Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη

Θεωρούμε λάθος να προσπαθείς να κεφαλαιοποιήσεις μέρος των διάχυτων συγκρούσεων ειδικά όταν χρονικά ταυτίζονται με μέρες μνήμης και αγώνα όπως η 6η Δεκέμβρη.Όμως επιλέγουμε να τοποθετηθούμε δημόσια απέναντι στην τακτική του κράτους που μέσα από την απόκρυψη της είδησης επιχειρεί να παραδώσει στην λήθη μια σημαντική επίθεση.Την επίθεση με μολότοφ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην θεσσαλονίκη.

Για εμάς που βρεθήκαμε στους δρόμους 10 χρόνια μετά την  εκτέλεση του συντρόφου μας Α. Γρηγορόπουλουαπό τους  έμμισθους δολοφόνους της Δημοκρατίας, Κορκονέα και Σαραλιώτη, ο χρόνος δε σταμάτησε σε μια ριπή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κρότος της σφαίρας αποτέλεσε ιαχή πολέμουμε το κράτος και τους  υπερασπιστές του, με την τάξη και την ασφάλεια. 10 χρόνια μετά η επιλογή της σύγκορυσης, είναι συνέχεια όσων ειπώθηκαν τότε: Καμία επιστροφή στηνκανονικότητα!

Με την λήξη της πρωινής πορείας μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών αποσπάστηκαν από το υπόλοιπο σώμα και αφού ανασυνταχθήκαμε κινηθήκαμε οργανωμένα στις εγκαταστάσεις του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) μέσα στο 3ο Σώμα Στρατού στηνοδό 3ης Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε καταδρομική επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μέρος των εγκαταστάσεων, τα λεωφορεία των νατοϊκών και τα οχήματα του 3ου σώματος.Η πράξη μας μιλάει από μόνη της: απέναντι στις στρατιωτικές επεμβάσεις, την εμπλοκήτου ΝΑΤΟ σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, την πολεμική προετοιμασία και την ένταση του μιλιταρισμού (μέρος της οποίας αποτελούν οι συνεχείς διώξεις ολικώναρνητών στράτευσης) απαντάμε με φωτιά. Και όλα αυτά την στιγμή που η άνοδος των εθνικισμών στα Βαλκάνια δίνει το άλλοθι στις ολοένα και μεγαλύτερες διακρατικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα ο ρόλος του στρατού στην κοινωνικήζωή των ευρωπαϊκών χωρών αυξάνεται, λειτουργώντας όλο και πιο συχνά ως μηχανισμός καταστολής.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η συστρατευμένη απόκρυψη της επίθεσης από το κράτος και τα ΜΜΕ συνέβει για έναν και μόνο λόγο: η επιχειρησιακή δυνατότητα των μαχόμενων πρωτοβουλιών καταργεί στην πράξη την ακεραιότητα του εχθρού και εκθέτει τα κενά ασφαλείας της καταστολής. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο, οι εχθροί μας μπορούν να μιλήσουν γι αυτό αν έχουν αντίθετη άποψη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ