Ανακοίνωση της κατάληψης Παπαμιχελάκη στο Ρέθυμνο

Στις 20/9, και ενώ οι ψηφοφόροι έπεφταν για άλλη μια φορά θύματα της εκλογικής αυταπάτης, εμείς επιλέξαμε να καταλάβουμε το κτίριο της οδού παπαμιχελάκη στο ρέθυμνο. Ένα κτίριο που παρέμενε για χρόνια ρημαγμένο, αποτελούσε περιστασιακή κατοικία τοξικοεξαρτημένων ατόμων και κάηκε κατά τη διάρκεια οπαδικών αντεγκλήσεων. Ένα κτίριο που όμως παράλληλα μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας ανατρεπτικών ιδεών και να δημιουργήσει συντροφικές σχέσεις που θα εκφραστούν με πράξεις στο δρόμο προς την αναρχία.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς – μια αναρχική κατάληψη στη πόλη του ρεθύμνου, που θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την προώθηση αντικρατικών, αντιεραρχικών, αντιεμπορευματικών και αντισεξιστικών προταγμάτων, θέλοντας να λειτουργούμε κάτω από το πλαίσιο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την πόλη του ρεθύμνου γιατί, παρότι υπάρχει ήδη μια πολιτική κινητικότητα, μέσω μιας κατάληψης μπορούν να μετουσιωθούν τα λόγια σε πράξεις.

Οι εργασίες στο κτίριο έχουν φτάσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ενώ παράλληλα γίνονται καθημερινές συνελεύσεις για την περαιτέρω πρόοδο των εργασιών. Σκοπός των ατόμων που πλαισιώνουν το εγχείρημα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι πολιτικές συζητήσεις για την ανάπτυξη του πολιτικού πλαισίου.

Αναρχικοί-αναρχικές από την κατάληψη παπαμιχελάκη, στο ρέθυμνο