When the city is burning #40

Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι νομικού στελέχους του ΝΑΤΟ

Όσον αφορά τη ντόπια κατάσταση, η ένταξη της ελλάδας στη νατοϊκή συμμαχία βρήκε τα προσχήματά της στον κίνδυνο μιας κομμουνιστικής επανάστασης. Επί της ουσίας, βέβαια, αποτελούσε τον μονόδρομο που όφειλε να διασχίσει η ντόπια ελίτ προκειμένου να ενισχύσει την κυριαρχία της στο εσωτερικό και να αναζητήσει το δικό της μερίδιο στην πίτα του παγκόσμιου συσχετισμού δυνάμεων. Κι αν για αρκετές δεκαετίες, τόσο τα προσχήματα, όσο και η ουσία της εμπλοκής του ελληνικού κράτους στο ΝΑΤΟ, οδήγησαν στη -με κάθε μέσο- (ακόμη και με στρατιωτικά πραξικοπήματα) ισχυροποίηση της ντόπιας αστικής τάξης, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, στο σήμερα, ο ελλαδικός χώρος, όπως και η βαλκανική χερσόνησος στο σύνολό της, τείνει να μετατραπεί σε μία πλήρως στρατιωτικοποιημένη περιοχή, με στρατηγική σημασία (λόγω της «γεωστρατηγικής της τοποθέτησης») για το μέλλον της συμμαχίας και των ισχυρότερων καπιταλιστικών κρατών. 

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ 

Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Θεσ/νίκης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ

Ο αναρχικός-κομμουνιστής Τ.Θεοφίλου με αστεία στοιχεία και ένα σαθρό κατηγορητήριο φυλακίζεται για 5 χρόνια μέχρι να εκδικαστεί σε 2ο βαθμό, που αθωώνεται πλήρως. […] Γι’ αυτόν τον λόγο, πρόσφατα, αναίρεσαν την αθωωτική απόφαση και συνεδρίασαν για να αποφανθούν εάν ο Τ. Θεοφίλου πρέπει να δικαστεί εκ νέου. Τον Μάρτη του ‘18 αυτή η διαπίστωση επαληθεύτηκε για ακόμη μια φορά, όταν οι αναρχικοί Νίκος Ρωμανός, Αργύρης Ντάλιος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, καταδικάστηκαν ως «ατομικοί τρομοκράτες».

Για αυτόν τον λόγο ο αμετανόητος επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 30/5 διεκδικώντας: α) την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στη διαδικασία ψήφισης για τη λήψη απόφασης αναφορικά με την χορήγηση αδειών σε κρατούμενους και β) να του δοθεί τακτική άδεια που ακόμα μια φορά εκδικητικά του στερούν, και την οποία δικαιούται σύμφωνα με τους νόμους τους.

Γι αυτόν τον λόγο στις 02/06, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στη δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής.

Να δομήσουμε ανατρεπτικούς πυρήνες. Να δομήσουμε μαχητικές δομές. Να επιτεθούμε στους εχθρούς της ελευθερίας. Για την αναρχία…

εξεγερμένοι/εξεργερμένες

Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του χρυσαυγίτη δικηγόρου Γιάννη Ζωγράφου

Το μεσημέρι της Τρίτης, 24 του Ιούλη, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε στον Γιάννη Ζωγράφο, φασίστα δικηγόρο της Χρυσής Αυγής, στα Εξάρχεια. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του ίδιου και των συνεργατών του (Σπυροπούλου Χ., Αλεξανδράκης Σ. και Φράγκος Γ.) στην οδό Ναυαρίνου. Το εν λόγω γραφείο βρίσκεται στο νούμερο 17 της οδού, στον 5ο όροφο.

Όσο και αν οι διάφορες παρακρατικές γκρούπες, με τις διαχρονικές πλάτες κράτους και αστυνομίας (φυσικά και εν καιρώ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) βγαίνουν από τις τρύπες τους, εμείς είμαστε εδώ για να τις ξαναβάλουμε μέσα. Με όποιον τρόπο και μέσο κρίνεται κάθε φορά απαραίτητο.

Πόλεμο σε κράτος και κεφάλαιο

Τσάκισμα των παρακρατικών μηχανισμών τους

Αγώνας για την αναρχία και την κοινωνική επανάσταση

αναρχικοί/αναρχικές

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό μηχανής φασίστα στις Τζιτζιφιές

Ο φασίστας Κώστας Βλάχος πέρα από νταραβέρια με ναρκωτικά, στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται ρατσιστικές επιθέσεις με κατσαβίδια σε μετανάστριες και μετανάστες, επιθέσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες, επιθέσεις σε πολιτικές εκδηλώσεις, και τα ανδραγαθήματά του δεν έχουν τελειωμό. Για αυτόν τον λόγο τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Ιουλίου κάψαμε ολοσχερώς την μηχανή του (ένα μαύρο T-MAX Yamaha με πινακίδα ΟΕΥ 748) έξω από την κατοικία του στην οδό Πλάτωνος 110 (στον 1ο όροφο) στις Τζιτζιφιές.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, ΔΕΝ θα πεθάνει μόνος… ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Αναρχικοί – Αναρχικές

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις Δ.Ο.Υ. Χολαργού και Ζωγράφου

Το 2010, επί Πασοκ, εισάγεται το πρόστιμο των 6.000 ευρώ για τους ανυπότακτους. Όποιος προχωρά στην ανυποταξία και ακόμα περισσότερο στην ανυποταξία που συνδυάζεται με δημόσιο πολιτικό λόγο (ολική άρνηση στράτευσης) πρέπει να δεχτεί μια μίξη οικονομικής καταστολής και δικαστικών διώξεων. Το επιτάσσουν οι καιροί που λένε…

Όλοι αυτοί δεν έχουν δεχτεί και δέχονται τις συνέπειες των πράξεων τους μάταια. Μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα. Νέες αρνήσεις θα ξεπηδάνε.

Η αλληλεγγύη σε όσους καταστέλλονται θα είναι διαρκής.

Τα ξημερώματα Κυριακής 12 και Τετάρτης 15 Αυγούστου επιτεθήκαμε στις Δ.Ο.Υ. Χολαργού (Ελ. Βενιζέλου 100) και Ζωγράφου (Πολυφήμου 1) σπάζοντας τις πόρτες τους. Οι Δ.Ο.Υ. πέρα από το πλούσιο έργο τους στην οικονομική καταστολή των καταπιεσμένων, εφαρμόζουν και «στέλνουν» τα πρόστιμα στους ανυπότακτους και τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

αναρχικές-αναρχικοί για την ανυποταξία στον κόσμο της εξουσίας

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων εδώ και καιρό εκκρεμεί η αδειοδότηση εξόρυξης βωξίτη, αλλά και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Και στις δυο περιπτώσεις εμπλέκονται εταιρίες που ανήκουν στον όμιλο Μυτιληναίου.

Στο όνομα την υποτιθέμενης ανάπτυξης, οι κάθε είδους επιχειρηματίες λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, έχοντας για συνεταίρους τους κρατικούς μηχανισμούς και φορείς, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Αυτή η σχέση διαπλοκής του πολίτικου με τον επιχειρηματικό κόσμο, δομικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, αφήνει πίσω της την απόλυτη καταστροφή.

Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο και όσοι από τις τοπικές κοινωνίες αντιστέκονται θα έχουν την αλληλεγγύη μας.

Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν τη φύση

Σήμερα ήταν ο Μυτιληναίος, αύριο όποιος χρειαστεί θα μας βρίσκει πάντοτε μπροστά του.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Ανάληψη ευθύνης για την απαραίτητη ιστορική προσθήκη στο άγαλμα του μεγαλέκου

Ας είμαστε ειλικρινείς: Τι μάθαμε εμείς μέσα από την κυρίαρχη ελληνική ιστοριογραφία για τον Αλέξανδρο τον Γ’ (γνωστός στα πέριξ και ως ο «Μέγας»); Ο Αλέξανδρος λοιπόν «διέδωσε τα φώτα του ελληνικού πολιτισμού ως τα βάθη της Ασίας», «εκπολίτισε τους βαρβάρους» και «απελευθέρωσε τους Έλληνες». Αυτά τα όμορφα πάνω κάτω είναι και τα στοιχεία που μπορεί να αντλήσει κάποιος από τα σχολικά εγχειρίδια ή τους official σύγχρονους ιστορικούς.

Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη λοιπόν, λίγες μόλις ημέρες πριν από ακόμη ένα «συλλαλητήριο για τη μακεδονία», επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε μια μικρή αισθητική παρέμβαση στο άγαλμα του μεγαλέκου, δίνοντας του μια πιο ταιριαστή κατ’ εμάς ονομασία: «Αλέξανδρος ο μέγας σφαγεύς». Η κίνηση μας δεν έχει σκοπό την αποκατάσταση μιας κάποιας «ιστορικής αλήθειας», αλλά την υπενθύμιση σε όσες και όσους συμμετέχουν στις πατριωτικές αυτές μαζώξεις κάτω από τον ίσκιο του αγάλματος, πως το λαμπρό παρελθόν, βρίσκεται εδώ, προετοιμάζοντας ύπουλα τα εγκλήματα του μέλλοντος.

Σουαρέ Νουάρ, Φθινόπωρο του 2018

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

«Κρυφά και φανερά σ’ ακολουθούνε οι συμμορίες και οι βασανιστές»

Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, ομάδα 50 συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε και πυρπόλησε την κλούβα, τα συμβατικά αστυνομικά οχήματα και την είσοδο του Α.Τ. Ομονοίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κάτω από τις μπότες της οποίας ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh και η οποία συνετέλεσε στη δολοφονία που διέπραξαν τα δύο αφηνιασμένα φασιστοειδή, ονόματι Ευάγγελος Δημόπουλος και Αθανάσιος Χορταριάς.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γκέι οροθετικού ακτιβιστή, drag queen και δηλωμένα αντιφασίστα Ζακ ανοίγει μια σειρά λογαριασμών με τους δολοφόνους, όσους τους συγκαλύπτουν και τους απενοχοποιούν. Και αυτοί έχουν διευθύνσεις και ονόματα. Μπάτσοι, φασίστες, δημοσιογράφοι και δικαστικοί, ως οργανωμένη συμμορία, επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να παραποιήσουν κρίσιμα στοιχεία, σχετικά με τα όσα πραγματικά συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος, αλλά και να νομιμοποιήσουν τους δολοφόνους της Zackie Oh, υποδαυλίζοντας και διαχέοντας αντιδραστικά και κανιβαλικά ένστικτα στο όνομα της «αυτοάμυνας» και της «προστασίας της ιδιοκτησίας».

Ενάντια στον κόσμο της εξουσίας που επιβάλλει την εξατομίκευση, τον κοινωνικό εκφασισμό και την εκμετάλλευση, με όπλο μας τους συλλογικούς αγώνες να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

αναρχικές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κομμουνίστριες