Στη μάχη του «πεζοδρομίου» της ΑΣΟΕΕ, είμαστε με τους καταπιεσμένους

Την 20η και 21η Δεκέμβρη πραγματοποιούνται επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ εναντίον μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πολλές συλλήψεις γίνονται κάτω από σπίτια μεταναστών, αλλά και σε στενά γύρω ή κοντά στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, σημείο που είναι γνωστό ότι εργάζονται μετανάστες μικροπωλητές.

Αμέσως, στήνεται ένα σκηνικό, το οποίο μιλά για εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, με επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας που πουλούσε από «μαϊμού» προϊόντα μέχρι ναρκωτικά σε τοξικοεξαρτημένους στην οδό Αντωνιάδου (στο πλάι της ΑΣΟΕΕ). Επιχειρήθηκε λοιπόν να στηθεί ένα αφιλόξενο περιβάλλον για κάθε μετανάστη που πουλά την πραμάτεια του έξω από το κτήριο με βάση μία υπόθεση που έχει εμπλέξει πολλές μικρότερες υποθέσεις, οι οποίες μάλιστα δεν συνδέονται.

Έτσι, στέκια σχολών, συντρόφισσες και αλληλέγγυοι που έχουν σταθεί διαχρονικά στο πλευρό των μικροπωλητών έξω από την ΑΣΟΕΕ διοργάνωσαν και στήριξαν δράσεις για το ζήτημα και την πορεία αλληλεγγύης στους 16 μικροπωλητές-συλληφθέντες ώστε να μην περάσει ακόμη ένα κατασταλτικό σχέδιο από πάνω τους.

Η καταστολή του «πεζοδρομίου» της ΑΣΟΕΕ έχει μακρά ιστορία, με πεσίματα από κάθε λογής μπάτσους, μαζικά ή μεμονωμένα σε μετανάστες που αποχωρούσαν από το σημείο, μέχρι τη σημερινή κατασταλτική διαχείριση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με την ένταξη ανθρώπων σε εγκληματική οργάνωση, ακόμη και λόγω πώλησης παπουτσιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις αλληλεγγύης θα βρει κάποιος/α εδώ: https://stekiasoee.espivblogs.net/2019/01/19/kaloyme-se-poreia-allileggyis-stoys-metanastes-mikropolites-tis-asoee-tin-paraskeyi-25-1-stis-18-00/

Μια επιχείριση σκούπα ως εγκληματική οργάνωση. Προεκλογικές ιστορίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τα ΜΜΕ μίλησαν μέσω αστυνομικών πηγών για το τέλος της εγκληματικότητας μετά από αυτή την επιτυχή εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που απαριθμεί πάνω από 210 μέλη στην Αττική. Μέσα σε αυτή την είδηση, εισήχθησαν όλα τα σημεία κλειδιά: Εξάρχεια, μετανάστες, καταλήψεις, ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εγκληματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, την 28η Φλεβάρη, πραγματοποιείται επιχείρηση των μπάτσων στην Αττική και εισβάλλουν και στην κατάληψη μεταναστών του κτηρίου στην Αραχώβης 44. Από εκεί συλλαμβάνονται 45 άτομα ενώ κάποια εξ’ αυτών συμμετέχουν ενεργά και σε δομές άλλων καταλήψεων όπως η εκμάθηση αγγλικών ή ελληνικών.

Βλέπουμε, ότι και πάλι ενώνονται πολλές μικρές υποθέσεις, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους, που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τη συνθήκη αυτή, που οι μετανάστες/τριες θα είναι εύκολα διαχειρίσιμος πληθυσμός, που η αντιπολίτευση θα σταματήσει να ζητά περισσότερο έλεγχο και καταστολή (έστω για λίγο πολύτιμο προεκλογικό χρόνο), που θα χαρτογραφηθεί ένας πληθυσμός κλεισμένος ουσιαστικά μέσα σε γειτονιές, που προεκλογικά θα λειτουργήσει το πλάνο της καθαρής πόλης, που οι ΜΚΟ και ο κρατικός μηχανισμός θα φανούν ως οι μόνοι δύο εγγυητές. Όλο αυτό το συνονθύλευμα, παρέα με τους φασίστες και τους παρακρατικούς, τους μπάτσους φονιάδες μέσα στα ΑΤ, μας κάνουν να εμπεδώσουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της καταστολής και διαχείρισης.

Χωρίς να μπαίνει το ζήτημα της «αθωότητας» ή της «ενοχής» το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν στήνονται τέτοια κατηγορητήρια στις πλάτες υποκειμένων -μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητάς τους ως μετανάστες πχ- τότε η απάντηση μας πρέπει να είναι εκτός των κριτηρίων των από τα πάνω. Να σταθούμε αλληλέγγυοι η μία στον άλλον, απέναντι σε κράτος, ΜΚΟ, φασίστες μαζί με τους/τις καταπιεσμένους/ες.

καρόσι