ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ [ΠΑΤΡΑ]

Ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι ένα από τα παλιότερα στελέχη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με ιδεολογικές καταβολές τόσο στον εθνικοσοσιαλισμό όσο και στην 4η Αυγούστου και τον Μεταξά. Αυτός ο φασίστας, αποτελεί βασικό πυλώνα της Χρυσής Αυγής, ενώ το 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Περίοπτη θέση στην καριέρα του ως δικηγόρου, έχει η υπεράσπιση του Γιάννη Καλαμπόκα, μέλους της ΟΝΝΕΔ και δολοφόνου του Νίκου Τεμπονέρα. Δεν περιορίστηκε όμως στην νομική υπεράσπιση του, αλλά προχώρησε και στον εξωδικαστικό αγώνα αποκατάστασής του, εκδίδοντας μάλιστα και σχετικό βιβλίο με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Τεμπονέρα», καταδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις βαθιές σχέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό όλου του φάσματος της δεξιάς. Αυτός ο ναζί δικηγόρος, αποτελεί διαχρονικά πρόθυμο συνήγορο των συναγωνιστών του, αφού έχει υπερασπιστεί την Χ.Α. σε αρκετές υποθέσεις που αφορούν τόσο την ίδια την οργάνωση, όσο και μεμονωμένα μέλη της, όπως επίσης, τη στήριξή του χωρίς αμοιβή έχει δώσει σε άλλα μορφώματα, όπως η φασιστοφυλλάδα «Στόχος».

Στις 18/2, την ώρα που η γιορτή της κατανάλωσης βρισκόταν σε έξαρση, τη νύχτα του Σαββάτου του καρναβαλιού, επισκεφθήκαμε το κτίριο όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του Αρβανίτη, στην οδό Φιλοποίμενος 56. Τοποθετήσαμε αυτοσχέδιο μηχανισμό μπροστά στην πόρτα του γραφείου του στον 2ο όροφο, γνωρίζοντας πως σε αυτό στεγάζονται μόνο γραφεία, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της εισόδου του και την πρόκληση φθορών στο εσωτερικό του γραφείου. Συνειδητά απορρίψαμε τον αρχικό μας σχεδιασμό, κατά τον οποίο θα τοποθετούσαμε το μηχανισμό εντός του γραφείου του, καθώς από την κατόπτευση του κτιρίου, γνωρίζαμε πως τα τζάμια που θα έσπαζαν θα έπεφταν στο δρόμο με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος περαστικός. Μπορούμε να πούμε με βάση ασφαλή εκτίμησή μας, πως τα σπασμένα τζάμια των παραθύρων του γραφείου, που εν τέλει κατέληξαν στο δρόμο, όπως και αυτά της εισόδου του κτιρίου, δεν προήλθαν από το μηχανισμό μας αλλά από επιλογή της πυροσβεστικής να τα σπάσει για να αεριστεί το κτίριο. Κι αυτό γιατί υπήρχαν γυάλινα πλαίσια τόσο εντός του γραφείου του όσο και στην είσοδο του κτιρίου, τα οποία από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα media, έμειναν άθικτα. Σε περίπτωση ωστόσο που ευθυνόμαστε για αυτό από λάθος εκτίμηση για το εύρος των φθορών από το μηχανισμό μας, το αναγνωρίζουμε ως λάθος ύψιστης σημασίας, από το οποίο θα μπορούσε να προέλθει ο τραυματισμός κάποιου περαστικού. Το ζήτημα της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων άσχετων με τη στοχοθεσία της επίθεσής μας, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Η λογική των παράπλευρων απωλειών, μία καθαρά κρατιστική λογική, μας είναι εχθρική. Ξεκαθαρίζουμε τέλος, πως με τις διαρρήξεις άλλων γραφείων του κτιρίου που αναφέρθηκαν στα media δεν έχουμε την παραμικρή σχέση. Η απόπειρα των ρουφιάνων της δημοσιογραφίας να μας συνδέσουν με αυτές, είναι απόπειρα αποπολιτικοποίησης των κινήτρων μας

Ο Μιχάλης Αρβανίτης αποτελεί την ενσάρκωση όλων όσων εχθρευόμαστε και ως εκ τούτου αποτελεί πάντα ενεργό στόχο μας. Τη δεδομένη στιγμή, επιτεθήκαμε στο γραφείο του, παρακινούμενοι από τη λύσσα μας για το εθνικοπατριωτικό παραλήρημα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα γύρω από το «μακεδονικό ζήτημα». Στις 21 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα» της μακεδονίας, από μία μάζα ατόμων, φορέων των εθνικοπατριωτικών ιδεολογιών. Ορμώμενες από εκεί, ομάδες φασιστών, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, στην παράλληλη αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ ως αποκορύφωμα, επιτέθηκαν και έκαψαν ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia. Το εθνικιστικό πανηγυράκι συνεχίστηκε στην Αθήνα στις 4 Φλεβάρη, με φασιστικές ομάδες να ξετρυπώνουν από εκεί και να επιχειρούν επίθεση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και να απωθούνται με επιτυχία από την περιφρούρηση του χώρου. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί, πως την περιφρούρηση του αθηναϊκού συλλαλητηρίου, είχαν αναλάβει χουντολάγνοι έφεδροι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, με επικεφαλής γνωστούς για τις πραξικοπηματικές του λογικές και τις υποκλίσεις τους στον Παπαδόπουλο.

Η οργή μας για τις επιθέσεις των φασιστών αλλά και για την ίδια τους την ύπαρξη είναι δεδομένη. Όσοι τους εγκολπώνουν, είτε με την ενεργή ανοχή τους είτε με την άμεση συνεργασία μαζί τους, παίρνουν μία σαφή θέση υπέρ των ρατσιστικών πογκρομ, των φασιστικών διακρίσεων και των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, βρίσκονται απέναντί μας και θα αντιμετωπίζονται αναλόγως.

Η επίθεσή μας στο γραφείο του φασίστα Αρβανίτη, πραγματοποιήθηκε ενόψει του τελικά ακυρωθέντος εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Πάτρα. Με αυτήν, διαμηνύουμε πως σε οποιαδήποτε απόπειρα του εθνικιστικού- φασιστικού χώρου για δημόσια και μαζική παρουσία στην πόλη της Πάτρας, θα είμαστε εκεί να τους αναχαιτίσουμε.

 

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ