Τελευταία ενημέρωση από το ξενοδοχείο (Stanley) που έχουν εγκλωβιστεί οι φοιτητές και ταξιδιώτες από Ισπανία (25 Μάρτη 2020)

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει κλεισμένους στα δωμάτια του ξενοδοχείου STANLEY, στο Μεταξουργείο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όπως οινόπνευμα ή μάσκες, τους 263 επιβάτες που πήραν την πτήση της επιστροφής για τα σπίτια τους από Ισπανία, την Κυριακή 23 Μάρτη, παρά τις διαβεβαιώσεις της πρεσβείας για κατ’ οίκον περιορισμό. Η μόνη επίσημη ενημέρωση που είχαν ήταν ένα χαρτί που βρήκαν κάτω από την πόρτα του δωματίου τους 2 μέρες μετά τον εγκλωβισμό και τα μισόλογα, που ανέφερε βασικούς κανόνες υγιεινής, ζητούσε να αναφέρουν τυχόν σύμπτωμα ασθένειας και ανακοίνωνε ότι αν το τεστ που έκαναν βγει θετικό στον ιό θα παραμείνουν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο για όσο προστάξει ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), ενώ αν είναι αρνητικοί θα πάνε στο σπίτι που είχαν δηλώσει στο αεροπλάνο ότι διαμένουν και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον απομόνωση για 12 μέρες.
Την Τρίτη όμως το βράδυ (24/3), άκουσαν από τις τηλεοράσεις ότι βρέθηκαν θετικοί 21 άνθρωποι και ότι θα αρχίσουν να ενημερώνονται τηλεφωνικά. Οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν ότι είναι πολύ καλή ιδέα να πανικοβάλλουν ακόμη περισσότερο τον έγκλειστο κόσμο και τις οικογένειές τους δίνοντας πρώτα την είδηση στους δημοσιογράφους παρά να ενημερώσουν πρώτα τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Τελικά, αργά το ίδιο βράδυ ειδοποιήθηκαν και οι άνθρωποι που το τεστ τους βγήκε αρνητικό ότι την επομένη, στις 25 Μάρτη, θα μπορέσουν να πάνε σπίτι τους. Έτσι κι έγινε, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν μέσα στο ξενοδοχείο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.