοκρατίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που θα αυξηθεί, αν δεν το σταματήσουμε, αν δεν κόψουμε τις διαθέσεις του κάθε εργοδότη/τσιφλικά.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου – IWW Greece

Αθήνα: Φασίστες του Ο.Σ.Υ. έκαναν μήνυση σε οδηγό λεωφορείου, επειδή προσπάθησε να μεταφέρει πρόσφυγες για να τους προστατέψει από τη βροχή.

Κατά ενός οδηγού της στρέφεται η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) στις 26/09/15, επειδή μετάφερε οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο.

Η μεταφορά γινόταν στο πλαίσιο σχετικής εντολής που είχε εκδώσει το υπουργείο Υποδομών από τις 26 του μήνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Το ίδιο βράδυ ο συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ και μέλος του «Ξεκινήματος» οδηγός του Ο.Σ.Υ., Αποστόλης Κασιμέρης, κατευθύνθηκε προς την πλατεία για να διαπιστώσει εάν έχουν μείνει πρόσφυγες στο έλεος της βροχής.

Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασα στην πλατεία και βρήκα καμιά πενηνταριά άτομα να είναι ακόμα εκεί, κάτω από τις τέντες δύο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και τα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον».

Αφού τους πλησίασε και τους εξήγησε την ιδιότητά του, επικοινώνησε με το γραφείο κίνησης του αμαξοστασίου του Ελληνικού προκειμένου να πάρει όχημα και να τους μεταφέρει. Αρχικά η απάντηση ήταν θετική και ο κ. Κασιμέρης κατευθύνθηκε προς τα εκεί για να πάρει όχημα. Αργότερα όμως τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε εντολή να μην βγει λεωφορείο από το αμαξοστάσιο.

«Πήρα ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθυντή, ο οποίος μου είπε ότι: “τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες”», λέει ο κ. Κασιμέρης, ο οποίος παρά τις αντίθετες εντολές πήρε όχημα και κατευθύνθηκε προς την πύλη, την οποία όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει καθώς είχε διαφορετικές εντολές.

«Εν τω μεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το “100” και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το Συνδικάτο και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο. Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα υπηρεσιακά λεωφορεία».

Ο οδηγός τελικά έφτασε στην πλατεία Βικτωρίας για να παραλάβει τους πρόσφυγες. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος και με ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός καθώς όταν ξεκίνησε η επιβίβαση των προσφύγων στο σημείο κατέφθασαν τρία περιπολικά που είχαν εντολή να τον συλλάβουν. Οι πρόσφυγες στην θέα των αστυνομικών τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο, ενώ στο σημείο έφθασε και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ύστερα από επικοινωνία που είχε με εργαζομένους της ΟΣΥ.

«Οι αστυνομικοί δήλωσαν στον κ. Σπίρτζη ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος τους Αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλλει μήνυση».

Σημειωτέον ότι εσχάτως η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει κινητικότητα στον χώρο των λεωφορείων και των τρόλεϊ τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο εργαζομένων, όσο και σε διοικητικές θέσεις του οργανισμού.