Ανταπόκριση από τον αποκλεισμό στα everest Ν. Φιλαδέλφειας (8/12/16)

Η παρέμβαση στα everest Ν.Φιλαδέλφειας στην Πλατεία Πατριάρχου ξεκίνησε γύρω στις 10.30 με μια δυναμική 25 ατόμων. Αποκλείστηκαν οι 2 εισόδοι του μαγαζιού για περίπου 2 ώρες. Πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράσαν το παρακάτω κείμενο καθώς και εφημερίδες δρόμου Άπατρις.

Η δράση οργανώθηκε από την συνέλευση Κενταύρου και την αναρχική συλλογικότητα Ν.Φιλαδέλφειας την ημέρα γενικής απεργίας και επιλέχθηκε ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου μαγαζιού λόγω του εργοδοτικού δυστυχήματος στα everest της πλατείας Βικτωρίας την 1/12/16.

Ανταπόκριση από selinflor

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ-ΤΕΣ

Στις 1 Δεκέμβρη στην αλυσίδα επισιτισμού Everest, συμφερόντων Βγενόπουλου, στην πλ. Βικτωρίας προκλήθηκε έκρηξη φιάλης κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης στα συστήματα ψύξης από την οποία βρήκε τραγικό θάνατο η εργαζόμενη Βασιλική Παραστατίδου η οποία εργαζόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης και τραυματίστηκαν 3 εργαζόμενοι και 2 περαστικοί. Οι εν λόγω επικίνδυνες εργασίες πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα με τη πλήρη λειτουργία του καταστήματος χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων δηλαδή να παραμείνει κλειστό το κατάστημα μέχρι το τέλος των εργασιών όπως θα έπρεπε.

Ο θάνατος της Β.Π. και ο τραυματισμός των υπολοίπων εργαζομένων δεν είναι παρά μια ακόμη εργοδοτική δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θανάτων και τραυματισμών ανθρώπων της τάξης μας στους χώρους δουλειάς. Τα ‘’ατυχήματα’’ αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι θυσίες που κάνουν τα αφεντικά στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Θυσίες οι οποίες τελούνται με συνέπεια απ’τη μεριά του εχθρού που επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια, ελλιπή μέτρα προστασίας, ανασφάλιστη εργασία, εξευτελιστικά μεροκάματα και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απέναντι στην απληστία των αφεντικών για υπέρμετρη αύξηση του κέρδους που οδηγεί στην κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και στην υποβάθμιση της αξίας της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη των εργαζόμενων για να πετύχουμε την οργανωμένη αντεπίθεση ενάντια στα αφεντικά και το κράτος τους, κρατώντας πάντα ζωντανή τη μνήμη των νεκρών μας.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Συνέλευση Κενταύρου

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας