Μικρά μεγάλα διεθνή νέα #40

dpatopbilder - Eine Frau klettert am 07.07.2017 auf die Fronthaube eines Sonderwagens "SW 4" der Polizei beim Gorch-Fock-Wall in Hamburg und wird von Polizisten mit Pfefferspray besprüht.. Am 07. und 08. Juli kommen in der Hansestadt die Regierungschefs der führenden Industrienationen zum G20-Gipfel zusammen. Foto: Boris Roessler/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Γερμανία: G20, 2017 -2018 Hamburg : Διώξεων συνέχεια

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ έχει ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή έρευνα από τις γερμανικές αρχές. Η έρευνα επικεντρώνεται στις ταραχές της συνόδου κορυφής στο G20 του Αμβούργου (Ιούλιος 2017) όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών φέρεται να προκάλεσε ζημιές 1,5 εκατ. Ευρώ σε λιγότερο από 20 λεπτά. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία φέρει το  τίτλο “Schwarzer Block”, οι Γερμανοί μπάτσοι ζήτησαν από τους ομολόγους τους σε 15 χώρες της ΕΕ να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν 24 άτομα.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έψαξε το σπίτι άνδρα ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής του G20. Ένας 27χρονος άνδρας συνελήφθη στην Ελβετία ενώ έρευνες έγιναν και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των επιδρομών των μπάτσων σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, συνελήφθησαν επτά άτομα.

 

Μπαγκλαντές: Η ανάπτυξη αναρχικών ιδεών στο Μπαγκλαντές και η έκκληση για αλληλεγγύη εκτός συνόρων

Το αναρχικό εργατικό κίνημα του Μπαγκλαντές είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών και γεννήθηκε από τις στάχτες του αποτυχημένου μαρξισμού-λενινισμού. […]

Επειδή οι παλαιοί αυταρχικοί τρόποι συνέχιζαν, ήταν απαραίτητη μια σαφής συσχέτιση του αναρχισμού και μια ανασύνταξη με βάση τις αναρχικές αρχές. Ως αποτέλεσμα, την 1η Μαΐου 2014, πολλοί αγωνιστές σχημάτισαν μια εικοσιπενταμελή επιτροπή από όσους αφορούσαν τις αρχές του αναρχοσυνδικαλισμού.
Η επιτροπή αυτή ενθάρρυνε την ανάπτυξη αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σε πενήντα δύο μέρη στο Μπαγκλαντές σήμερα.

Επί του παρόντος, λαμβάνει βοήθεια από την Αναρχοσυνδικαλιστική Ομοσπονδία της Αυστραλίας για τη βελτίωση της οργάνωσης και την ένταξή της στο IWA-AIT. «Θέλουν να συνεργαστούμε με όλους και αναζητούν αλληλεγγύη από αδελφούς και αδελφούς συντρόφους σε όλο τον κόσμο σήμερα».

Επί του παρόντος μπορεί κάποιος να τους βρει μονάχα στη σχετική σελίδα του fb

 

Oυκρανία: Φασιστικές επιθέσεις

Με σιδεριές και αλυσοπρίονα, τα μέλη της άκρας δεξιάς Αζοφικής Εθνικής πολιτοφυλακής  κατέστρεψαν μια κατασκήνωση  Ρομά στο πάρκο Holosiyivskiy του Κιέβου στις 7 Ιουνίου. Η επίθεση σηματοδοτεί το δεύτερο τέτοιο περιστατικό από την ακροδεξιά vigilantes, στο Κίεβο, και το τέταρτο στην Ουκρανία τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Η Εθνική Druzhyna, μια πολιτοφυλακή που σχηματίστηκε τον Ιανουάριο από βετεράνους του ακροδεξιού τάγματος Azov, είχε επισκεφτεί τη κατασκήνωση των Ρομά νωρίτερα την ημέρα και απείλησε το κόσμο που ήταν εκεί. Τελικά ήταν συνεπής στις απειλές τους.

 

Αυστρία: Η δουλ(ε)(ί)ά απελευθερώνει

Οι φασίστες-φίλοι της Χ.Α. που κυβερνούν στο Αυστριακό κράτος, θέλουν να  φέρουν νόμο για 12 ώρες δουλειά την ημέρα! Μάλιστα θυμίζουν ότι 80 χρόνια πριν, ο Χίτλερ, σε μια 5ετία (1933-1938) αύξησε τα κέρδη των γερμανικών μονοπωλίων κατά 3 φορές.

«Φασισμός: Ο πιο θρασύς, δόλιος, ωμός καπιταλισμός» έγραφε ο Μπρεχτ…

 

Νορβηγία : Απέλαση Κούρδου ακτιβιστή

Ο Gülizar Taşdemir, Κούρδος ακτιβιστής, απελάθηκε στην Τουρκία από τη Νορβηγία, από όπου του αρνήθηκε το άσυλο αν και είναι άρρωστος και χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

 

Ευρώπη

Περίπου 10 άτομα με «μαύρα ρούχα» αναφέρθηκε από τον αστικό τύπο ότι έκαψαν ένα εκλογικό  περίπτερο που ανήκει στο λαϊκιστικό Κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών στην πόλη Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Την επίθεση καταδίκασαν σθεναρά οι Σουηδοί Πράσινοι, οι οποίοι εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας: «Αν και εμείς -στο Κόμμα των Πρασίνων- απέχουμε πολύ από τις πολιτικές των Σουηδών Δημοκρατών, αποφεύγουμε έντονα τις προσπάθειες να απειλήσουμε, να τρομάξουμε ή να καταστρέψουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους». Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι ένα γραφείο του ιταλικού λαϊκιστικού κόμματος La Lega, υπό την ηγεσία του Matteo Salvini, είχε βομβαρδιστεί στην πόλη του Τρεβίζο, από «ακρο»-αναρχικούς οι οποίοι ανέλαβαν και την ευθύνη για την επίθεση.

Οι επιθέσεις σε λαϊκίστικα κόμματα έχουν «προωθηθεί» και στη Γερμανία από το κίνημα της Antifa, το οποίο κυκλοφόρησε το εγχειρίδιο  «τουρίστες για ταραχές»  προτρέποντας σε επιθέσεις στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος Alternative for Germany (AfD).

Πηγή: https://www.breitbart.com/london/2018/08/19/black-clad-individuals-set-populist-sweden-democrat-election-kiosk-on-fire/

 

ΗΠΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας στο Μπέρκλεϊ καλά κρατεί, μόνο που αυτή τη φορά οι  περισσότεροι από δώδεκα αντιφασιστές/ίστριες ακτιβιστές που συνελήφθησαν είδαν να δημοσιεύοντα τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στο λογαριασμό του twitter της τοπικής αστυνομίας.

Όπως ενημερώνει ο Guardian, το παραπάνω δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Η αστυνομία του Σαιντ Λούις δημοσίευσε πριν ένα χρόνο (2017) τα ονόματα και τις διευθύνσεις διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός μαύρου από πυρά μπάτσων. Μια δεξιά σελίδα ειδήσεων έλαβε και δημοσίευσε έναν κατάλογο της αστυνομίας με τους συλληφθέντες διαδηλωτές σε πορείες κατά του Trump πέρυσι.

~

Ακόμη ένας μαζικός πυροβολισμός αυτή τη φορά από τον Dimitrios Pagourtzis, το φασίστα ομογενή της διπλανής πόρτας, τον Μάιο.

Ένα school shooting ή «σχολική σκοποβολή» είναι μια επίθεση σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως ένα σχολείο ή ένα πανεπιστήμιο, με τη χρήση πυροβόλου όπλου. Τα περιστατικά που αφορούν τέσσερις ή περισσότερους θανάτους ταξινομούνται επίσης ως μαζικοί πυροβολισμοί.

Στις 18 Μαΐου 2018, δέκα άτομα – 8 μαθητές και 2 δάσκαλοι – σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν. Ο ύποπτος σκοπευτής τέθηκε υπό κράτηση. Είναι ο Δημήτριος Παγουρτζής, 17χρονος μαθητής λυκείου με μια ιδιαίτερα εξώστρεφη αγάπη στο ναζισμό, όπως εύκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει από τις καταχωρήσεις του στα προσωπικά του social media. Ο πατέρας του είναι υποστηρικτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης National Rifle Association που υποστηρίζει τα δικαιώματα των όπλων, μάλιστα το όπλο που ο ανήλικος ναζιστής χρησιμοποίησε, εκτιμάται ότι ήταν του πατέρα του.

Η National Rifle Association ιδρύθηκε το 1871 και ασκεί πιέσεις υπέρ της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα.

 

Χιλή: Ο πόνος της απώλειας ας μετατραπεί σε αγώνα για εκδίκηση!

Στις 3 Νοεμβρίου 2018, ο σύντροφος Kevin Garrido, ένας πολύ νεαρός αναρχικός επαναστάτης δολοφονήθηκε στη φυλακή Σαντιάγο 1 στη Χιλή. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συγγενών και των φίλων του, στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων που μέσα και έξω από τις τερατώδεις φυλακές τον πενθούν με πόνο και επαναστατικά συναισθήματα, μαχόμενοι καθημερινά για την ολοκληρωτική απελευθέρωση. Καταγγέλλουμε το θεσμό της φυλακής που, σε συνενοχή με το κατασταλτικό και τιμωρητικό μηχανισμό του κράτους, προκάλεσε το θάνατο του συντρόφου Kevin Garrido. Με τα ίδια αισθήματα οργής και εκδίκησης βρισκόμαστε στο πλευρό σε όλους και όλες που θα μετατρέψουν αυτό το πένθος σε δύναμη για να αντισταθούνε και να επιτεθούνε στους δολοφόνους του και τους συνενόχους τους. Σύντροφος Kevin, ΠΑΡΩΝ!

Διεθνιστές Σύντροφοι και Συντρόφισσες