When the city is burning #44

H Sharareh Khademi δεν είναι μόνη  (Θεσσαλονίκη, 14/10) https://athens.indymedia.org/post/1600477/

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Euroconsultants στην Πυλαία, το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτώβρη, στέλνοντας μια πρώτη προειδοποίηση σε όσους βάζουν τα κέρδη και τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιράν, πάνω από τις ζωές των καταπιεσμένων γυναικών. Αν η Sharareh και η 6χρονη κόρη της, Diana, εκδοθούν στο Ιράν, το ελληνικό κράτος, η αστική δικαιοσύνη και όσοι επενδύουν στην ελληνοϊρανική επιχειρηματικότητα υπογράφουν τη θανατική ποινή της ίδιας και της κόρης της. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Καταδρομικές επιθέσεις και συγκρούσεις με μπάτσους επί της Πατησιών (Αθήνα, 30/10) https://athens.indymedia.org/post/1600708/ 

«Σήμερα 30 Οκτωβρίου στη 13:00, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Χιλής, σπάσαμε τις προσόψεις ενός καταστήματος ΕΛΤΑ, μιας τράπεζας Πειραιώς και της “βιτρίνας” εξαναγκαστικής πορνείας γυναικών, ”Χωριάτικο”. Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους».

Αναρχικοί/ές

Εμπρησμός οχήματος του διπλωματικού σώματος (Θεσσαλονίκη, 31/10) https://athens.indymedia.org/post/1600799/

«Ας κάνουμε λοιπόν συλλογικά το επόμενο βήμα, περνώντας από τις περιφερειακές εξεγέρσεις στην παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος, στην οδό Μακρυγιάννη στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτώβρη, στα πλαίσια του πανελλαδικού τριημέρου αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής.

Στέλνουμε την πύρινη αλληλεγγύη μας στις εξεγερμένες συνειδήσεις της Χιλής και κάθε γωνιάς της γης

Οι μέρες μας έχουν ήδη έρθει»…

Εμπρηστές της Χιλη-ετίας

Τσάκισμα φασίστα (Αθήνα, 2/11)
https://athens.indymedia.org/post/1600918/  

«Στις 2 Νοεμβρίου το μεσημέρι εντοπίστηκε ο φασίστας Μάριος Παπαδιονυσίου σε καφετέρια επί της οδού Χέυδεν στο κέντρο της Αθήνας. Άμεσα μια ομάδα συντρόφων φρόντισε να του καταστήσει σαφές ότι οι βόλτες σε γειτονιές που ζουν και κινούνται μετανάστες/στριες, σύντροφοι/ισσες και γενικότερα άνθρωποι της τάξης μας, μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνες και ανθυγιεινές για αποβράσματα σαν και αυτόν. [..] Για τον Παύλο Φύσσα, τον Shehzad Luqman, τον Petrit Zifle και για όλους τους λόγους του κόσμου».

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στους ΔΙΑΣ και την κλούβα των ΜΑΤ (Αθήνα, 7/11) https://athens.indymedia.org/post/1601032/

«Σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον όσων αγωνίζονται, σε μια συγκυρία εκκένωσης προσφυγικών και πολιτικών-κοινωνικών χώρων αγώνα, σε μια συγκυρία έμπρακτης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και εισβολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μέσα σε σχολές − σε αυτή τη συγκυρία επιλέξαμε να στήσουμε καρτέρι στα κωλόπαιδα των ΜΑΤ και στα τσουτσέκια της ομάδας ΔΙΑΣ, και να τους επιτεθούμε εμπρηστικά από δύο σημεία, καταστρέφοντας τις μηχανές τους, τραυματίζοντας τρεις απ’ αυτούς, κι επιχειρώντας παράλληλα να κάψουμε και την κλούβα που ακινητοποιήθηκε στην οδό Ερεσού».

Σύντροφοι, Συντρόφισσες

Εμπρηστική επίθεση στους στρατώνες του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) (Θεσσαλονίκη, 14/11) https://athens.indymedia.org/post/1601388/  

«Απέναντι στην αναβάθμιση του εχθρού, δεν μένουμε απαθείς και αναλαμβάνουμε το βάρος των ιστορικών επαναστατικών ευθυνών μας. Παίρνουμε θέση ερχόμενοι σε άμεση αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα συμφέροντα της επικυριαρχίας του. Χτυπάμε στην καρδιά του κτήνους, επιστρέφοντας ένα μικρό αλλά σημαντικό μερίδιο από τη βία που δέχεται το παγκόσμιο στρατόπεδο των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων για τα συμφέροντα της εξουσίας. [..]  Στέλνουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στους Τούρκους μαχόμενους συντρόφους και συντρόφισσες που διεξάγουν τη σημαντικότερη εμφύλια αντιπαράθεση όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος, σπάζοντας το μονοπώλιο της βίας του φασίστα Ερντογάν».

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Επίθεση στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  (Πάτρα, 15/11)
https://athens.indymedia.org/post/1601163/

«Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Ρίου προξενώντας υλικές φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου. Επιλέξαμε να βάλουμε στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη υπηρεσία γιατί είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση θαλάσσιων οικοπέδων σε πολυεθνικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο, αβαντάρωντας με τις αρμοδιότητές της την καταστροφική δραστηριότητα των εταιρειών αυτών».

Αναρχικοί/ες

Επίσκεψη antifa στον χώρο εργασίας του χρυσαυγίτη Χρήστου Καπαγερίδη (Ξάνθη, 16/11) https://athens.indymedia.org/post/1601777

«Ο Χρήστος Καπαγερίδης ήταν το πλέον δραστήριο μέλος του απονεκρωμένου πυρήνα Χ.Α. Ξάνθης με δημόσια έκθεση και παρουσία σε συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και μοιράσματα. Πλέον διανύει μια περίοδο μοναξιάς για την οργάνωσή του, μιας και ο συνεχής αντιφασιστικός αγώνας στην Ξάνθη ανά τα χρόνια δεν τους έχει αφήσει περιθώρια ύπαρξης. Με αυτήν την κίνηση θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε εκείνον και τους ομοίους του ότι δεν πρέπει να νιώθουν ήσυχοι και ασφαλείς όσα χρόνια και αν περάσουν και όπου και αν βρίσκονται στην πόλη».

Αντιφασίστριες/Αντιφασίστες

Διπλή επίθεση στη Volterra Α.Ε. και στην Elpedison Α.Ε. (Αθήνα, 18/11) https://athens.indymedia.org/post/1601141/

«Οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια μας δίνουν ήδη ζωντανά παραδείγματα. Να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Ποιος δεν θυμάται το σκάνδαλο της Energa. Εκατοντάδες εκατομμύρια φαγώθηκαν από επιφανείς επιχειρηματίες της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης στην Ελλάδα και 200.000 καταναλωτές “κρεμάστηκαν”. Και μήπως έληξε η διαπλοκή με κόμματα και κράτος; Δικηγόρος τους ήταν ο Βορίδης και πλέον στην φυλακή δεν είναι κανένας. [..] Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Ούτε ιδεολογικό. Είναι ζήτημα συμφερόντων. Των συμφερόντων της κοινωνικής βάσης και άρα των δικών μας συμφερόντων».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Χτίσιμο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στο Κερατσίνι (Αθήνα, 25/11)
https://athens.indymedia.org/post/1601450/

«Στις 25.11 επισκεφθήκαμε τα τοπικά γραφεία της ΝΔ στο Κερατσίνι ως μία ελάχιστη απάντηση στο πρόσφατο κατασταλτικό κύμα που έχει εξαπολύσει ο κρατικός μηχανισμός εναντίον των καταλήψεων, εναντίον των μεταναστών και των μεταναστριών, εναντίον όσων αγωνίζονται. Γράψαμε συνθήματα στους τοίχους, πετάξαμε τρικάκια και χτίσαμε την είσοδο των γραφείων, όπως αυτοί σφραγίζουν τις καταλήψεις που εκκενώνουν χτίζοντας τις πόρτες και τα παράθυρά τους».

ΑΛΦΑΜΠΛΟΚ

Στο τελεσίγραφο της κανονικότητας απαντάμε πως παραμένουμε αντικανονικοί – Εμπρηστικό μπαράζ (Αθήνα) https://athens.indymedia.org/post/1601473/ 

«Το αστυνομοδικαστικό πλέγμα λοιπόν, σε άγαστη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων που βάζει πλάτη σε κάθε αστυνομική επιχείριση, έχει εξαπολύσει την κατασταλτική του επίθεση απέναντι μας. Μία επίθεση που καθόλου τυχαία καταστέλει τους αγωνιζόμενους του σήμερα για να προλάβει τους αγώνες του αύριο και συμπληρώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους για την ευημερία των αφεντικών. [..] Οι αγώνες είναι εδώ για να παραμείνουν. Απέναντι στη βία και την τρομοκρατία των από τα πάνω, οργανώνουμε τη συλλογική μας αντιβία. Απέναντι στα σχέδια για μια κοινωνία-φυλακή, σπάμε την κανονικότητα της “νομιμότητας”, στήνοντας αναχώματα “ανομίας”. Είμαστε εδώ και θα περιφρουρήσουμε τους χώρους, τις δομές, τις σχέσεις και τις κοινότητές μας. Θα συνεχίζουμε να απεργαζόμαστε για την καταστροφή του κόσμου της εκμετάλλευσης, του κράτους και του κεφαλαίου. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τον κόσμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας».

αναρχικοί και αναρχικές

Παρέμβαση στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα (Αθήνα, 4/12) https://athens.indymedia.org/post/1601614

«Η παρέμβαση στο σπίτι του Λιάγκα και τα όσα επιλέξαμε να του μεταφέρουμε μέσω του γραπτού λόγου, θεωρούμε ότι είναι μία από αυτές τις στιγμές αντίστασης και καθημερινού φεμινιστικού αγώνα.

Η εκσπερμάτιση στην πλάτη κοπέλας, έτσι, “για την εκτόνωση”, αντιμετωπίστηκε από τα συγκεκριμένα τηλεσκουπίδια όχι απλά ως κάτι το φυσιολογικό, αλλά ταυτόχρονα και αστείο, προσυπογράφοντας πρόσφατη έρευνα της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία, το 32% των Ελλήνων και 27% των Ευρωπαίων, θεωρούν ότι ο βιασμός μπορεί να δικαιολογείται σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά είπαμε, “θέματα για τη γυναίκα” να υπάρχουν και όλα καλά».

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Συντονισμένες επιθέσεις το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2019 (Αθήνα, 6/12) https://athens.indymedia.org/post/1601751/

«Η “μάχη των Εξαρχείων” δεν είναι παρά ένας συμβολισμός, τόσο για την εξουσία όσο και για τον κόσμο του αγώνα. Αλλού στοχεύουν τα think tanks με την “αντι-ανομία” ρητορική τους : στο σπάσιμο των κοινωνικών αντιστάσεων, στην εξάπλωση του φόβου και της υποταγής. Και από την άλλη τα δικά μας “Εξάρχεια” είναι οι εστίες αντίστασης στο κοινωνικό πεδίο.

Αυτό μας δίδαξε ο Δεκέμβρης. Ότι η εξέγερση παίρνει οξυγόνο μέσα από τη διάχυσή της. Και ξέρουμε πως σε αυτό θα κριθούν οι μάχες που δίνονται, οι μάχες που έρχονται.

[..] Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2019 επιτεθήκαμε συντονισμένα σε 30 κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε 13 διαφορετικές γειτονιές της πόλης μας»…

σύντροφοι-συντρόφισσες

Δολιοφθορές σε κάμερες στο κέντρο της πόλης (Ηράκλειο, 12/12) https://athens.indymedia.org/post/1601981/

«Η κοινωνική αξίωση για ασφάλεια στη βάση της ικανοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση, με ηλεκτρονική παρακολούθηση, με περισσότερη μπατσοκρατία στις γειτονιές και με επιβράβευση της ρουφιανιάς. Κάμερες παντού, ξεκινώντας από τα κέντρα εξουσίας, τους δρόμους, τις πλατείες και τα γήπεδα μέχρι τα μαγαζιά ακόμα και τα σπίτια. Βιντεοσκοπήσεις στις οποίες παρακολουθείται και καταγράφεται κάθε μας κίνηση. Με αυτό τον τρόπο συντελείται η πειθάρχηση μας διαμέσου της καθολικής επιτήρησης εντός του μητροπολιτικού πεδίου. [..] Το βράδυ της πέμπτης 12/12/19 επιλέξαμε συμβολικά να κλείσουμε τα μάτια της επιτήρησης, προκαλώντας δολιοφθορές σε περίπου 70 κάμερες σε γειτονιές του κέντρου του Ηρακλείου. Στεκόμαστε από τη μεριά αυτών που αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τα όποια τελεσίγραφα και τις όποιες απειλές».

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων (Αθήνα, 17/12) https://athens.indymedia.org/post/1602046

«Σαν μια πρώτη απάντηση στο τελεσίγραφο του Χρυσοχοίδη αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις παρακάτω εμπρηστικές επιθέσεις:

-Στην μαρίνα του Αλίμου τοποθετώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πάρκινγκ πολυτελών σκαφών αναψυχής, επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος. [..]

-Σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι, καθώς οι σεκιουριτάδες αποτελούν την προεικόνιση της ιδιωτικής αστυνομίας του νεοφιλελεύθερου μέλλοντος.

-Στην καφετέρια-ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ, Νίκου Ρωμανού. Τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί.

-Στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη του newsit, Θεοδόση Πάνου. Όσοι αποτελούν τη φωνή της καταστολής και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθειμένοι, και τα σπίτια τους είναι γνωστά».

Ομάδες διασποράς της Ανομίας

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις (Θεσσαλονίκη, 18/12) https://athens.indymedia.org/post/1602228/  

«Επιλέξαμε να επιτεθούμε μαζικά στην οδό Τσιμισκή, στην εμπορική καρδιά της πόλης και να σπάσουμε τις προσόψεις πολυκαταστημάτων αυξάνοντας το κόστος για τα αφεντικά, εν μέσω χριστουγέννων.

Οι καταλήψεις δεν είναι κενά ντουβάρια που τα χρησιμοποιούμε σαν λάβαρα απέναντι στον εχθρό, αλλά ζωντανές εστίες συνάντησης, επικοινωνίας και συντροφικότητας, που μέσα τους επανακτούμε τον χρόνο και τον χώρο που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι οι χώροι που ζούμε και υπάρχουμε. Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας και οι χώροι που αναπνέουμε ελεύθερα. Είναι οι απελευθερωμένοι χώροι μέσα σε μία κοινωνία καπιταλιστικής δυστοπίας. Και ως τέτοιους θα τους υπερασπιστούμε»..

αναρχικοί/ες

Μπογιές στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη, 23/12) https://athens.indymedia.org/post/1602194/

«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που το κράτος και οι δικαστικοί του μηχανισμοί μεθοδεύουν ξεδιάντροπα το πολιτικό ξέπλυμα των φασιστών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα φορτώνουν με βαρύτατες ποινές και εξοντωτικές χρηματικές εγγυήσεις αντιφασίστες συντρόφους. Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί και αστοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι!»

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μια συμβολή στον αγώνα για τη διάχυση της εξέγερσης πέρα από τα σύνορα της Χιλής (Θεσσαλονίκη, 23/12)
https://athens.indymedia.org/post/1602258/ 

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/12 στείλαμε ένα εκρηκτικό σινιάλο αλληλεγγύης από το σπίτι του προξένου της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, Ρήγα Τζελέπογλου, που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στην οδό Θεσσαλονίκης 19. Επιλέξαμε να επιτεθούμε, τοποθετώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, προσπερνώντας την προσωπική του ασφάλεια, την εταιρία security που επιβλέπει το σπίτι, τους μεγάλους και “απροσπέλαστους” φράχτες της έπαυλης-μονοκατοικίας του, και να φτάσουμε λίγα μόνο μέτρα από το σημείο που κοιμόταν ήσυχος και ασφαλής. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ώστε να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές, θέλοντας να στείλουμε ένα πρώτο μήνυμα στο συγκεκριμένο ρουφιάνο».

Εμπρησμός οχήματος του τουρκικού διπλωματικού σώματος (Θεσσαλονίκη, 23/12) https://athens.indymedia.org/post/1602278/  

«Στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του προσωπικού οχήματος του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη 3, τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκέμβρη, στέλνοντας την πύρινη αλληλεγγύη μας στους αντάρτες και τις αντάρτισσες των πολιτοφυλακών που υπερασπίζονται το επαναστατικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία».

Κομάντο επαναστατικής αλληλεγγύης Haukur Hilmarsson

Πέτρες και μπογιές στα γραφεία της Χ.Α. (Κιλκίς, 2/01) https://athens.indymedia.org/post/1602450/

«Το βράδυ στις 02/01 επιλέξαμε να επιτεθούμε με πέτρες και μπογιές στα γραφεία της Χ.Α. στην πόλη του Κιλκίς, με αποτέλεσμα σπασμένα παράθυρα στην πρόσοψη των γραφείων καθώς και μια καλλιτεχνική πινελιά στην ταμπέλα. Ο λόγος που επιλέξαμε τον συγκεκριμένο στόχο είναι για να υπενθυμίσουμε στους φασίστες αλλά και στην τοπική κοινωνία ότι δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή την αθλιότητα του φασισμού. Σε μια περίοδο που η Τ.Ο. της Χ.Α. βρίσκει σημαντική αποδοχή από μεγάλο κομμάτι της πόλης του Κιλκίς, τη στιγμή που μετανάστες και μετανάστριες δέχονται επιθέσεις, εξοντώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα σύνορα από το κράτος και περιθωριοποιούνται, το μόνο που αναλογεί σαν απάντηση από μέρους μας είναι ο διαρκής αντιφασιστικός αγώνας».

αναρχικοί/αναρχικές

Επίθεση στο παράρτημα του Υπουργείου Τουρισμού (Αθήνα, 11/01) https://athens.indymedia.org/post/1602610/

«Στις γειτονίες που ολόκληρες συνοικίες γίνονται επενδυτικά φιλέτα του real estate και “τουριστικά πάρκα”, ενώ φτωχοί εκτοπίζονται, μετανάστριες εξοστρακίζονται σε στρατόπεδα έξω από τις πόλεις, καταλήψεις εκκενώνονται και στιγματίζονται ως εστίες ανομίας, και που η μόνη υπόσχεση από τους κυβερνώντες είναι περισσότερη δουλειά για μικρότερα μεροκάματα, πιο πολλοί μπάτσοι, κάμερες, σύνορα και φράχτες, πόλεις-νεκροταφεία με ανθρώπους σκυφτούς που αγαπούν τις αλυσίδες τους, εμείς θα θυμίζουμε ότι ο αγώνας για να “ξανακατοικήσουν” οι άνθρωποι τις ζωές τους, ο αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο δεν είναι νόμιμος ή παράνομος. Είναι δίκαιος και αναγκαίος. Είναι η ζωή που βγάζει τη γλώσσα στον κόσμο της εξουσίας».

αναρχικοί/αναρχικές

Συντονισμένες παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις που παρέχουν διευκολύνσεις στις δυνάμεις καταστολής (Θεσσαλονίκη, 12/01) https://athens.indymedia.org/post/1602555

«Ειδική αναφορά ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε σε όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους της εξουσίας, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων που διαχρονικά δεν διστάζουν να παρασιτούν δίπλα στην εκάστοτε εξουσία και τα σώματα ασφαλείας για να αποκτήσουν οικονομικό όφελος. Στην κατηγορία αυτή, εντάσσονται και όσα μικρά ή μεγάλα αφεντικά προσφέρουν μέσω των επιχειρήσεών τους (εστίαση, ιδιωτική υγεία, υπηρεσίες κλπ) διάφορες διευκολύνσεις στους μπάτσους ούτως ώστε να αποτελούν σταθερή τους πελατεία. Όλοι αυτοί να ξέρουν ότι αποτελούν διαρκή στόχο.

Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε τα ξημερώματα της Κυριακής 12/01 να παρέμβουμε με μπογιές, σπρέϊ και τρικάκια σε επιχειρήσεις που τα έχουν κάνει πλακάκια με τους μπάτσους».

Αναρχικές/Αναρχικοί