When the city is burning #43

Ζωγράφου: Επίθεση με μπογιές στην KSM Human Resources

Στις 25 Ιούλη επιτεθήκαμε με μπογιές και σπρέυ στο σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο ευρέσεως εργασίας KSM Human Resources, στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης (Ε.Π.Α.) είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή εργασίας από μισθωτούς, σε άλλον εργοδότη (έμμεσο εργοδότη) με τη μορφή της προσωρινής απασχόλησης. Ως προσωρινή απασχόληση νοείται η εργασία, η οποία παρέχεται σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης) για περιορισμένο χρονικό διάστημα από μισθωτό, ο οποίος συνδέεται με τον εργοδότη του (άμεσος εργοδότης) με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, και επιτρέπεται μόνο υπό τους όρους και προϋποθέσεις των διατάξεων του παρόντος. Η παραχώρηση μισθωτού σε έμμεσο εργοδότη επιτρέπεται βάσει των νόμων τους, μόνο για συγκεκριμένους λόγους που δικαιολογούνται από έκτακτες, πρόσκαιρες ή εποχιακές ανάγκες.

Από τη δική μας σκοπιά δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη γαλέρα. Οποιοσδήποτε παρασιτεί πάνω στις σάρκες μας εκμεταλλευόμενος τις βασικές ανάγκες μας, είναι χωρίς καμία υποσημείωση εχθρός μας. Για αυτό τον λόγο, επιλέξαμε να μην αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα στις συμβάσεις που υπογράφονται στην εταιρεία KSM human resources, που επιλέξαμε να παρέμβουμε. Η ύπαρξη του θεσμού των εν λόγω εταιρειών και η φυσική τους παρουσία μέσα στις γειτονιές μας αποτελεί από μόνη της πρόκληση. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια ακόμα υπενθύμιση του κοινωνικού πολέμου που βιώνουμε, και στον οποίο οι εκμεταλλευτές και οι εξουσιαστές αποτελούν τους φυσικούς εχθρούς μας.

Σκοπός μας είναι να κινούμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε εταιρεία ή εξουσιαστικό μηχανισμό υπονομεύει τη ζωή μας. Το μίσος μας εξάλλου για κάθε εξουσιαστή σε κάθε έκφανση της ζωής μας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατεί η άγνοια, η εθελοδουλία, και ο ωχαδερφισμός εμείς θα επιλέγουμε πάντα την οργή.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ

Αναρχική Ομάδα Ζωγράφου «Βραχυκύκλωμα»

Πάτρα: Ξύλο σε φασίστα

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιούλη, τύπος με εθνικιστικά ταττού στο σώμα του (μαιάνδρους στο δεξί μπράτσο, κι έναν ήλιο της Βεργίνας στον αριστερό ώμο) έγινε αντιληπτός να ψωνίζει σε μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Κορίνθου. Μόλις τον αντιληφθήκαμε, κάποιες συντρόφισσες και σύντροφοι κατευθυνθήκαμε έξω απ’ το κατάστημα, για να τον αντιμετωπίσουμε… Ο φασίστας έφυγε με εμφανή καρούμπαλα και μελανιές, παίρνοντας ένα επιτόπιο μάθημα μαχητικού αντιφασισμού.

Αναρχικοί/Αναρχικές

Εξάρχεια: Εμπρησμός υποδομής και μηχανήματος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την Κυριακή 04 Αυγούστου κάψαμε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση οπτικών ινών, όπως και ένα ολόκληρο καρούλι με καλώδιο οπτικής ίνας που βρίσκονταν στα Εξάρχεια. Με την κίνησή μας αυτή καταστρέψαμε εξοπλισμό ενός ομίλου από τους πιο ισχυρούς του ελληνικού κεφαλαίου, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση τόσο απέναντι στην εθνική ανάπτυξη που ο συγκεκριμένος όμιλος υπερήφανα προμοτάρει, όσο και στην τοπική ανάπτυξη που κράτος και αφεντικά ονειρεύονται.

Είναι από τους ομίλους αυτούς που είναι στην προμετωπίδα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, τόσο με έργα ανάπτυξης στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Αναλαμβάνει φαραωνικά έργα, όπως αυτοκινητόδρομους (Ολυμπία, Νέα και Κεντρική οδός), βιομηχανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ονομάζοντάς τες και καθαρή ενέργεια), την κατασκευή και ενίσχυση τμημάτων γραμμών ΜΕΤΡΟ (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), εξορύξεις στο Μαντούδι, αεροδρόμια (όπως το Καστέλλι Ηρακλείου), καθώς και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, επεκτείνεται επιχειρηματικά σε παραχωρήσεις αυτοκινητόδρομων, αλλά και σε σταθμούς πάρκινγκ (όπως κάποιοι σταθμοί POLIS PARK). Όσον αφορά τους αυτοκινητόδρομους, μιλάμε για εκατομμύρια επιπλέον εσόδων στα ταμεία της κατασκευαστικής σε καθημερινή βάση.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΥΓ. Τις ημέρες αυτές, ο αναρχικός σύντροφος Χριστόφορος Κορτέσης βρέθηκε στο επίκεντρο της δεξιάς κατασταλτικής διαχείρισης, όταν μία «απλή απόπειρα κλοπής» μετατράπηκε στο κακούργημα της «ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία», που οδήγησε στην προφυλάκισή του, έπειτα από τη συνεργασία της διεύθυνσης της εταιρίας Leroy Merlin, της εταιρίας security OVIT ΑΕ (κυρίως μέσω του ιδιοκτήτη-παλιού καραβανά Κωνσταντίνου Δρίβα), και των διωκτικών μηχανισμών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΤΕΣΗ

αναρχικοί/αναρχικές

Χαλάνδρι: Επίθεση στο εστιατόριο του Μποτρίνι

Λίγες μέρες πριν, βγήκε στη δημοσιότητα μία καταγγελία ενός πρακτικά ασκούμενου στο εστιατόριο “Etrusco” στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι σε καθημερινή βάση του ασκούσε λεκτική και σωματική βία, πετώντας του καυτό λάδι και σβήνοντας πάνω του πυρακτωμένες σπάτουλες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος δέχθηκε κλωτσιές και χαστούκια. Επίσης αναφέρει πως οι προϊστάμενοι δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να πιουν νερό, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν 13ωρα όρθιοι και σε υψηλές θερμοκρασίες, και πως υποσιτίζονταν, αφού η εργοδοσία παρείχε μόνο ένα γεύμα την μέρα.

Οι βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, τουρισμός και επισιτισμός/εστίαση, είναι σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους και χρυσορυχεία για τα μεγάλα αφεντικά. Το κράτος είναι εκεί να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο. Η νέα κυβέρνηση δέκα μόλις μέρες μετά την εκλογή της είχε ως μέλημα να καταργήσει την αυτονομία του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ με προεδρικό διάταγμα, τα οποία πλέον υπάγονται στο υπουργείο. Το μέλλον τα επόμενα χρόνια είναι ήδη γραμμένο. Από τη μία το κράτος με όλο και περισσότερες δυνάμεις βρίσκεται στις υπηρεσίες του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, περνώντας αντεργατικούς νόμους και καταστέλλοντας τις όποιες φωνές αντίστασης. Από την άλλη το κεφάλαιο κάνει τη δουλειά του συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια του, στις πλάτες κυρίως των εργατών και γενικότερα των μικρομεσαίων. Μονόδρομος για την τάξη μας είναι η μαχητική αντιπολίτευση στον δρόμο και η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία.

ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε τοπική της ΝΔ

27 Αυγούστου, έγινε επίθεση με σφυριά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Σταυρούπολης της Νέας Δημοκρατίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που δέχθηκαν επίθεση από το κράτος.

Αναρχικοί/ές

Πάτρα: Παρέμβαση στα γραφεία της ΝΔ

Στις 28 Αυγούστου, ως άμεση απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων τη Δευτέρα το πρωί στα Εξάρχεια, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Κατσανιώτη. Είναι διακηρυγμένη η πρόθεση της κυβέρνησης για σαρωτική επίθεση απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή η κοινωνική αυτοοργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη και η μαχητική αντίσταση.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αναρχικοί-ές

Κέρκυρα: Χρώματα και μπογιές σε χώρους της ΝΔ

Τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2019 γράψαμε συνθήματα στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Νέας Δημοκρατίας, και αχρηστέψαμε το κουδούνι της εισόδου τους. Έπειτα λούσαμε με φωτεινά χρώματα την είσοδο του πολιτικού γραφείου της ΝΔ που ανήκει στον Στέφανο Γκίγκα, όπου και γράφτηκαν ανάλογα συνθήματα. Η δράση μας αυτή είχε ως σκοπό την ένδειξη αλληλεγγύης προς τις εκκενωμένες καταλήψεις των Εξαρχείων, και την εναντίωση στην πάντα αναίτια μπατσοκρατία η οποία βρίσκεται σε έξαρση.

Άμεσα ο ίδιος βουλευτής και τα τοπικά μέσα μίλησαν για «αναπαραγωγή μίσους, βίαιες και ακραίες συμπεριφορές που πλήττουν τη δημοκρατία». Ακόμα και το Συριζοκαθίκι, Αλέκος Αυλωνίτης, -τοπικός παράγοντας- ξεστόμισε πανομοιότυπα λόγια.

Έχουμε να απαντήσουμε και στους δύο ατάλαντους πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας και τους υποστηρικτές τους ότι:

-Βία είναι το ξεσπίτωμα 140 καταπιεσμένων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι από τα δικά σας σχέδια -με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την υποστήριξη και διαιώνιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τη συμμετοχή στην ΕΕ και την ύπαρξη κρατικού στρατού (του οποίου τη θητεία θέλετε να αυξήστε για την εξυπηρέτηση των δικών σας οικονομικών, γεωπολιτικών κτλ συμφερόντων)- βρέθηκαν στη θέση αυτή.

-Βία είναι η σύλληψη συντρόφων, η έφοδος στα σπίτια τους και η απαγωγή και ο βασανισμός ενός συντρόφου.

-Βία είναι η επιδρομή στο Κ*ΒΟΞ και η χρήση χημικών στο εσωτερικού του χώρου, που ήταν γεμάτο κόσμο, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συντρόφου στο κεφάλι (άλλωστε ποτέ δεν σημαδεύουνε στα πόδια) και η μεταφορά του στο νοσοκομείο, η παρουσίαση επιληπτικού επεισόδια συντρόφισσας.

-Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενάντια στις ναρκομαφίες, και η επίθεση με δακρυγόνα σε συναυλία στην πλατεία. Έπειτα, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και σωματικοί έλεγχοι.

-Βία είναι ο καθημερινός λεκτικός και σωματικός τραμπουκισμός που δέχονται τα «σκουπίδια των Εξαρχείων» όπως αναφέρουν μάρτυρες.

Αξίζει να τονισθεί ότι τα προαναφερθέντα γεγονότα είναι η επικαιρότητα των τελευταίων 5 ημερών. Στα παραπάνω δεν έχουμε προσθέσει την εργοδοτική βία, την έμφυλη βία, και τη λεηλάτηση της φύσης. Κάπως έτσι αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας το «τί είναι βία;» τελικά.

Βεβαίως τη βία αυτή επιλέγετε να την ασκήσετε στον κόσμο του αγώνα. Σε αυτούς/ές που αμφισβητούν καθημερινώς τον κρατικό θεσμό μέσω της αυτοοργάνωσης, των συνελεύσεων, των ανιεράρχητων δομών, των σχέσεων αλληλεγγύης και πολλών άλλων διαδικασιών οργάνωσης που αποδεικνύουν την ανικανότητα να λειτουργήσει.

Η ενέργειά μας, λοιπόν, ήταν μια προσπάθεια να αποδώσουμε λίγο χρώμα στη μίζερη και άψυχη κοσμοθεωρία σας.

Σύντροφοι/-ισσες

Θεσσαλονίκη: Επίθεση στην οικία της Προξένου της Ινδίας

Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, 3 μέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, και εν όψει του ερχομού διπλωματικής αντιπροσωπίας και ξένων βιομηχάνων στη Θεσσαλονίκη, επιτεθήκαμε στην οικία της Προξένου της Ινδίας, στην οδό Αλ. Σβώλου 27.

Η αλλαγή διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή έχει σημάνει ένα νέο κύκλο επίθεσης στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων. Νέα νομοσχέδια έκτακτης ανάγκης εντείνουν την ταξική εκμετάλλευση, κατοχυρωμένες προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες (π.χ. άσυλο, νέος ποινικός κώδικας) θυσιάζονται στον βωμό των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, πρόσωπα και δομές του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εξουσία δέχονται συστηματική επίθεση (εκκενώσεις και επιθέσεις σε καταλήψεις, στοχοποιήσεις, συλλήψεις και προφυλακίσεις αγωνιστών – υπόθεση Χρ. Κορτέση), ενώ ολόκληρες κοινότητες μεταναστών και μεταναστριών δαιμονοποιούνται για ακόμη μια φορά με εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης, συλλήψεις και εγκλεισμό. Απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε όλες και όλοι απαντάμε με το ίδιο νόμισμα. Θα σας χτυπάμε εκεί που σας πονάει.

Επίθεση στην καπιτα-ληστρική ανάπτυξη χτυπώντας τα διπλωματικά συμφέροντα του ελληνικού κράτους.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές ακόμα και για τα αυτονόητα, σε κάθε γωνιά της γη

Αναρχικές -οί

Εξάρχεια: Κατάληψη παντού! Εκκένωση σε airbnb!

Στις αρχές Σεπτέμβρη ένα βράδυ, εν μέσω της εντατικοποιημένης αστυνομικής εισβολής και πολιορκίας της γειτονιάς των Εξαρχείων που επιχειρεί το κράτος τις τελευταίες 2 βδομάδες, αναρχικοί σύντροφοι μπήκαμε σε πολυκατοικίες όπου υπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα airbnb, για να αφήσουμε ένα μήνυμα. Καταστρέψαμε τις κλειδαριές των εισόδων και βάψαμε τους τοίχους με σπρέυ.

Γείτονες, μη σιωπάτε. Μάθετε ποια διαμερίσματα στις πολυκατοικίες σας έχουν μετατραπεί σε airbnb, μοιραστείτε τις πληροφορίες και δράστε ενάντια στους κανίβαλους ιδιοκτήτες που κερδοσκοπούν από την αυξανόμενη φτωχοποίηση του εκτοπισμένου πληθυσμού των εξαρχείων.

Τουρίστες του instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν! Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ, ούτε ασφαλείς. Ιδιοκτήτες, έρχεται η ώρα σας.

η Αμμοθύελλα

Αθήνα: Μπαράζ επιθέσεων σε τοπικές ΝΔ και τράπεζες

Την Κυριακή 15/09/2019 επιτεθήκαμε συντονισμένα με πέτρες και σφυριά στις τοπικές της Νέας Δημοκρατίας σε: Ζωγράφου οδός Αφών Πιεράκου, Αγ.Ελευθέριος οδός Πετρίδου, Άνω Γλυφάδα οδός Αθανάτου, Ηλιούπολη οδός Μαρίνου Αντύπα, Μπραχάμι οδός Αγ.Δημητρίου, Δάφνη οδός Βουλιαγμένης, Άλιμο οδός Θουκυδίδου 

στα υποκαταστήματα τραπεζών: Εθνική στο Χαλάνδρι οδός Ζήνωνος, Εθνική στο Βύρωνα οδός Φορμίωνος, Εθνική στον Άλιμο οδός Θουκυδίδου, Εθνική στη Γλυφάδα οδός Βουλιαγμένης, Πειραιώς στη Κυψέλη οδός Κερκύρας

Όσο οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, οι μπατσο-συνδικαλιστές μηρυκάζουν το αφήγημα του «άβατου των Εξαρχείων» και της «ανομίας», εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε παρά έναν συμβολισμό της επιδίωξης για καθολική επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη».

Περισσότεροι μπάτσοι, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες φωνές που θα διεκδικούν και θα φωνάζουν, εξαφάνιση οτιδήποτε και οποιουδήποτε χαλάει τη βιτρίνα του τουρισμού, των «επενδύσεων», του νεοφιλελεύθερου οράματος της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του εμπορεύματος. Και αυτό που συμβολίζουν τα Εξάρχεια, οι στιγμές εξέγερσης μέσα στην πόλη τα τελευταία 11 χρόνια (αν και θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω) δεν είναι καθόλου καλό για τις business, δεν χωράνε στην air bnb μητρόπολη που επιδιώκουν.

σύντροφοι/συντρόφισσες για τη διάχυση των Εξαρχείων

Ζωγράφου: Επίθεση στο ΑΤ

Ένα απ’ αυτά τα φρούρια, το Α.Τ. Ζωγράφου, επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε και να του επιτεθούμε εμπρηστικά τα ξημερώματα εκείνης της 14ης Σεπτέμβρη.

Αντιλαμβανόμαστε ως ξεκάθαρα κλισέ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Ν.Δ. για εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», «ασφάλεια για τους πολίτες», «τέλος τα άβατα», «ανάπτυξη κι ευημερία». Μέσω της στρατηγικής της έντασης δύναται μοναχά να επιτύχει την εντονότερη ανάδειξη των εγγενών αντιφάσεων του κεφαλαίου, και την όξυνση της κοινωνικής πόλωσης. Κόκκινα χαλιά για επενδύσεις και «ανάπτυξη», μπατσοκρατία και στρατιωτικοποίηση ολόκληρων γειτονιών, αντεργατικά νομοσχέδια, ρατσιστικές πολιτικές υποτίμησης και απαξίωσης των μεταναστ(ρι)ών, εξευγενισμός και βίαιη τουριστικοποίηση περιοχών στον βωμό της αισχροκέρδειας, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επιθέσεις στα κινήματα, εκκενώσεις καταλήψεων, συλλήψεις και διώξεις αγωνιστ(ρι)ών, στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις για τον μεταναστευτικό «πλεονάζοντα» πληθυσμό: η επιθετικότητα της δεξιάς κλιμακώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού πολέμου.

Οφείλουμε να δώσουμε ηχηρό και αιχμηρό παρόν στις μάχες που έπονται. Μονάχα οι πράξεις μας αποδεικνύουν αυτό που θελήσαμε. ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΟΛΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους συντρόφους Ντίνο Γιαγτζόγλου, Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά, όπως επίσης και στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου στη Γερμανία

Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου, δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh

Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής

Εξάρχεια: Επίθεση στον Π. Λαφαζάνη

09-10-2019 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:

Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και τη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ‘15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.

Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση του τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.

Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της

Να επιτεθούμε σε όλους τους καριόληδες που καταστέλλουν το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος» και έχουν όνομα και επίθετο

αναρχικ@

Βόλος: Παρέμβαση με μπογιές στο δημαρχείο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

9/10/2019 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές στο δημαρχείο Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Εδώ και μια τετραετία στην πόλη του Βόλου συντελείται ένα από τα πιο αδιανόητα εγκλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (της γαλλοελβετικής πολυεθνικής Lafarge–Holcim), που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα έξω από την πόλη, κατάφερε να λάβει άδεια για την καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών ετησίως (RDF), ενώ σε αυτά έρχονται να προστεθούν ιατρικά απόβλητα. Φυσικά, αυτά θα αξιοποιηθούν ως καύσιμο στα πλαίσια της υποτιθέμενης «ανάπτυξης», που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τη συσσώρευση υπερκέρδους στα χέρια της πολυεθνικής. Είναι γνωστό πως από μόνη της η καύση σκουπιδιών αποτελεί μια επιβλαβή διαδικασία, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα μέσα. Η ΑΓΕΤ, όμως, δεν μπήκε στον κόπο να χρησιμοποιεί «τα πιο σύγχρονα μέσα»: πραγματοποιεί την καύση σε μια απαρχαιωμένη μονάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις βραδινές ώρες αφαιρούνται τα φίλτρα από τις καμινάδες, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των σπιτιών να μυρίζει κυριολεκτικά «πλαστικό», ενώ όταν έχει έστω και λίγα μποφόρ, τότε κομμάτια καμένου πλαστικού «συναντώνται» με τους κατοίκους στα μπαλκόνια τους. Τα καμένα σκουπίδια και απόβλητα περιέχουν RDF και SRF, η καύση των οποίων εκλύει ουσίες, η εισπνοή των οποίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες (όπως καρκίνος, γενετικές μεταλλάξεις κα).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΑΓΕΤ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,
ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,
μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Εξάρχεια: Ανάληψη ευθύνης για την κυκλωτική επίθεση στα ΜΑΤ της οδού Καλλιδρομίου

Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη 2019, επιτεθήκαμε σε μια από τις πολλαπλές διμοιρίες που στρατοπεδεύουν στα Εξάρχεια. Επιτεθήκαμε με την αποφασιστικότητα που δίνει το δίκιο του αγώνα, και με την οργάνωση και τον σχεδιασμό που επιβάλλει η υπευθυνότητα απέναντι σε αυτόν τον αγώνα, υπευθυνότητα τόσο απέναντι στην ασφάλεια των συντρόφων/συντροφισσών όσο και των τυχαίων περαστικών

**Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από τις γεμάτες έπαρση δηλώσεις του Υπ. Προπο για μετατροπή των Εξαρχείων σε μία «κανονική γειτονιά». Τη γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κανονικότητα των πλούσιων και ισχυρών. Είναι η καθημερινότητα του αστυνομικού τσαμπουκά, των διμοιριών -στρατιωτικών σημείων ελέγχου- που τραμπουκίζουν με ασυλία. Είναι η καθημερινότητα του διάχυτου ναρκεμπορίου, του νόμου της ζούγκλας και του ισχυρού, του ένοπλου κουτσαβακισμού. Είναι η καθημερινότητα των λουσάτων AirBnB, των απλησίαστων ενοικίων, των απλήρωτων ενσήμων. Αυτή την «κανονική γειτονιά» ονειρεύονται οι κυβερνητικοί κάθε χρώματος. Ένα άνευρο και άχρωμο ξενυχτάδικο. Μια ανοιχτή γκαλερί παρελθοντικών αφοπλισμένων αγώνων. Ένα παζάρι οριενταλιστικών εμπειριών για ξαναμμένα τουριστάκια. Πόσο γελασμένοι είναι. Η ιστορία και οι αγώνες μας θα τους διαψεύσουν.

Ας γνωρίζει ο αστυνομικός στρατός κατοχής ότι η μητρόπολη είναι για αυτούς ένα εχθρικό πεδίο. Στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα!

σύντροφοι/συντρόφισσες