[Ιταλία] Εκκενώσεις και επιδρομές σε καταλήψεις και σπίτια, αναρχικοί σύντροφοι συνελήφθησαν …

italy-squats-inv-summer-2017-2Tο πρωί της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2017, μπάτσοι εισέβαλαν -σπάζοντας τη πόρτα- σε πολλά νοικιασμένα και κατειλημμένα σπίτια στη Φλωρεντία, στη Ρώμη και στο Λέτσε, και συνέλαβαν οκτώ αναρχικούς συντρόφους από τη Φλωρεντία.

Η εφημερίδα La Repubblica (ιταλική mainstream εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας) αναφέρει ότι το παραπάνω περιστατικό είναι αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε το DIGOS (Τμήμα Γενικών Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων) και η Ιταλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σχετίζονται με δύο περιστατικά. Πρώτο, κατά τη διάρκεια της περασμένης Πρωτοχρονιάς μια εκρηκτική συσκευή τοποθετήθηκε μπροστά σε ένα φασιστικό βιβλιοπωλείο που συνδέθηκε με το “Casapound”(μια ιταλική νεοφασιστική οργάνωση) και ο ειδικός διαχείρισης βομβών της αστυνομίας έχασε ένα χέρι και ένα μάτι. Δεύτερον, ένα κοκτέιλ Molotov ρίχτηκε εναντίον ενός στρατοπέδου καραμπινιέρων στο Rovezzano (Φλωρεντία) στις 21 Απριλίου 2017. Οι μπάτσοι λένε ότι έχουν εντοπίσει κόσμο μέσω τηλεφώνων υποκλοπών, διακριτικής παρακολούθησης  και δειγμάτων βιολογικού υλικού (DNA). Οι κατηγορίες για τους μεν πέντε συντρόφους της πρώτης περίπτωσης είναι “απόπειρα ανθρωποκτονίας” ενώ όλοι, και οι οχτώ, κατηγορούνται γι “κατασκευή, κατοχή και μεταφορά σε δημόσιο χώρο εκρηκτικής ή εμπρηστικής συσκευής” και “σοβαρή ζημιά” και όλοι συνδέονται με σύσταση “Εγκληματικής οργάνωσης” … Οι μπάτσοι ενδεχομένως ακόμα να ψάχνουν και για άλλους ανθρώπους. Ο τύπος, ως οδοστρωτήρας, δημοσίευσε το πλήρες όνομα καθώς και την ηλικία και την πόλη προέλευσης και κατοικίας καθενός από τους συλληφθέντες.

Στη Φλωρεντία, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην επί δέκα χρόνια κατάληψη La Riottosa, οι σύντροφοι πήγαν για αρκετές ώρες στην οροφή για να αντισταθούν  στις συλλήψεις και την εκκένωση του σπιτιού, ενώ αλληλέγγυοι μαζεύτηκαν σε κοντινή τοποθεσία, πιεζόμενοι όμως από τους μπάτσους.

Λευτεριά στους Τζιοβάνι,  Μαρίνα, Μικόλ, Νικολά, Πασκά, Ρομπί, Σάντρο και τον Βεσπέ!

Ελευθερία για όλους!

Πηγή: https://en.squat.net
Μετάφραση : Ομάδα Διεθνών Άπατρις