Χέρι που απλώνεται σε εργάτρια θα κόβεται

Στις 13/12/2018 και εν ώρα εργασίας, εργάτρια δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από το αφεντικό της Κώστα Χαρκουτσάκη, στο μαγαζί «Ξενομπάτης» που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια. Η συναδέλφισσα παραιτήθηκε αμέσως μετά το συμβάν, ενώ με αφορμή αυτό παραιτήθηκαν και άλλες 5 εργαζόμενες, με αποτέλεσμα το μαγαζί να παραμείνει κλειστό για τις επόμενες μέρες.

Η εργαζόμενη δούλευε εκεί 10 μήνες ως μαγείρισσα και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπη με την παραβιαστική συμπεριφορά του εργοδότη της. Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλο το διάστημα της εργασίας της δεχόταν τέτοιου είδους συμπεριφορές και είχε πει πολλά ΟΧΙ, τα οποία δεν λαμβάνονταν υπόψιν από μεριάς του, πάντα με το πρόσχημα της «φιλικής» συνεργασίας τους.

Ενημερωτικά, η συναδέλφισσα είχε αποχωρήσει ξανά από την βάρδια της μετά από αντίστοιχο περιστατικό που είχε συμβεί το καλοκαίρι. Στις επόμενες μέρες μετά το τελευταίο συμβάν, το αφεντικό δεν αρνήθηκε την πράξη του και επιπλέον είχε το θράσος να παρουσιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό ως μια φυσιολογική κατάσταση εντός των χώρων εργασίας.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία σεξουαλική πρόθεση από πλευράς του, αλλά ότι οι προθέσεις του και η κίνησή του ήταν φιλικές, ενώ προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως το θύμα της υπόθεσης όχι μόνο στις ίδιες τις εργαζόμενες, αλλά και στους πελάτες και τον κόσμο της γειτονιάς.

Στις 26/1 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική & πορεία στην γειτονιά των εξαρχείων.

Link: http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.com/2019/01/261-1500.html