Κάλεσμα για κριτική αποτίμηση της εφημερίδας δρόμου Άπατρις εν όψει της πανελλαδικής συνάντησης των συντακτικών ομάδων

Στις 17 & 18 Φλεβάρη, στα Γιάννινα, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση όλων των συντακτικών ομάδων της εφημερίδας, όπως πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στις συναντήσεις αυτές επιλύονται θέματα και ζητήματα, δομικού και μη τύπου, που προκύπτουν στο εσωτερικό της εφημερίδας, γίνεται κριτική αποτίμηση του εγχειρήματος, και (επαν)αξιολογείται η κατεύθυνσή του.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνουμε επίσημα τόσο τη διαδικασία του «πανελλαδικού», όσο και τις ημερομηνίες. Σκοπός μας είναι να πάρουμε μία ανταπόκριση από συλλογικότητες και ομάδες που στηρίζουν την εφημερίδα είτε διανέμοντάς την είτε στέλνοντας υλικό και κείμενά τους· από μεμονωμένες συντρόφισσες και συντρόφους που έτυχε η εφημερίδα να «πέσει»/φτάσει στα χέρια τους· από αναγνώστες και αναγνώστριες· από κοντινούς ή μακρινους συντάκτες κειμένων.

Αντιλαμβανόμαστε την εφημερίδα ως ένα εργαλείο του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού κινήματος, που με βάση την πολυτασικότητα προωθεί τα προτάγματα και τα περιεχόμενά του. Γι’ αυτό και κρίνουμε ως πολύτιμη την οποιαδήποτε ανταπόκριση από τον κόσμο που συμμετέχει ή περιστρέφεται με τον τρόπο του γύρω από αυτό. Το feedback που ελπίζουμε να λάβουμε, θα συνεισφέρει στη διαδικασία του απολογισμού της εφημερίδας σε πανελλαδικό επίπεδο, και σίγουρα θα μας βοηθήσει η εξωτερική-αποστασιοποιημένη ματιά για να επανεκτιμήσουμε τη θέση και το έρεισμά μας στο κοινωνικό πεδίο.

Προφανώς, χρήσιμη μάς είναι η εμπειρία από το μοίρασμα της εφημερίδας σε κάθε πόλη και περιοχή, με επισύναψη και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που πιθανώς παίζουν ρόλο στη διανομή της. Ακόμα, η κριτική στο περιεχόμενο της ύλης, ή στην έλλειψη περιεχομένου, ίσως ακόμα και στην αισθητική του φύλλου, έχει να δώσει στις διαδικασίες μας. Πάντα, βέβαια, με επαρκή επιχειρηματολογία, ώστε να είναι σαφείς οι θέσεις που εκφράζονται και η εγκυρότητα/βάση τους.

Για ηλεκτρονική επικοινωνία: apatris@espiv.net
Αλλιώς για δια ζώσης επαφή στις πόλεις όπου υπάρχουν συντακτικές ομάδες ή συνεργάτες της εφημερίδας:

-Αθήνα, στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν, κάθε Σάββατο από τις 18.00
-Ρέθυμνο
-Ηράκλειο
-Πάτρα
-Γιάννινα
-Χανιά
-Κέρκυρα
-Λάρισα
-Θεσσαλονίκη

 

εφημερίδα δρόμου Άπατρις