Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #44

Μενίδι | Το πρώτο κρούσμα του «Νόμου και της τάξης» εμφανίστηκε στο πρόσωπου ενός εντεκάχρονου αγοριού που κατοικεί στο Μενίδι. Στο παιδί επιτέθηκε ομάδα Δίας, χτυπώντας το στο πρόσωπο. Σε συνεχεία του περιστατικού, ο υπουργός δήλωσε «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά» γιατί ομολογούμενος όποιος χτυπά αναρχικούς και μετανάστες έχει χώρο στην ελληνική αστυνομία, αλλά από ότι λέει ο υπουργός υπάρχει και ένα όριο, που μάλλον αφορά την επίθεση σε παιδιά έντεκα χρονών και κάτω. Νομίζω ότι πλέον δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά ψευδαίσθηση στο ότι το δόγμα του νόμου και της τάξης δεν αφορά μόνο όσους επιτίθονται στους από πάνω αλλά εν γένει σε οποίον ανήκει στους από τα κάτω ή ακόμα βρίσκετε και κοντά τους.

Γιάννενα | Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός κινηματικού κόσμου με σκοπό την καταστολή εντάθηκε μετά την λήξη του τελεσίγραφου του υπουργού Προ.Πο. Μ.Χρυσοχοΐδη . Τον τελευταίο καιρό οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους δεν διστάζουν να κινηθούν με όρους παρακράτους σχίζοντας λάστιχα σε ενεργά μέλη του κινήματος στην πόλη των Ιωαννίνων. Αποκορύφωμα των «δράσεων» τους ήταν η πρωτοβουλία τριών από αυτούς να κινηθούν επιθετικά προς την κατάληψη αντιβίωση. Μάλιστα μετά την πολύωρη παραμονή τους σε διπλανό στενό άφησαν το αποτύπωμα τους με συνθήματα κατά των συντρόφων που το προηγούμενο διάστημα είχαν βρει τα λάστιχά τους σκασμένα.
Πηγή: «Ιωάννινα Παρακρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές από την αστυνομία στα Γιάννενα!», Athens. Indymedia.org

Χανιά | Την Τρίτη 28/1 πραγματοποιείτε ληστεία στο σπίτι του Γιάννη Τσοκάνη* ο οποίος αφού καλεί την αστυνομία να ερευνήσει για τον δράστη, αποφασίζει να οπλιστεί με ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και μαζί με δύο φίλους του να βγει προς αναζήτηση του δράστη, τον οποίο θα «εντοπίσει» στα πρόσωπα 3 μεταναστών οι οποίοι είχαν αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από το στέκι μεταναστών. Έτσι ξεκινάει μια καταδίωξη των τριών μεταναστών η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσιστικό πογκρόμ, και η οποία θα κατάληξη στην πλατεία δημοτικής αγοράς με την αστυνομία να ακινητοποιεί το έναν μετανάστη, ο οποίος είχε χτυπηθεί από τον Γ.Τ. νωρίτερα ενώ τελικά μετά την κατακραυγή παρακείμενου αλληλέγγυου κόσμου θα συλλάβει και τον έλληνα τιμωρό. Ο οποίος μάλιστα σε ερώτηση των αστυνομικών αν αυτοί οι μετανάστες τον έχουν κλέψει θα απάντηση αρνητικά λέγοντας «όχι, αλλά όλοι αυτοί κλέβουνε». Τελικά θα καταλήξουν στην ασφάλεια Χανίων οι δύο μετανάστες και ο Γ.Τ. ο οποίος θα κατηγορηθεί για οπλοφορία, ενώ κρατήθηκε επίσης και ό ένας μετανάστης λόγο ελλείψεις νομιμοποιητικών εγγράφων. Έτσι το επόμενο πρωί ο Γ.Κ. περνάει από την διαδικασία του αυτοφώρου και παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως λόγο πρότερου εντίμου βίου θα καταδικαστεί σε 3 μήνες φυλάκιση, ενώ κάνοντας έφεση θα αφεθεί ελεύθερος με το θύμα της ρατσιστικής επιθέσεις να εξακολουθεί να κρατείτε στην ασφάλεια. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιείται αυθόρμητη δυναμική παρέμβαση 60 περίπου αλληλέγγυων έξω από την αστυνομική διεύθυνση. Ενώ σήμερα το πρωί την Πέμπτη 30/1 μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στην Α.Δ. θα αφεθεί ο μετανάστης τελικός ελεύθερος.

*Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι Γ.Κ. δεν ήταν οργανωμένος σε κάποια φασιστική γκρούπα άλλα και ότι διατηρεί ένα ιδιαίτερα κοινωνικό προφίλ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Λέσβος, Χίος, Σάμος | Από τις αρχές Φεβρουαρίου συστηματικά τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν τους αγώνες των μεταναστών/τριων σαν άναρθρο όχλο που λεηλατεί ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Παράλληλα η κατάσταση στα νησιά -όσο και στον Έβρο- είναι έκρυθμη , με νέες αφίξεις μεταναστών/τριων που τους «υποδέχονται» ντόπιοι αλλά και αλλά και Ευρωπαίοι κάθε λογής μισάνθρωποι, καθιστώντας το να δέσουν οι βάρκες αδύνατο. Άξιο αναφοράς είναι πως τόσο καιρό δήμαρχοι και περιφερειάρχες παρακαλούσαν το κράτος να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε όλο αυτό το διάστημα πρώτα το κράτος επιχειρεί να τρομοκρατήσει με προσαγωγές αλληλέγγυους, γιατρούς και δημοσιογράφους και ύστερα οι φασίστες επιδίδονται σε πογκρόμ, τραμπουκισμούς, σπασίματα αυτοκινήτων αλληλέγγυων, εργαζομένων στις ΜΚΟ καθώς και εμπρηστικές επιθέσεις σε δομές «φιλοξενίας» αλλά και το κάψιμο του σχολείου της κοινότητας «One happy family.

Ηράκλειο| Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η διαδικτυακή ομάδα «1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών» καλούσε στο ΤΕΙ Ηρακλείου (νυν ΕΛΜΕΠΑ) με σκοπό τη συγκέντρωση εθελοντών, εξοπλισμού κλπ για την την στήριξη των ένοπλων δυνάμεων και άλλων μισάνθρωπων που επιχειρούν στα σύνορα του Έβρου. Κάτι που επιτυχώς ακυρώθηκε καθώς συγκέντώθηκαν περί τα 160 άτομα καταλαμβάνοντας το αμφιθέατρο και τσακίζοντας όποιους ξέμπαρκους φασίστες που δεν κατάλαβαν πως η φιέστα πανηγυρικά είχε ακυρωθεί.