Το χρονικό της μάστιγας και η μεγάλη Ανατολή

Σήμερα, η παγκόσμια κοινωνία θρηνεί προς το παρόν 347 χιλιάδες νεκρούς ανθρώπους από τον κορονοϊό (COVID19 (=coronavirus disease 2019) ή SARS-CoV-2 (=severe acute respiratory syndrome coronavirus 2). Οι 340 χιλιάδες από αυτούς πέθαναν τους τελευταίους δύο μόλις μήνες. Μιλάμε πλέον για μια πανδημία που στις αρχές Απρίλη έφτασε μέσα σε δύο μήνες σε σχεδόν παγκόσμια κάλυψη και αφορά 5,5 εκατομμύρια κρούσματα στο σύνολο αυτή τη στιγμή. Αν πάρουμε υπόψη μας στη γενική σούμα όλες τις παραμέτρους των επίσημων στατιστικών (1) στους επτά ασθενείς ο ένας πεθαίνει ενώ οι υπόλοιποι έξι θεραπεύονται. Τις καθημερινές στον κόσμο πεθαίνουν περίπου 6000 άτομα την ημέρα ενώ τα Σαββατοκύριακα ο παγκόσμιος ρυθμός θανάτων μειώνεται στους 3000 περίπου κάτι που μάλλον εξηγείται λόγο των κλειστών εργασιακών χώρων. Αυτές οι πολύ συγκεκριμένες αναλογίες είναι αυτές που δίνουν στον κορονοϊό τον χαρακτηρισμό μάστιγα σε αντίθεση με λιγότερο θανατηφόρες για το σύνολο πανδημίες όπως ο Ebola ή ο SARS.

Αυτό που εντυπωσιάζει ένα προσεκτικό αυτί που αναζητά την αλήθεια όμως, είναι η θέση: «Τι σημασία έχει το πώς ξεκίνησε ο ιός;» ∙ αυτή η αντανακλαστική σχεδόν στάση ζωής που αρκετός κόσμος υιοθετεί θα ήταν αναμενόμενη από κάποιον που γνωρίζει το πόσο επιφανειακή και αδιάφορη συνήθως είναι η πλειοψηφία. Η απάντηση σ’ αυτούς λοιπόν είναι το ότι να κοιτάς την δουλειά σου, την πάρτη σου, και άκριτα την TV, αποτέλεσε το ιδανικό εκκολαπτήριο του κορονοϊού. Όμως, μιας και είναι πάρα πολύ νωρίς για εύκολα συμπεράσματα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε, αργά, ψύχραιμα και βαρετά τα κομμάτια της αλήθειας και κυρίως να αποφεύγουμε αυτούς που διατυμπανίζουν μέσα από «αποκαλυπτικούς» τίτλους ειδήσεων ότι την βρήκαν. Αυτούς τους πάντα σίγουρους, πάντα πιστούς υπαλλήλους της τοπικής μαφίας, τους δημοσιογράφους. Αλλά ακόμα κι αυτούς τους εποχιακούς καλοπληρωμένους ειδικούς των πάνελ. Επειδή οι ασύμμετρες καταστροφές απαιτούν ασύμμετρο θράσος, από τους ψεύτες προς το παρών, οι καιροί απαιτούν πλέον για την επιβίωση προσωπική έρευνα τον καθένα/μία μας*. 

 Αυτή τη στιγμή τίθεται σε όλη την ανθρωπότητα που κομπάζει για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα το ποιο σημαντικό ερώτημα του 21ου αιώνα ίσως, που είναι το «πώς και το γιατί ξεκίνησε ο κορονοϊός».  Ενάντια στην συνωμοσιολογία και την παραπληροφόρηση του κάθε τηλεοπτικού Τσιόδρα, ψάξαμε τα ντοκουμέντα με μαθηματική ακρίβεια στα επίσημα δημοσιεύματα των πιο γνωστών κι έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και καταγράψαμε την ιστορία σαν ένα τραγικό ιστορικό διήγημα της ειρωνικής πραγματικότητας που βιώνουμε. Ερευνήσαμε και παρουσιάσαμε το ζήτημα με αυτό τον τρόπο μιας και θεωρούμε πως έχουμε χρέος να διασώσουμε το πρώτο θύμα αυτού του παγκόσμιου ταξικού πολέμου, που εντείνεται πια μέρα με τη μέρα, την αλήθεια. Οι ημερομηνίες που χρησιμοποιήσαμε για το χρονικό είναι με βάσει μόνο αυτά και πραγματικά αξίζει η μελέτη των πηγών του κειμένου. Ας μην τους αφήσουμε να παραχαράξουν πάλι την ιστορία όπως έγινε με την Φουκουσίμα και άλλα παρόμοια τραγικά λάθη που οδήγησαν σε εκατόμβες νεκρών.

Το χρονικό:
11 Νοεμβρίου 2013:
Η Ρέιτσελ Γκράχαμ μια επίδοξη μεταδιδακτωρικός ερευνήτρια από το πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας στο Τσάπελχιλ (Chapel Hill) είναι πανευτυχής! Επιτέλους πέτυχε αυτό που προσπαθούσε χρόνια, κατάφερε να δημοσιεύσει την δουλειά της στο Nature! (2) Το Nature είναι το επιστημονικό περιοδικό με την μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία με τρία εκατ. αναγνώστες τον μήνα (3) και ταυτόχρονα αποτελεί την μέγιστη διάκριση για κάποιον ερευνητή το να δεχτούν να εκδώσουν την έρευνά του σε αυτό. Τόσο διάβασμα, τόσος κόπος, τόσος ανταγωνισμός και ίσως τόσες καλές προθέσεις επιτέλους θα ξεπληρώνονταν. Όλοι θα της έλεγαν μπράβο για την καθημερινή της αυτοθυσία μέσα στα επικίνδυνα βακτήρια και τους ιούς, όλοι θα την θεωρούσαν μια αυθεντία, ένα μεγάλο μυαλό. Ο Ράλφ Μπάρικ ο καθηγητής της θα της χτυπούσε φιλικά την πλάτη σα να της έταζε την καθηγητική του έδρα. Η ερευνά της είχε τον πολλά υποσχόμενο τίτλο: «μια δεκαετία μετά τον SARS: στρατηγικές για τον έλεγχο εμφανιζόμενων κορονοϊών» και υποστήριζε ότι η πανδημία του SARS το 2002-3 προήλθε από τον κορονοϊό της νυχτερίδας.

25 Νοεμβρίου 2013:
Ο Χινγκ Γι Ζε υποψήφιος διδάκτορας στην άλλη άκρη του πλανήτη, στο κεντρικό ινστιτούτο ιολογίας στη Γουχάν (Wuhan), είναι άνω ποταμών! Νευριάζει, φωνάζει, κλωτσάει καρέκλες και γραφεία. «Μας πρόλαβαν οι Αμερικάνοι!» φωνάζει, «τόσα χρόνια τζάμπα! Τόσοι κόποι, τόσος κόσμος, τόσες συνεργασίες! Είναι άδικο!» πιθανότατα κλαίει κιόλας. Ο Ζενγκ Λι Σι ο καθηγητής του κάθεται σιωπηλός στο γραφείο του κοιτώντας τον συνωστισμό των ουρανοξυστών ανάμεσα στο νέφος έξω από το παράθυρο. Με τα χέρια διπλωμένα προσπαθεί μάταια να καταλάβει που έγινε το λάθος. «Δεν έπρεπε να μπλέξω με τους Αμερικάνους…» σκέφτηκε. «Μας πρόδωσαν…». Η δουλειά που είχαν στείλει στο ίδιο περιοδικό, το  Nature (4) , εδώ και εξίμισι μήνες, όχι μόνο άργησε να δημοσιευτεί αλλά αντί για δημοσίευση επιστημονικού άρθρου, υποβαθμίστηκε σε δημοσίευση γράμματος αναγνώστη. Οι «αμερικάνοι» τους απάντησαν ότι τελικά στα ίδια πάνω κάτω συμπεράσματα μ’ αυτούς κατέληξαν ταυτόχρονα και η Ρέιτσελ Γκράχαμ και η ομάδα της, οπότε η ανακάλυψή τους δεν είναι καινοτόμα πια για μόλις 14 ημέρες. Τα συμπεράσματα ήταν όντως παρόμοια, μόνο που ήταν πιο συγκεκριμένα της Γουχάν. Περιέγραψαν δηλαδή, τον ακριβή μηχανισμό που ο κορονοϊός της νυχτερίδας μολύνει τη νυχτερίδα και το πώς θα μπορούσε πιθανόν να μεταλλαχτεί και να μολύνει και τον άνθρωπο άρα πιθανολογούσαν κι αυτοί ότι ο SARS του 2002-3 προήλθε από τον CoV(κορονοϊός) της νυχτερίδας. «Δεν πειράζει Χίνγκ παιδί μου» μίλησε τελικά ο καθηγητής, «θα συνεργαστούμε μαζί τους…». Ο Χίνγκ Γι έφυγε σιωπηλά κλείνοντας την πόρτα του γραφείου μαλακά πίσω του. Θα προσπαθούσε ακόμα πιο πολύ, θα έκανε ότι χρειαζόταν για μια θέση στον ήλιο.

9 Νοεμβρίου 2015:
Δύο χρόνια πέρασαν από την παρεξήγηση όμως στο όνομα της φήμης και της επιστήμης τα «προσωπικά» προβλήματα μεταξύ Κίνας και Αμερικής γεφυρώθηκαν οργανώνοντας μια μεγάλη επιστημονική συνεργασία  14 επιστημόνων και 9 ερευνητικών κέντρων σε όλο τον κόσμο υπό την οργανωτική μαεστρία του δραστήριου αφροαμερικάνου, πιστού φίλου και συναδέλφου της  Ρέιτσελ Γκράχαμ, Βινέτ Μανατσέρι. Το “πρότζεκτ κορονοϊός” ξεκινάει επίσημα και με το χειροκρότημα (ή τουλάχιστον την ανοχή) της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας (5). Ο Βινέτ έδωσε παγκόσμια διάσταση στο πρότζεκτ εκμεταλλευόμενος από τη μια  το κοινό ενδιαφέρον Κίνας, Αμερικής και από την άλλη τις πολλές και σημαντικές διασυνδέσεις του σε όλο τον κόσμο. Ακόμα όμως δεν είναι ξεκάθαρο το ποια άτομα και ποια συμφέροντα ενεπλάκησαν παρασκηνιακά σε αυτό το σημείο. Έτσι, εκτός από το Τσάπελχιλ και την Γουχάν, ξαφνικά εμπλέκονται ερευνητικοί κολοσσοί όπως η ιατρική σχολή και το ινστιτούτο για την έρευνα του καρκίνου και του AIDS του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και αυτομάτως εμπλέκονται δυναμικά άλλα τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα στο Τσάπελχιλ και το εθνικό κέντρο τοξικολογικών μελετών των ΗΠΑ στο Αρκάνσας.  Ο Βινέτ καταφέρνει έτσι να κερδίσει και το ενδιαφέρον των ευρωπαίων με την συμμετοχή του ινστιτούτου μικροβιολογίας της Μπελινζόνα (Βellinzona) στη Ζυρίχη. Ο Χινγκ Γι Ζε μαζί με τον καθηγητή του Ζενκλί Λι Σι εκπροσωπούν ακόμα την Γουχάν στο αποτρόπαιο σχέδιο για την κατασκευή νέων χιμαιρικών υιών του SARS-CoV ή CoVID όπως τους ονομάζουν στη νέα τους δημοσίευση στο Nature (5). Στην ανακοίνωση αυτή ξεκαθαρίζουν εξαρχής με έπαρση ότι κατασκεύασαν έναν υβριδικό κορονοϊό που μολύνει το ανώτερο αναπνευστικό του ανθρώπου, που αναπαράγεται με τεράστια ταχύτητα και που ούτε το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά ούτε και το εμβόλιο μπορεί να τον σταματήσει. Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταπηδήσει στον άνθρωπο και ότι χρειάζεται να προσέχουμε… Λένε ότι διεξάγουν μία έρευνα που με αυτή τη μέθοδο της ανάπτυξης του κορονοϊού προβλέπει την μεταπήδηση των υιών από τα ζώα στον άνθρωπο κάτι που είναι κομβικής σημασίας για την εξάλειψη των υιών και ότι θα βοηθήσει στην θεραπεία μελλοντικά εμφανιζόμενων ιών.

16 Νοεμβρίου 2015:
Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα  των πειραμάτων και αντιδρά έντονα. Το κρατικό κανάλι RAI3 δημοσιεύει με τη σειρά του την έρευνα (6) και αναρωτιέται με αγανάκτηση γιατί ξοδεύονται τόσα λεφτά σε τόσο επικίνδυνες έρευνες υπονοώντας μιλιταριστικούς σκοπούς και όχι θεραπεία. Όμως σε μια αδιάφορη κοινωνία η φωνή του εκφωνητή ήταν φωνή βοώντος εντόμου εν τη ερήμω και κανενός δεν ίδρωσε το αυτί μιας και τότε μεσουρανούσαν τα σκάνδαλα του Μπερλουσκόνι.

11 Δεκεμβρίου 2017:
Παρολαυτά οι αρμόδιοι πρέπει να θορυβήθηκαν γιατί δυο χρόνια αργότερα, η Ρέιτσελ Γκράχαμ μένει τελικά χωρίς συνεργάτες στο ”πρότζεκτ κορονοϊός”. Και ο πιστός της φίλος Βινέτ Μανατσέρι είχε φύγει από το Τσάπελχιλ και έχει γίνει καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Γκάλβεστον (Galveston), όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. Εκεί γνώρισε και τον Μπράιαν Τζόνσον και μαζί με την Γκράχαμ με διάφορες πρωτοποριακές μεθόδους  έκαναν τον υιό ακόμη πιο επικίνδυνο, πιο μεταδοτικό και πιο θανατηφόρο όπως ανακοινώνουν σε ένα επιστημονικό περιοδικό ιολογίας, το Viorology (7). Η Γκράχαμ και ο Μεναντσέρι έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 30 δημοσιεύσεις πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Και όλα αυτά ενώ ο κορονοϊός εκκολάπτονταν με βάση τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτές τις έξι πόλεις(Τσάπελχιλ, Αρκάνσας, Χάρβαρντ, Γουχάν, Γκάλβεστον, Ζυρίχη).

20 Ιανουαρίου του 2020:
Τα social media στην Κίνα μιλούν ήδη για επιδημία θανάτων στην επαρχεία της Χαμπέι (Hubei). Το περιοδικό Nature λαμβάνει για δημοσίευση από μία ομάδα 29 κινέζων επιστημόνων από τέσσερα ινστιτούτα της Γουχάν εκ των οποίων το ένα είναι το ίδιο το ινστιτούτο ιολογίας. Παρουσιάζουν διάφορα ενδιαφέροντα δεδομένα, ενώ το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι το DNΑ του κορονοϊού που εκκολάπτουν δεν είναι 100% ίδιο με αυτόν που σκοτώνει στους δρόμους της Γουχάν αλλά μοιάζει 96%, άρα “δεν ξέφυγε από εμάς”, λένε (8). Για όποιον ξέρει έστω και ελάχιστη βιολογία είναι αμελητέα διαφορά μεταξύ των ιών, γιατί το DNA τους αλλάζει (μεταλλάσσονται) πολύ γρήγορα. Από το λύκειο ξέρουμε ότι μια πολύ απλή μέθοδος (από τις πολλές που υπάρχουν) για να το κάνεις αυτό είναι η έκθεση του DNA λίγη ώρα στο υπεριώδες φως (ακόμη και στου ήλιου) που δημιουργεί συχνές σημειακές μεταλλάξεις και επιστημονικά ονομάζεται κατευθυνόμενη μεταλλαξογέννεση. Πιο απλά, είναι αυτό που όλοι λένε, ότι εάν κάθεσαι στον ήλιο θα πάθεις καρκίνο του δέρματος, δηλαδή θα μεταλλαχθεί το DNA των κυττάρων σου. Αναλογικά, για τους ιολόγους, το επίπεδο της δικαιολογίας τους είναι: ”δεν είναι αυτό που νομίζεις”!  Το Nature κρατάει το κείμενο και δεν το δημοσιεύει αμέσως, περιμένει…

22 Ιανουαρίου 2020:
Τα παγκόσμια ΜΜΕ καλούν σε κόκκινο συναγερμό σε όλες τις TV. ανακοινώνονται οι πρώτοι 555 νεκροί στη Γουχάν, ενώ η κινέζικη κυβέρνηση κατηγορείται ότι έχει προσπαθήσει να αποκρύψει το γεγονός για πάνω από 22 μέρες όπως δηλώνεται και από το όνομα του του ιού (COrona VIrus Disease 2019). Γεγονός που δεν επέτρεψε το περιορισμό του ιού  μόνο στην Κίνα. Ενώ ο dr Λι Βενλιάνγκ (Li Wenliang (10) ), ο γιατρός που ανακοινώνει το ξέσπασμα, έχει κατηγορήσει το κινέζικο κράτος για εκβιασμό και πεθαίνει στη Μ.Ε.Θ. μετά από λίγο (7 Φεβ) από τον ιό σε ηλικία 33 ετών.

27 Ιανουαρίου 2020:
Με την επιμελητεία του Σ. Τσιόδρα, ο Δ. Παρασκευής, η Ε. Κωστάκη, ο Γ. Μαγιορκίνης, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος και ο Γ. Σουρβινός στέλνουν  προς δημοσίευση ένα επιστημονικό άρθρο, στο επιστημονικό περιοδικό ”Infection, Genetics and Evolution” (9) με πανομοιότυπα δεδομένα με αυτό που έστειλε το Πεκίνο στο Nature στις 20 Ιανουαρίου και που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα. Ακριβώς ίδιες στατιστικές, ακριβώς τα ίδια  επιχειρήματα, η Γουχάν, το Πεκίνο και ο Τσιόρδας! Ο Τσιόδρας αμέσως μετά χρήζεται από τους καναλάρχες, ως επίσημος κορονοϊολόγος της χώρας. Όλοι αυτοί είναι καθηγητές του καποδιστριακού πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ο Παναγιωτακόπουλος είναι του εθνικού οργανισμού δημόσιας υγείας.  

3 Φεβρουαρίου 2020:
Τέσσερεις μέρες μετά τη δημοσίευση στο Infection , Genetics and Evolution το Nature δημοσιεύει τα δεδομένα του Πεκίνου (8) διαπράττοντας το μεγαλύτερο παράπτωμα στον επιστημονικό καπιταλιστικό κόσμο το plagiarism (λoγoκλοπή)!

Και μιας και δίνεται βήμα εδώ στην Άπατρις  δε θα ρωτήσω γιατί δεν κάνει ο Τσιόδρας μήνυση στο nature και στη Γουχάν, αλλά θα ‘θελα να ρωτήσω κάποιες απλές ερωτήσεις για έναν γιατρό :

1. Η βιβλιογραφία λέει πως ο SARS και ο κορονοϊός μεταπήδησαν από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο. Ποιά είναι η πιθανότητα να συμβεί αυτό δυο φορές μέσα σε 18 χρόνια (2002 και 2020); Είναι ή δεν είναι μικρότερη από 1% ;

2.  Αν υποθέσουμε ότι όντως μόνο σε πέντε πόλεις και στη Γουχάν γινόντουσαν πειράματα για την μεταπήδηση των ιών από την νυχτερίδα στον άνθρωπο την στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας. Ποιά είναι η πιθανότητα να συμβεί η μεταπήδηση του ιού από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο σε μια απ’ αυτές τις έξι πόλεις αφου νυχτερίδες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Είναι ή δεν είναι κάτω από 1% ;

3. Ποιά είναι η πιθανότητα να μεταπηδήσει ένας ιός από ζώο σε άνθρωπο και να ταυτίζεται το DNA του  με ένα τυχαίο πειραματικό ιό 96%; Είναι ή δεν είναι κάτω από 1%;

4.  Αν φέρω εξάρες στο τάβλι οι πιθανότητες δεν είναι μία στις έξι επί μία στις έξι, άρα μία στις 36; και όχι μία στις 12; Άρα, ποία είναι η πιθανότητα να μην λες ψέματα; Είναι ή δεν είναι 1% επί 1% επί 1%, άρα μία στο εκατομμύριο; Είναι ή δεν είναι 99,999999% σίγουρο ότι είσαι ψεύτης Τσιόδρα. Δεν βλάπτει το δημόσιο συμφέρον να συνεργάζεσαι με ένα εργαστήριο στην Κίνα από το οποίο πιθανότατα διέφυγε ο κορονοϊός, προσπαθώντας να συγκαλύψεις τι; την αρχή μιας βιολογικής καταστροφής; Τι πραγματικά γνωρίζεις;

11 Μαίου 2020:
Η Γκράχαμ ανακοινώνει (11) ότι την πατέντα (με αρ. WO2005035556) για την χρήση του γονιδίου του SARS, την αγόρασε από την Iguazu Biosciences Corp. (US) (12)  . Και έτσι δίνει το κλειδί για το τι πραγματικά έγινε στο παρασκήνιο. Η Γκράχαμ έμμεσα παραδέχεται ότι η μέθοδος κατασκευής των υβριδικών κορονοϊών δεν ήταν δική της εφεύρεση παρόλο που αυτή την δημοσίευσε το 2015! Πραγματικά, μετά από την έρευνα που κάναμε η Iguazu Biosciences Corp. είναι μια εταιρία που από τις 04/05/2004 έχει στην κατοχή της μία κινέζικη πατέντα (με αρ. CN1820020 και τίτλο: SARS-CORONAVIRUS VIRUS-LIKE PARTICLES AND METHODS OF USE) που περιγράφει με λεπτομέρεια την μέθοδο που κατασκευάστηκε ο κορονοϊός με γενετική τροποποίηση βήμα – βήμα (13). Η ίδια η πατέντα που όντως διαδικαστικά προηγείται της δημοσίευσης αναγράφει ως εφευρέτη και πραγματικό πατέρα του κορονοϊού (SARS-CoV-2) τον Herold Jens. Η πατέντα περίπου έναν χρόνο μετά όπως είναι συχνά η στάνταρ διαδικασία μετατρέπεται από κινέζικης σε παγκόσμιας ισχύος (με αρ.WO2005035556) και μεταφράζεται στα αγγλικά χωρίς όμως να αναγράφει το όνομα του εφευρέτη. (14)

Είναι η μεγαλύτερη ανάγκη της ιστορίας να κάνουμε ένα τεράστιο εξελικτικό βήμα όλοι μαζί και αντί να μεταμορφωθούμε όλοι σε εξαγριωμένους γορίλες να μάθουμε από το γιγαντιαίο αυτό λάθος μας. Ο COVID19 δεν ήταν καθόλου ευχή όπως οι φασίστες ψιθυρίζουν για τις λιγότερες συντάξεις που έχουμε να πληρώσουμε αλλά μια κατάρα της μάνας γης, που σαν μάνα σου που είναι θέλει να μάθεις :
1.  Θέλει να δεις πως με το που σταμάτησες να λειτουργείς όπως μολυσματικά λειτουργείς αμέσως άρχισαν να θεραπεύονται αυτές οι πληγές της που οι πετρελαϊκές εταιρίες- κορονοϊοί τις ονομάζουν “αθεράπευτες” όπως η κλιματική αλλαγή για παράδειγμα.
2. Θέλει να δεις , πως η ζωή και ο θάνατος δε γνωρίζει σύνορα
3. Πως αυτό που μας ενώνει δεν είναι οι σημαίες αλλά οι ματιές μας . Αυτές δε σου λείψανε στη καραντίνα;
4. Θέλει να μάθεις πως δεν είσαι πια αγέλη (όσο κι αν σε βλέπουν έτσι οι λύκοι της Wall Street), αλλά γεννήθηκες ελεύθερος και ανεξάρτητος και έτσι θα έπρεπε να ζεις. Θα έπρεπε να είσαι μια προσωπικότητα με αξίες σε μια κοινωνία όπου θα συμμετέχεις , θα συνδιαμορφώνεις και θα συναποφασίζεις υπό ίσους όρους με ίσα δικαιώματα και δεσμεύσεις με όλους
5. Να χαμπαριάσεις ότι δεν φταίει η επιστήμη αλλά η διαχείριση της που από ευλογία την μετατρέπει σε κατάρα σε μια κοινωνία που τα θέλω της καθορίζονται με βάσει τους δείκτες των παγκόσμιων αγορών. Να συνειδητοποιήσεις επιτέλους ότι ο εγκλωβισμός της γνώσης εντός της ακαδημαϊκής ελίτ εκκολάπτει κορονοϊούς και μας επαναφέρει στον καιρό των πυραμίδων και των ιερατείων. Η μόνη σου ελπίδα είναι η απελευθέρωση της γνώσης από την εξουσία της “πεφωτισμένης” ελίτ.

Απόψε θέλει προσοχή!
Γιατί; Γιατί απόψε θα δύσουν άδικα άλλες ακόμα 5000 ματιές. Ακόμα κι αν κάποιοι έχουν ήδη χάσει την πίστη τους στον άνθρωπο και πιστεύουν σε κάποιο θεό θα πρέπει ήδη να ξέρουν ότι κανείς θεός δεν θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, κανείς θεός δεν είναι τόσο κακός, γιατί ο θεός πέθανε και η τύχη του ανθρώπου είναι στο χέρι σου. Προς το παρόν, το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για ατύχημα και δεν προκύπτει ακόμα από την μελέτη των στοιχείων κάποιος δόλος, χωρίς ακόμα όμως να μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.
Η απόκρυψη της αλήθειας, τα ψέματα, η απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας των γεγονότων, οι βαλίτσες με τα φράκα στα ΜΜΕ, οι βαλίτσες με τα φράγκα για τις μίζες της Novartis που προορίζονταν και για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης πανδημιών (…) όλα αυτά δυστυχώς ανήκουν στο παρελθόν… Όλα αυτά ανήκουν στην προ κορονοϊού εποχή, τότε που όλοι είτε αδιαφορούσαμε είτε προσπαθούσαμε αλλά δεν μπορούσαμε. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν αναιρούνται. Αντί να το παρατηρούμε σαν αγελάδα που κοιτάει το τρένο να έρχεται, αν θέλουμε να αποφύγουμε το επερχόμενο αποκαλυπτικό τέλος του κόσμου πρέπει να το αλλάξουμε. Όχι τώρα , όχι χτες, αλλά πριν από τέσσερις μήνες και τέσσερις αιώνες ∙ ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον αύριο το πρωί, αφού αργήσαμε τόσο. Για να σκεφτούμε απόψε πόσο πολύ και πάντα μας προδίδουν οι νομοτελειακά διεφθαρμένοι αρχηγοί μας, που μασκαρεύονται εκπρόσωποι και παπάδες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουμε οικοδομήσει ο καθένας κοιτώντας τη δουλίτσα του και την παρτάρα του, ένα παγκόσμιο σύστημα οικονομικής ολιγαρχίας -αν όχι μοναρχίας- που αυτοκαταστρέφεται στο όνομα της μέγιστης ισχύος και απαιτεί να συμπαρασύρει μαζί του στο χαμό τους ανθρώπους και το περιβάλλον.
Απόψε, την ώρα που οι άλλοι εκεί έξω θα πεθαίνουν από τον ιό που έφτιαξες με τους φόρους και την υπεραξία της εργασίας σου, πρέπει να σκεφτείς, να αυτομορφωθείς και να γράψεις γιατί απέτυχαν τα φράγκα του καπιταλισμού, γιατί απέτυχαν τα δίχτυα προστασίας των εργατών από αυτοκτονίες στα φαραωνικά εργοστάσια της κομμουνιστικής Κίνας. Και μην ξεχνάς ότι στην ερώτηση τι είναι φασισμός η απάντηση ήταν: “Δεν ξέρω, εγώ κοιτούσα τη δουλειά μου κι εκτελούσα εντολές. Για τα παιδιά μου το έκανα…” και στη δίκη της Νυρεμβέργης, αλλά και πάντα. Οπότε, μάθε να αυτοοργανώνεσαι και να συνδιαμορφώνεις χωρίς να υπακούς εντολές και χωρίς να δίνεις ∙ “τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον”. Μάθε καλά, για να μπορέσεις να φτιάξεις την δική σου συνταγή για το πως μπορείς να ζήσεις την αναρχία στην ψυχή και τη ζωή σου. Ο καθένας μόνος και όλοι μαζί.

Αν θέλουμε, να προλάβουμε ένα τρίτο παγκόσμιο πρέπει άμεσα να πάρουμε απόφαση όλοι μας ότι δυστυχώς δεν πρέπει να πιούμε βιαστικά από το γλυκόπικρο αυτάρεσκο ποτήρι της εκδίκησης όσο κι αν το αξίζουν. Πρέπει να σταθούμε ακόμα πιο σοβαροί και όλοι μαζί, σαν ένα συμπαγές σύνολο προσωπικοτήτων να δώσουμε τρόπο στην οργή και τον πόνο που ξεχειλίζει. Αντί να ζητιανέψουμε φτηνή εκδίκηση, αυτή τη φορά να φέρουμε την αλλαγή με τα δικά μας όπλα. Δεν είναι ώρα για ομιχλώδεις εκρήξεις εξέγερσης, αλλά ζωτική ανάγκη για μια λαμπρή επανάσταση με όπλα και οικουμενικά αναρχική συνείδηση για την ανατροπή του καθεστώτος συστήματος κοινωνικής οργάνωσης! Μια μεγάλη πανανθρώπινη επανάσταση που σαν γέννα, με χτυποκάρδια, γέλια και κλάματα θα ανατέλλουμε μέρα τη μέρα και μέσα μας και γύρω μας. Με ανιδιοτέλεια θα την οικοδομήσουμε με ιδρώτα και αίμα και με μόνο επίκεντρο και σημείο αναφοράς την μάνα Φύση και τον Άνθρωπο.


Πριν βιαστείς να τους λιντσάρεις, σκέψου ότι η Ρέιτσελ, ο Βινέτ, ο Χινγκ Γι, ο Τσιόδρας είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πρωτοκοσμικού μέσου πολίτη αυτής της σάπιας κοινωνίας που το μόνο που τη νοιάζει είναι να ψάχνει να κανιβαλίσει αποδιοπομπαίους τράγους και με δικαιολογία τα φράγκα να διαπράττει ομαδικά εγκλήματα οργανωμένη σε εταιρείες και έθνη ώστε να μη φταίει κανείς τελικά. Μην ξεχνάς επίσης ότι αυτοί επέλεξαν τουλάχιστον να στύψουν τα μυαλά τους και να ξοδέψουν τα παιδικά τους χρόνια για να φτιάξουν για σένα φάρμακα κι ότι ενώ αρχιτεκτονούσαν την κόλαση, επικαλούνταν τις καλύτερες προθέσεις. Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

Ο κοινωνικά ασυνείδητος, αυτός που συναισθάνεται με μόνη βάση τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί έχοντας κλειδώσει το ζώο μέσα του σε ένα κλουβί, αυτός που δεν αγαπάει τον άνθρωπο και δε μισεί την εξουσία του αφεντικού είναι καταδικασμένος να είναι ο κορονοϊός της κοινωνίας. Σταμάτα να υπηρετείς και να τα περιμένεις όλα απ’ τους άλλους υπηρέτες όπως σου έμαθαν να κάνεις. Κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για σένα αν δε το κάνεις πρώτος εσύ.

Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου. Μάθε να κρίνεις και να κρίνεσαι. Μην αναθέτεις την δικαιοσύνη στα χέρια του κράτους. Όλοι φταίμε, κάποιοι φταίνε περισσότερο, αυτοί θα πρέπει να το πληρώσουν, μην τολμήσεις να τους συγχωρέσεις, θα σε τσακίσουν. Να εμπιστευθείς αυτόν που βγάζετε μαζί το φαί σας και να τον γνωρίζεις τόσο που να εγγυείσαι γι’ αυτόν. Αν δεν ψάξει να βρει ο καθένας ατομικά ποια είναι η ευθύνη του σε αυτό αίσχος ∙ αν από πρόβατα σφάγια, σκυλιά των αφεντικών και γουρούνια δολοφόνοι δεν μεταμορφωθούμε από μόνοι μας σε μία ανταρσία αγγέλων ∙ αν δεν αναλάβουμε το μόνο πραγματικό χρέος που είναι το χρέος στις επόμενες γενιές και αντί να κληροδοτήσουμε μια απανταχού καραντίνα που κανιβαλίζει για δύο δίφραγκα και μια κονσέρβα αν δε ρισκάρουμε εδώ και τώρα, εμείς τα πάντα για να προσφέρουμε στον Άνθρωπο του σήμερα και του αύριο μια οικουμενική αταξική κοινωνία με επίκεντρο την υγεία, την στοργή και την ευημερία του κάθε ανθρώπου, πάμε ήδη να βουλιάξουμε όλοι για πάντα σε έναν ατέρμονο μεσαίωνα στο μεταίχμιο του τέλους του κόσμου.  Πραγματικά αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τίποτα πια άλλο να χάσουμε εκτός απ’ τις αλυσίδες μας, αφού ακόμα κι η ίδια ζωή όλων μας διακυβεύεται ανά πάσα ώρα, τι να λέμε…

Ξύπνα κι άκουσε! Γιατί απόψε ανατέλλει ο καινούργιος θαυμαστός κόσμος και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μην την κάνουμε δυστοπία και μην αφήσουμε τους χασάπηδες των λαών να μας την κάνουν ∙ αυτή την φορά να τους αντιμετωπίσουμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Να τους φωνάξουμε με λύσσα: “Πίσω φονιάδες! Δεν τελείωσε τίποτα! Τώρα όλα αρχίζουν! Εμπρός Σύντροφοι! Εμείς κινήσαμε.- ” Η Άνοιξη του ’20 είναι η δική μας Άνοιξη . Της αξίζει να την κάνουμε την μεγαλύτερη Άνοιξη της ιστορίας. Την Άνοιξη που η ουτοπία έγινε ευτοπία. Να αγωνιστούμε για το πέρασμα σε μια οικουμενική αναρχική κοινωνία αλληλεγγύης για την εξάλειψη των ανισοτήτων χωρίς τους πάνω και τους κάτω, χωρίς δεξιούς και αριστερούς, για την κοινή μας έφοδο στον ουρανό, για τον επίγειο παράδεισο, για το χαμόγελο του κάθε παιδιού. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, όσο κι αν ψάχνω, δύο μόνο δρόμους μπορώ να δω για αύριο το πρωί:
ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ
Αναρχία ή Θάνατος

Συμπαθητική Μελάνη
Ήτα Θήτα
Το μήλο

*έστω ότι ισχύει όπου χρειάζεται προσδιοριστικά φύλου

ΠΗΓΕΣ:
(1)

https://coronavirus.jhu.edu/map.html
John Hopkins University, coronavirus resource center. Data sources: WHO, CDC, ECDC, NHC, DXY, 1point3acres, Worldometers.info, the COVID Tracking Project

https://vac-lshtm.shinyapps.io/ncov_tracker/

(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5147543/pdf/41579_2013_Article_BFnrmicro3143.pdf
“A decade after SARS: strategies for controlling emerging coronaviruses”
Rachel L. Graham, Eric F. Donaldson and Ralph S. Baric, NATURE REVIEWS  doi:10.1038/nrmicro3143

(3) https://el.wikipedia.org/wiki/Nature_(%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C)

(4) https://www.nature.com/articles/nature12711.pdf
“Isolation and characterization of a bat SARS-likecoronavirus that uses the ACE2 receptor” Xing-Yi Ge, Jia-Lu Li, Xing-Lou Yang, Aleksei A. Chmura, Guangjian Zhu, Jonathan H. Epstein, Jonna K. Mazet, Ben Hu,Wei Zhang, Cheng Peng, Yu-Ji Zhang, Chu-Ming Luo, Bing Tan, Ning Wang, Yan Zhu, Gary Crameri, Shu-Yi Zhang,Lin-Fa Wang, Peter Daszak & Zheng-Li Shi  NATURE doi:10.1038/nature12711

(5) https://www.nature.com/articles/nm.3985.pdf
“A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence” Vineet D Menachery, Boyd L Yount Jr, Kari Debbink, Sudhakar Agnihothram, Lisa E Gralinski,  Jessica A Plante, Rachel L Graham, Trevor Scobey, Xing-Yi Ge, Eric F Donaldson, Scott H Randell, Antonio Lanzavecchia, Wayne A Marasco, Zhengli-Li Shi4 & Ralph S Baric. NATURE MEDICINE doi:10.1038/nm.3985

(6) https://www.youtube.com/watch;time_continue=1&v=hol2dNQbEpA&feature=emb_logo

(7) https://cyber.sci-hub.tw/MTAuMTAxNi9qLnZpcm9sLjIwMTcuMTIuMDA5/johnson2017.pdf
“Viral metagenomics, protein structure, and reverse genetics: Key strategiesfor investigating coronaviruses” Bryan A. Johnson, Rachel L. Graham, Vineet D. Menachery VIROLOGY https://doi.org/10.1016/j.virol.2017.12.009

 (8) https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7.pdf
“A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin” Peng Zhou, Xing-Lou Yang, Xian-Guang Wang, Ben Hu, Lei Zhang, Wei Zhang,  Hao-Rui Si, Yan Zhu, Bei Li, Chao-Lin Huang, Hui-Dong Chen, Jing Chen, Yun Luo,  Hua Guo, Ren-Di Jiang, Mei-Qin Liu, Ying Chen, Xu-Rui Shen, Xi Wang,  Xiao-Shuang Zheng, Kai Zhao, Quan-Jiao Chen, Fei Deng, Lin-Lin Liu, Bing Yan,  Fa-Xian Zhan, Yan-Yi Wang, Geng-Fu Xiao & Zheng-Li Shi NATURE https://doi.org/10.1038/s41586-020-2012-7

(9) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7106301/pdf/main.pdf
“Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV)rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombinationevent” D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Magiorkinis, G. Panayiotakopoulos, G. Sourvinos, S. Tsiodras INFECTION, GENETICS AND EVOLUTION https://doi.org/10.1016/j.meegid.2020.104212

(10) https://en.wikipedia.org/wiki/Li_Wenliang

(11) https://sci-hub.tw/10.1038/s41591-020-0924-2

(12) (εντοπισμός αρχείου μέσω της βάσης δεδομένων BLAST) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nucleotide/CS079026.1?report=genbank&log$=nucltop&blast_rank=19&RID=CV8RUJ8X016

(13) https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=CN83009951

(14) https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2005035556&tab=PCTBIBLIO