Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #53

[Βόλος] Στις 15/03, ημέρα δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου, ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος χτυπήθηκε από τους «συναδέλφους» των δολοφόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χρήση χημικών και σωματικής βίας στον κόσμο του αγώνα, που χαρακτηρίστηκε ως «όχλος» από τις αρχές, όσο επιχειρούσε να σπάσει την απαγόρευση εισόδου στο δικαστήριο και να διεκδικήσει την παρουσία του εκεί. Στην προσπάθεια απώθησης, τους έπεσε στο οδόστρωμα ένα όπλο! Η μαχητική και επί ώρα αποφασιστική στάση του κόσμου που συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις τις υποχρέωσε να υποχωρήσουν, και μια αυθόρμητη διαδήλωση έδωσε το μήνυμα μιας αταλάντευτης συνέχειας. Η δίκη, με αίτημα αναβολής των κατηγορούμενων αναβάλλεται για τον Γενάρη του 2024. Ίσως τότε δίπλα τους κάθονται και άλλοι στο σκαμνί… Όπως και να έχει συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά αρπακτικά και τους προστάτες τους. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη!

πηγή: συντονισμός συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

[Τρίκαλα] «Να πάτε να θυσιαστείτε» έγραφε γιγαντοπανό στο Ρολόι των Τρικάλων στο φρούριο που αναρτήθηκε απο rossonero και anares.

[Καρπενήσι] Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του ΓΕΛ της πόλης ως αντίδραση στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Συγκεκριμένα σε κείμενό τους αναφέρουν: «Τα θεμελιώδη δικαιώματά μας έχουν τιμή πώλησης. Ως πότε θα είμαστε άβουλοι παρατηρητές; Το δυστύχημα δεν ήταν ούτε τυχαίο, ούτε ξαφνικό, αλλά ένα ακόμα αποτέλεσμα της παράδοσης των δημόσιων αγαθών και φορέων στα χέρια ιδιωτών».

[Λέρος] Με επιστολή καταγγελίας στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων, οι φαντάροι περιγράφουν τις επικίνδυνες και ετοιμόρροπες οικοδομικές εγκαταστάσεις στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής. Πιο συγκεκριμένα, ντουβάρια και σίδερα καταρρέουν στις τουαλέτες και την είσοδο της κουζίνας. Οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Καθαρά από θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε θύματα. Παίζουν με την ασφάλειά μας και μας “γράφουν” όταν τους αναφέρουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Αλήθεια, τι απαντά ο Διοικητής και το ΓΕΣ; Ο Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, που άφησε “θαυμάσιο” έργο στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, έχει άποψη και γνώμη για το θέμα; Ή δεν πρέπει να τον κουράζουμε με τόσα πεζά ζητήματα; Ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος δίνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει Ιππικό και να δίνει μιλιταριστές αξιοθρήνητες παραστάσεις… Με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξοδεύει δεκάδες δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών για να αναβαθμιστεί μέσω του πολέμου ο στρατηγικός ρόλος του ελληνικού κεφαλαίου, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Τι απαντούν όλοι αυτοί με τις μεγάλες στολές, τα παράσημα και τις θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία;».

πηγή:diktiospartakos.blogspot.com

[Λάρισα] Λίγες μέρες μετά το έγκλημα στα τρένα, στις 03/03 δυο πρωτοφανούς μεγέθους συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη. Το πρωί οι δρόμοι γέμισαν με μαθητές που για ώρες στο τέλος της πορείας παρέμειναν συγκεντρωμένοι στον σταθμό του ΟΣΕ φωνάζοντας γεμάτα θλίψη και οργή συνθήματα. Το απόγευμα ισχυρό μπλοκ συγκροτήθηκε με το πανό της κατάληψης Ντουγρού, που πλαισιώθηκε από ένα «πολύχρωμο» σώμα συλλογικοτήτων, ομάδων και ατόμων. Την ενός λεπτού σιγή που κράτησε μεγάλο μέρος της πορείας μπροστά από το μπλοκ αυτό, καθώς έφτασε στην πλατεία του ΟΣΕ, ακολούθησε αυθόρμητη επίθεση ενός ετερογενούς πλήθους που το ένωνε μια κοινή οργή, με πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίδες προς την κεντρική πύλη του σταθμού. Με εμφανή την κοινωνική αποδοχή στην κίνηση αυτή, παρά τα όσα μεταφέρουν τα παπαγαλάκια της εξουσίας περί «νεαρών που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία», και με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρούν πίσω από οδοφράγματα με κάδους που στήθηκαν στο ύψος του πάρκου, το μπλοκ ανασυγκροτήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

[Χαλκίδα] Στις 23/03 το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε αναβολή για το περιστατικό στην Εύβοια που έγινε γνωστό από τα μίντια με τίτλο «ζευγάρι οικολόγων επιτέθηκε σε κυνηγό και του πήρε το όπλο». Οι δικηγόροι υπεράσπισης του κυνηγού δήλωσαν παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας μόνο για ένα από τα δύο κατηγορούμενα άτομα, λόγω της επιλογής του για πολιτικό άνοιγμα της υπόθεσης. Η υπογράφουσα Δήμητρα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αυτό που συνέβη τον Δεκέμβρη του 2018 ήταν μία αυθόρμητη προσπάθεια να εμποδιστεί ο κυνηγός από το να ασκήσει το δολοφονικό του χόμπι και να σκοτώσει κάποιο ζώο. Αφού μάταια του ζητήθηκε επανειλημμένα να σταματήσει, ακολούθησε ένταση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το κυνηγετικό του όπλο να πεταχτεί κάπου μέσα στο δάσος. Με τον κυνηγό σε έξαλλη κατάσταση, η λήξη του περιστατικού ήρθε με την αποχώρησή μας από το σημείο. Ο κυνηγός ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να μας σταματήσουν στη διαδρομή πλήθος οχημάτων της, και να μας συλλάβουν. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν μετά από την αυτόφωρη διαδικασία ήταν ληστεία (για την καραμπίνα) που αποτελεί κακούργημα, και κλοπή (κινητού τηλεφώνου) που αποτελεί πλημμέλημα. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα που ισχύει μέχρι και σήμερα… Το κυνήγι ως σύμπτωμα του ανθρωποκεντρισμού και του ειδισμού/ σπισισμού, η κατ’ επιθυμία δολοφονία άλλων αισθανόμενων όντων (είτε αυτά κινούνται στη στεριά, είτε στη θάλασσα ή στον αέρα) στη βάση της ανωτερότητας επί αυτών είναι ένα κομμάτι στην αλυσίδα της πολύμορφης εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων…»

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1609553/

[Πολύγυρος] Μετά από πολυετείς και ασταμάτητους αγώνες για γη και ελευθερία, και έναν πραγματικό δικαστικό μαραθώνιο, στις 27/03 δύο αθωωτικές αποφάσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αποτελεί, εκτός από τον καταστροφέα του φυσικού μας περιβάλλοντος, και το «μεγαλύτερο φυτώριο» ψευδών μηνύσεων που αποβλέπουν στην εξάντληση των αγωνιστών, όπως αναφέρει η επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς. «Οι υποθέσεις αφορούν 18 συν 3 αγωνίστριες και αγωνιστές όπως και τις αλληλέγγυες/ους που συμπαραστέκονται και συναγωνίζονται ενάντια στο εξορυκτικό ξεκοίλιασμα όλης της ΒΑ Χαλκιδικής εδώ και 17 περίπου χρόνια. Πρόκειται για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δάσος της Τσικάρας κατά το δίμηνο Απρίλης-Μάης του 2017, και που είχαν οδηγήσει στη ματαίωση του δειγματοληπτικού γεωτρητικού προγράμματος της Eldorado». Η εταιρία που κυριολεκτικά ξεριζώνει ένα αρχέγονο δάσος χαρακτηρίζεται ως τοξική κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Πηγή: https://epitropiagonapanagias.blogspot.com/