[Χανιά] Για την αποκατάσταση της αλήθειας σήμερα που ξημέρωσε 18 Νοέμβρη

Χθες, πανελλαδικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα αστυνομικά επιτελεία προσπάθησαν να δημιουργήσουν όπως είθισται, ένα κλίμα τρομοκρατίας με σκοπό την αποθάρρυνση της κοινωνίας να παρευρεθεί στο ραντεβού που εδώ και τέσσερις δεκαετίες δίνει εκεί που του αρμόζει, στον δρόμο. Σε ένα βαθμό τα κατάφεραν με τεράστιες δόσεις βίας και πρόστιμα πολλαπλάσια του βασικού μισθού, παρόλα αυτά, μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν ίδια με άλλες χρονιές, αλλά πλήθος κόσμου σε όλο τον ελλαδικό χώρο έσπασε την κατασταλτική καραντίνα.

Προφανώς στα «δημοκρατικά» Χανιά τα τοπικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμάσητα τα αστυνομικά διαγγέλματα, αναφέροντας πως η ειρηνική συγκέντρωση που απαρτίζονταν από 50 άτομα, έληξε μετά από λίγο και πως κόπηκαν 7 διοικητικά πρόστιμα.

Τα παραπάνω, αποτελούν το προϊόν του φαντασιακού καθεστώτος που ονειρεύονται οι άρχοντες, οι προύχοντες, τα media και οι μπάτσοι στα Χανιά. Αποστειρωμένες διαμαρτυρίες και στην περίπτωση της απαγορευμένης κατ’ εντολής Χρυσοχοΐδη συγκέντρωσης, 50 γραφικούς, που η αστυνομία τους έκανε συστάσεις να διαλυθούν ησύχως.

Η αλήθεια είναι, πως από τις 17:00 το απόγευμα η προσυγκέντρωση απαρτιζόταν από δυνάμεις της αριστεράς, του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου,μαθητές/τριες και ανένταχτους/ες με σκοπό να κινηθούν προς την πλατεία της αγοράς για την προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 18:00. Οι μπάτσοι κατέβηκαν άμεσα, γύρω στις 17:15, βρίσκοντας στην αρχή γύρω στα 150 άτομα, που λίγο αργότερα ξεπέρασαν τα 300. Έτσι η συγκέντρωση κατάφερε να καταλάβει την Νικηφόρου Φωκά από την οδό Μίνωος μέχρι τη οδό Κύπρου. Στην συνέχεια, λίγο μετά τις 18:30, η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το στάδιο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βενιζέλου, μέσω της οδού Κύπρου, κλείνοντας την κυκλοφορία και φωνάζοντας συνθήματα, αντίκρυ με σχεδόν όλες τις δυνάμεις καταστολής των Χανίων και όχι μόνο, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο. Η συγκέντρωση αυτοδιαλύθηκε λίγο μετά τις 19:00 και μέχρι και εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία προσαγωγή ή επιβολή προστίμου.

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις – Συντακτική Ομάδα Χανίων