Επίσκεψη σε εργολαβία που έσπασε την περσινή απεργία των συμβασιούχων

Την προηγούμενη Κυριακή επισκεφθήκαμε την εργολαβική τεχνική εταιρεία του Χριστόφορου Καιρίδη στη περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη και με τα απλά καθημερινά εργαλεία της δουλειάς σκίσαμε τα λάστιχα και διαβρώσαμε τα χρώματα σε 3 αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, μετά από διαγωνισμό, είχε επιλεγεί για να μαζέψει τα σκουπίδια κατά τη διάρκεια της μαζικής απεργίας των συμβασιούχων του δήμου το περασμένο καλοκαίρι. Μπροστά στον ωμό εκβιασμό της ιδιωτικοποίησης, μπροστά στο επικοινωνιακό πόλεμο των Media, των δήμων, του κράτους για την εικόνα που δημιουργούν τα σκουπίδια για τους τουρίστες αλλά και μπροστά στον εκβιασμό των εργατοπατεράδων, η απεργία έσπασε. Αποτέλεσμα του φόρτου εργασίας μετά την απεργία για να σωθεί η “χώρα” ήταν δεκάδες τραυματίες και 2 νεκροί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο γραφικός Μπουτάρης αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει επίσημα απεργοσπαστική εφεδρεία, άνοιξε την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων και στην αποκομιδή σκουπιδιών, κάτι που και πάλι συναντάμε στο Δήμο Θερμαϊκού με τους εργαζομένους να είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της δουλειάς τους, αντιλαμβανόμαστε τον πόνο των οικογενειών των δεκάδων τραυματισμένων και δολοφονημένων εργαζομένους στους ΟΤΑ, που αυξάνονται διαρκώς. Η οργή τους είναι και δική μας οργή, είναι ταξική οργή που πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα.

Εμείς λέμε σε όλους τους μόνιμους αλλά και σε όλους τους συμβασιούχους, πως εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, παιδιά των συνοικιών, θα είμαστε δίπλα τους απέναντι σε δημάρχους, ΜΜΕ, εργολαβίες, μπάτσους. Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όπου θα τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και πως την επόμενη φορά δε θα αφήσουμε ούτε απειλές για ιδιωτικοποιήσεις χωρίς απάντηση, ούτε απεργοσπάστες στους δρόμους.

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

αναδημοσίευση από athens indymedia