Συνεχής ανταπόκριση από τον αγώνα ενάντια στην καταστολή στο Βερολίνο

Ως εφημερίδα δρόμου Άπατρις αντιλαμβανόμαστε τα σημεία της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στον κόσμο που αγωνίζεται, σαν σημεία αιχμής, ανεξαρτήτως από το πού αγωνιζόμαστε εμείς ή πού συμβαίνουν. Κάποια μέρη μοιάζουν μακρινά ή ξένα: Η επίθεση στους από τα κάτω στην πόλη του Βερολίνου μας επηρεάζει όλους και όλες, και περιορίζει τα εδάφη που επιχειρείται να δομηθούν νέες σχέσεις όσον αφορά το φύλο, τη φυλή και την τάξη.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο με τη συνεργασία συντρόφων και συντροφισσών από εκεί θα δημοσιεύουμε ενημερώσεις από τις στιγμές του αγώνα, όσο πιο συχνά γίνεται. Ο σύνδεσμος στο site (https://apatris.info/antapokrisi-apo-ton-agona-enantia-sti/) θα διατηρείται και οι νέες ενημερώσεις θα μπαίνουν πάνω, αμέσως μετά το εισαγωγικό τμήμα. Αντίστοιχα, θα δημοσιεύονται αυτούσιες σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις και στο Athens Indymedia.

Ενάντια σε κράτη, σύνορα και κεφάλαιο, από τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Βερολίνο.

Ακολουθούν οι ενημερώσεις από τους/τις συντρόφους και συντρόφισσες εκεί…


14/10/2020

Δευτέρα 12.10
Ξεκίνησε το «άδειασμα» της Liebig34. Από νωρίς το πρωί σεκιουριτάδες πέταγαν στα σκουπίδια όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.
Το βράδυ οι ίδιοι σεκιουριτάδες (η πρόσληψη εταιρειών security για την επιτήρηση και φύλαξη εκκενωμένων κτιρίων και καταλήψεων γης αποτελεί σύνηθες φαινόμενο) με σιδερένιους λοστούς τραμπούκισαν και επιτεθήκαν σε παρέες ατόμων που κάθονταν στην Dorfplatz (πλατεία έξω από την Liebig34).

Οι τελευταίες μέρες μας έδειξαν ότι παρόλη την εκτεταμένη επίθεση κράτους και κεφαλαίου με εκκενώσεις, βαριά κατηγορητήρια, συλλήψεις, τρομοκράτηση, το κίνημα έχει τα κατάλληλα εφόδια να βγει στην επίθεση προτάσσοντας την αλληλεγγύη ενάντια στην καταστολή. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, με αστυνομική παρουσία παντού, με αμέτρητες αστυνομικές περιπολίες και τη συνεχή παρουσία του ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο κόσμος του αγώνα συνέχισε να πολεμά ενάντια σε ό,τι τον καταπίεζει. Καθιστώντας σαφές ότι κράτος και αφεντικά θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.


ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, τώρα πιο αναγκαίος από ποτέ. Θέτοντας προοπτικές και στόχους, δημιουργώντας σχέδια και πλάνα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τους υπόλοιπούς μας χώρους και να πάρουμε πίσω αυτούς που χάσαμε. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε ξανά στις Παγκόσμιες ημέρες δράσης, συζήτησης και πορείας που θα λάβουν χώρα στην πόλη του Βερολίνου από τις 30.10-1.11. https://athens.indymedia.org/post/1607006/
Συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να θέσουμε νέους στόχους και προοπτικές, να χτίσουμε γέφυρες αγώνα, να δράσουμε.

UNITED WE FIGHT
Connect urban struggles-Defend autonomous spaces
Berlin 30.10-1.11

interkiezionale.noblogs.org
(επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία-διαμονή, έξοδα μεταφοράς κτλπ)

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Άπατρις για την άμεση ανταπόκριση της στην πρόσκλησή μας και όλη τη βοήθεια που προσέφερε στη διάχυση του αγώνα που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο, επαληθεύοντας για ακόμα μια φόρα ότι η αντιπληροφόρηση και η στήριξη στα δικά μας μέσα δικτύωσης είναι εφικτή και αναγκαία.

Κυριακή 11.10
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μικροφωνική γειτονιάς από την Rigaer94.
Οι μπάτσοι με πρόφαση την ομαλή κυκλοφορία δημιουργούσαν συνεχώς εντάσεις και παρενοχλούσαν τον κόσμο, ο οποίος όμως παρέμεινε δείχνοντας την αλληλεγγύη του. Κατά τη διάρκεια της μιρκοφωνικής οι μπάτσοι πραγματοποίησαν εξακριβώσεις σε άτομα και γίνανε μερικές προσαγωγές (μία εκ των οποίων για εξύβριση).

12/10/2020

11.10
Έχει προγραμματιστεί μικροφωνική γειτονιάς από τη Rigaer94, η οποία βρίσκεται 50 μέτρα από την εκκενωμένη πλέον Liebig34 σε ένδειξη αλληλεγγύης και συνέχισης του αγώνα.

10.10
Πραγματοποίηθηκε επίθεση με πέτρες και μπογιές σε νεόκτιστο κτίριο που θα προσέφερε στέγη σε startup εταιρείες και coworking εταιρείες στην περιοχή Hackescher Markt.

9.10
Πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία στην περιοχή του νότιου Friedrichshain. Τοποθετήθηκαν οδοφράγματα, κάηκαν κάδοι, σπάστηκαν τουλάχιστον 20 πολυτελή αυτοκίνητα και πραγματοποίηθηκε επίθεση σε κτίριο του Padovicz (ιδιοκτήτη της Liebig34).

Πραγματοποίηθηκε επίθεση σε δύο οχήματα real estate εταιρειών, όπου καταστράφηκαν τα λάστιχα και γράφτηκαν συνθήματα υπέρ της Liebig34.
Πραγματοποίηθηκε επίθεση με πυροσβεστήρα σε σπίτι στενού συνεργάτη του Padovicz.


Τοποθετήθηκαν τρία φλεγόμενα οδοφράγματα, στους δρόμους Holzmarktstrasse, Kynaststrasse και Mühlendamm, κεντρικές οδικές αρτηρίες στην πόλη του Βερολίνου διαταράσσοντας έτσι στην κίνηση. Στην Kynaststrasse πραγματοποίηθηκε και επίθεση σε νεόκτιστο πολυτελές κτίριο.

Την ίδια μέρα στις 21.00 πραγματοποίηθηκε η πορεία αλληλεγγύης στην εκκενωμένη Liebig34, διοργανωμένη από την Interkiezionale. Η πορεία ξεκίνησε από το Monbijoupark και πέρασε από το κέντρο του Mitte, την πιο τουριστικοποιημένη περιοχή του Βερολίνου, με πανάκριβα μαγαζιά ρουχισμού, ακριβά εστιατόρια μπαρ και γκαλερί. Στόχος της πορείας ήταν η διατάραξη της κανονικότητας σε μια από τις πιο κυριλοποιημένες και τουριστικές γειτονιές. Η πορεία ξεκίνησε με 2.500 κόσμο και με συγκρουσιακές διαθέσεις.

Οι μπάτσοι από την αρχή της πορείας κατέστησαν σαφή την παρουσία τους με αμέτρητες δυνάμεις στη γύρω περιοχή και μικρό-εμπλοκές με το μπροστινό μπλοκ. Η πορεία κατάφερε να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ώρα. Μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησαν και παρεμβάσεις, αμάξια και καταστήματα σπάστηκαν, στάσεις λεωφορείων θρυμματίστηκαν. Οι μπάτσοι με επιθετική παρέμβαση κατάφεραν να κόψουν την πορεία στη μέση. Αυτό όμως δεν αποδυνάμωσε τον κόσμο όπου μικρές ομάδες συνέχισαν το «έργο» τους. Η πορεία κατάφερε να συσπειρωθεί ξανά και να συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες σπασμένα καταστήματα, καμμένα αυτοκίνητα και κάδοι και μια δυναμική πορεία να καταφέρνει να ολοκληρώνει το δρομολόγιό της.

8.10
Τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός σε σωλήνες θέρμανσης στην περιοχή του SabotGarden (κατάληψη γης που εκκενώθηκε τον προηγούμενο χρόνο).

Πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην Charlottenburger strasse στο Weissensee.


9/10/2020

Η εκκένωση της Liebig34 ολοκληρώθηκε. Οι μπάτσοι κάφεραν να εισβάλλουν στο οχηρωμένο κτίριο και να απομακρύνουν όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα (γύρω στα 50 άτομα) εκ των οποίων 2 οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Με παρουσία 2.500 μπάτσων και ενός ελικοπτέρου στην ευρύτερη περιοχή του Friedrichshain στις 7πμ ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης. Από τις 3 πμ αλληλέγγυος κόσμος άρχισε να καταυθάνει στο σημείο. Δεν άργησαν οι πρώτες συγκρούσεις με την αστυνομία και οι πρώτες συλλήψεις. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα, συγκρουόταν με τις αστυνομικές δυνάμεις, άναβε καπνογόνα.

Έξω από την Rigaer94 έλαβε χώρα μικροφωνική ενημερώνοντας τον κόσμο και διαβάζοντας κείμενα αλληλεγγύης στη Liebig34. Στην ευρύτερη περιοχή του Friedrichshain τοποθετήθηκαν οδοφράγματα, έγιναν αυθόρμητες σπασιματικές, πορείες και συγκεντρώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλαπλές δράσεις αλληλεγγύης λάβανε χώρα.

Στις 21.00 θα λάβει χώρα η προγραμματισμένη πορεία στο Mitte!!

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ LIEBIG34

  • θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με τις δράσεις που λάβανε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας

8/10/2020

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ LIEBIG34

Τετάρτη 7.10

Επίθεση στα γραφεία του SPD στην περιοχή του Neukolln σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Liebig34.

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή του Friedrichsfelde όπου σπάστηκε η πρόσοψη του τμήματος, ένα αστυνομικό όχημα και τοποθετήθηκαν αλυσίδες στις εισόδους του κτιρίου «εγκλωβίζοντας» τους μπάτσους.

Εμπρηστική επίθεση σε δικαστήριο στην περιοχή Tempelhof-Kreuzberg, θέτοντας στο στόχαστρο τις δικαστικές άρχες ως γρανάζι του συστήματος.

Πραγματοποίηση πέντε καταλήψεων στην πόλη του Βερολίνου, (#Walli13#Perle50#Siefried#GaSchü3), μία εκ των οποίων σε διαμέρισμα της περιοχής του Köpenick, κοντά στα γραφεία του βουλευτή του SPD Tom Schreiber γνωστού για την πολεμική και αντιδραστική ρητορική του ενάντια στον ριζοσπαστικό χώρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πορεία γειτονιάς στην περιοχή του βόρειου Friedrichshain, από αυτοοργανωμένη ομάδα κατοίκων και γειτόνων της Liebig34. Η πορεία συγκέντρωσε τουλάχιστον 300 άτομα και ακολούθησε συναυλία έξω από το απειλούμενο project.

Αργότερα την ίδια μέρα, τοποθετήθηκε φλεγόμενο οδόφραγμα στον δρόμο Rigaer strasse (50 μόλις μέτρα από τη Liebig34), κάτω από το «άγρυπνο» βλέμμα δεκάδων μπάτσων (οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στη γειτονιά μετά την πορεία) εναντίον των οποίων έγινε επίθεση με πέτρες. Παράλληλα λάμβανε χώρα μικροφωνική προπαγανδίζοντας τη δράση. Στη συνέχεια πετάχτηκαν χρώματα στους μπάτσους.

Επίθεση σε όχημα της εταιρείας Vonovia (μεγάλη κτηματομεσική εταιρεία) στην περιοχή του Wedding.

Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της κατασκευαστικής εταιρείας Bonava.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ FRIEDRICHSHAIN

Τις τελευταίες μέρες η αστυνομική παρουσία στη γειτονιά και ιδιαίτερα γύρω από τα Projects Liebig34 και Rigaer94 είναι παραπάνω από συχνή. Δεκάδες βαν και περιπολικά πραγματοποιούν περίπολους στη γειτονιά ανά μερικά λεπτά παρακολουθώντας τη ζωή στην περιοχή.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης μπάτσοι τοποθέτησαν κάμερες παρακολούθησης στις ταράτσες των διπλανών σπιτιών της Liebig 34 και εγκατέστησαν επισήμως τη λεγόμενη red zone. Τοποθετώντας κιγκλιδώματα και οχήματα δημιουργούν ένα πολιορκητικό κλοιό γύρω από τη Liebig34.

Δευτέρα 5.10

Πυρπολήθηκαν από την όμαδα FRAZ – Φεμινιστικοί-Επαναστατικοί-Αναρχικοί Πυρήνες καλώδια της σιδηροδρομικής εταιρείας Deutche Bahn (εταιρεία η οποία ευθύνεται και για την εκκένωση της κατάληψης γης DieselA) στο σταθμό της Frankfurter Allee καθιστώντας πολλές γραμμές εκτός λειτουργίας και αποκόβοντας την περιοχή του Friedrichshain (περιοχή όπου στεγάζεται το αναρχο queer haus project Liebig34) από τον περιφερειακό σιδηρόδρομο Ringbahn.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

Για την ημέρα την εκκένωσης έχουν καλεστεί στις 3πμ δύο συγκεντρώσεις κοντά στη Liebig34, μία στη Forckenbeckplatz και μία στη Berzarin platz. Θα υπάρχει ένα info point με πληροφορίες, νομικές συμβουλές, πρώτες βοήθειες και φαγητό στο Abstand, Rigaer78. Τέλος το βράδυ της ίδιας μέρας θα λάβει χώρα στις 21.00 πορεία στο τουριστικό κέντρο της πόλης στο πάρκο Monbijou.


6/10/2020

Ως Interkiezionale (συντονισμός ομάδων και projects που βρίσκονται υπό απειλή στην πόλη του Βερολίνου) θελήσαμε μέσω του εγχειρήματος της Άπατρις να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες γέφυρες για τη σύνδεση των αγώνων. Θα θέλαμε έτσι να υπάρξει ένα κανάλι επικοινωνίας για να δημοσιεύονται οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των εκκενώσεων στην πόλη του Βερολίνου.

To κύμα των εκκενώσεων στην πόλη του Βερολίνου έχει ήδη αρχίσει από τις 07/09, με την εκκένωση του συνεργατικού μπαρ Syndikat στη γειτονία του Neukolln. Η εκκένωση για το αναρχο-queer- φεμινιστικό haus project Liebig34 έχει ανακοινωθεί για τις 09/10, το κέντρο νεότητας Potse περιμένει την ημερομηνία εκκένωσής του, και το συνεργατικό bar Meuterei ενδέχεται να εκκενωθεί από μέρα σε μέρα. Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου στις αυτοοργανωμένες δομές του Βερολίνου, αυτήν την περιόδο, αποτελεί την μεγαλύτερη επίθεση στις δομές μας από τη δεκαετία του 1990.

Τα τελευταία χρόνια στην πόλη του Βερολίνου βρισκόμαστε κάτω από συνεχόμενη επίθεση. Η αύξηση ενοικίων, οι πολλαπλές εκκενώσεις, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, η αυξανόμενη επιτήρηση και εμπορευματικοποίηση, η κυριλοποίηση αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα που συνθέτουν τη ζωή στη γερμανική μητρόπολη. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν να μετατρέψουν την πόλη σε ένα μέσο παραγωγής κέρδους και επιβολής. Και οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε δεν ακολουθεί τις επιταγές τους και αποφασίζει να παραμείνει στην πόλη με τους δικούς του/της όρους, υπερασπίζοντας τον χώρο του/της, καταστέλλεται και εκκενώνεται.

Αντιλαμβανόμαστε τις δομές μας ως χώρους που προάγουν την αυτοοργάνωση, την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη σε έναν κόσμο κυριαρχημένο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Οι δομές μας πολεμούν ενάντια στην πατριαρχία, τον φασισμό, την εμπορευματικοποίηση και την πόλη των πλουσίων, αποτελώντας χώρους συνάντησης, ζύμωσης και οργάνωσης του ανταγωνιστικού κινήματος. Έτσι, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και τη σημασία τους στο αστικό πεδίο θεωρούμε ότι ο αγώνας για την παραμονή και την υπέρασπισή τους είναι αναγκαίος. Δείχνοντας την αλληλεγγύη μας μέσα από αντιεραρχικούς, αδιαμεσολάβητους και οριζόντιους αγώνες αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα τους σαν δικό μας αγώνα. Στεκόμαστε πλάι τους, υπερασπιζόμενοί τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκκένωση.

Εκδήλωση στον Λόφο του Στρέφη σχετικά με το κάλεσμα της συνέλευσης Ιnterkiezionale

Το Σάββατο 19/09 πραγματοποιήθηκε στον Λόφο του Στρέφη εκδήλωση σχετικά με το κάλεσμα της συνέλευσης Ιnterkiezionale (η Interkiezionale αποτελεί έναν εβδομαδιαίο συντονισμό των απειλούμενων projects και άλλων ομάδων, προωθώντας τη συλλογική αντίσταση και αγώνα ενάντια στις επικείμενες εκκενώσεις των δομών της πόλης του Βερολίνου) για παγκόσμιες ημέρες δράσης και πορείας στο Βερολίνο 30/10-01/11/2020. Αφού διαβάστηκε το κάλεσμα athens.indymedia.org/post/1607006/ και παρουσιάστηκαν τα απειλούμενα projects του Βερολίνου, αναλύθηκε το σκεπτικό γύρω από το κάλεσμα, την αναγκαιότητά του και την επιλογή της πόλης του Βερολίνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τις εισβολές των μπάτσων τόσο σε 6 σπίτια και στην αναρχική βιβλιοθήκη kalabalik στο Βερολίνο, όσο και σε 2 σπίτια στην Αθήνα. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το κύμα εκκενώσεων στο Βερολίνο και την Αθήνα, καθώς και σχετικά με τον χαρακτήρα του αγώνα που δίνεται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη «Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριών, αλληλέγγυων» για τη βοήθεια στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τον κόσμο που συμμετείχε.

Νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη εκκένωση της Liebig34

Το Σάββατο 3/10 πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βερολίνου πορεία αλληλεγγύης στην Leibig34. Σημαντικό είναι να σημειωθεί και το γεγονός ότι την ίδια μέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν διάφορες αντισυγκεντρώσεις και μπλοκαρίσματα δρόμων, ενόψει την φασιστικής συγκέντρωσης του ναζιστικού κόμματος «3ος δρόμος», και η πορεία του αναβλήθηκε λόγω της επιμονής, της έντονης παρουσίας και των επιτυχών μπλοκαρισμάτων (πάνω στο ανακοινωμένο δρομολόγιό τους) των αντιφασιστριών/στών. Η πορεία αλληλεγγύης στη Liebig34 ξεκίνησε στις 21.00 από τη γειτονιά του Friedrichshain, περνώντας από haus projects και από την ίδια τη Liebig34. Τα haus projects έδειξαν την αλληλεγγύη τους με βεγγαλικά και καπνογόνα, με τρικάκια, πανιά και μουσική. Υπολογίζεται ο κόσμος να έφτασε τα 1.000 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα. Η παρουσία των μπάτσων ήταν ασφυκτική, μιας και κατάφεραν να έχουν όλη την πορεία κορδόνι, στρατηγική που μάλλον θα ακολουθηθεί και στις μελλοντικές πορείες.

Στις 09/10 στις 07.00 π.μ. έχει ανακοινωθεί η εκκένωση του αναρχο-queer house project Liebig34. Από τις 08/10 στις 05.00 π.μ. έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία η δημιουργία της λεγόμενης red zone (κόκκινης ζώνης), δηλαδή περιοχή η οποία θα περικλείει τη Liebig34 και θα βρίσκεται υπό την πολιορκία μπάτσων, και στην οποία θα μπορεί να εισέρχεται μόνο όποιος έχει χαρτί εγγραφής σε διαμέρισμα του δρόμου αυτού, είτε φίλος/φίλη ατόμου που είναι εγγεγραμμένο σε διαμέρισμα, το οποίο όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από τον διαμένοντα. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η red zone αποτελεί πρόβλημα για πολλά άτομα, μιας και είναι σύνηθες φαινόμενο η μη εγγραφή στο διαμέρισμα που διαμένεις (απόρροια του στεγαστικού προβλήματος στην πόλη του Βερολίνου) με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αναγκάζεται να «μετακομίσει» για αυτές τις μέρες σε άλλα σπίτια. Την ίδια μέρα της εκκένωσης οι παιδικοί σταθμοί και το μουσείο που βρίσκονται κοντά στην Liebig34 θα είναι κλειστοί με απόφαση του δήμου και της αστυνομίας.

Στις 09/10 στις 03.00 π.μ. έχουν οργανωθεί και ανακοινωθεί δύο συγκεντρώσεις σε κοντινά σημεία, και η ίδια η Liebig34 καλεί σε αποκεντρωμένες δράσεις την ίδια μέρα. Ο συντονισμός της Interkiezionale (συντονισμός ομάδων και projects που βρίσκονται υπό απειλή) έχει καλέσει την ίδια μέρα (tag x) σε πορεία στις 21.00 στο κέντρο της πόλης.

Παρακάτω θα βρείτε το κάλεσμα της Liebig34 για την πορεία στις 03/10 καθώς και links της interkiezionale:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ L34 ΣΤΙΣ 03/10 – ΧΑΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
ΠΟΡΕΙΑ 3 Οκτώβρη – Friedrichshain – 09.00 pm

Είμαστε οργισμένες! Οργισμένες γιατί θέλουν να μας πάρουν τη Liebig34! Οργισμένες γιατί κάθε προσπάθεια για αυτοκαθοριζόμενο τρόπο ζωής δέχεται επίθεση. Έχουμε «χορτάσει» από παρενοχλήσεις των μπάτσων στη γειτονιά μας και αλλού. Έχουμε «χορτάσει» από την καταστολή, το κράτος και τους υπηρέτες του που κάνουν αδύνατο στους ανθρώπους να διαμορφώσουν οι ίδιοι την πόλη στην οποία ζουν. Αδιαφορούμε για τους επενδυτές για τους οποίους το Βερολίνο δεν είναι τίποτε άλλα από μια παρτίδα Μονόπολης, στην οποία απλά μετακινούν τα σπίτια τους τριγύρω. Αδιαφορούμε για τους γιάπηδες οι οποίοι με τα νέα τους κτίρια και διαμερίσματα εκτοπίζουν ανθρώπους, για τους οποίους η Dorfplatz είναι κάτι παραπάνω από απλώς ένας co-working χώρος.

Απαιτούμε μια πόλη από τα κάτω. Θέλουμε να καταλάβουμε σπίτια. Θέλουμε να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας πώς θα ζήσουμε.

Η Liebig34 πρέπει να μείνει! Όχι μόνο γιατί προσφέρει στέγη σε τόσα άτομα. Αλλά πάνω από όλα διότι υποστηρίζει ένα Βερολίνο, όπου όχι μόνο άτομα με κεφάλαιο και SUV έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν και να πιουν μια μπύρα. Γιατί είναι ένα μέρος μακριά από τα καταναλωτικά πρότυπα. Ένας τόπος ζωντανής αλληλεγγύης και φεμινιστικής ουτοπίας.

Η γειτονία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια και δεκαετίες, τόσο που οι παλαιότεροι κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να φύγουν. Χώροι της γειτονιάς έχουν παραδοθεί σε κυριλέ καφετέριες, και house projects μετατρέπονται σε πολυτελείς κατοικίες. Με την εκκένωση της Liebig34 ένα νέο κύμα κυριλοποίησης θα σαρώσει τη γειτονιά. Και αυτό δεν θέλουμε να το επιτρέψουμε.

Ας μην περιμένουμε μέχρι την εκκένωση της επόμενής μας δομής. Ας κάνουμε μια δυνατή δήλωση και ας καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε άλλη μια εκκένωση.

Δεν είναι μόνο το κράτος που παίρνει όλο και περισσότερο χώρο από εμάς, αλλά και οι φασίστες και οι δεξιές δυνάμεις που εισχωρούν όλο και περισσότερο στη γειτονιά μας. Στις 3 Οκτώβρη, το “Dritter Weg” («Τρίτος Δρόμος») -ένα από τα πιο φασίζουσα κόμματα στη Γερμανία- καλεί σε πορεία στο Βερολίνο, στην περιοχή του Hohenschönhausen στις 11.00. Τη λεγόμενη «Ημέρα της Γερμανικής Ένωσης», νεοναζί και αυτοαποκαλούμενοι «Εθνικοί Επαναστάτες» από όλη τη Γερμανία έρχονται στο Βερολίνο να διαδηλώσουν, αναπληρώνοντας τη χαμένη τους πορεία που λαμβάνει χώρα την 1η Μάη. Μια αντιστεκόμενη γειτονιά από τα κάτω σημαίνει μια γειτονιά όπου οι φασίστες δεν έχουν χώρο. Αντιστεκόμαστε ενάντιά τους! Όπως πάντα, οι μπάτσοι θα προστατέψουν τους ναζί προσπαθώντας να εμποδίσουν την αντιφασιστική αντίσταση. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα μεταφέρουμε την οργή μας στον δρόμο – ενάντια στον τρίτο δρόμο και το κράτος που θέλει να μας εκκενώσει.

Δεν θέλουμε να περιμένουμε μέχρι ο δικαστικός επιμελητής να εμφανιστεί στην πόρτα μας. Η DayX (ημέρα εκκένωσης) είναι και η κάθε μέρα πριν την εκκένωση της Liebig34, γιατί πρέπει να αποτρέψουμε την εκκένωση με όλα τα μέσα.

Γειτονιές από τα κάτω και χώροι συνάντησης και σύνδεσης.
Ελάτε στο Βερολίνο από τις 3 Οκτώβρη!
Η Liebig34 αγωνίζεται. Ενάντια σε ναζί, μεγαλοεπενδυτές και εκκενώσεις!

(στις 04/10 θα λάβει χώρα ένα πολιτισμικό event στην Dorfplatz)

United we fight!
Connect Urban Struggles – Defend Autonomous Spaces
BEΡΟΛΙΝΟ 30/10-1/11/2020 – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ BΕΡΟΛΙΝΟ 31/10/2020
interkiezionale.noblogs.org