Τρέξε, άνθρωπε, τρέξε #53

Απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς απόλυτης απομόνωσης από τον αναρχικό Αλφρέντο Κόσπιτο

Από τις 20/10/2022 ο Α. Κόσπιτο πραγματοποιεί απεργία πείνας στις ιταλικές φυλακές. Ο αγώνας του στρέφεται εναντίον του καθεστώτος κράτησης 41bis και της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δικαίωμα έφεσης. Το καθεστώς 41bis είναι ένας πραγματικός τάφος μέσα στη φυλακή. Περιορίζει όλα τα δικαιώματα του κρατουμένου στο ελάχιστο. Είναι μία παρατεταμένη εκδοχή της θανατικής ποινής πάνω στα σώματα των κρατουμένων.

Επίσης, η επιβολή ισόβιας κάθειρξης στον σύντροφο αποτελεί κομμάτι της πολιτικής δίωξής του, καθώς του επιβλήθηκε για επίθεση εναντίον στόχου που δεν κινδύνεψε η ζωή κάποιου άλλου ατόμου, το οποίο είναι μία προϋπόθεση ακόμη και για τον ίδιο τον νόμο.

Ο σύντροφος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει, και δεν κάνει πίσω στις επιλογές του, συνεχίζοντας τον αγώνα του. Τις μέρες που γράφονται αυτές οι γραμμές η κατάσταση υγείας του συντρόφου είναι κρίσιμη, με το ιταλικό κράτος να φαίνεται έτοιμο να σηκώσει τη δολοφονία του.

Στον αντίποδα, ειδικά στην Ιταλία, αλλά και διεθνώς, έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα δράσεων, παρεμβάσεων, απεργιών πείνας, συγκεντρώσεων, επιθετικών κινήσεων και πορειών σε αλληλεγγύη με τον Α. Κόσπιτο.

Ο αντίκτυπος του αγώνα του συντρόφου έφερε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης που αναγνωρίζει ότι εσφαλμένα του επιβλήθηκε η ισόβια κάθειρξη, ανοίγοντας τον δρόμο να επανεξεταστεί η ποινή του. Ο σύντροφος σταμάτησε έτσι την απεργία πείνας. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΧΙΛΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Σ’ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σχετικά με τη σύλληψη και προφυλάκιση του Κ. Δημαλέξη

Στις 22/11/2022 μπάτσοι κάνουν εισβολή σε ένα διαμέρισμα στη γειτονιά των κατειλημμένων προσφυγικών. Η όλη επιχείρηση δεν αφορά την εκκένωση μίας ακόμη εστίας αγώνα και αυτοοργάνωσης, αλλά τη σύλληψη συντρόφου μέσα από το σπίτι του.

Ο σύντροφος χτυπιέται και αιχμαλωτίζεται, αρχικά μέσα στο διαμέρισμά του και έπειτα στη ΓΑΔΑ. Μετά από ώρες της απαγωγής του, ενημερώνεται από τη δικηγόρο του ότι κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στον όμιλο Real news και την ομάδα που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης αυτής.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο σύντροφος προφυλακίζεται, ενώ τα στοιχεία που τον συνδέουν με τη συγκεκριμένη επίθεση είναι μηδαμινά. Παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση της κρατικής ασφάλειας «να κάνει πολιτική στήνοντας σκευωρίες», και η από ψηλά απόφαση να προφυλακιστεί στέφθηκαν με «επιτυχία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να κατασχεθεί το αυτοκίνητο του συντρόφου μέσα από τη γειτονιά, έγινε μία μεγάλη επιχείρηση των μπάτσων η οποία απαντήθηκε δυναμικά και πολύμορφα από αλληλέγγυα και κατοίκους της γειτονιάς των προσφυγικών. Το αποτέλεσμα ήταν επιπλέον 79 συλλήψεις.

Η σύλληψη του συντρόφου, η κακοφτιαγμένη δικογραφία, η ευρύτερη επιχείρηση και στοχοποίηση της γειτονιάς των Κατειλημμένων Προσφυγικών μας βάζουν σε θέση μάχης ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Δύναμη στον σύντροφο Κ. Δημαλέξη

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά

Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι

Απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου

Στις 23/12/2022 ο σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου (μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση) απάγεται από τις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρεται στις φυλακές Νιγρίτας.

Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που οι κρατούμενοι σε πληθώρα φυλακών στην επικράτεια, είναι σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Μάχονται ενάντια σε έναν νόμο που έρχεται να πάρει διεκδικήσεις και αγώνες κρατουμένων για ζητήματα διαβίωσης που έχουν κερδηθεί με αίμα από αγώνες των ίδιων. Έτσι, αποφασίζουνε να πάρουν τον σύντροφο από την κοινότητα του Κορυδαλλού σε μία προσπάθεια να σπάσουν την κοινότητα, αλλά και τον ίδιο.

Αντιθέτως, ο σύντροφος απαντά άμεσα και αντανακλαστικά στους διώκτες του ξεκινώντας απεργία πείνας και δίψας. Βάζει ανάχωμα το σώμα του στις πρακτικές του κράτους. Έτσι, ο αγώνας του ξεκινά με δύο αιτήματα: την επιστροφή του στον Κορυδαλλό και τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του. Η απεργία πείνας-δίψας καταφέρνει να επιβεβαιώσει ότι ο λόγος της μεταγωγής του συντρόφου είναι η ενεργός του συμμετοχή στους αγώνες των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Αποτελεί λόγο απαγωγής το να μην σκύβεις το κεφάλι.

Παράλληλα, και ενώ ο σύντροφος είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αποφασίζεται να μεταχθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά όχι σε πτέρυγα, παρά μόνο στο νοσοκομείο των φυλακών. Έτσι, σταματά η απεργία δίψας, έως ότου μεταχθεί ξανά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, κάτι που έγινε μετά από κάποιες μέρες.

Λευτεριά στον Θ. Χατζηαγγέλου

Σημείωση: η δίκη των συντρόφων/συντρόφισσας σχετικά με την οργάνωση Αναρχική Δράση έχει οριστεί για τις 4 Απρίλη στα δικαστήρια της Λάρισας. Να σταθούμε στο πλάι των συντρόφων και συντροφισσών μας.

Τελείωσε η δίκη σε δεύτερο βαθμό σχετικά με την Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Στις αρχές του έτους τελείωσε το εφετείο για την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Το δικαστήριο τελείωσε με τις παρακάτω αποφάσεις: ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών (πλην ενός πλημμελήματος οπλοκατοχής), και αφέθηκε ελεύθερος. Ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που αφορούσαν τη συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση, την οπλοκατοχή κ.λπ. και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης. Ο Δ. Μπάκας κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην οπλοκατοχή, αλλά όχι στα πλαίσια της οργάνωσης, δηλαδή χωρίς τις επιβαρύνσεις του 187Α, και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο αναλύθηκε ο επαναστατικός λόγος του συντρόφου Δ. Χ., αλλά και η αλληλέγγυα στάση του Β. Σ. Το δικαστήριο επιχείρησε πολλές φορές και επίμονα, παρά το προφίλ που επιχειρούσε να διατηρήσει, να φιμώσει την άρθρωση επαναστατικού και πολιτικού λόγου. Είτε αυτό αφορούσε τον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη, είτε κάποιους μάρτυρες υπεράσπισης, υπήρχε ένταση όσον αφορά την κατάθεση σκεπτικών που αγγίζανε την υπόθεση στο επίπεδο των πολιτικών επιλογών.

Για εκτενέστερη ενημέρωση σχετικά με τη δίκη μπορείτε να επισκεφθείτε το apatris.info καθώς υπάρχουν οι ανταποκρίσεις από όλη τη διαδικασία.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

Αθωώθηκαν οι Χ. Μαντζουρίδης και Κώστας Κ.

Δύο χωριστά δικαστήρια που αφορούν συντρόφους επίσης τελείωσαν με την αθώωσή τους από όλες τις κατηγορίες. Και οι δύο δίκες είχαν ως ένα από τα βασικότερα «στοιχεία» τους το περιβόητο DNA. Το στοιχείο που οι μπάτσοι βάζουν παντού ως αδιάσειστο πειστήριο κατέπεσε για ακόμη μία φορά στις δικαστικές αίθουσες. Τέτοιες υποθέσεις, όπως και τόσες άλλες, αναδεικνύουν ότι οι μπάτσοι, οι εισαγγελείς και το κράτος επιχειρούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν, να φυλακίσουν, να έχουν ομήρους αγωνιστές και αγωνίστριες μόνο για να τους καταστέλλουν με διάφορους τρόπους. Δεν είναι ζήτημα «αθωότητας» ή «ενοχής», αλλά το πώς το κράτος σε τυλίγει σε μία κόλλα χαρτί χωρίς κανένα πρόσχημα.

Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα δεν μπορούν να κριθούν στις αίθουσες, αλλά κρίνονται στους δρόμους, τους αγώνες και τις σχέσεις μας.

Δύναμη σε όλα τα διωκόμενα συντρόφια