Willem Van Spronsen: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Στις 13 Ιουλίου, ο 69χρονός αναρχικός Willem Van Spronsen δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησε ο ίδιος εναντίον της φρουράς και των εγκαταστάσεων ενός ιδιωτικού κέντρου κράτησης μεταναστών, στην περιοχή Tacoma των ΗΠΑ. Ένα χρόνο ακριβώς πριν στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης λάμβανε χώρα μια απεργία πείνας, και έτσι για επετειακούς λόγους επέλεξε να δράσει εκείνη τη μέρα. Για τους λόγους που πραγματοποίησε αυτή τη δράση μάς μιλάει ο ίδιος μέσω του τελευταίου κειμένου που άφησε, και στο οποίο φαίνεται να γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Εδώ μια αναλυτική περιγραφή των καταστάσεων από μεταφρασμένο κείμενο του crimethink (https://athens.indymedia.org/post/1599153/).

Επίσης μπορείτε να βρείτε στο facebook τη σελίδα της τοπικής συλλογικότητας που μάχεται εναντίον των ιδιωτικών κέντρων κράτησης μεταναστών (https://www.facebook.com/LaResistenciaNW/?fref=tag)

Ακολουθεί το μανιφέστο του  Willem Van Spronsen:

Υπάρχει λάθος και υπάρχει σωστό.
Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση ενάντια στις δυνάμεις του κακού.

Ο κακός λέει ότι κάποιες ζωές αξίζουν λιγότερο από άλλες.
Ο κακός λέει ότι ο σκοπός μας εδώ είναι η ροή του εμπορεύματος.
Ο κακός λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι απαραίτητα για τους λαούς που θεωρούνται κατώτεροι.
Η υπηρέτρια του κακού λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι πιο ανθρώπινα.
Προσοχή στον κεντρώο.

Έχω τη σπασμένη καρδιά ενός πατέρα.
Έχω ένα διαλυμένο κορμί.
Και έχω ακλόνητη απέχθεια για την αδικία.
Αυτό με φέρνει εδώ.
Αυτή είναι η ευκαιρία μου να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά,
θα ήμουν αχάριστος αν περίμενα μια πιο προφανή πρόσκληση.

Ακολουθάω τρεις δάσκαλους:
Don Pritts, ο πνευματικός μου οδηγός. «Η αγάπη χωρίς δράση είναι απλά μια λέξη».
John Brown, ο ηθικός μου οδηγός. «Αυτό που χρειάζεται είναι δράση!»
Emma Goldman, πολιτικός μου οδηγός. «Αν δεν μπορώ να χορέψω, δεν θέλω να είμαι στην επανάσταση σου».

Είμαι ένα κεφάλι στο ονειροπόλο σύννεφο, πιστεύω στην αγάπη και τη λύτρωση. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε.
Είμαι χαρούμενα επαναστατική. (Όλοι θα έπρεπε να διαβάζαμε Emma Goldman στο σχολείο, αντί για τις εθνικιστικές ανοησίες που μας ταΐζουν, αλλά ξεφεύγω.) (Θα έπρεπε όλοι να κοιτάμε τις φωτογραφίες των ηρώων του YPG, πρέπει να παρασυρθούμε και να πιστέψουμε ότι τα όνειρά μας είναι δυνατά, αλλά ξεφεύγω πάλι. Σταματήστε με.)

Τον καιρό που φασιστές χούλιγκαν κυνηγούν τους αδύναμους στους δρόμους μας, στο όνομα του κράτους ή υποστηριζόμενοι και υπερασπιζόμενοι από το κράτος,

Τον καιρό των πολύ κερδοφόρων στρατοπέδων κράτησης / συγκέντρωσης και της μάχης πάνω στη σημειολογία,

Τον καιρό της απελπισίας, της άδειας αναζήτησης και της άδειας λαχτάρας,

Ζούμε έναν αναδυόμενο ορατό φασισμό. (Λέω ορατό, διότι για όποιον κόβει το μάτι του φαίνεται ότι (ΣτΜ: ο φασισμός) επιβιώνει και ευδοκιμεί κάτω από την προστασία του κράτους εδώ και δεκαετίες (Βλέπε Howard Zinn, Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών). Τώρα ακολουθεί ανοιχτά την ατζέντα του κράτους σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.  Με όλες τις κυβερνήσεις στον κόσμο.

Ο φασισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες του κράτους, εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων, και με δικά σας έξοδα. Ποιος ωφελείται; Jeff Bezos, Warren Buffet, Elon Musk, Tim Cook, Bill Gates, Betsy de Vos, George Soros, Donald Trump, χρειάζεται να συνεχίσω; Επιτρέψτε μου να το ξαναπώ: Οι πλούσιοι (που δεν πιστεύουν ότι είστε και όλοι/ες τόσο καλοί) πραγματικά γουστάρουν την κυβέρνηση (κάθε κυβέρνηση παντού, συμπεριλαμβανομένων και των «κομμουνιστικών» κυβερνήσεων), επειδή (ΣτΜ: οι κυβερνήσεις) φτιάχνουν τους νόμους ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι.
Απλά.
Μην το σκέφτεστε παραπάνω.

(Εσείς πατριώτες στο πίσω μέρος, προσέχετε;)

Όταν ήμουν αγόρι στη μεταπολεμική Ολλανδία, αργότερα στη Γαλλία, το κεφάλι μου γέμισε με ιστορίες για την άνοδο του φασισμού στη δεκαετία του ’30. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα είμαι ένας από εκείνους που στέκονται αμέτοχοι, δίπλα σε ανθρώπους την ώρα που τους ξεσπιτώνουν και τους φυλακίζουν επειδή για κάποιον λόγο λογίζονται ως κατώτεροι. Δεν χρειάζεται να τους κάψετε τους καριόληδες, αλλά θα μείνετε δίπλα τους χωρίς να κάνετε τίποτα;

Αυτή είναι η δοκιμασία της θεμελιώδους πίστης μας στην πραγματική ελευθερία  και τηςευθύνης μας ο ένας απέναντι στον άλλο.
Αυτή είναι επίσης ένα κάλεσμα προς τους πατριώτες, για να αντισταθούν σε αυτήν την τραγωδία ενάντια σε όλα όσα θεωρείτε ιερά. Σας ξέρω. Ξέρω ότι στις καρδιές σας βλέπετε τη ντροπή σε αυτά τα στρατόπεδα. Ήρθε η ώρα και για σας να αντισταθείτε στα χρήματα που τραβούν τα σχοινιά της κάθε γαμημένης μαριονέτας που προσποιείται ότι μας αντιπροσωπεύει.

Είμαι ένας άνθρωπος που σας αγαπά όλους και αυτή τη γη που γυρίζει τόσο πολύ, που θα εκπληρώσω την παιδική μου υπόσχεση στον εαυτό μου να είμαι ευγενής.

Εδώ είναι, σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα κέρδη εταιριών.
Εδώ είναι, στο Brown και στους ανυπόταχτους φίλους που φοβούνται να δείξουν τα πρόσωπά τους στην αστυνομία /τη migra /τα Proud Boys /το αφεντικό / beckies …
Εδώ είναι, ένας πλανήτης σχεδόν εξαντλημένος από την απληστία της αγοράς.

Είμαι άσπρος και μαύρος στοχαστής.
Τα στρατόπεδα κράτησης είναι ένα βδέλυγμα.
Δεν μένω άπραγος.
Δεν θα έπρεπε να πω τίποτα παραπάνω.

Άφησα στην άκρη τη σπασμένη μου καρδιά, και θεραπεύομαι με τον μόνο τρόπο που ξέρω – με το να είμαι χρήσιμος.
Αποστασιοποιούμαι αποτελεσματικά από τον πόνο μου…
Και χαίρομαι για αυτό το έργο.

(Για όσους επιβαρυνθούν με τα συντρίμμια των πράξεών μου, ελπίζω να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το βάρος.)

Στους συντρόφους μου:
Λυπάμαι που θα χάσω την υπόλοιπη επανάσταση.
Σας ευχαριστώ για την τιμή να με πάρετε στις πλάτες σας.

Το ότι μου δώσατε  χώρο για να είμαι χρήσιμος, να νιώθω ότι εκπληρώνω τα ιδανικά μου, υπήρξε το πνευματικό αποκορύφωμα της ζωής μου.

Το ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να υπερασπιστώ τους πολύτιμους και θαυμάσιους ανθρώπους μου είναι μια εμπειρία πολύ πλούσια για να περιγραφεί.

Τα τρανς συντρόφια μου με μεταμόρφωσαν, εδραιώνοντας την πεποίθησή μου ότι θα οδηγηθούμε σε ένα ονειρεμένο μέλλον από εκείνους που περιθωριοποιούνται περισσότερο. Το έχω ονειρευτεί τόσο ξεκάθαρα που δεν μετανιώνω καθόλου που δεν θα δω πως θα είναι. Σας ευχαριστώ που με φέρατε τόσο μακριά.

Είμαι αντιφασίστας. Στέκομαι δίπλα στους συντρόφους σε όλο τον κόσμο που ενεργούν από την αγάπη της ζωής σε κάθε μετάθεση. Σύντροφοι που καταλαβαίνουν ότι πραγματική ελευθερία σημαίνει ελευθερία για όλους και μια ζωή που αξίζει να την ζεις.

Συνεχίστε με πίστη!
Δύναμη στους ανθρώπους!
Bella ciao.

Μην αφήσετε τους πράκτορες της ηλίθιας κυβέρνησής σας να ξοδέψουν χρήματα «ερευνώντας» γι’ αυτό (το συμβάν της εμπρηστικής επίθεσης και της δολοφονίας). Ριζοσπαστικοποιήθηκα στο μάθημα πολιτεύματος στα 13 μου, όταν διδασκόμασταν για τo σώμα εκλεκτόρων. Σε εκείνο το σημείο αποφάσισα ότι το κατεστημένο είναι ένα χάρτινο οικοδόμημα. Μελετώντας περεταίρω επιβεβαιώθηκα. Συνιστώ να μελετάτε!

Δεν συνδέομαι με καμία οργάνωση, έχω αποχωρήσει από οποιαδήποτε οργάνωση διαφωνεί με τις επιλογές τακτικής μου.

Το ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποίησα ήταν ένα φτηνό, «σπιτικό», μη καταγεγραμμένο «φάντασμα» AR-15, με έξι γεμιστήρες. Συνιστώ στους συντρόφους και τους επερχόμενους συντρόφους να οπλιστούν Τώρα είμαστε υπεύθυνοι να υπερασπιστούμε τον λαό από το αρπακτικό κράτος. Αγνοήστε τον νόμο οπλίζοντας τους εαυτούς σας, αν έχετε την πολυτέλεια, εγώ το έκανα…