Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στην Βίλα Ζωγράφου 13/3/17- [ΑΘΗΝΑ]

Χθες, 13/3/17, τα ξημερώματα ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου δέχτηκε την κρατική καταστολή με εκκένωση του χώρου από τους μπάτσους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης 7 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν στο χώρο συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απείθειας ενώ αργότερα την ίδια μέρα αφέθηκαν ελεύθεροι/ες έχοντας οριστεί δικάσιμος.

Το απόγευμα καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου στην πλ.Γαρδένιας στις 18.00. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 2000 αλληλέγγυοι/ες με την πορεία να ξεκινά γύρω στις 19.30, το δρομολόγιο της οποίας ήταν στον κεντρικό δρόμο γύρω από την κατάληψη, λεωφόρος Παπάγου, ενώ κατέληξε να προσεγγίζει τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην κατάληψη. Έπειτα στήθηκαν οδοφράγματα και έγινε επίθεση στους μπάτσους. Μετά τη σύγκρουση, το σώμα της πορείας «κατέβηκε» την Παπάγου, όπου σπάστηκαν όλες οι τράπεζες και τα ΑΤΜ και έγινε επίθεση στη Vodafone. Έστριψε την Ούλωφ Πάλμε κατευθυνόμενο προς τις εστίες του πανεπιστημίου (ΦΕΠΑ), και επιτέθηκε σε μία ακόμα τράπεζα στη διαδρομή. Από τις συγκρόυσεις και τις επιθέσεις δεν προέκυψε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα λεωφορεία πριν ακόμη αρχίσει η πορεία και ενώ η οδός Παπάγου ήταν ανοιχτή άφηναν τον κόσμο 3 στάσεις πριν την πλ.Γαρδένιας δηλαδή στο ύψος της Ούλωφ Πάλμε με την δικαιολογία ότι γίνεται πορεία και είναι κλειστός ο δρόμος.

*Το ίδιο πρωί εκκενώθηκε και η κατάληψη προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας (Αλκιβιάδου 9)

** Αύριο 15/3 στις 09.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Βίλας Ζωγράφου

Ανταπόκριση από selinflor & βίντατζ

Το κάλεσμα από Βίλα Ζωγράφου

Ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονταν σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής.

Από το 2011 η Βίλα Ζωγράφου αποτελεί έναν απελευθερωμένο χώρο που έχει περάσει στα χέρια της γειτονιάς αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Όλες οι αποφάσεις εντός του εγχειρήματος πάιρνονται με οριζόντιες διαδικασίες σε ανοιχτές προς όλους/ες συνελεύσεις. Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου είναι ένα αγκάθι στα σχέδια των δημοτικών αρχών όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των τελευταίων ελεύθερων κοινωνικών χώρων και την ιδιωτικοποίηση τους. Είναι χώρος ελεύθερης διαδοσης ιδεών και ποικιλόμορφης δραστηριοποίησης για πάρα πολύ κόσμο. Αποτελεί σημέιο ελεύθερης συνάντησης και έκφρασης των κατοίκων και μη του Ζωγράφου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ αστικές λογικές και ως τέτοιο αποτελεί μια διαρκή ενόχληση για το κράτος και τις δημοτικές αρχές Ζωγράφου. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση για εκκένωση του.

Καλούμε όλο το λαό του Ζωγράφου και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/3 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ,6η σταση(ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ 230, 608,235)

και την πορεία στις 6 το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα 13/3. Προσυγκέντρωση πλατεία Γαρδένιας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

 

dsc_0045 dsc_0049 dsc_0052 dsc_0055 dsc_0057 dsc_0058 dsc_0061 dsc_0074