[Αθήνα] Συνεχής ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο (07/10)

Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με απευθείας ανταπόκριση για ό,τι συμβαίνει στον δρόμο την ημέρα της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ


13.08 Φωτογραφίες από πριν

13.07 ΔΙΑΣ κάνουν βόλτες περιμετρικά των Εξαρχείων. Δύο συλλήψεις στην Λομβάρδου. Υπάρχουν και 2 μάρτυρες.

12.38 Όσοι/ες είναι εγκλωβισμένοι/ες σε πολυκατοικίες να μείνουν εκεί. σε ολα τα στενα που οδηγουν γκυζη & εξαρχεια γινονται προσαγωγες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μαζική είσοδο ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια.

12.26 Αυτή την στιγμή είναι χαλαρά τα πράγματα γύρω από Εξάρχεια, Γκύζη, Κυψέλη. Μάλλον δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Από κατάληψη ΕΣΗΕΑ: ΟΠΚΕ με τζίπ έχουν ξαμολυθεί στα στενά της Λ. Αλεξάνδρας.

12.25 Διμοιρίες κατεβαίνουν τώρα ύψος Αλεξάνδρας και πεδίου Άρεως

12.18 Αύρες μαζί με διμοιρίες στην Αλεξάνδρας. Δελτα κυνηγάνε κόσμο στην Κυψέλη/Γκύζη. Ασφαλίτες σε Μουσείο/Πολυτεχνείο και γύρω στενά. Δελτα και προς Κηφισίας πια. Πολλοί και πολλές βρήκανε καταφύγιο σε πολυκατοικίες επι της Αλεξάνδρας.

12.10 – μπηκανε αναποδα δελταδες μαζι με πεντεξι διμοιρια περικυκλωσαν το κοσμο και τον σπασαν στα στενα. Εχει δελταδες στη μουστοξιδη και την πεφτουν σε κοσμο. Παρα πολλες διμοιριες πανω στην αλεξανδρας δελτάδες εφορμούν σε κόσμο. Δεξια και αριστερα μπάτσοι δεν εχουν αφησει διοδο και δενουν κοσμο στα στενα. 2 αυρες μια στην ανοδο μια στην καθοδο. κοσμος παει προς πεδιο και εχει μπει και σε στενα.

11.54 Επίθεση από μπάτσους μπροστά στο Εφετείο. Χρήση χημικών και αύρας. Έχουν πνίξει την περιοχή στα χημικά (σημειωτέον δίπλα από το αντικαρκινικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα). Ο κόσμος κινείται μαζικά προς το Πεδίο του Άρεως. Δεν φαίνεται να υπάρχουν δυνάμεις εκεί για την ώρα.

11.50 Αύρα πίσω από τον γωνιακό αστυνομικό φραγμό Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

11.44 Υπάρχουν δημοσιογράφοι και κάμερες σε πολλές ταράτσες επί της Αλεξάνδρας και παρακείμενα στενά που καλύπτουν τα γεγονότα. Ειδικά τα κανάλια που καλύπτουν λάιβ εστιάζουν σε φάτσες κυρίως από τα μπλοκ της αναρχίας. Θέλει προσοχή. Η συγκέντρωση είναι ακόμη προσβάσιμη αλλά στα στενά από την Χαριλάου Τρικούπη και προς το Πεδίο του Άρεως (και σε όλα τα σημεία που αναφέρθηκαν νωρίτερα) υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και έλεγχοι.

11.09 Η συγκέντρωση εκτίνεται από την Κηφισίας μέχρι την Ιπποκράτους.

10.51 Τουλάχιστον τρεις προσαγωγές συντρόφων έγιναν πριν από λίγο (9:15) στην Αγιά Mαρίνα από την ομάδα ΔΙΑΣ. από Antifa West Coast

10.44 Πεδίο του Άρεως: αστυνομικοί έλεγχοι σχεδόν σε όλους/ες διερχόμενους/ες

10.25 Πολύ πυκνή κίνηση πλέον μπροστά από το Εφετείο

10.20 Μετρό Αιγάλεω: ΟΜάδες ΔΙΑΣ ψάχνουν κόσμο έξω από τον σταθμό στην πλατεία Εσταυρωμένου.

10.19 Λουκάρεως και Κατσώνη προς Λυκαβηττό έχει ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. Έντονη αστυνομική παρουσία στην αρχή της Αλεξάνδρας, στο Πεδίο του Άρεως. Κλούβες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην Σπ. Τρικούπη.

9.25 – η συγκεντρωση εχει αρχισει κανονικα εχει σιγουρα 700 ατομα ανεβαινουν και αλλα οργανωμένα μπλοκ απο την αλεξανδρας. Το μετρό είναι ανοιχτό, πρόσβαση στη συγκέντρωση και από πάνω και απο κατω.

9.15 – Υπάρχει κόσμος και στα δυο ρεύματα της αλεξάνδρας πλέον. Το μόνο κομμάτι της που είναι ανοιχτό για αυτοκίνητα είναι η κάθοδος από το φανάρι της μουστοξίδη και κάτω. Οι μπάτσοι κάνουν ελέγχους σε κόσμο.

09.02 – Έλεγχοι και στα «μπλόκα» από τα Εξάρχεια. Προσοχή στην κίνηση – αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα σημεία που βλέπουμε μπάτσους.

08.57 – Μόλις έκλεισε η λεωφόρος Αλεξάνδρας με κορδέλες στο ύψος της Μουστοξύδη. Λεωφορεία τέλος.

08.49 – Στο ύψος του Πεδίου του Άρεως η αστυνομική παρουσία είναι πιο έντονη. Γίνονται random έλεγχοι, με έμφαση στις γυναίκες, και ελέγχονται κυρίως οι τσάντες τους. Επίσης έχει έρθει διμοιρία των ΜΑΤ, μαζί με την κλούβα της, στη συμβολή Σπύρου Τρικούπη & Αλεξάνδρας. Η έξοδος από τα Εξάρχεια παραμένει δύσκολη.

08.43 – Η λεωφόρος Αλεξάνδρας, από τη Μουστοξύδη μέχρι και το εφετείο περπατιέται με άνεση, χωρίς ενόχληση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πιο χαλαρό το ρεύμα της ανόδου (από Πατησίων προς Κηφισίας). Μοναδική εξαίρεση η συμβολή της Αλεξάνδρας με τη Χαριλάου Τρικούπη, που είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

08.20 – Κλειστές με κλούβα στο ύψος του εφετείου και οι παράλληλες της Αλεξάνδρας στο Γκύζη (Παράσχου, Λομβάρδου κλπ). Έντονη αστυνομική παρουσία και πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τα λεωφορεία προς το παρόν περνάνε κανονικά. Εντωμεταξύ οι περιφρουρήσεις από την κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών έχουν ξεκινήσει από τις 05.30…

08.10 – Μπλόκα στις οδούς Ιουστινιανού και Πλαπούτα. Υπάρχει ήδη κόσμος στο εφετείο, και συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερος. Από το εφετείο έως και τον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», οι μπάτσοι είναι περισσότερο «στην τσίτα», η διέλευση παρόλα αυτά γίνεται κανονικά. Έχουν ξεκινήσει και οι προσυγκεντρώσεις έξω από το μετρό. Αδύνατη η πρόσβαση πίσω από το εφετείο, ή και από το πρωτοδικείο, καθώς η αστυνομική παρουσία εκεί είναι πολύ μεγάλη. Η πρόσοψη του εφετείου είναι αποκλεισμένη με παρατεταγμένες κλούβες.

07.52 – Μία πρώτη ενημέρωση από τους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου: Έντονη αστυνομική παρουσία στις εισόδους του Πεδίου του Άρεως, οι οποίες είναι από την πλευρά της Αλεξάνδρας. Μικρές και διάσπαρτες ομάδες ασφαλιτών. Τα στενά από τα Εξάρχεια προς την Αλεξάνδρας, στο μεγαλύτερο κομμάτι από το ύψος της Πατησιών έως και τα Παναθήναια έχουν «μπλόκα» – ομάδες 8-10 ένστολων για εποπτεία. Το ίδιο ισχύει και για τις Χαριλάου Τρικούπη και Γκυζίου.