ΦΥΛΛΟ #33

Έπεσε η αυλαία της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Η 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα τελείωσε στις 3 Μάρτη. Πρόκειται για μία δίκη που δεν προοριζόταν να κυλήσει ομαλά, αφού εξ’ αρχής εδραιώθηκε στην αίθουσα του Κορυδαλλού ένα κλίμα εξόντωσης και καθυπόταξης απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος.

Περισσότερα...
Καμιά αυταπάτη για τον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού

Καμιά αυταπάτη για τον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού

Απέναντι στην αντικοινωνική και απάνθρωπη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι πρέπει να αντιληφθούμε, ότι όσο δύσκολη και αμετάβλητη κι αν φαντάζει η κατάσταση, είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε.

Περισσότερα...

Αγροτική παραγωγή και διατροφικός έλεγχος Α.Ε.

Ο σπόρος για τον γεωργό, δεν είναι απλώς η πηγή της μελλοντικής σοδειάς και τροφής, είναι η αποθήκη του πολιτισμού και της ιστορίας. Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος στην τροφική αλυσίδα και αποτελεί το απόλυτο σύμβολο διατροφικής ασφάλειας.

Περισσότερα...

GORA ALKA-ETA (Ζήτω η Αλκάιντα και η ΕΤΑ – στη βασκική γλώσσα)

Και αν ως τώρα αυτά θεωρούνταν καλλιτεχνική έκφραση, στη σύγχρονη Ισπανία με τις βίαιες εκκενώσεις σπιτιών-καταλήψεων από τους ιδιοκτήτες, την επανεμφάνιση του κυρίαρχου λόγου της θρησκείας στα καθημερινά ζητήματα, και τις αστυνομικές σκευωρίες ενάντια στο αναρχικό κίνημα, μία παιδική παράσταση μπορεί να γίνει τρομοκρατική πράξη…

Περισσότερα...

Τότε και τώρα πρόσφυγες… Τότε και τώρα ξένοι

«Το σύμβολο της Παλαιάς Ελλάδος εκπορθείται και βεβηλώνεται από την
“προσφυγικήν αγέλην”. Η Αθήνα δεν είναι πια η πόλη μόνο των “καθαρών”
Ελλήνων, αλλά και πόλη των προσφύγων».
Γ. Βλάχος, Καθημερινή

Περισσότερα...