When the city is burning #53

20/11 – Αθήνα: Εμπρησμός σε βανάκι της πολυεθνικής LG

«Τα ξημερώματα 19 προς 20 Νοεμβρίου μπουρλωτιάσαμε ένα βανάκι της πολυεθνικής εταιρίας LG (Life’s Good) στην Καισαριανή. Η ζωή είναι καλή μόνο για τα αφεντικά και τους εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Για μας γίνεται καλή μόνο σε στιγμές όπως αυτή, όταν επιτεθόμαστε. Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση στους Τούρκους αγωνιστές που βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη, αλλά και στον σύντροφο Alfredo Cospito που βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στο καθεστως 41bis».

https://athens.indymedia.org/post/1621908/

24/11 – Ηράκλειο: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ

«Τα ξημερώματα της 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συντονισμένα σαμποτάζ σε 11 ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

»Μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Alfredo Cospito που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 20 Οκτωβρίου, ενάντια στο καθεστώς 41bis και στους 11 τούρκους αγωνιστές, που πραγματοποιούν απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη.

»Από το δικό τους μετερίζι αποτελούν σάρκα από τη σάρκα της επαναστατικής κοινότητας και δεν πρόκειται ποτέ να τους αφήσουμε μόνους».

https://athens.indymedia.org/post/1622235/

27/11 Αθήνα: Εμπρησμός οχημάτων της Speedex

«Αφιερώνουμε τη δράση αυτή στους εργαζόμενους courier delivery που τα χρόνια του Covid βίωσαν μια μοναδική εργασιακή εξαθλίωση, κουβαλώντας στις πλάτες τους τις παρανοϊκές ανάγκες όλων των μικροαστών και μη, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να μην πλήττουν, αγνοώντας τη δυνατότητα να σπάσουν τα μέτρα, και τις εργασιακές συνθήκες στα κάτεργα ΕΛΤΑ, γενική ταχυδρομική, ACS, τήρησαν κατά γράμμα τις ταγές του καπιταλιστικού συστήματος: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ. Σε μια άδεια πόλη για 1,5 χρόνο τα βανάκια των εταιρειών courier και οι διανομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης δεάόμενοι και την κοινωνική οργή του ότι «αργούν τα δέματα». Ο κοινωνικός κανιβαλισμός στα καλύτερα του, και τα αφεντικά να τρίβουν τα χέρια τους. Με παράδειγμα τον αγώνα της ΣΒΕΟΔ και των διανομέων εναντίον της e-food οφείλουμε να ασκήσουμε δριμύα κριτική στην απάθεια, τη θυματοποίηση και την έλλειψη οργάνωσης των υπόλοιπων εργαζομένων, ενάντια σε αφεντικά και κράτος, που χρόνο με το χρόνο κερδίζουν έδαφος στα εργασιακά. Να το πάρουμε πίσω με τη βία».

Αναρχική Απειλή

https://athens.indymedia.org/post/1622344/

30/11, 02/12 Θεσσαλονίκη: Συντονισμένες επιθέσεις σε τράπεζες

«Την Δευτέρα 21 Νοέμβρη μπάτσοι έσπασαν την πόρτα και εισέβαλλαν μέσα στο σπίτι της Ι.Κολοβού παρουσία δικαστικού επιμελητή, με σκοπό να την εκδιώξουν από το σπίτι της για ένα γελοίο χρέος, αφού είχε προηγηθεί πλειστηριασμός.

»Το κράτος έχοντας απελευθερώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας έβαλε στο στόχαστρο τη στέγη ως κοινωνικό αγαθό και άνοιξε νέα πεδία κερδοφορίας στις τράπεζες και τα κοράκια των επενδυτικών εταιριών. Φτωχές οικογένειες οδηγούνται στην αστεγία για χρέη, που δημιουργούνται και διογκώνονται από το τραπεζικό σύστημα ενώ η κατάληξη αυτής της εκβιαστικής συνθήκης είναι να χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν προς όφελος των κερδοσκοπικών funds και του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, λαμόγια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ με υπέρογκα χρέη, δρουν ανενόχλητα, υπεράνω οποιουδήποτε νόμου, με τα σκάνδαλα να έρχονται στο φως το ένα πίσω από το άλλο και την εκάστοτε πολιτική και δικαστική εξουσία να τρέχει για να διασφαλίσει τα συμφέροντα τους.

»Η επίθεση στην στέγαση αποτελεί μόνο μία πτυχή της συνολικότερης επίθεσης στην τάξη μας. Το αυξημένο κόστος ζωής, οι τιμές στην ενέργεια, νομοσχέδια που υποβαθμίζουν κάθε πτυχή της ζωής μας, η διάλυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, η λεηλασία της φύσης, οι πόλεμοι, οι επιθέσεις σε μετανάστριες και οι γυναικοκτονίες συνθέτουν την ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί και αναπαράγει αυτό το σάπιο σύστημα».

Αναρχικοί/ές, Κομμουνιστές/στριες

https://athens.indymedia.org/post/1622500/

01/12 Αλεξανδρούπολη: Μπογιές και βαψιματική σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

«Με αφορμή την ψήφιση του νέου νόμου για την υγεία, τα ξημερώματα της 01/12 επιτεθήκαμε με μπογιές σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ γράφτηκαν και συνθήματα στην πρόσοψη του κτηρίου».

Αναρχικοί/Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1622396/

02/12 Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση στην οικία της Α’ Συμβούλου της Ιταλικής πρεσβείας

«Από τις 20/10 ο Αlfredo Cospito διεξάγει απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς βασανιστηρίων που του έχει επιβάλει το ιταλικό κράτος, με το όνομα 41 bis. Ο Αlfredo Cospito είναι αιχμάλωτος από το 2012, έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τον πυροβολισμό του Roberto Adinolfi, διευθυντή της Ansaldo Nucleare, ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF). Έκτοτε ο σύντροφος παραμένει αμετανόητος και συνεχίζει να είναι στρατευμένος στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο το ιταλικό κράτος αποφασίζει από τις 5 Μαΐου να του επιβάλει το καθεστώς 41 bis, μία φυλακή μέσα στη φυλακή, όπου θα βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες της ημέρας, με μία ώρα προαυλισμό και συνάντηση με άλλους κρατουμένους, οι οποίοι και θα αποφασίζονται από τη διεύθυνση της φυλακής, επιβάλλοντάς του πλήρη έλεγχο ακόμα και με ποιους συγκρατούμενούς του θα συναναστρέφεται. Η επικοινωνία με φίλους και συγγενείς θα περιορίζεται σε μία ωριαία συνάντηση ανά μήνα, πίσω από τζάμι ή σε 10λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία όπου ο συγγενής θα πρέπει να την πραγματοποιεί από κάποιο αστυνομικό τμήμα ή άλλη φυλακή. Επίσης περιορίζεται το δικαίωμά του στη κατοχή βιβλίων και έντυπου υλικού, όπως και η αλληλογραφία του. Το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει το ιταλικό κράτος στους πολιτικούς κρατούμενους και κρατούμενες διαμέσου του 41 bis προορίζεται πλέον για όλη την έκτιση της ποινής, και όχι του 4χρόνου για το οποίο αρχικά είχε ισχύ».

Πυρήνας Εκδίκησης “Carlo Giuliani”

https://athens.indymedia.org/post/1622401/

05/12 – Αθήνα: Βανδαλισμός της οικίας της πρώην διοικήτριας του στρατόπεδου συγκέντρωσης Ελαιώνα, Μ. Δ. Νιουτσίκου

«κάθε θάνατος στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι αποτέλεσμα και ευθύνη του ελληνικού κράτους και των ρουφιάνων ανθρωποφυλάκων του. Για αυτό επιλέξαμε, το βράδυ της Δευτέρας 05/12, ως μια ελάχιστη συμβολική κίνηση να βανδαλίσουμε την πρόσοψη στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει η Νιουτσίκου με μπογιές και συνθήματα, καταγγέλοντάς την ως δολοφόνο. Η παρέμβασή μας δεν είναι παρά μια συμβολική κίνηση ώστε να δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που η καριέρα τους είναι βαμμένη με αίμα μεταναστών, και να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους μετανάστες».

Αλληλέγγυοι

https://athens.indymedia.org/post/1622877/

05/12 Πάτρα: Επιθέσεις σε αλυσίδες σουπερμάρκετ

«Είναι γνωστό σε όλες/ους πως η ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής δεν είναι “ουρανοκατέβατες” έννοιες που “έτυχε” να δημιουργηθούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ανατιμήσεις που επιφέρει, όπως πλασάρει το ελληνικό κράτος ως αφήγημα. Αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα μιας όλο και περισσότερο εντεινόμενης κρίσης που βρίσκεται το κεφάλαιο εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Μέσα σε αυτήν την κρίση, και την ευκαιρία που παρουσιάζει στους κυρίαρχους του κόσμου, αναδιαμοιράζεται ο πλούτος, οι γεωπολιτικές ισορροπίες, δημιουργούνται νέοι ενεργειακοί κόμβοι και εντείνονται οι ανταγωνισμοί συνολικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το αποτέλεσμα στην καθημερινότητα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι πιο βάναυσο από ποτέ. Ολοένα και περισσότερη φτωχοποίηση και εξαθλίωση, επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και σύγχρονης σκλαβιάς. [..]

»Σε αυτό το περιβάλλον, τα σουπερμάρκετ κατέχουν κραταιά θέση. Είναι επιχειρήσεις τεράστιου κέρδους, μεγάλης εκμετάλλευσης των εργατών/τριών, τζογαρίσματος των τιμών των προϊόντων, μαύρου χρήματος. Χαίρουν κρατικής επιχορήγησης και επιδότησης, ακόμη και όταν βρεθούν σε δυσκολία. Τα κέρδη δικά τους, οι ζημιές της κοινωνικής πλειοψηφίας.

»Ας μην ξεχνάμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια τζίρου που έκαναν οι κάθε είδους μεγάλες αλυσίδες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους/ες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν αποκλεισμένοι, χωρίς φροντίδα και τα απαραίτητα, σε κίνδυνο. Αυτή είναι η αξία της ζωής στον καπιταλισμό».

(Α)*

https://athens.indymedia.org/post/1622328/

06/12 Ξάνθη: Επίθεση σε ΑΤΜ

«Ακόμη μια κρατική δολοφονική επίθεση, μόλις μια μέρα πριν την 6η Δεκέμβρη, τότε που μπάτσοι δολοφόνησαν τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης, πυροβολήθηκε από μπάτσους στο κεφάλι για 20ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Η οργή μας θα σας πνίξει!

»Αργά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου προκαλέσαμε υλικές ζημιές στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Β.Κωνσταντίνου ως μια ελάχιστη έκφραση οργής ενάντια στο κράτος δολοφόνων. Είναι σαφές πως οποιαδήποτε στοχοποίηση τράπεζας είναι θεμιτή και τίμια πράξη, μιας και αυτές, ταγμένες στον καπιταλισμό και τη διαιώνισή του, ρουφάνε το αίμα των ανθρώπων ς’ όλη τη γη. Όσο μένουμε αδρανείς στον πόλεμο που ζούμε σήμερα, θα είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι στη σήψη».

Αναρχικοί/ές

https://athens.indymedia.org/post/1622418/

07/12 Θεσσαλονίκη: Μπογιές και σπρέι στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δ. Ζαφειρίου

«Τη Δευτέρα 05/12 οι μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη, αφότου εκείνος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της δυτικής Θεσσαλονίκης, και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο πρατήριο την ώρα εκείνη στάθμευαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του πρατηρίου, αράζοντας… Όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ενημέρωσε τους μπάτσους, εκείνοι σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον ανήλικο Κώστα Φραγκούλη. [..]

»Ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που η οργή ξεχείλιζε για την επιχειρούμενη δολοφονία του παιδιού, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο συνεργαζόταν ουσιαστικά με τους δολοφόνους του και την κυβέρνηση που προσπαθεί να συγκαλύψει ακόμα μία δολοφονία, αποκρύπτοντας απολύτως αδικαιολόγητα και ανήθικα τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς τους, εκείνος δήλωνε ότι “προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν εχθές”, αναφερόμενος όχι στην εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά ενός ανήλικου παιδιού, αλλά στις συγκρούσεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης της οικογένειας και του κύκλου του παιδιού, και της ακόμα μεγαλύτερης οργής που προκαλούσε το γεγονός ότι δεν τους παρέχονταν απαντήσεις για την υγεία του ίδιου τους του παιδιού. Συνέχισε λέγοντας ότι “τα επεισόδια έθεσαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου, ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, ούτε εντός ούτε εκτός του νοσοκομείου, γιατί προκαλεί φόβο και βάζει σε επικινδυνότητα τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, συντελώντας στη δυσλειτουργία του νοσοκομείου”. Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν τις σαφείς ευθύνες που έχουν ο ιθύνοντες του ιατρικού προσωπικού του Ιπποκρατείου, οι οποίοι φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρούμενης κρατικής δολοφονίας και κατευνασμού των οξυμένων κοινωνικών αντιδράσεων».

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

https://athens.indymedia.org/post/1622404/

09/12 Θεσσαλονίκη: Καταδρομική επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

«Ξημερώματα 5 Δεκεμβρίου, οι μπάτσοι καταδιώκουν 16χρονο Ρομά που δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη στην περιοχή των Διαβατών. Το αποτέλεσμα της καταδίωξης είναι μια σφαίρα στο κεφάλι του Κώστα Κάλο Φραγκούλη, που στις 13/12 το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανακοίνωσε τον θάνατο του. Παραμονή από την συμπλήρωση 14χρόνων από την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι μπάτσοι δεν διστάζουν να σηκώσουν όπλο και να ρίξουν σε ευθεία βολή, υπενθυμίζοντάς μας πως η εξέγερση και η επίθεση στους ένστολους δολοφόνους είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

»[..] Σε αυτό το σημείο θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι δυο κρατικές δολοφονίες, αυτές του Νίκου και του Κώστα, ενέχουν ρατσιστικά κίνητρα και προέρχονται από ένα αίσθημα αντιτσιγγανισμού που διακατέχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα ικανοποιούν τις ορέξεις του ακροδεξιού ακροατηρίου που βασίζονται στο δόγμα “νόμος, τάξη, ασφάλεια”.

»[..] στο ΑΠΘ εδώ και ένα χρόνο έχουν στρατοπεδεύσει οι δυνάμεις καταστολής παρκάροντας καθημερινά δύο κλούβες εντός του campus. Αυτή η συνθήκη έρχεται συμπληρωματικά με το νομοσχέδιο 4777 που φέρει την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου με την προώθηση της ιδιωτικής παιδείας, επεκτείνοντας το πεδίο κερδοφορίας επιχειρήσεων και εταιριών με φθηνό εργατικό δυναμικό. Ταυτόχρονα με την ελάχιστη βάση εισαγωγής αφήνονται εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων χιλιάδες μαθητές αποσκοπώντας στο να πλουτίσουν οι ιδιωτικές σχολές, ενώ με την πλήρη εντατικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών με το όριο φοίτησης να είναι το ν+ν/2 οξύνονται ακόμα παραπάνω οι ταξικοί φραγμοί στον χώρο της παιδείας και διαμορφώνεται ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με ελεγχόμενες εισόδους (κάμερες, τουρνικέ) και μηδενικά περιθώρια πολιτικής ζύμωσης και ανάπτυξης της αντιεμπορευματικής κουλτούρας.

»Η εκκένωση της κατάληψης Στέκι στο Βιολογικό αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αιχμής στα σχέδια του κράτους για την αποπολιτικοποίηση και την αποστείρωση των φοιτητών του ΑΠΘ. Το στέκι στο Βιολογικό υπήρξε για 34 χρόνια τόσο ζωτικό κομμάτι της αντιεμπορευματικής κουλτούρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και δη στον χώρο του πανεπιστημίου, όσο και χώρος ζύμωσης πολιτικών ομάδων και εγχειρημάτων. Μετά την εκκένωση ακολούθησε το κλείδωμα των πανεπιστημίων στοχεύοντας να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε ένα ασφαλές μέρος για πάσης φύσεως επένδυση στην εκπαίδευση, για στείρους χώρους που δεν θα υπάρχει φωνή αντίδρασης και αμφισβήτησης, για ένα τοπίο σκόπιμα υποβαθμισμένο. Όπου ασφάλεια σημαίνει, κρότου λάμψης σε ευθεία βολή σε φοιτητή που διαμαρτύρεται, ασφυξιογόνα χημικά μέσα σε κλειστό χώρο που πραγματοποιούνται μαθήματα και σε συναυλία που παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτό είναι το ΑΠΘ, μια μήτρα συνεργατών της καταστολής στην οποία εκκολάπτονται τα υπηρεσιακά στελέχη του ένοπλου στρατού της Δημοκρατίας.

»Για όλους αυτούς τους λόγους, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με 15 βόμβες μολότοφ στην διμοιρία που φυλάει την εκκενωμένη κατάληψη Στέκι στο βιολογικό, το μεσημέρι στις 9 Δεκέμβρη».

Αναρχικοί/ες

https://athens.indymedia.org/post/1622662/

10/12 Αθήνα: Επίθεση στο Α. Τ. Ακροπόλεως

«Ακριβώς αυτή η εξάρτηση του κράτους από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς έχει στην ουσία δημιουργήσει ένα κρατικό σώμα που στελεχώνεται διαρκώς από τα πλέον αντιδραστικά και φασιστικά κομμάτια της κοινωνίας. Τα οποία αισθάνονται πως περνάνε στο απυρόβλητο και δε λογοδοτούν σε κανέναν, με αποτέλεσμα να αναπαράγουν και να κανονικοποιούν ένα ακραίο επίπεδο βίας και απολυταρχισμού οριακά με όρους συμμορίτικων παρακρατικών ομάδων που κάνουν τη βρώμικη δουλειά του κράτους. Τα παραδείγματα της εν λόγω συνθήκης είναι πραγματικά πολλά, από τις κρατικές δολοφονίες των Σαμπάνη και Φραγκούλη, μέχρι τους βιασμούς μπάτσων όπως στο Α. Τ. Ομονοίας, τη συμμετοχή τους σε κυκλώματα trafficking με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της Ηλιούπολης, τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και τα αμέτρητα βασανιστήρια στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης και στα διάφορα Α.Τ.

»Και αν το διαμορφωμένο κοινωνικοπολιτικό τοπίο κάνει τον Δεκέμβρη του 2022 να φαντάζει τόσο μακρινός από αυτόν του ‘08, οφείλουμε να αναζωπυρώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης, μετασχηματίζοντας τον αυθορμητισμό και τη συγκρουσιακότητα που αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη του Δεκέμβρη του ‘08 σε ένα πολύμορφο συγκροτημένο κίνημα, που με πρόταγμα την οργάνωση, τη συνέπεια και τον αγώνα, θα επιχειρήσει να θέσει τις βάσεις για την οικοδόμηση της ταξικής αντιβίας και αντίστασης, που μπορεί να υπάρξει η μόνη δική μας απάντηση στο ολοένα και πιο οχυρωμένο κράτος και την καπιταλιστική δυστοπία που βιώνουμε.

»Το κράτος και το κεφάλαιο οργανώνονται, αναβαθμίζονται και προετοιμάζονται για μια περίοδο γενικευμένης κρίσης και αποσταθεροποίησης. Είναι λοιπόν δικό μας καθήκον και μονόδρομος από την πλευρά μας, να οργανώσουμε και να αναβαθμίσουμε τα δικά μας μέσα αντίστασης και αγώνα. Από τη δουλειά του μυρμηγκιού, μέσω της όξυνσης των αναλυτικών μας εργαλείων και τη συμμετοχή σε όλους τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, βάζοντας ανάχωμα σε φασίστες, σχέδια εξευγενισμού, εξώσεις, εργατικές αυθαιρεσίες, μέχρι την οργάνωση και την όξυνση της ταξικής σύγκρουσης με υλικούς όρους, με μαχητικές περιφρουρήσεις απέναντι στον έντονο αστυνομικό κλοιό σε διαδηλώσεις και απεργίες, τις οργανωμένες επιθέσεις και σαμποτάζ σε νευραλγικούς στόχους του κράτους και του κεφαλαίου».

https://athens.indymedia.org/post/1622697/

13/12 Αθήνα: Εμπρησμός σε κεραία κινητής τηλεφωνίας

«Στις 13/12 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Παππάγου ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Alfredo Cospito.

»Για μια στιγμή θέλαμε να κόψουμε την ψηφιακή ροή που κάνει τους ανθρώπους να απομονώνονται. Να τους αναγκάσουμε να κλείσουν τα κινητά τους και να νιώσουν για μια στιγμή πώς είναι ο πραγματικός κόσμος. Χωρίς να βλέπουν τη ζωή τους μέσα από μια οθόνη, χωρίς να χρειάζονται το θέαμα για να μπορέσουν να ζήσουν. Ο σύγχρονος πολιτισμός, η προηγμένη τεχνολογία και η βιομηχανική παραγωγή είναι εχθρικές προς εμάς, καθιστώντας τελικά τον κόσμο αβίωτο. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίστασης, της επίθεσης, της εξέγερσης».

https://athens.indymedia.org/post/1623009/

14/12 Αθήνα: Εμπρησμός σε βανάκι της Hertz στα Εξάρχεια

Η συγκεκριμένη εταιρία, γνωστή για τις επενδύσεις της αφενός και αφετέρου ως ένα σημαντικό γρανάζι στον καπιταλιστικό κόσμο,αποτελεί για εμάς πολιτικό αντίπαλο.

«Η περιοχή των Εξαρχείων, και όχι μόνο, δεν είναι ασφαλής για αυτά τα οχήματα και οτιδήποτε συνδέεται με αυτόν τον κόσμο. Τα Εξάρχεια ήταν, είναι και θα είναι μια περιοχή που γέννησε και θρέφει μέχρι σήμερα πολιτικές συνειδήσεις που ονειρεύονται την καταστροφή αυτού του κόσμου.

»Αυτή η επίθεση ήταν μια αντανακλαστική κίνηση ως απάντηση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Στις συλλήψεις της πορείας της 6ης Δεκέμβρη, στις συλλήψεις της πορείας για τον Κώστα Φραγκούλη, στον αποκλεισμό των συντρόφων και συντροφισσών μας στη Νομική. Στις μέρες του Αλέξη και στο αίμα που ποτέ δεν σταματά να ζητά εκδίκηση, όταν δεκατέσσερις Δεκέμβρηδες μετά το κράτος και τα ένοπλα σκουπίδια του οπλίζουν, πυροβολούν και σκοτώνουν.

»Η επίθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Κώστα Φραγκούλη, νεκρός από σφαίρα μπάτσου».

https://athens.indymedia.org/post/1622595/

17/12 Αθήνα: Επίθεση στα γραφεία του ΟΤΕ

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πανελλαδικής ημέρας δράσεων για την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη, τις πρώτες ώρες της 17/12 πραγματοποιήσαμε επίθεση στα γραφεία του ΟΤΕ στην οδό Νερατζιώτισσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στα τζάμια. Καμιά κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη».

https://athens.indymedia.org/post/1622739/

18/12 Αθήνα: Εμπρησμός σε βαν της Cosmote

«Εκδίκηση για τον Κώστα Φραγκούλη και όσους δολοφονήθηκαν, χτυπήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ένστολα καθίκια της δημοκρατίας.

»Δύναμη στους 4 συντρόφους για την υπόθεση της τροχαίας Πειραιά, δύναμη στον απεργό πείνας Alfredo Cospito και Θάνο Χατζηαγγέλου που ξεκίνησε στις 19/12 απεργία πείνας και δίψας».

https://athens.indymedia.org/post/1622718/

18/12 – Λάρισα: Εικαστική παρέμβαση στα γραφεία της ΝΔ

«Στις 18 του μήνα πραγματοποιήσαμε εικαστική παρέμβαση στα γραφεία της Ν.Δ. πετώντας μπουκάλια με χρώμα, “λερώνοντας” τη φαινομενική “καθαρότητά” τους. Όσο και να προσπαθήσετε να ξεπλύνετε τις μπογιές από τους τοίχους σας η πραγματική σαπίλα που κρύβεται εντός τους δεν ξεπλένεται.

»Τα τελευταία χρόνια η κρατική πολιτική στοχεύει πάνω στο δόγμα νόμος τάξη και ασφάλεια με προσπάθεια να συντηρητικοποιήσει και να εκφασίσει την κοινωνία, μέσω μίας έννομης βίας και θανατοπολιτικής πάνω στον “εξωτερικό εχθρό” (μετανάστες/ριες που προσπαθούν να εισέλθουν) και τις μειονότητες που αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο (μετανάστες/ριες, μη λευκά υποκείμενα) που ζουν ήδη στη χώρα. Η κεντρική πολιτική της Ε.Ε. όπως και της Ν.Δ. φέρει θάνατο και περιθωριοποίηση, και συνεχίζεται εντός σιγής με χιλιάδες νεκρούς στο Αιγαίο, επαναπροωθήσεις, ξυλοδαρμούς , ληστείες και βιασμούς ενηλίκων και ανήλικων υποκειμένων. Από το αίμα των μη λευκών στο αίμα και τους βιασμούς των θηλυκοτήτων αλλά και μικρών παιδιών, το κράτος και ο κεντρικός πυλώνας του, η πατριαρχία, δολοφονούν και καταδυναστεύουν τις ζωές του μεγαλύτερου ποσοστού της κοινωνικής βάσης σπέρνοντας τον πραγματικό φόβο μέσω της έμφυλης βίας. Αλλά η τρομοκρατία δεν σταματά εκεί, από την χρόνια κακοποίηση που δέχεται κάποιο θύμα trafficking (σωματεμπορίας) έρχεται αντιμέτωπο με τη δημόσια κακοποίηση και τον εξευτελισμό μέσα στις δικαστικές αίθουσες της αστικής δημοκρατίας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των μπάτσων να προσπαθούν ακατάπαυστα να δολοφονήσουν τον χαραχτήρα των θυμάτων ακριβώς όπως έκαναν με τον χαρακτήρα της Zackie Oh.

»Σε αυτό το συνονθύλευμα ρατσιστικής, πατριαρχικής, πολιτικής βίας ερχόμαστε αντιμέτωπα με μια ακόμα “κρίση” του κεφαλαίου, αυτή τη φορά με το πρόσχημα της ενεργειακής ανεπάρκειας, όπου κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν ακόμα πιο έντονο πόλεμο (και κυριολεκτικό) προς όλες τις ήδη βαλλόμενες κοινωνικές ομάδες, με τους στάσιμους μισθούς να έρχονται σε αντιδιαστολή με το όλο και αυξανόμενο κόστος βασικών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ η δημόσια υγεία κατακρεουργείται ακόμα περισσότερο, και νομικά πλέον το κράτος έχει ανοίξει την πόρτα στην ιδιωτικοποίησή της, κάνοντας με όλα αυτά το κόστος ζωής αβάσταχτο».

Αναρχικές / Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1622712/

20/12 Βόλος: Κάψιμο κάδων στο κέντρο

«Ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Για αυτό το λόγο, κλείσαμε τον κεντρικό δρόμο της Δημητριάδος και κάψαμε κάδους ως ελάχιστη συμβολική κίνηση εναντίωσης στη δικαστική εξουσία που για ακόμη φορά καλύπτει τους δικούς της και δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα».

Εξεγερμένοι/ Εξεγερμένες

https://athens.indymedia.org/post/1622672/

20/12 –Αλεξανδρούπολη: Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της ΝΔ και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

«Την Τρίτη 20/12 επιτεθήκαμε με μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη και στα γραφεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μια συμβολική απάντηση στην κρατική δολοφονία του 16χρονου ρομ Κώστα Φραγκούλη, και την συγκάλυψη του μπάτσου δολοφόνου από την ξεπουλημένη αστική δικαιοσύνη, αλλά και ως απάντηση στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής μέσα από το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που προσπαθεί να εγκαταστήσει η τωρινή κυβέρνηση των δολοφόνων, παιδοβιαστών και βασανιστών. Τη συνολικότερη δηλαδή επίθεση στους καταπιεσμένους, στους περιθωριοποιημένους και αόρατους αυτού του σάπιου κόσμου, στους αγωνιστές/αγωνίστριες και στις δομές του αγώνα που προσπαθούν να αναχαιτίσουν την κρατικοκαπιταλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει πάνω από τις ζωές μας, και να σπείρουν την οργανωμένη αμφισβήτηση και δράση για τη διάρρηξη και την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας».

Αναρχικοί/Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1622714/

20/12 Ηράκλειο:Φωτιά στην εφορία

«Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές στάσου για μια στιγμή και αναρωτήσου αν η ζωή σου είναι μια ζωή που αξίζει σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Αν η απάντηση είναι όχι,τότε οφείλεις να αναζητήσεις τους υπεύθυνους που καθορίζουν τη ζωή σου και υποτιμούν την αξιοπρέπειά σου. Εξώσεις πρώτης κατοικίας τα ξημερώματα, με πάνοπλες δυνάμεις των μπάτσων να εκτελούν τις χυδαίες εντολές των αφεντικών τους, φόροι, πανύψηλα ενοίκια, φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, πενιχροί μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, ένσημα μισά και δώρα που τα επιστρέφεις στα χέρια των αφεντικών, κομμένες συντάξεις και ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια ασφυκτική καθημερινότητα μέσα στην οποία δεν σου περισσεύει καθόλου χρόνος για να ζήσεις.

»Συνεπείς στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου ανοίγουμε διάλογο με τους ανθρώπους της τάξης μας για την αναγκαιότητα του βίαιου ξεσηκωμού. Κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια διαρρηγνύει τον φαύλο κύκλο της θυματοποίησης και της ηττοπάθειας. Έτσι κι εμείς στις 20/12/2022 εισβάλαμε στον 1ο όροφο της εφορίας του Ηρακλείου στην λεωφόρο Κνωσσού και αδειάσαμε μερικά μπιτόνια βενζίνη. Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε. Η δράση μας δεν αποτελεί εκδίκηση ή απάντηση αλλά μια υπενθύμιση πως άνθρωποι σαν κι εμάς δεν ξεχνούν και σφίγγουν το μαχαίρι στα δόντια».

Μπουρλοτιέρηδες Αντιεξουσιαστές

https://athens.indymedia.org/post/1623246/

22/12 – Αθήνα: Απαλλοτρίωση σε supermarket στα Ιλίσια

«Τα supermarkets έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους ειδικότερα από την περίοδο της πανδημίας ως και σήμερα, στον καιρό της “ενεργειακής κρίσης”. Για εμάς, το καλάθι του νοικοκυριού ήρθε ως η ύστατη ειρωνεία απέναντι στην ανέχειά μας. Θεωρήσαμε λοιπόν σωστό να γεμίσουμε τα δικά μας καλάθια, παίρνοντας πίσω έστω τα ελάχιστα από όλα αυτά που μας έχουν κλέψει, βασισμένοι στη νόμιμη καταλήστευσή μας, μαζί και με ένα κομμάτι από τον κλεμμένο χρόνο της ζωής μας».

Αλφάδι

https://athens.indymedia.org/post/1622891/

24/12 – Δράμα: Σπασιματική στη νεόχτιστη εκκλησία του αγίου χρυσοστόμου

«Επιλέξαμε να σπάσουμε μερικά τζάμια σε ένα ακόμα πολυτελές κτίσμα που μέσα του φωλιάζει η σαπίλα αυτού του κόσμου. Αρχικά βάφτηκε η κεντρική πόρτα με σπρέι και πετάχτηκε γκλίτερ, έπειτα πέτρες σπάσανε τα απροστάτευτα από κάγκελα τζάμια στα πλάγια της εκκλησίας, δεν γράψαμε κάποιο σύνθημα στα βρώμικα αυτά ντουβάρια γιατί το μήνυμα στέκεται μόνο του με περίσσεια ευκολία, κανένα άσυλο για το συνάφι των κακοποιητών, η βία άλλαξε μεριά και εμείς είμαστε απλά τα ακονισμένα τσεκούρια που ταλαντεύονται πάνω από τα κεφάλια τους».

Τρα(ν)ς Πακς, εξοργισμένα αναρχό-πουστόπαιδα της επισφάλειας

https://athens.indymedia.org/post/1622766/

25/12 – Αθήνα: Μπογιές και συνθήματα για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

«Συγκεκριμένα, πετάχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν με σπρέυ οι είσοδοι του νομικού γραφείου του Γεώργιου Κότσηρα, υφυπουργού δικαιοσύνης της ΝΔ, στην οδό Ιπποκράτους 9 στο κέντρο της Αθήνας καθώς και του Αλέξανδρου Αλεξιάδη στην οδό Ραγκαβής 57-59 στο Γκύζη. Στο γραφείο του Α. Αλεξιάδη, δικηγόρου που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και την υπεράσπιση του Ι. Λαγού της Χρυσής Αυγής, εμφανίζονται ως συνεργάτες ο Θεόδωρος Παναγιώτου, ο οποίος ήταν και συνεργάτης της πρώην γενικής γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής, βουλευτή της ΝΔ και δολοφόνου κρατουμένων Σοφίας Νικολάου, και ο Γρηγόρης Κάτσιος. Ο Θ. Παναγιώτου είναι μέλος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, ένα μέλος του οποίου είναι και στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, υπεύθυνη κρατική υπηρεσία για την μεταγωγή του συντρόφου μας. Ο δεύτερος ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΚΕΣΦ, μέχρι το 2021 όπου και παραιτήθηκε».

Αλληλέγγυες/α/οι

https://athens.indymedia.org/post/1622829/

26/12 – Αθήνα: Καταστροφή ζωικών προϊόντων σε σουπερμάρκετ

«Έτσι και εμείς επηρεασμένοι από το εορταστικό κλίμα δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και επισκεφθήκαμε κάποια σουπερμάρκετ της αθήνας. Καταστρέψαμε κάποιες από τις πιο ακριβές χριστουγεννιάτικες συσκευασίες ζωικών προϊόντων καθιστώντας αδύνατη την πώλησή τους, προκαλώντας απώλεια μερικών εκατοντάδων ευρώ.

»Αυτή η κίνηση ήταν η ελάχιστη πράξη εναντίωσης προς τις δομές εκμετάλλευσης ζώων. Άλλωστε, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του σπισισμού».

Άγριες γαλοπούλες

https://athens.indymedia.org/post/1622811/

26/12, 01/01 – Αθήνα: Επίθεση στα εργοτάξια του μετρό

«Ήταν εύκολο να επιλέξουμε το στόχο, όχι μόνο για το τι εκπροσωπεί σαν σύμβολο αλλά και για την πρακτική χρήση που συμβάλει στην κανονικότητα των πόλεων. Το μετρό, οι εργασίες για αστική ανάπτυξη,οι μπουλντόζες και τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι μόνο μια απεικόνιση του εξευγενισμού, της προόδου, του εκσυγχρονισμού, της καταστροφής της φύσης και της επιβολής του τεχνοβιομηχανικού συστήματος.

Δεν μας πείθει ο λόγος της κυβέρνησης, ότι το μετρό και τα υπόλοιπα σχέδια (μεγάλος περίπατος, ανάπλαση του λόφου Στρέφη κτλπ) γίνονται για το συμφέρον μας. Γνωρίζουμε ήδη τι εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη. Γνωρίζουμε ποιος επωφελείται από αυτά τα σχέδια και σίγουρα δεν εξυπηρετούν το σκοπό να κάνουν τη ζωή του κόσμου, που ζει στα αστικά κέντρα, πιο εύκολη αλλά να λειτουργεί σαν δίκτυο παραγωγής/κατανάλωσης».

https://athens.indymedia.org/post/1622939/

26/12 – Θεσσαλονίκη: Μπογιές στο σπίτι του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ν. Δ.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τον ρόλο και την ταυτότητα της αστικής δικαιοσύνης και των μηχανισμών της. Η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό υπάγεται στις επιταγές και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Θωρακίζει θεσμικά το κυρίαρχο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης, νομιμοποιώντας και κανονικοποιώντας την ύπαρξή του στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων, συμβάλλοντας έτσι στη διαιώνισή του. Όποιος νομίζει ότι οι δικαστικοί θεσμοί είναι αδέκαστοι και αμερόληπτοι μάλλον είναι αφελής στην καλύτερη περίπτωση. Η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει με σαφή ταξικά κριτήρια. Ένας φτωχός, ένας προλετάριος, ένας περιθωριοποιημένος, ένας αγωνιστής δεν θα τύχει, αναλογικά, ίσης αντιμετώπισης με έναν πλούσιο, έναν επιχειρηματία, έναν πολιτικό.

»Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους».

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

https://athens.indymedia.org/post/1622810/

27/12 – Αθήνα: Σπάσιμο και μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι

Ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου και τους υπόλοιπους απεργούς, επιλέξαμε στις 27/12 να επιτεθούμε σπάζοντας την πρόσοψη και πετώντας μπογιές στα γραφεία της ΝΔ στο Κουκάκι, που ως κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα μηδενικής ανοχής, τουλάχιστον ενάντια σε όσους δεν χαίρουν την εύνοιάς της».

Αναρχικές/οί

https://athens.indymedia.org/post/1622943/

27/12 – Θεσσαλονίκη: Μπογιές στο σπίτι του Χ. Μαυρίδη, Β’ αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος

«Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους, όπως τη διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας.

»Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του, και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης.

»Το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου, ως μία ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Θάνο Χατζηαγγέλου, που βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στην ένατη ημέρα απεργία πείνας και διψάς, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στο σπίτι του Χαράλαμπου Μαυρίδη, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (1 από τα 15 τακτικά μέλη), και μάλιστα διατηρεί τη θέση του Β’ αντιπροέδρου της Ένωσης, στην περιοχή των 40 εκκλησιών».

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

https://athens.indymedia.org/post/1622856/

28/12 Πάτρα: Εμπρησμός σε βαν του ΟΣΕ

«παραδώσαμε στις φλόγες ένα υπηρεσιακό βανάκι του ΟΣΕ στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, ως μια μικρή συμβολή στον αγώνα του συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου, απεργού πείνας και δίψας από 19/12. Συνειδητά επιλέξαμε την ημέρα αυτή καθώς είχε καλεστεί ημέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης για τον Θάνο».

https://athens.indymedia.org/post/1622966/

29/12 Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θάνος Χατζηαγγέλου

«Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με τον Θάνο, επιτεθήκαμε σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους και συγκεκριμένα, σε ATM στην οδό Παναγίας Φανερωμένης, σπάζοντάς το, στην Βιοϊατρική επί της οδού Ολυμπιάδος, χτυπώντας την πρόσοψή της, και σε κατοικία του μπάτσου Δημητρίου Δαγκλή, στην οδό Ολυμπιάδος 45, σπάζοντας την πρόσοψη της εισόδου της πολυκατοικίας όπου διαμένει».

Αλληλέγγυες/οι

https://athens.indymedia.org/post/1622870/

29/12 – Θεσσαλονίκη: Εμπρηστικός μηχανισμός σε τράπεζα

«Μας χτυπάνε με πολλούς τρόπους, στη δουλειά όπου εκμεταλλεύονται την ανάγκη της επιβίωσης, στον δρόμο που μπορεί να θεωρήσει κάποιος πως ένα άτομο είναι ευάλωτο και να γίνει παραβιαστικός, ή ένας μετανάστης είναι επικίνδυνος και να ξεσπάσει το ρατσιστικό του παραλήρημα, στις πορείες με τα ματ να επιτίθενται, όμως έχουμε δείξει πως έχουμε και μεις επιθετικά χαρακτηριστικά και θα μας βρίσκουν απέναντί τους, στους κοινωνικούς και πολιτικούς μας χώρους όπου η εξουσία με τη μπατσοκρατία θεωρεί πως θα μας καταστείλει. Όμως αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί.

»Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε φυλακισμένα συντρόφια την Πέμπτη 29/12 τα ξημερώματα τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε τράπεζα στην οδό Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη».

Αναρχικοί/ες

https://athens.indymedia.org/post/1623240/

30/12 – Αθήνα: Μπογιές σε είσοδο του υπουργείου οικονομικών

«Ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον, επί 11 ημέρες απεργό πείνας και δίψας, αναρχικό και αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης, Θάνο Χατζηαγγέλου, στις 30 Δεκεμβρίου το βράδυ, εκμεταλλευτήκαμε το πλήθος κόσμου που επιλέγει να συμμετέχει στην υπερκαταναλωτική γιορτή που έχει στήσει ο δήμος αθηνών στο σύνταγμα, και ρίξαμε μπογιές στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών επί της Καραγιώργη Σερβίας».

Αλληλέγγυες/α/οι

https://athens.indymedia.org/post/1622907/

30/12 – Πάτρα: Μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Αλεξοπούλου, βουλευτή της Ν. Δ.

«Στις 30/12 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Αλεξοπούλου (βουλευτής ΝΔ) σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας-δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου».

https://athens.indymedia.org/post/1623018/

01/01– Αθήνα: Μπογιές στη σχολή Ευελπίδων

«Ο αναρχικός, μέλος της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης και αιχμάλωτος του κράτους, Θάνος Χατζηαγγέλου, βρίσκεται στην 13η μέρα απεργίας πείνας και δίψας, στο νοσοκομείο στις Σέρρες, απαιτώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις οποίες μετήχθη εκδικητικά στις 19/12, για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Το κράτος απειλεί τις τελευταίες μέρες με υποχρεωτική σίτιση, την οποία και έχει αποπειραθεί να του επιβάλει ήδη, με τον σύντροφο να αντιστέκεται. Από την πλευρά μας, προχωρήσαμε σε μια μικρή κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα του συντρόφου, πετώντας την Κυριακή 1 Ιανουαρίου το βράδυ τρικάκια και μπογιές στη σχολή Ευελπίδων στην πλατεία Πρωτομαγιάς».

Αλληλέγγυες/α/οι

https://athens.indymedia.org/post/1622928/

04/01 – Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θάνος Χατζηαγγέλου

«Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης τα ξημερώματα της 04/01 επιτεθήκαμε με σφυριά σπάζοντας τις προσόψεις 4 καταστημάτων (Eurobank, Attica bank, Vicko, Βιοιατρική) στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Στρατού».

Αναρχικοί/Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1622973/

04/01 Σέρρες: Επίθεση στην πυλωτή της πολυκατοικίας του Καμπούρη Θεοδώρου, προέδρου της τοπικής Ν. Δ. Σερρών

«Αναγράφτηκαν συνθήματα και ρίχτηκαν λάδια μηχανής στην πυλωτή και σε αυτοκίνητα των υπολοίπων ενοίκων. Το γεγονός αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μας έκαναν την τιμή να σχολιάσουν η φωτεινή Αραμπατζή και ο Τάσος Χατζηβασιλείου, επίσης το τοπικό ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Η πράξη αφιερώνεται στο Θάνο Χατζηαγγέλου».

Ονειροβάτες του χαους

https://athens.indymedia.org/post/1623032/

05/01 Αθήνα: Μαχητική πορεία στο Κουκάκι

«Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στη γειτονιά του Κουκακίου σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Κατά τη διάρκεια της πορείας σπάστηκαν αρκετοί στόχοι όπως ΑΤΜ, ΕΛΤΑ, Super Market κ.ά. Ήταν ένα σαφές μήνυμα προκειμένου να σπάσει η σιωπή νεκροταφείου που είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών της απεργίας από τον κρατικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ. Ένα μήνυμα πως η κρατική καταστολή που επιδιώκει την εκμηδένιση των αντιστάσεων καταργείται μόνο με τη συνεχή επιθετική δράση».

https://athens.indymedia.org/post/1623031/

07/01 Χανιά: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ σε αλληλεγγύη με τον Θ. Χατζηαγγέλου

«Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του για αξιοπρέπεια διεκδικώντας τα αυτονόητα βάζοντας ως ανάχωμα το σώμα του αποφασίσαμε να σαμποτάρουμε και να καταστήσουμε μη λειτουργικά 2 ΑΤΜ στην περιοχή της παλιάς πόλης των Χανίων.

»Ο αγώνας συνεχίζεται, μέσα και έξω από τα κολαστήρια. Κι αφού η αδιαλλαξία είναι ένα συμβόλαιο ζωής και θανάτου ας γίνουμε όλα μας οπλισμένα άστρα με στόχο την αναρχία μέχρι το τέλος».

Αλληλέγγυες

https://athens.indymedia.org/post/1623034/

11/01 – Θεσσαλονίκη: Χρώματα και σπρέϊ στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Ν. Δ., Έλενας Ράπτη

«Ως μία ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, εν όψει της καταληκτικής συνεδρίασης της δίκης [για την υπόθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας] αύριο, Πέμπτη 12η Ιανουαρίου, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με χρώματα και σπρέι στο γραφείο της Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Έλενας Ράπτη».

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

https://athens.indymedia.org/post/1623112/

12/01 Αθήνα: Ενέδρα στην ομάδα ΔΙΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου

«Το βράδυ της Πέμπτης 12/01 οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ενέδρα εναντίον μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ στη περιοχή του Ζωγράφου. Ο τρόπος που στήθηκε η ενέδρα και η ένταση της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μπάτσου και την ολοσχερή καταστροφή μιας μηχανής μόνο αυτή προσήλθε στο σημείο της συγκεκριμένης ομάδας. Η μεγάλη δύναμη πυρός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ανάλογη της ασυδοσίας της συγκεκριμένης ομάδας που μετράει ήδη 2 δολοφονημένους Ρομά τους τελευταίους 16 μήνες, και δεκάδες περιστατικά “αστυνομικής αυθαιρεσίας”. Αυτή ήταν μια δυναμική απάντηση στο κρεσέντο αστυνομικής καταστολής που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει δώσει το ελεύθερο στο αστυνομικό σώμα να ξυλοκοπεί, να βασανίζει, να πυροβολεί εν ψυχρώ, γνωρίζοντας ότι κανείς τους δεν θα τιμωρηθεί, και τα εγκλήματά τους θα συγκαλυφθούν από τα ψέμματα των δημοσιογράφων, την ασυδοσία της αστικής δικαιοσύνης, την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας».

Πυρήνας Εκδίκησης «Κώστας Φραγκούλης»

https://athens.indymedia.org/post/1623257/

13/01 Αθήνα: Επίθεση στο πρωτοδικείο Αθηνών

«Το βράδυ της Παρασκευής 13/01 επιτεθήκαμε στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προξενώντας μικρής κλίμακας φθορές στην είσοδό του, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Θάνο Χατζηαγγέλου αλλά και στον αγώνα όλων των φυλακισμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. [..]

»Οι φυλακές αποτελούσαν από πάντα αναπόσπαστο εργαλείο κατασκευής ενός καθεστώτος εξαίρεσης, μέσω του οποίου το κράτος και οι εξουσιαστικοί του μηχανισμοί επιχειρούν να εξοντώσουν ό,τι εχθρεύεται την κοινωνική νομιμοφροσύνη. Οι φυλακές δεν χτίζονται από ανάγκη, αλλά ως προϋπόθεση κατασκευής της ίδιας της δικαιοσύνης, καθώς η κοινωνία της κανονικότητας χρειάζεται απόβλητους για να τους πετάξει στα κελιά της, αλλιώς δεν μπορεί να ορίσει τον εαυτό της. Μέσα σε αυτήν τη χρόνια λειτουργία της κρατικής εξουσίας, ο νέος σωφρονιστικός κώδικας έρχεται να εντείνει την κρατική βαρβαρότητα, και να επιβάλει την κρατική εξουσία με ακόμη πιο ακραίους όρους.

»Η επιλογή του πρωτοδικείου ως στόχο δεν συμβαίνει σε κενό χώρο και χρόνο. Η δικαστική εξουσία διαιωνίζει το υπάρχον σύστημα, επικυρώνοντας τους όρους της κυριαρχίας στα σώματα των από τα κάτω: διώξεις, φυλακίσεις, ομηρία και προφυλακίσεις είναι μερικά από τα μέσα της. Οι πολιτικοί κρατούμενοι φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την μεταχείριση από πλευράς δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο δικαστικό μέγαρο δε, είναι αρμόδιο μεταξύ άλλων, και για τα διοικητικά πρόστιμα που αφορούν τους ολικούς αρνητές στράτευσης. Επικυρώνει δηλαδή την οικονομική καταστολή των αρνητών στράτευσης στο διαρκές έγκλημα της ανυποταξίας. “Έγκλημα” που διαπράττει και ο ίδιος ο Θ. Χατζηαγγέλου με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια».

Σύντροφοι, Συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/post/1623264/

13/01 Αθήνα: Επίθεση στο κατάστημα του Σκλαβενίτη και στο δημαρχείο Καισαριανής

«Τα αιμοδιψή αφεντικά μεταφέρουν την κρίση του κεφαλαίου στους ώμους της τάξης μας. Όσο περισσότερο μας καταπιέζουν, τόσο περισσότερο πλουτίζουν. Η αφαίμαξη των ζωών μας, με το να δουλεύουμε καθημερινά σε άθλιες συνθήκες, και να μην ξέρουμε αν θα βγάλουμε τον μήνα με τα νοίκια, το ρεύμα, το νερό αλλά και τις τιμές στο σούπερ μάρκετ στα ύψη, μας γεμίζει οργή.

»Το κράτος στέλνει τα τσιράκια του και δολοφονούν ρομά για 20 ευρώ, και μας βγάζουν από τα σπίτια μας για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ. Το ίδιο, ακολουθώντας τα βήματα άλλων χωρών της ευρώπης, περνάει τον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τις ζωές των κρατουμένων. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η αντίσταση των κρατουμένων σε αυτήν την πολιτική πολεμάται από το κράτος με εκδικητικές μεταγωγές, όπως αυτές των Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη. Ο κρατικός μηχανισμός οδεύει στη δολοφονία και στοχεύει στην εξόντωση των συντρόφων. Η εμφανής αδιαφορία του για τον Θ. Χατζηαγγέλου που βρισκόταν από 19/12 σε απεργία πείνας και δίψας, ενώ τώρα (τη μέρα συγγραφής του κειμένου) συνεχίζει την πείνας, δεν ήταν παρά μια επιλογή τους. Η δόλια μεταφορά του στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού δεν μας ξεγελά, και ξέρουμε πως αποτελεί μια τακτική για τον εφησυχασμό μας, και όχι οπισθοχώρησή του».

https://athens.indymedia.org/post/1623323/

19/01 Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός του οχήματος του Ιωάννη Μομώλια, φασίστα μέλους των Ενωμένων Μακεδόνων

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα της Πέμπτης 19/01, στην πάροδο Τριποτάμου στη Σταυρούπολη στο όχημα του Ιωάννη Μομώλια εντός της αυλής της οικείας του, φασίστα μέλος των Ενωμένων Μακεδόνων με αποτέλεσμα την πλήρη αχρήστευση του οχήματος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο κανένας φασίστας δεν θα κρύβεται για πάντα, κανένας δε θα κοιμάται ήσυχος. Φωτιά στις μίζερες ζωές σας. Αντιφασιστική Οργή».

https://athens.indymedia.org/post/1623679/

21/01 Λιβαδειά: Αιολικό σαμποτάζ στον Ελικώνα

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ακραία επίθεση στο περιβάλλον από το κράτος και το κεφάλαιο με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Τρανταχτά παραδείγματα είναι η Εύβοια και Βοιωτία που έχουν πάνω από το 50% των ήδη εγκατεστημένων πανελλαδικά. Συγκεκριμένα στον Ελικώνα σχεδιάζονται να καταστραφούν σχεδόν όλες οι κορυφές μαζί και αρχαιολογικοί χώροι, ενώ οι τιμές του ρεύματος λόγω του χρηματιστηρίου ενέργειας (οι πάροχοι ενέργειας πολλές φορές είναι οι ίδιοι με αυτούς που βάζουνε τις ανεμογεννήτριες) έχουν πιάσει κόκκινο. Έτσι αποφασίσαμε να προβούμε σε μια συμβολική κίνηση και να ρίξουμε τον ανεμολογικό ιστό (μετράει τους αέρηδες, και ύστερα από αυτό γίνεται η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών) στην κορυφή Μεγάλη Λούτσα στον Ελικώνα».

ΕΛΙΚΩΝΙΟΙ ΛΥΚΟΙ

https://athens.indymedia.org/post/1623288/

21/01 – Βόλος: Επίθεση σε τράπεζα, και σε περιπολικά

«Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατευθυνθήκαμε προς την τράπεζα της Eurobank στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος, όπου απαλλοτριώθηκαν 2 μηχανήματα ΑΤΜ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ένα περιπολικό και ένα όχημα των ΟΠΚΕ, που κατέφθασαν στο σημείο, με ρίψη άδειων μπουκαλιών και πετρών. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν ως πράξη αυτοδικίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε να έρθει κάποια δικαίωση από τα δικαστικά όργανα του κρατικού μηχανισμού στην επερχόμενη δική των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Είναι καιρός ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο. Με αυτή μας την πράξη καλούμε σε γενίκευση των συγκρουσιακών δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Βασίλη. Χαράζουμε μια συγκρουσιακή πορεία μον@ μας απέναντι στους εξουσιαστές μας και την συγκάλυψη τους».

Α/Α

https://athens.indymedia.org/post/1623322/

22/01 – Αθήνα: Μπογιές στα γραφεία της PRODEA

«Από τον Οκτώβρη του 2022 ο Λόφος του Στρέφη καταστρέφεται συστηματικά, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή. Οι μπάτσοι παρεμποδίζουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων (ανθρώπινων και μη), ενώ δεν διστάζουν να προβούν σε ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς, συλλήψεις και “προληπτικές” προσαγωγές με το πρόσχημα της ασφάλειας του εργοταξίου. Ο σχεδιασμός της PRODEA για την ανάπλαση του λόφου έχει ως κύριο σκοπό τη μετατροπή του σε τουριστική ατραξιόν που συμβαδίζει με την ευρύτερη ανάπλαση και τον εξευγενισμό των Εξαρχείων.

»Μέσα από τη δράση μας κάνουμε ξεκάθαρο ότι όσο οι εργασίες συνεχίζονται, εμείς δεν θα σταματήσουμε να στοχοποιούμε τις εταιρίες που σε συνεργασία με τον Δήμο καταστρέφουν τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και μας εκτοπίζουν από αυτούς.

»Υ. Γ. Να πούμε και ένα μπράβο στον Δήμο Μπατσογιάννη που την επόμενη μέρα έσπευσε να καθαρίσει το κτήριο μιας ιδιωτικής εταιρίας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι είναι το τσιράκι της».

Άτομα από την γειτονιά των Εξαρχείων

https://athens.indymedia.org/post/1623369/

25/01 – Αθήνα: Μπογιές, στένσιλ, συνθήματα στο μαγαζί Santo Belto

«Παρεμβαίνουμε σε αυτό το μαγαζί για να διεκδικήσουμε τον δημόσιο χώρο που μας κλέβει με τα τραπεζάκια του. Παρεμβαίνουμε εμποδίζοντας την επέκτασή τους γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά τα μαγαζιά δεν είναι για εμάς, για εμάς που μένουμε εδώ, που τα λεφτά τελειώνουν στη μέση του μήνα, που 3,50 ευρώ παίρνουμε την ώρα και δεν τα δίνουμε για έναν (τούρκικο) καφέ. Γιατί καταπατούν τον ζωτικό μας χώρο και κάνουν την ελεύθερη ύπαρξή μας σε αυτόν προϊόν προς κατανάλωση. Αυτά τα μαγαζιά συμμετέχουν σε έναν βίαιο εξευγενισμό της γειτονιάς που σημαίνει τον εκτοπισμό των φτωχών τόσο από τον δημόσιο χώρο, όσο και ευρύτερα τελικά από την περιοχή, με την αύξηση των ενοικίων και του κόστους ζωής. [..]

»Κατά τη διάρκεια τριών μηνών έχουμε παρέμβει πολλαπλές φορές στο μαγαζί Santo Belto με διάφορους τρόπους όπως μπογιές, στένσιλ, συνθήματα και τον έντυπο λόγο μας. Μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες είδαμε να προστίθενται δυο κάμερες από εκεί που δεν υπήρχε καμία, μια θλιβερή προσπάθεια οικειοποίησης του βανδαλισμού ως “εναλλακτική” τέχνη, και να προσπαθούν κάθε φορά να εξαφανίσουν όσα ίχνη προδίδουν τον χαρακτήρα της παρέμβασης και δεν μπορούν να αφομοιωθούν στην αισθητική του μαγαζιού.

»Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις παρεμβάσεις αυτές. Το μαγαζί αυτό απλώνει τα τραπεζοκαθίσματα του παρεμποδίζοντας την ελεύθερη χρήση του πεζοδρομίου. Ωστόσο δεν είναι χειρότερο από κάθε άλλο μαγαζί που εξαπλώνεται με τον ίδιο τρόπο στο δημόσιο χώρο δυσκολεύοντας, μεταξύ άλλων, ακόμα περισσότερο όσα δεν έχουν το προνόμιο της αρτιμέλειας. Για αυτό παροτρύνουμε και άλλο κόσμο να πάει σε κάποια “ανερχόμενη” περιοχή της πόλης του και να παρέμβει με τα μέσα του για να βρωμίσει τέτοια “όμορφα” μαγαζιά».

βανδαλιστική παρέα sacred belt

https://athens.indymedia.org/post/1623345/

25/01 – Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

«Ο σύντροφός μας, συνεπής και αδιάλλακτος όντας στην 18η ημέρα απεργία δίψας, καταφέρνει σε πρώτο βαθμό την μεταγωγή του στο νοσοκομείο Κορυδαλλού. Το κράτος υπό τον φόβο νεκρού απεργού, αλλά και αγκυλωμένο στην αυστηρή πολιτική στάση που έχει επιδείξει στους απεργούς πείνας, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από αυτήν την απόφαση και να μην αναλάβει τις ευθύνες του.

»Από τη μεριά μας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης επιτεθήκαμε: Χτυπώντας και βάφοντας το κατάστημα Lidl στη Χαριλάου Σπάζοντας την τζαμαρία του Εverest στην Εθνικής Αντιστάσεως Θρυμματίζοντας το ΑΤΜ Παγκρήτιας Τράπεζας Με βαριές στην πρόσοψη και τα πλαϊνά της τράπεζας Eurobank στην Νεάπολη.

»Αυτήν τη φορά τα χτυπήματά μας ήταν συμβολικά αλλά είμαστε πιο κοντά από ότι νομίζετε. Φροντίστε να ικανοποιήσετε άμεσα τα αιτήματα του συντρόφου μας διαφορετικά την επομένη φορά τα σφυριά θα στοχεύσουν τα κεφάλια σας!».

Ομάδα επίθεσης Καταιγίδα Αντίστασης

https://athens.indymedia.org/post/1623341/

04/02 – Αθήνα: Απαλλοτρίωση προϊόντων σε My Market στα Πατήσια

«Η ακρίβεια αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες εκδηλώσεις της ταξικής βίας που εξαπολύουν κράτος και αφεντικά στους από τα κάτω. Οι ήδη δυσπρόσιτες τιμές των βασικών αγαθών για κάποιους/ες/α διογκώθηκαν μέσω της ακρίβειας, με αποτέλεσμα να καταλήγουν προνόμιο για τους λίγους και έχοντες. Με το κεφάλαιο να επελαύνει στις πλάτες της κοινωνικής βάσης, με την περαιτέρω φτωχοποίησή της, και το κράτος να αποτελεί το θεσμοφύλακα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και της καταστολής, το να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας είναι η μόνη λύση. Δεν θα διαχωρίσουμε τις ανάγκες μας σε βασικές και μη, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε όσα μας ανήκουν, αγωνιζόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη μέχρι την οριστική εξάλειψη του κράτους και των τάξεων.

»Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων ενάντια στην ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τη συνολικότερη υποτίμηση των ζωών μας, το Σάββατο 04/02 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από 25 περίπου συντρόφισσες και συντρόφους σε My Market στην περιοχή της Γκράβας στα Πατήσια. Απαλλοτριώθηκαν διαφόρων ειδών προϊόντα, τα οποία μετά τη λήξη της παρέμβασης μοιράστηκαν στον κόσμο που βρισκόταν στη λαϊκή αγορά κοντά στο supermarket».

https://athens.indymedia.org/post/1623804/

12/02 – Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

«Μέτα από 4 χρόνια με εκκενώσεις καταλήψεων, απαγορεύσεις απεργιών και πορειών, κρατικές δολοφονίες, ακραία καταστολή και φυλακίσεις αθώων αλλά και περήφανα ”ενόχων” συντρόφων εμείς βρισκόμαστε ακόμα εδώ. Παρ’ όλο που είχαμε κάποιες ηχηρές απογοητεύσεις αλλά και ήττες (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) δηλώνουμε περήφανα πως το αναρχικό επαναστατικό κίνημα δεν έπεσε και δεν θα πέσει ποτέ αμαχητί. Και έτσι μόνο οφείλουμε να κοιτάμε τη συνέχεια του αγώνα μας. Γιατί ο δικός μας δρόμος δεν έχει τέλος σε αντίθεση με τον δικό τους. Ο δικός μας δρόμος είναι αιώνιος, χαραγμένος με το αίμα όσων θυσιάστηκαν για την Αναρχία και την Ελευθερία, και σμιλευμένος στα χνάρια της φωτιάς.

»Για αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλλιθέα τα ξημερώματα 12/02, που μην μπερδεύεστε δεν έγινε ούτε για εκβιασμό ούτε για μπραβιλίκια όπως δήλωσαν τα ΜΜΕ την επόμενη μέρα, αλλά ως ένα μικρό πλήγμα στην εικόνα της κανονικότητας, της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία».

Καρναβαλιστές της φωτιάς

https://athens.indymedia.org/post/1623683/

14/02 – Πάτρα: Επίθεση στα γραφεία της «Πατριωτικής Ένωσης»

«Η προσπάθεια κάποιων μικρών ακροδεξιών ομάδων, αλλά και τυχοδιωκτών υποψηφίων βουλευτών που τολμούν ακόμα να μολύνουν δημόσιους χώρους γειτονιών, θα πέφτει πάντα σε αντιφασιστικό τείχος. Επιλέξαμε λοιπόν το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου να επιτεθούμε με μπογιές στα πολιτικά γραφεία της “Πατριωτικής ‘Ενωσης” στην πλατεία Γεωργίου».

Αναρχικοί/ές – Αντιφασίστες/ριες

https://athens.indymedia.org/post/1623625/

14/02 – Λάρισα: Σπρέυ και μπογιά στην αντιδημαρχία «κοινωνικής πολιτικής»

«Δεν ξεχνάμε την προθυμία με την οποία υλοποίησε το πλάνο της αδρανοποίησης των κοινωνικών και πολιτικών χώρων που ακολουθεί η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ (όπως κάνουν και όλες οι υπόλοιπες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις) η τοπική Δημοτική αρχή, ούτε ξεχνάμε με πόση ευκολία ο δήμαρχος Καλογιάννης “πετάει το μπαλάκι” των πολιτικών ευθυνών σε άλλους. Για ποιον λόγο όμως μετέτρεψαν το κτίριο της Τζαβέλα 52, όπως και τις καταλήψεις στη Λάρισα που είχαν προηγηθεί, σε ερείπιο χωρίς κουφώματα, και σε εστία μόλυνσης; Γιατί ο κόσμος γίνεται “αρένα” επιβίωσης με το κόστος ζωής και την ανεργία να αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ οι μισθοί μένουν πρακτικά στάσιμοι. Γιατί όταν είσαι άστεγος, και η αστυνομία έχει κλέψει τα περισσότερα υπάρχοντα σου και εκατοντάδες ευρώ από τα ταμεία των συλλογικοτήτων και των δομών σου, δεν έχεις χρόνο να αντιδράσεις κατάλληλα. Γιατί όταν έμπρακτα διεκδικείς βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η στέγαση, το ρεύμα, το νερό, και δεν τα ζητάς αλλά τα παίρνεις, τότε δίνεις ιδέες και θάρρος στους υπόλοιπους κατατρεγμένους και αυτό απλά δεν μπορεί να υπάρχει. [..]

»Η εκκένωση μιας κατάληψης μας κάνει να χάσουμε ένα σπίτι “μας”, και δεν θα σταματήσουμε μέχρι όλοι οι υπεύθυνοι να χάσουνε το ύπνο τους».

Rebelde Way

https://athens.indymedia.org/post/1623618/

21/02 – Αθήνα: Φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο, και μολότοφ στη διμοιρία της πλατείας στα Εξάρχεια

«Τρίτη βράδυ, Μπλίνκεν στην Ελλάδα, στρατός κατοχής στα Εξάρχεια. Πορείες κηδείες ολιγομελείς, πολλά πανό με 10 άτομα το καθένα, η ματαιοδοξία κυβερνάει παγκόσμια κατ’ εντολή Αμερικής και με τα συγχαρίκια ντόπιων δοσίλογων και εντεταλμένων του yes mister και των thank you master. Το ΚΚΕ πάλι μοναχικό, πάλι στη μιζέρια του ανάμεσα στο δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για επανάσταση και στο δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε. Στα Εξάρχεια εναλλακτικός τρόπος ζωής με τον δικό τους Αμερικανισμό των μπαρς, των τουριστών, των airbnb, της ψευτοκουλτούρας και των δικαιωματιστών.

»Ανάμεσα σε όλα αυτά κάτι ξύπνησε στη νύχτα και έλαμψε. Κάτι που σας θύμισε την εποχή πριν τον Δεκέμβρη, που κάθε εβδομάδα οι δυνάμεις καταστολής δεχόντουσαν την οργή των εξεγερμένων ζωών με τη μορφή φωτιάς και βενζίνης.

»Ένα πολυτελές αυτοκίνητο ήταν η αρχή και η συνέχεια οδοφράγματα και επίθεση στους μπάτσους που έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία».

Σύντροφοι στις φλόγες της εξέγερσης

https://athens.indymedia.org/post/1623754/

21/02 – Πάτρα: Επίθεση στα γραφεία της «Πατριωτικής Ένωσης»

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Φλεβάρη, μετά τη λήξη της αντιπολεμικής πορείας που διεξήχθη στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή την επίσκεψη του αμερικάνου Υπεξ Μπλίνκεν, επιτεθήκαμε –πραγματοποιώντας μια πρόχειρη ανακαίνιση–στα ανοιχτά γραφεία της φασιστικής γκρούπας “Πατριωτική Ένωση” του μπαταχτσή Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος εμπλέκεται σε δεκάδες σκάνδαλα ήδη από την περίοδο τον Ολυμπιακών Αγώνων, και πλέον αποφάσισε να το “γυρίσει” στον πατριωτισμό, μπας και συνεχίσει να παίρνει κάνα ψίχουλο από τον κρατικό κορβανά, αλλά και για να επιβεβαιώσει την παλιά ρήση του Σαμιουελ Τζόνσον πως “ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων”».

Αναρχικες-οι

https://athens.indymedia.org/post/1623786/

22/02 Πάτρα: Επιθέσεις σε καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος

«Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απολυμένη από την εργοδοσία του ΑΒ καρκινοπαθή εργαζόμενη. Η απόλυση αυτή δεν είναι ούτε μια μεμονωμένη ενέργεια της εν λόγω αλυσίδας, αλλά ούτε η ΑΒ είναι η μοναδική εργοδοσία που έχει ανάλογες πολιτικές. Αντιθέτως, η δυσμενής πραγματικότητα των απολύσεων, των απλήρωτων υπερωριών, της ολοένα και εντατικότερης εργασίας μαζί με την πριμοδότηση του κράτους (νομοσχέδιο χατζηδάκη) που εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση, συνθέτει για τους ανθρώπους της τάξης μας ένα επισφαλές περιβάλλον που όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ασφυκτικούς ρυθμούς που μας επιβάλλουν “πετιέται στο καλάθι των αχρήστων”».

(Α)*

https://athens.indymedia.org/post/1623781/

23/02 Βόλος: Αλλαγή ονομασίας των οδών

«Ενόψει του δικαστηρίου των 3 μπάτσων που βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας αλλάζοντας τις υπάρχουσες οδούς με οδούς που αναγράφουν το όνομα του Βασίλη Μάγγου. Η δίκη των τριών αστυνομικών και η μεθόδευση που τη συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Όμως, δεν έχουμε αυταπάτες και συνεπώς δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Στηρίζουμε μαζικά και συλλογικά τις δράσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων του Βόλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών
ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου

https://athens.indymedia.org/post/1623777/

23/02 Αθήνα: Επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους σε αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Alfredo Cospito

«Διαχρονικά,απέναντι στον εγκλεισμό τους οι κρατούμενοι έχουν αξιοποιήσει διάφορα μέσα πάλης (εξεγέρσεις, απεργίες πείνας ή/και δίψας). Στο πλαίσιο αυτό ο σύντροφος Cospito βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 20 οκτώβρη ενάντια στο καθεστώς κράτησής του (41bis). Όντας πλέον σε πολύ κρίσιμη κατάσταση υγείας έχοντας χάσει σημαντικό ποσοστό του αρχικού του βάρους, και με ξεκάθαρο πλέον κίνδυνο για τη ζωή του, το αρμόδιο δικαστήριο στις 23/02 απέρριψε την έφεσή του και επανεπικύρωσε την παραμονή του στο καθεστώς αυτό.

»Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε κράτος, κάθε μορφή εγκλεισμού, καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε αναγκαίο να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιο αρνείται να ενσωματωθεί στον κόσμο της εξουσίας, και μέσω του πολύμορφου αγώνα επιλέγει να αντισταθεί σε αυτόν. Έτσι από την πλευρά μας με γνώμονα την διεθνιστική αλληλεγγύη,το βράδυ της Πέμπτης 23/02, επιλέξαμε να επιτεθούμε σε καπιταλιστικούς στόχους, ιταλικής προέλευσης και μη, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε: ένα κατάστημα Elpedison επί της οδού Πατησίων ένα atm της Eurobank στην Πανόρμου μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Piaggio ένα κατάστημα Benetton στην περιοχή του Ίλιον».

Αναρχικές/Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1623844/

25/02 Αθήνα: Επιθέσεις ενάντια σε φασίστες

«Αντιθέτως, αν κάτι μας έχει δείξει η ιστορία, αυτού του τόπου αλλά και παγκόσμια, είναι η οργανική διασύνδεση των ακροδεξιών-εθνικιστικών ομάδων με το κράτος, το κεφάλαιο, την αστυνομία, τον στρατό, και η χρήση τους κατά το δοκούν. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης όπως η τωρινή, όπου οι ταξικές ανισότητες οξύνονται, όπου η ακροδεξιά πολιτική είναι η επίσημη ατζέντα του κράτους και η αστυνομία και ο στρατός δολοφονούν στα σύνορα, στα ΑΤ και τους δρόμους, ο βρώμικος ρόλος των φασιστών αναβαθμίζεται. Είτε αποπροσανατολίζοντας το ταξικό στρατόπεδο με τις εθνικές και φυλετικές ιδέες, είτε με την ωμή βία. Είναι αυτοί που διαχρονικά αναλαμβάνουν να επιτεθούν σε αγωνιστές/ριες και πολιτικούς χώρους, να τρομοκρατήσουν νεολαίους/ες και lgbtqia+ άτομα επιβάλλοντας τη σιωπή στους δρόμους, να κρατήσουν πειθαρχημένο το πολυεθνικό προλεταριάτο με ξυλοδαρμούς και δολοφονίες, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του κεφαλαίου με επιθέσεις σε σωματεία και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. [..]

»Σε αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο διάστημα αναζητήσαμε και βρήκαμε μερικά σημαίνοντα καθάρματα που κινητοποιούνται μέσα ή τριγύρω από το κόμμα των “Ελλήνων”, για να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουν κανένα λόγο να κοιμούνται ήσυχοι».

https://athens.indymedia.org/post/1623807/

25/02 Αθήνα: Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι απόστρατων μπάτσων

«Η αφορμή για αυτή την επίθεση ήταν η κρατική δολοφονία του του Κώστα Φραγκούλη από τα ένστολα σκουπίδια της ομάδας ΔΙΑΣ. Για άλλη μια φορά οι εντολοδόχοι του κρατικού μηχανισμού δολοφονούν εν ψυχρώ, ωστόσο αυτή τη φορά, όπως και πέρυσι με τον Νίκο Σαμπάνη, η φυλή του θύματος έγινε το βασικό ζήτημα στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο. Εμείς ως αναρχικοί δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη θέση μας, είναι ξεκάθαρη. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε πως δεν αποτελεί ένα τυχαίο περιστατικό αλλά μια έκφανση του ευρύτερου πολέμου που συνεχίζεται αενάως από το κράτος και τον καπιταλισμό προς τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, και ειδικά προς αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν την κυριαρχία τους. Εμείς παίρνουμε θέση σε αυτόν τον πόλεμο και δηλώνουμε πως θα περάσουμε μέσα από τα σπίτια σας και πάνω από τα πτώματά σας.

Πυρήνας Αντρέας Μπάαντερ

https://athens.indymedia.org/post/1623818/

04/03 – 06/03 – Πάτρα: Επιθέσεις για την κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη

«Ως ελάχιστη απάντηση στην κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη, αλλά και στην γενικότερη υποβάθμιση των ζωών μας, προχωρήσαμε στις εξής ενέργειες: 1) 04/03 σπασιματική-βαψιματική στο σταθμο του ΟΣΕ στον Αγ.Ανδρέα 2) 05/03 σπασιματική-βαψιματική στο παράρτημα του υπουργείου υποδομών μεταφορών στο κουκούλι 3) 06/03 σπασιματική-βαψιματική στα AΤΜ Πειραιώς στην Ελλήνος στρατιώτου, και ΑΤΜ alpha bank στην Καρόλου».

https://athens.indymedia.org/post/1624042/

08/03 Αθήνα: Τσάκισμα φασιστών μελών της Προπάτρια

«Την Τετάρτη 08/03, ήμερα γενικής απεργίας, πληροφορηθήκαμε ότι, την ώρα που η μεγαλειώδης πορεία είχε φτάσει στο σύνταγμα, μέλη φασιστών βρίσκονταν στην πλατεία του συντάγματος. Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε, αφού έναν μήνα πριν στο ίδιο σημείο την ημέρα των ιμίων, 4 σύντροφοί μας έτρεψαν σε φυγή 15 φασίστες της ομάδας (boreia hardcore), που βγήκαν να κάνουν τους νταήδες «όποιος βγει τον κάνουμε» στο μετρό, αφήνοντας πίσω έναν συναγωνιστή και την αξιοπρέπειά τους. Μέλη της ομάδας μας πήγανε μέχρι την πλατεία συντάγματος για να δούμε αν όντως 11 χρόνια μετά θα ζήσουμε το ίδιο έργο, δηλαδή φασίστες να προσπαθούν να εισχωρήσουν στις λαϊκές απεργίες. Φτάνοντας στην πλατεία και συγκεκριμένα στα σκαλιά του μετρό, συναντήσαμε μέλη της γνωστής ομάδας Προπάτρια (γνωστή από τις συχνές συναντήσεις μας με μέλη τους, που έχουν ως αποτέλεσμα ΠΑΝΤΑ να ισοπεδώνονται ή να ρουφιανεύουν ο ένας τον άλλον). Εκεί δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη πράξαμε το αυτονόητο, όμως πάλι ως αποτέλεσμα είχαμε τα ίδια, δικαιολογίες και κλάματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τις ικανότητες, που τόσο πολύ διατυμπανίζετε, στις μαχητικές τέχνες αλλά πόσο καλοί είστε στον στίβο. Αφού τράπηκαν σε φυγή μέχρι την οδό Νίκης, εκεί τους περίμεναν οι καλοί τους φίλοι και ομοϊδεάτες τους τα ματ για να τους σώσουν.

»Υ. Γ. Ο,τι παιδομάζωμα και να κάνετε,θα σας βρίσκουμε έναν έναν. (Παντελή, Άγγελε, Γιώργο εις το επανιδειν)».

Antifa Block

https://athens.indymedia.org/post/1624475/

09/03 Αθήνα: Μηχανισμός σε κατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι.

«Στις 9 του Μάρτη λίγο πριν η μέρα αλλάξει για τις 10, μέρα κατά την οποία πριν 13 χρόνια στη Δάφνη, ο σύντροφος επαναστάτης Λάμπρος Φούντας, σε ανταλλαγή πυρών με μπάτσους πέφτει νεκρός, τοποθετήσαμε μηχανισμό σε παράρτημα της Eurobank επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

»Βαδίζοντας δίπλα ή μέσα στον αναβρασμό των ημερών αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε τη δήλωσή μας σαν στρατευμένα υποκείμενα του κοινωνικού πολέμου. Πέραν από τον διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο συμβολισμό του να επιτίθεσαι σε μια τράπεζα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τράπεζα πέραν από ότι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους του Χαλανδρίου απέχει μόλις δύο στενά από το ΑΤ της περιοχής.

»Επειδή η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, και ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας για την ελευθερία, επιχειρήσαμε να συμβάλουμε στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου. Ενός πολέμου που το κράτος δολοφονεί, είτε αδιαφορώντας όπως στην περίπτωση των Τεμπών, είτε στοχοποιώντας όπως στην περίπτωση των φτωχοδιαβόλων Φραγκούλη και Σαμπάνη. Φυσικά σε αυτό το πεδίο δεν θα μπορούσε το δικό μας στρατόπεδο να μην μετρά απώλειες, όπως αυτή του συντρόφου και μέλους της επαναστατικής οργάνωσης ΕΑ, Λάμπρου Φούντα».

Πυρήνας «Λάμπρος Φούντας»

https://athens.indymedia.org/post/1624210/

12/03 Αθήνα: Ξυλοδαρμός του φασίστα Χρήστου Ρήγα

«Ο Χρήστος Ρήγας κυκλοφορούσε για χρόνια «ατσαλάκωτος», απολαμβάνοντας την ασυλία και την προστασία των αρχών, μέχρι τη στιγμή που τσακίστηκε σε κάποιο πεζοδρόμιο της Κυψέλης. Μια μικρή υπενθύμιση ότι τίποτα δεν ξεχνιέται ούτε συγχωρείται και ότι καθάρματα σαν και του λόγου του αργά ή γρήγορα θα παίρνουν αυτό που τους αξίζει».

https://athens.indymedia.org/post/1624317/

13/03 Αθήνα: Επίθεση στο bar Laloop, της Ιωάννας Καραδήμα, υποψήφια του κόμματος του Κασιδιάρη

«Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, η Ιωάννα Καραδήμα, υποψήφια του κόμματος του Κασιδιάρη στην Ανατολική Αττική, ανήρτησε το μεσημέρι ότι στις 7 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιούσε τα εγκαίνια του πολιτικού της γραφείου, που βρίσκεται στον 1ο όροφο κτιρίου στη Βάρης-Κορωπίου.

»Λόγω του ελάχιστου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, αντιφασίστες σύντροφοι πραγματοποίησαν επίθεση στο μαγαζί της Καραδήμα, το σκυλάδικο-«ελληνάδικο» bar Laloop στην οδό Γεννηματά στην Άνω Γλυφάδα. Την ίδια ώρα που εξελίσσονταν τα εγκαίνια στη Βάρη, ομάδα αντιφασιστών έσπαζε με σφυριά και το τελευταίο τζάμι του Laloop, ενώ με σπρέυ καταδείκνυε στη γειτονιά τον ρόλο της ιδιοκτήτριάς του: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ… ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ».

https://athens.indymedia.org/post/1624311/

18/03 Αθήνα: Επίθεση στην ιταλική εταιρία Generali σε αλληλεγγύη στον Αλφρέντο Κόσπιτο

«Το βράδυ του Σαββάτου 18/03 επιλέξαμε να επιτεθούμε στην ιταλική εταιρία Generali, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στην Ευρώπη. Οι ασφαλιστικές πουλάνε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας την οποία σπάσαμε όταν καταστρέψαμε με σφυριά 40 περίπου παράθυρα των νέων κεντρικών τους γραφείων στην λεωφόρο Συγγρού. Η δράση έγινε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Αλφρέντο Κόσπιτο που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 20/10/2022 ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς φυλάκισης 41 bis και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς την δυνατότητα έφεσης. Ο αγώνας που δίνει ο Αλφρέντο είναι αγώνας για όλους/ες/α».

https://athens.indymedia.org/post/1624481/

19/03– Λάρισα: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υποψήφιας βουλευτή του κόμματος «Έλληνες για την πατρίδα», Ζαχαρούλα Ζήση

Αν και το δικαστικό σύστημα τους ξέπλενε σε διάφορες υποθέσεις, όταν και αν εν τέλει έφταναν ως εκεί, τόσο ο αντιφαστιστικός αγώνας όσο και η κοινωνική αντίδραση ανάγκασε το σύστημα να παραδεχτεί την ουσία την Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Μετά από την δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα από μέλη της. Μετά το τέλος της Χ.Α. έρχεται να ξεπηδήσει το κόμμα του Κασιδιάρη ως ιδεολογικός-πολιτικός συνεχιστής της. Έτσι τα φασιστοειδή ξαναβρίσκουν τον τρόπο να εμφανιστούν στον δημόσιο χώρο και λόγο. Για εμάς όπως τότε έτσι και τώρα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία, και δεν θα τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης. Γι’ αυτόν τον λόγο την Κυριακή 19/03 60 σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε στο πολιτικό γραφείο της υποψήφιας βουλευτή του κόμματος “Έλληνες για την πατρίδα” (ΓΤΠ) προκαλώντας φθορές και βάφοντας με μαύρη μπογιά, μια εβδομάδα μετά από το άνοιγμά τους».

Αντιφασίστριες/αντιφασίστες
Oμάδα ανακαινίσεων από τον κάμπο

https://athens.indymedia.org/post/1624409/

30/03 – Θεσσαλονίκη: Μπογιές και σπρέυ στο σπίτι του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ν. Δ.

«Το απόγευμα της Πέμπτης 30/3 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στο πολιτικό γραφείο του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων το διάστημα 2012-2014, στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι και ο ίδιος αποτελεί κομμάτι των μακροχρόνιων παθογενειών της χώρας, φράση που χρησιμοποίησε προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που τον βαραίνουν για το έγκλημα στα Τέμπη, κατασκευάζοντας ένα βολικό αφήγημα περί «διαχρονικών αμαρτιών» και συλλογικών αμελειών. Στην πραγματικότητα όμως, οι συγκεκριμένες αμαρτίες δεν αποτελούν παρά εγκληματικές αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν απολύτως συνειδητά και ανερυθρίαστα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, που συστηματικά λεηλατούν και καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης».

Πρωτοβουλία αναρχικών για το έγκλημα στα Τέμπη

https://athens.indymedia.org/post/1624580/