Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε

Το Σάββατο 10 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε νέα δολοφονική επίθεση κατά τούρκων και κούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα με τουλάχιστον 96 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Παραθέτουμε το κείμενο της DAF για το γεγονός, όπως ανακοινώθηκε μέσω επικοινωνίας με την αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης Τρεις Γέφυρες.

Σήμερα, 10 Οκτωβρίου η «Εργατική, Δημοκρατική και Ειρηνική Συνάντηση», που οργανώθηκε από διάφορα σωματεία, συνδικάτα και οργανώσεις, δέχτηκε επίθεση. Όπως στο Αμέντ τον Ιούνιο και στο Σουρούκ τον Ιούλιο, οι βόμβες που εξερράγησαν στην Άγκυρα σήμερα σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους.

Χιλιάδες άνθρωποι ενώθηκαν από πολλές πόλεις ενάντια στην πολιτική του πολέμου, ενάντια στα κέρδη των διαφόρων ομάδων εξουσίας. Σήμερα, βόμβες δολοφόνησαν ανθρώπους που ήθελαν ειρήνη, ζωή και ελευθερία ενάντια στον πόλεμο.
Η έκρηξη, στην οποία περισσότεροι από 30 άνθρωποι μέχρι τώρα έχασαν τη ζωή τους, αντικατοπτρίζει την αιμοδιψή απληστία των εξουσιών. Αυτοί που δολοφόνησαν στο Αμέντ, στο Πίρσους, στο Κιζίρ, προσπαθούν τώρα να εκφοβίσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν σύγχυση με τακτικές πολέμου και να αποθαρρύνουν τους αγώνες για ελευθερία, δολοφονώντας και πάλι στην Άγκυρα.

Οι εξουσίες θα πρέπει να ξέρουν ότι με κανένα μέσο, είτε είναι συλλήψεις, είτε  φόνοι είτε βόμβες, δεν θα καταφέρουν να μας φοβίσουν και να μας κάνουν να υποκύψουμε στις πολιτικές του πολέμου τους.

Για ένα νέο κόσμο, μια ζωή ελευθερίας, οι δολοφόνημένοι σε Αμέντ, Πίρσους Κιζίρ και Άγκυρα δεν ξεχνιούνται. Οι δολοφόνοι δεν συγχωρούνται!

Revolutionary Anarchist Action (DAF)