Σχετικά με τη μουσική συλλογή «35»

-Τι είναι αυτή η συλλογή λοιπόν;

-Η συλλογή κυκλοφόρησε τον Μάιο του ’16, αρχικά σε βινύλιο. Όλες οι μπάντες που συμμετέχουν στηρίζουν την αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή. Απαρτίζεται από ακυκλοφόρητα -μέχρι τότε- κομμάτια από δέκα μπάντες και ονομάζεται «35».

-35; Γιατί 35;

-Προκάτ 35! Η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών που ήταν ο συνδετικός μας κρίκος. Το Προκάτ 35 λειτουργεί από την άνοιξη του 2007 και από τότε έχουν διοργανωθεί δεκάδες αυτοοργανωμένες συναυλίες για την οικονομική ενίσχυση κινηματικών διαδικασιών, αλλά και ως συνεισφορά στην αντιεμπορική αντιεμπορευματική έκφραση. Σιγά σιγά κάποιος κόσμος από την κατάληψη αλλά και από μπάντες που συμμετείχαν συχνά στα live (όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από άλλες πόλεις), αρχίσαμε να διαμορφώνουμε μια πιο συγκεκριμένη στάση ενάντια στη μουσική βιομηχανία. Εκτός λοιπόν από τις συναυλίες που διοργανώναμε θέλαμε να συνεισφέρουμε με έναν ακόμα τρόπο στην αντιεμπορευματική έκφραση και κουλτούρα. Έτσι, καταλήξαμε στην ιδέα μιας συλλογής από ακυκλοφόρητα κομμάτια μακριά από μαγαζιά και χορηγούς.

-Θες να μας πεις λίγα λόγια για τον ήχο της συλλογής;

-Γενικά σκληρός ήχος. Για να καταλάβεις, οι «Dirty Wombs» και οι «Sardanapalm Death» παίζουν hardcore punk, οι «CFS» punk, οι «Λήθη» crust. Οι «Dala Sun» παίζουν stoner, οι «Fields of Locust» και οι «Mass Culture» post metal, οι «Terror Detonator» thrash, ενώ οι «Zvarna» grindcore. Τέλος, οι «Σάρκα στο Ζώο» ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι παίζουν…

-Βοήθησε και άλλος κόσμος για τη συλλογή;

-Φυσικά. Ήταν πολύτιμη η βοήθεια αρκετών ατόμων στη διαδικασία της ηχογράφησης για την ολοκλήρωση της συλλογής, αλλά και τριών φίλων που ασχολήθηκαν ειδικά με το artwork στον δίσκο, στο εξώφυλλο και στο booklet.

-Πώς γίνεται η διανομή της συλλογής;

-Η συλλογή μέχρι ώρας κυκλοφορεί σε βινύλιο 12″. Μπορείτε να τη βρείτε είτε απευθείας από τις μπάντες που συμμετέχουν στην συλλογή, είτε στην κατάληψη Προκάτ 35 στην Πάτρα, στο Στέκι στο Βιολογικό στη Θεσσαλονίκη, στην ΥπόγαΚ94 στην Αθήνα. Ακόμα, μπορείτε να τη βρείτε στον διαδικτυακό τόπο  http://prokat35squat.bandcamp.com (για ελεύθερο κατέβασμα πατάτε «BUY NOW» και όπου «NAME YOUR PRICE» πληκτρολογείτε «0.00»).

Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε να κυκλοφορήσουμε τη συλλογή και σε cd, που θα κοπεί από την μουσική κολεκτίβα «Δισκοκοπτείον diskollectiv». Το βινύλιο διατίθεται με ενδεικτικό αντίτιμο 7 ευρώ (φυσικά όποιος θέλει μπορεί να δώσει και παραπάνω!) ενώ το cd θα διακινηθεί με ελεύθερη συνεισφορά. Τα έσοδα από τη συλλογή διατίθενται εξ’ ολοκλήρου για την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Οικονομικής Υποστήριξης Διωκόμενων Αγωνιστών και Αγωνιστριών Πάτρας. Το εν λόγω ταμείο λειτουργεί από τα τέλη του 2012 και το σχετικό αυτοπαρουσιαστικό κείμενο εμπεριέχεται στο booklet της συλλογής.

-Θα ήθελες να κλείσουμε με ένα πρόταγμα;

-Όπως γράφουμε και στο οπισθόφυλλο:

Για την απελευθέρωση φαντασίας και έκφρασης, μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης και κέρδους!