Σεπτέμβρης 2016: Εξέγερση στο Charlotte (ΗΠΑ)

Tις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη έλαβε χώρα στις Η.Π.Α άλλη μια εξέγερση, μετά από την εκτέλεση από μπάτσους του Keith Lamont Scott. Η εξέγερση κατεστάλη μετά από λίγες μέρες με την εισβολή της εθνοφρουράς στην εξεγερμένη πόλη και ενώ άλλος ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του. Το παρακάνω κείμενο είναι μετάφραση ενός διαδικτυακού καλέσματος αλληλεγγύης στους εξεγερμένους του Charlotte από το Oakland. Τη μετάφραση έκανε σύντροφος για την Άπατρις.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Keith Lamont Scott (Κιθ Λάμοντ Σκοτ) δολοφονήθηκε από την αστυνομία κρατώντας ένα βιβλίο που «εσφαλμένα» εξελήφθη ως όπλο. Το γεγονός αυτό έρχεται μετά από ένα καυτό καλοκαίρι γεμάτο ένταση και με τη μεγαλύτερη απεργία φυλακισμένων σε εθνικό επίπεδο να έπεται. Ο συγκλονιστικός αριθμός Αφροαμερικανών που δολοφονούνται από την αστυνομία κάθε χρόνο, σε συνδυασμό με το δυσοίωνο τερατούργημα που λέγεται βιομηχανικό σύμπλεγμα φυλακών, σχεδόν λειτουργούν ως καθημερινές υπενθυμίσεις ότι στους μαύρους πολίτες αυτής της χώρας δίνονται μόνο δύο επιλογές: δουλεία ή θάνατος.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από έναν συνδυασμό διαστρεβλωμένων γεγονότων, καταφανών ψεμάτων, και μιας ασταμάτητης κάλυψης των γεγονότων, καθιστούν αυτή την αλήθεια κυρίαρχη και συγχρόνως συντριπτική. Το έχουμε δει να συμβαίνει στο Ντάλας, το Κολούμπους, την Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, τη Βαλτιμόρη, και φυσικά αμέτρητες φορές εδώ στην περιοχή γύρω από το Σαν Φρανσίσκο (Bay Area).
Αλλά υπάρχει και μια άλλη επιλογή -να αγωνιστούμε- και η θαρραλέα νεολαία στο Σάρλοτ δείχνει τον δρόμο. Η ελευθερία δεν είναι δεδομένη. Αρπάζεται από τα χέρια των καταπιεστών. Ανακτούμε την αξιοπρέπειά μας όταν παλεύουμε για τις ζωές μας. Θα συναντηθούμε στις 19:00, το Σάββατο 24 του μηνός, στην πλατεία Λέιθαμ (Latham) -το σημείο που ξεκίνησαν δύο ιστορικές γενικές απεργίες- για να δείξουμε συλλογικά, την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που αγωνίζονται για τη ζωή τους στο Σάρλοτ, και την αντίθεσή μας στην αστυνομία και τον κόσμο της.