Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό

«Αλλά το τεράστιο σκάνδαλο με τις μάσκες δεν ήταν η μόνη καινούρια ευκαιρία για κονόμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε και τα 739.000 € που είναι η ανάθεση που έδωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μέσω 3 συμβάσεων που υπογράφηκαν για την απολύμανση, την απεντόμωση, τη μυοκτονία και την προμήθεια ειδών καθαρισμού και ατομικής υγιεινής για τις φυλακές. Και φυσικά η δουλειά δόθηκε με “απευθείας ανάθεση” όπως πάντα. Εντελώς τυχαία οι δύο εταιρίες που πήραν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό… δεν παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες ως χθες ή δεν υπήρχαν καν! Συγκεκριμένα η μία εταιρία άλλαξε τους καταστατικούς σκοπούς της κυριολεκτικά ακριβώς πριν την εν λόγω ανάθεση, ενώ η δεύτερη… ιδρύθηκε ακριβώς πριν!»

πηγή: ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Άφαντος ο Μητσοτάκης και άκυρο το δείπνο εγκαινίων της μονάδας τελικά, μετά τον ντόρο που έγινε στην πόλη, και φυσικά αμέσως μετά την παρέμβαση έσπευσαν οι ανακοινώσεις στα διάφορα τοπικά μέσα. Ως επίθεση χαρακτηρίστηκαν η ανάρτηση πανό και τα τρικάκια που πετάχτηκαν, και ως ακραία αντικοινωνική ομάδα η συμπεριφορά της οποίας δεν εκπροσωπεί την κοινωνία.

Καταδικάστηκε λοιπόν η «επίθεση»:

1ον: Από τον Νταβέλη. Εντάξει το καταλαβαίνουμε. Τόσος κόπος και τόσες συνεντεύξεις με τον Τσερέπα για το πώς κάποιο κυριακάτικο μεσημέρι, την ώρα που απολάμβαναν τη σιέστα τους με τα παιδιά τους, τους ήρθε η ιδέα για την ίδρυση του εργοστασίου, λόγω του λαρισαϊκού δαιμονίου που τους διακατέχει, και τόσες δηλώσεις πως «Δεν το κάναμε για να βγάλουμε λεφτά» και πως «πρόκειται για μια επένδυση συναισθηματικού χαρακτήρα», πήγαν χαμένες.

2ον: από το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, πρόεδρος του οποίου είναι ο Νταβέλης. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Και εδώ δείχνουμε κατανόηση.

3ον: από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, ταμίας του οποίου είναι ο Νταβέλης. Πρόεδρός του είναι ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος δίχασε την κοινή γνώμη με τις ανεύθυνες και ρατσιστικού τύπου, όπως κατηγορήθηκε από συναδέλφους γιατρούς, δηλώσεις του σχετικά με τη δειγματοληψία στη συνοικία Νέας Σμύρνης (όπου ζουν πολλοί Ρομά).

4ον: από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Και εδώ κατανοούμε. Μιλάμε για το απόβρασμα που χλεύαζε τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των γιατρών λέγοντας ότι «αφού λέτε ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, τότε να μην σας πληρώνουμε». Μιλάμε για το θράσος του όταν ανακοίνωνε σχετικά με τα επιδόματα ότι «πόσο θα φάει ακόμα ο έλληνας», όταν διαφήμιζε τις περιβόητες μάσκες από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι «τo Βέλγιο δεν δίνει δωρεάν μάσκες. Το Βέλγιο μοίρασε 15 εκατομμύρια μάσκες» και πάει λέγοντας.

5ον: από τον Σύλλογο Εργαζομένων Animus. Ώπα, κάτσε. Εδώ δεν μπορούμε να δείξουμε κατανόηση. Τόση συμπαράσταση στο αφεντικό τους; Και μιλάμε για ένα μεγαλοαφεντικό, που πέρα από τα όσα αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωση, εξανάγκαζε τους εργαζομένους του κέντρου να πιστώνουν σε ονόματα ασθενών φυσικοθεραπείες, τις οποίες πληρώνονταν από το κράτος, χωρίς φυσικά οι ασθενείς να τις έχουν κάνει ποτ,έ και έχει καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία, με χρήση και απάτη κατ’ εξακολούθηση. Εδώ θίγεται με τη σειρά μας η νοημοσύνη μας.

Λαμόγια! Ποιος σύλλογος; Υπάρχει στην πραγματικότητα ή μόνο στα χαρτιά; Από όσο ξέρουμε, το δεύτερο. Και για όσο ξέρουμε, τα αφεντικά ήταν πάντα λαίμαργα. Υπουργοί, πολιτικοί, βιομήχανοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, όλα τα καθάρματα δουλεύετε μαζί! Δεν θα μας δουλεύετε άλλο. Δεν θα μιλάτε εκ μέρους μας. Δεν θα ξαναβάλετε στο στόμα σας τη λέξη αλληλεγγύη.

ManoRoco