Επίθεση στο καφέ – μπαρ «ΛΙΘΟΣ», Θεσσαλονίκη

Τον Φεβρουάριο ο Ιερός Λόχος διοργάνωσε ένα πάρτι παρωδία οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα του γνωστού νεοναζί Αλέξανδρου Τζούλιου. Το συγκεκριμένο κάθαρμα είχε πρωταγωνιστήσει σε επίθεση στην κατάληψη έπαυλης Κούβελου στις 1/8/2014 από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Eίναι γνωστές οι σχέσεις μεταξύ χρυσής αυγής και άλλων φασιστικών – νεοναζιστικών ομάδων όπως Απέλλα, ΑΜΕ, Προπάτρια καθώς ο ίδιος έφυγε από την χρυσή αυγή και εντάχθηκε, συνεργάστηκε με τις παραπάνω. Ακολούθησαν εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, επιθέσεις στο Μενίδι και δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια. Στις 29/8/2017 ενώ ήταν ενταγμένος στην Απέλλα τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, ενέργεια για την οποία συνελήφθη λίγους μήνες μετά χωρίς όμως να προφυλακιστεί ή να δημοσιοποιηθούνε τα προσωπικά του στοιχεία. Η προφυλάκιση του θα γίνει ενάμιση χρόνο μετά όταν συλλαμβάνεται για επεισόδια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας στις 20/1/2019.

Τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αναγεννούν τον εθνικισμό τόσο επειδή είναι λεπτά τα όρια μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού όσο επειδή έχουν αποτελέσει πεδίο για να εκφραστεί και να δράσει, κάθε λογής σκουπίδι, από χουντόγερους έως οργανωμένους φασίστες οπαδούς και από γραφικούς παπάδες έως σκληροπυρηνικούς εθνικοσοσιαλιστές νοσταλγούς του Γ’ Ράιχ. Η συμμετοχή αυτού του κόσμου στα συλλαλητήρια δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη καθώς τα περιεχόμενα και οι στοχεύσεις τους είναι αμιγώς εθνικιστικές και επιπλέον μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτά επιταχύνουν τις διαδικασίες φασιστικοποίησης της κοινωνίας. Σε όλη αυτή την εθνικιστική φιέστα ο κόσμος που παίρνει μέρος στα συλλαλητήρια δεν είναι απλός παρατηρητής αυτής της κατάστασης αλλά συμμέτοχος της και θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν να ακούγονται συνθήματα όπως «μαχαίρι στην καρδία του κάθε αντιφά» , «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει» και άλλα ωραία. Στη Θεσσαλονίκη βεβηλώθηκε με σβάστιγκες το μνημείο του ολοκαυτώματος, σπάστηκε το μνημείο των εβραϊκών τάφων, το μνημείο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από το ΕΑΜ, χτυπήθηκαν μετανάστες και έγιναν απόπειρες επιθέσεων σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία αποπροσανατόλισαν την κοινωνική δυσαρέσκεια από τις συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης που βιώνουμε καθημερινά στην ψεύτικη αίσθηση του υποτιθέμενου αγώνα για την πατρίδα. Ο εθνικισμός έχει να προσφέρει στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους μόνο κανιβαλισμό και θάνατο, ενώ στα αφεντικά περισσότερα κέρδη.

Ο ιερός λόχος έχει καλύψει την στιγματισμένη χρυσή αυγή μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει αναπληρώσει την έτσι και αλλιώς ανύπαρκτη παρουσία της στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, έχει πρωτοστατήσει κατά της ένταξης παιδιών προσφύγων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, στην επίθεση Μπουτάρη, σε συγκεντρώσεις ενάντια σε ομοφυλόφιλους, ενάντια σε θεατρικές παραστάσεις και σε εκδηλώσεις της μακεδονικής μειονότητας. Αφενός ο ιερός λόχος θέλοντας να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, ευαγγελίζεται το τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, ένα τρίπτυχο που γεννά συντηρητισμούς, αφετέρου δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια νεοναζιστική οργάνωση σε συνεργασία με τους ΑΜΕ – ΕΝΕΘ.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Νίκος Τουτσίδης ιδιοκτήτης του καφέ – μπαρ «ΛΙΘΟΣ» στην Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης στην οδό Χανίων 6, φιλοξένησε στο μαγαζί του το πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για τον Τζούλιο. Στο παρελθόν, το αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης είχε προειδοποιήσει με παρεμβάσεις μαγαζιά της πόλης, όπου τα αφεντικά φλέρταραν με φασίστες, για τις συνέπειες μιας επικείμενης φιλοξενίας. Για εμάς είναι δεδομένο πως είτε είναι μικρά είτε μεγάλα αφεντικά, είτε το κάνουν για οικονομικούς είτε για φιλικούς λόγους από τη στιγμή που παραχωρούν τους χώρους τους σε φασίστες, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Κάνοντας πράξη τον μαχητικό αντιφασισμό, την Τρίτη 12/3 τα ξημερώματα επισκεφτήκαμε και εμείς με τη σειρά μας το καφέ – μπαρ «Λίθος» καταστρέφοντας τον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ας σκεφτούνε καλά όλοι οι ιδιοκτήτες σε ποιους θα δώσουν την επόμενη φορά τους χώρους τους καθώς δεν θα αποτελέσουν στόχο μόνο οι περιουσίες τους αλλά και οι ίδιοι.

ΥΓ1: όσο και να υποστηρίζεται ότι διεξάγεται αντικρατικό και αντικαθεστωτικό αγώνα καθώς και ότι η αστυνομία σας προσαγάγει και σας καταδιώκει, πέρα από τη φαντασία σας αλλά και την γκεμπελική προπαγάνδα, η πραγματικότητα είναι μια και το ξέρετε και σεις καλά μέσα σας. Έγιναν μόνο μερικές προσαγωγές για να σας δείξουν ότι σας ξέρουν, και σας φυλάνε κάτω από τα σπίτια σας για να μην σας βρούμε! Δεν σας παρακολουθούνε, αλλά σας προστατεύουνε. Όμως επειδή ζείτε ανάμεσα μας σύντομα θα αναμετρηθούμε και όχι όπως το φαντάζεστε εσείς. Η πραγματικότητα διαφέρει από το διαδίκτυο…

ΥΓ2: Οι συναγωνιστές σας και λυγίζουν και κελαηδάν εύκολα. Την επόμενη φορά, θα προλάβουμε να έρθουμε απρόσκλητοι στο πάρτι.

ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΠΑΡΩΝ

Βίντεο: https://vimeo.com/323802954