Εργατικές δολοφονίες και ατυχήματα

27 Δεκεμβρίου νεκρός 27χρονος ντελιβεράς αφού τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο ηράκλειο κρήτης.Ο 54χρονος ντελιβεράς όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το οποίο μετά το τροχαίο εγκατέλειψε αβοήθητο τον ντελιβερά στο σημείο.

13/2  διανομέας Δημήτρης Σερεβέτας, 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας της –λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έως και 9 μποφόρ) και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολόνα. Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα.

Στις 14/2 σε εργοστάσιο αλουμινίου στα Οινόφυτα, σκοτώθηκε 51χρονος εργάτης από το Πακιστάν. Ο εργάτης καταπλακώθηκε από ράβδους αλουμινίου που μετέφερε, κατόπιν λάθους χειρισμού γερανοφόρου.
Στις 18/2 32χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από μεγάλο ύψος σε λατομείο στην περιοχή Οχυρό της Δράμας.

Νεκρός ο 19χρονος συνάδελφος διανομέας όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ  στο Ιπποκράτειο Θες/νίκης, από τις 12/2.  Το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από διερχόμενο όχημα εν ώρα εργασίας.

20 Φεβρουαρίου στην εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ 2 εργατικά ατυχήματα που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου.σε ένα εργοστάσιο που όπως διαφημίζει η ίδια η εταιρεία έχει «υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας». Την ίδια στιγμή η εργοδοσία, τρομοκρατεί, εκβιάζει, τους εργαζόμενους ώστε να επιβάλει την παραπέρα εντατικοποίηση στην εργασία, δηλαδή 10ωρο δουλειά το Σάββατο, υποχρεωτική εργασία την Κυριακή. Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων εργαζομένων που δουλεύουν χωρίς ρεπό, χωρίς Κυριακάτικη ξεκούραση.Με αυτούς τους τρόπους προσπαθεί να διατηρήσει η βιομηχανία ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ το ηγετικό της μερίδιο (25%) που κατέχει στην εγχώρια αγορά και να αποκομίζει 39 εκατομμυρίων ευρώ.

26 φεβρουαρίου 50χρονος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος, κατά τη διάρκεια εργασιών δενδροκομίας, χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάση

1 Μαρτίου με πολλαπλά τραύματα, μεταφέρθηκε ένας 45χρονος  εργάτης που έπεσε σε φρεάτιο οικοδομής, όπου εκτελούσε εργασίες στα χανια.