Μικρά μεγάλα διεθνή νέα #39

ΗΠΑ: Γυναίκες και μικρά παιδιά κρατούνται από την «Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων των ΗΠΑ (CBP)», και υφίστανται σκληρή μεταχείριση, σύμφωνα με νέα έκθεση του Human Rights Watch (HRW). Xαρακτηριστική η δήλωση του Amer Othman Adi ο οποίος μετά από 40 χρόνια στις ΗΠΑ απελάθηκε:«Ζούμε σε ένα πολύ σκληρό αστυνομικό περιβάλλον για τους μετανάστες σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει χώρος για ανθρωπιά. Δεν υπάρχει χώρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα».[Πηγή: aljazeera]

ΗΠΑ: Στις 7 Μαρτίου (2018) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μπάτσοι του SFPD (Aστυνομικό τμήμα του San Francisco) έριξαν μια βροχή από σφαίρες προς τον Adolfo Delgado ο οποίος κρύβονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το περιστατικό καταγράφηκε από το βίντεο κινητού τηλεφώνου ενός αυτόπτη μάρτυρα. Αναφέρθηκε ότι ο Adolfo κρύφτηκε στο αυτοκινήτο επειδή φοβόταν ότι θα απελαθεί. Τα τελευταία του λόγια ήταν «δεν θέλω να απελαθώ»!

Πηγή https://www.indybay.org/newsitems/2018/03/07/18807228.php

ΗΠΑ: * MAY DAY 2018 *

Πρόσκληση από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες για αποκεντρωμένη, αντι-καπιταλιστική Πρωτομαγιά από το Σιάτλ των ΗΠΑ. «Θεωρούμε ότι η 1η Μαΐου είναι μια καλή ημέρα για ομάδες από όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να πάρουν την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν τις δικές τους άμεσες δράσεις(…)Είτε πρόκειται για ένα πάρτι σε δρόμο στο κέντρο της πόλης, μια πορεία κατά του εξευγενισμού (gentrification) σε μια γειτονιά ή μια λιγότερο δημόσια μορφή άμεσης δράσης, θέλουμε να τα δούμε όλα».

Πηγή: https://enoughisenough14.org/2018/02/01/seattle-a-call-for-a-decentralized-anti-capitalist-mayday-2018/

Γερμανία: Οι κρατούμενοι στις Γερμανικές φυλακές εργάζονται για πολυεθνικές και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας. Ο τζίρος μόνο στις φυλακές της Βαυαρίας άγγιξε το 2016, τα 41,5 εκατομμύρια ευρώ! Η εργασία των φυλακισμένων στο «σωφρονιστικό σύστημα» της Γερμανίας έχει «βαφτιστεί» ως «ενδεδειγμένη λύση» για την «επανένταξη» τους.

[Πηγές: DW & imerodromos]

Αγγλία: Ποινική δίωξη βάση της «τρομοκρατικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία». Ο James Matthews, 43 ετών, πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος που διώκεται βάσει μιας τέτοιας νομοθεσίας επειδή εντάχθηκε στις κουρδικές δυνάμεις για να πολεμήσει εναντίον του ISIS. Η κατηγορία του, πιο συγκεκριμένα, αφορά ότι επισκέφθηκε έναν τόπο που χρησιμοποιείται για την «εκπαίδευση τρομοκρατών».

Αγγλία: **No War But The Class War! **

Σχόλιο για την επέμβαση στη Συρία από τους “The Anarchist Communist Group” (ACG): «Μαζί, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία έκαναν βομβιστικές επιθέσεις που δεν θα ωφελήσουν τις συριακές μάζες που υποφέρουν από το δολοφονικό καθεστώς του Μπασάρ Ασάντ. Μπορεί να φανεί ότι και τα τρία καθεστώτα -δηλαδή, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία- έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα αλλά μια στρατιωτική περιπέτεια -όπως οι επιχειρήσεις στην Συρία- είναι πάντα ένα καλό εργαλείο για να εκτρέψουν την προσοχή. Η Theresa May βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του Κόμματος της, ταυτόχρονα οι εντάσεις λόγω Brexit αμβλύνονται ενώ η ίδια κρέμεται στην εξουσία χάρη στη συμμαχία με το Democratic Unionist Party».
Πηγή: https://www.anarchistcommunism.org/2018/04/18/no-war-but-the-class-war-war/

Χιλή -Αγγλία: Μέλη της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομάδας του Λονδίνου διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία της Χιλής την Τρίτη 10 Απριλίου, ενάντια στη φυλάκιση του ηγέτη των Mapuche Machi Celestino Cordova, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας πάνω από ογδόντα ημέρες. Το αρχικό κάλεσμα ήρθε από το Mapuche International Link, που οργανώνει την αλληλεγγύη στους Mapuche της Χιλής και της Αργεντινής. Λόγω της απεργίας πείνας, η υγεία του Celestino έχει επιδεινωθεί σε βαθμό να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. (Απρίλιος 2018)

Γαλλία: Ενεργειακή υπέρ-κεντροποιημένη εξουσία: Η επέκταση της δέσμευσης της Γαλλίας στην πυρηνική ενέργεια κατά δέκα χρόνια έχει εγκαθιδρύσει πλεον μια υπερ-κεντροποιημένη τεχνοκρατική και στρατιωτική δύναμη. Μάλιστα αυτό θα συνεχιστεί για περισσότερα από τα δέκα χρόνια οπυ ορίστηκαν αρχικά, καθώς η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας γίνεται μακροπρόθεσμα – μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει επιλυθεί πλήρως το ζήτημα των πυρηνικών αποβλήτων.
Πηγή: http://www.alternativelibertaire.org/?Choix-energetiques-Power-to-the-people

Γαλλία: Καταρτίζεται νομοσχέδιο σχετικά με την ασφάλιση, κατά της ανεργίας. Η διάρθρωση των αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Μακρόν διακρίνεται από αυστηρή συνοχή: μετά από τις αλλαγές στο εργατικό δίκαιο και πριν από τo νέο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, γίνεται στροφή στο θέμα που αφορά την ασφάλιση των ανέργων και αυτό αποτελεί ένα ακόμη ράπισμα προς τις εργατικές διεκδικήσεις που είχαν ως τώρα κατακτηθεί. Ήδη, με διατάξεις του δεύτερου μισού του 2017 είχαν καταργήσει τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ ανεργίας. Αυτή η μεταρρύθμιση, δείχνει τη βούληση να αμφισβητηθεί η ίδια η φύση της ασφάλισης της ανεργίας, ήτοι μια κατάκτηση του εργατικού κινήματος, και ταυτόχρονα ένας από τους πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης.
Πηγή: http://www.alternativelibertaire.org/?Unedic-Les-salarie-es-prives-d-emploi-au-peril-de-l-etatisation

Ρωσία: Στα τέλη Ιανουαρίου 2018, οι αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) συνέλαβαν αρκετούς αντιφασίστες στην Πετρούπολη. Οι ακτιβιστές κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στις δραστηριότητες μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», που αρχές αναφέρουν ως «το Δίκτυο», το οποίο μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό. Σύμφωνα με τα έγγραφα της υπόθεσης, το «Δίκτυο» δρα στη Μόσχα, την Πετρούπολη, την Πένζα και τη Λευκορωσία. Τα μέλη του «Δικτύου», σύμφωνα με την έκδοση του FSB, κατηγορούνται ότι σχεδίασαν επανάσταση στη Ρωσία, οργανώνοντας εκρήξεις κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Καναδάς: Στις 6 Απριλίου, η αστυνομία του Χάμιλτον εισέβαλε σε ένα σπίτι που συσχετίστηκε με μερικούς από όσους ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση της «Έκθεσης Αναρχικών Βιβλίων του Χάμιλτον». Τρία άτομα συνελήφθησαν και ένα βρέθηκε υπό κράτηση.

Παρόμοια με τους φασίστες που επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο «Πύργο» τον Μάρτιο, η αστυνομία ομοίως κατέστρεψε εντελώς το χώρο σε έρευνα που σχετίστηκε με την παραπάνω έκθεση βιβλίου.

Βραζιλία: Η Αναρχική Ομοσπονδιακή Πρωτοβουλία που συνδέεται με τις Διεθνείς Αναρχικές Ομοσπονδίες, μέσα από το κοινό έργο και την αποφασιστικότητα των κολεκτίβων και των συνδεδεμένων ατόμων με αυτές, έχει τη χαρά να ανακοινώσει την διεξαγωγή του 4ου Γενικού Αναρχικού Φόρουμ στη Βραζιλία (FGA). To 4o Anarchist General Forum-FGA θα λάβει χώρα στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο Σάο Πάολο, στο Κέντρο Κοινωνικού Πολιτισμού της Vila Dalva. Το θέμα της συνάντησής φέτος είναι: «Κάτω οι δεξιές και αριστερές δικτατορίες. Ενάντια στην γενοκτονία του ιθαγενούς και μαύρου πληθυσμού».
Πηγή: https://ligarj.wordpress.com/

Παραγουάη: Οι αναρχικοί της Παραγουάης κάνουν καμπάνια ενάντια στις εκλογές:

Να μην συμμετέχουμε στην εκλογική εκδήλωση για να νομιμοποιήσουμε την καταπιεστική διαταραχή που μας κάνει να ζήσουμε με τους εγκληματίες που μας κυβερνούν στην πολιτική, στην οικονομία και τη θρησκεία. Το να μην ψηφίσεις είναι σαν να μην δανείσεις το σώμα σου σε αυτή τη «λειτουργία» διατηρώντας έτσι την ελπίδα ότι το σύστημα πρέπει να δώσει κάποια «χάπια ελπίδας» κατά καιρούς. Αυτά έχουν σκοπό:

Να αποτρέψουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Να ανακυκλώσουν την πολιτική κατεύθυνση του συστήματος με τη συνύπαρξη νέων συμμετεχόντων και την ταυτόχρονη απομάκρυνση των παλαιών συμμετεχόντων.

Να επισημάνουν την ημερήσια διάταξη των ειδήσεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, για να εκτρέψουν την προσοχή από τα θέματα που αφορούν πραγματικά τους ανθρώπους και που σχετίζεται με την οικονομική, κοινωνική και εδαφική τους διαβίωση.

Να επικεντρωθούν στο εκλογικό θέαμα, με στόχο τη μέτρηση των δυνάμεων που είναι σε θέση να κινητοποιήσουν τα όργανα του ελέγχου και του πολιτικού διαχωρισμού, που είναι τα πολιτικά κόμματα και τελικά να εκτρέψουν όλη η κοινωνική προσοχή προς αυτά.

Η μη ψηφοφορία, σε συνδυασμό με τον κοινωνικό αγώνα, είναι μια δήλωση της εξέγερσης ενάντια σε όλο το σύστημα και σε εκείνους που είναι οι πολιτικοί του διαχειριστές. Η μη ψηφοφορία είναι μια συνεκτική δήλωση αντισυστηματισμού.

Τσεχία: Στα μέσα Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το πρώτο ετήσιο Συνέδριο της Αναρχικής Ομοσπονδίας (AF). Η Ομοσπονδία λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας και συντονισμού των υπερπεριφερειακών δραστηριοτήτων, όπως η οικοδόμηση επαφών με ξένες ομάδες, η συμμετοχή στην Διεθνή Ομοσπονδία Αναρχικών Ομοσπονδιών (IFA) και τη διασφάλιση της ποιότητας των εκδοτικών δραστηριοτήτων.
Πηγή: https://www.afed.cz/text/6826/jarni-sjezd-anarchisticke-federace

Ινδονησία: Η Libertarian Student Federation (FML) ζητά την άμεση παύση όλων των μορφών σεξουαλικής καταστολής και βίας στην Ινδονησία οργανώνοντας κινητοποιήσεις με κεντρικό τίτλο #WomensMarch2018. Αυτή είναι μια απάντηση στον RKUHP (προγραμματισμένες αναθεωρήσεις του Ινδονησιακού Ποινικού Κώδικα), ο οποίος θεωρείται επιζήμιος για τις γυναίκες αλλά και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες. Επιπλέον, αυτή η έκκληση έρχεται ως απάντηση στην άνοδο των υπερεθνικιστικών και ισλαμικών φονταμενταλιστών φωνών καθώς και ως μια προσπάθεια για μια μορφή αυτόνομης οργάνωσης και αλληλεγγύης για θέματα που αφορούν περιπτώσεων σεξουαλικής βίας.
Πηγή: https://agitasi.noblogs.org/seruan-fml-untuk-aksi-langsung-kekerasan/#more-155

Ουκρανία – Οργανωνένη φασιστική επίθεση από μπάτσους και ναζί: Στα τέλη του Απρίλη μέλη της νεοναζιστικής ομάδας C14 σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό τσιγγάνων στην περιοχή Lysa Hora του Κιέβου.