When the city is burning #46

13/5 – Λάρισα: Αντισπισιστική παρέμβαση σε σπίτι παππά που δηλητηρίασε αδέσποτα

«[..] πραγματοποιήσαμε αφισοκόλληση και πετάξαμε μπογιές στο σπίτι παππά που γέμιζε φόλες τα στενά του χωριού Νίκαιας, στη Λάρισα. Ο εν λόγω δολοφόνος μη ανθρώπινων ζώων δεν δίστασε να ταΐσει δηλητήριο τα άστεγα τετράποδα του χωριού Νίκαιας Λάρισας εκμεταλλευόμενος την πείνα τους, και μετά να κάνει τον σταυρό του σε κάποιου είδους πολυτελή εκκλησία, προσευχόμενος για αγάπη και αλληλεγγύη, τη στιγμή που ο ίδιος σκορπάει το χριστιανικά ευλαβές μίσος και θάνατο. Κανένα ράσο δεν ξεπλένει την καθημερινή ανθρώπινη τελετουργία εξευτελισμού, σφαγής και υποτίμησης των μη ανθρώπινων ζωών».

Αntispe Action

https://athens.indymedia.org/post/1605151/

16/5 – Αθήνα: Επίθεση σε καταστήματα της αλυσίδας My Market

«Σε κατάστημα των My Market στην Πάτρα στις 30 Απριλίου 2020 απολύθηκε εργαζόμενος (επί 3,5 συναπτά έτη στην ίδια θέση) επειδή κατανάλωσε εντός καταστήματος ένα κρουασάν το οποίο είχε λήξει και ο προορισμός του ήταν να πεταχτεί στα σκουπίδια. Σαφέστατο το μήνυμα. Η χρηματιστηριακή αξία ενός εργαζομένου είναι υποδεέστερη από ένα ληγμένο προϊόν, από ένα σκουπίδι. Όποιος/α το αντιλαμβάνεται, συνεχίζει την εργασία με ένα χαμόγελο στα χείλη, όποιος όχι, ξαποστέλλεται στην ανεργία. Αυτή είναι η μόνιμη τρομοκρατία, η καθημερινή απειλή του κεφαλαίου απέναντι στις ζωές μας. Και αυτή την απειλή, όταν και όπου εμφανίζεται, ο κόσμος του αγώνα έχει υποχρέωση να την επιστρέφει πολλαπλασιασμένη στο γεννήτορά της».

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

https://athens.indymedia.org/post/1605155/

16/5 – Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο γραφείο του βουλευτή Στρ. Σιμόπουλου ενάντια στην προβοκάτσια της Ν.Δ.

«[..] πρωθ-υπουργοί και τραπεζίτες, δικαστικοί και εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι αν ψάχνετε για δολοφόνους, κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μάη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Στρ. Σιμόπουλου. Καμία απόπειρα φίμωσης του απελευθερωτικού λόγου, και λοιδορίας αγωνιστή δεν θα μείνει αναπάντητη».

κατάληψη Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1605163/

16/5 – Πάτρα: Παρέμβαση με μπογιές και συνθήματα σε 3 καταστήματα Lidl

«[..] πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε 3 καταστήματα της εταιρείας Lidl στην Πάτρα (Νοταρά, Ελ. Βενιζέλου και Πατρών-Κλάους) σχετικά με τη ρατσιστική πολιτική του καταστήματος, όπως αυτή εκφράστηκε σε κατάστημά της στη Σάμο, στο οποίο επιβλήθηκε πολιτική απαρτχάιντ με τη δημιουργία παράλληλης ουράς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να μπουν μόνο αν δεν υπάρχει κάποιος στην άλλη ουρά».

Να γκρεμίσουμε το σύγχρονο απαρτχάιντ – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
Τα
Lidl βρωμάνε φασισμό.
Όλα για όλους. Τροφή – Υγεία –Στέγαση

αναρχικοί σύντροφοι και συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/post/1605178/

22/05 – Αθήνα: Εμπρηστικές επιθέσεις – Ο χειρότερος εχθρός ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και ο καπιταλισμός

«Το δίκιο του αγώνα δεν χωρά σε καταγγελίες και ευχολόγια, και δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από κανέναν μηχανισμό δικαιοσύνης. Έχουμε χιλιάδες λόγους -μας τους υπενθυμίζουν με εκκωφαντικό τρόπο οι αστυνομίες όλου του κόσμου- να σπάσουμε στην πράξη τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Στο εδώ και το τώρα, μέσα στον αγώνα, μέσα στις κοινωνικές-ταξικές εντάσεις, στα αναχώματα στις ορέξεις της πατριαρχίας, μέσα στις τάξεις των εκμεταλλευομένων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου· με όραμα τη συλλογική ταξική και κοινωνική χειραφέτηση. Να υπερασπιστούμε τη ζωή, να περάσουμε στην επίθεση».

Αναρχικοί-Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1605255/

21/05 & 25/05 – Πάτρα: Παρέμβαση σε δύο μαγαζιά για σεξιστικές και παραβιαστικές συμπεριφορές

«Αποφασίσαμε να δράσουμε σε αυτά τα μαγαζιά λόγω των σεξιστικών συμπεριφορών που αναλύθηκαν παραπάνω και συνδέονται με τους μαγαζάτορες. Μπουχτίσαμε από την ανοχή και τη συγκάλυψη τέτοιων συμπεριφορών που αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Η δράση είχε προπαγανδιστικό χαρακτήρα, ο σκοπός μας ήταν η γνωστοποίηση των περιστατικών, για αυτό επιλέξαμε ροζ μπογιές και αντισεξιστικά στένσιλ που έγραφαν “χωρίς συναίνεση είναι βιασμός”, “έναν μεγάλο λάκκο για κάθε σεξιστάκο και ένα βαθύ χαντάκι για κάθε μάτσο αντράκι”».

Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες

https://athens.indymedia.org/post/1605523/

26/05 – Πέραμα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση στο φασιστικό σωματείο «Αγ. Νικόλαος»

«Η παρουσία των νεοναζί στην περιοχή του Περάματος, μία περιοχή που γεννήθηκε από εργάτες και πέθανε από το ματσακόνι, τις αναθυμιάσεις και τις εκρήξεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης των εφοπλιστών. Δεν επαναπαυόμαστε με τη διάσπαση της Χ.Α. σε λαγούς και πετραχήλια. Ένα από τα τελευταία μαγαζάκια που έχουν απομείνει είναι αυτό του εθνικού σωματείου «Αγ. Νικόλαος», που οι μόνες του συνδικαλιστικές ιδιότητες είναι η επαφή με τους κανίβαλους εφοπλιστές και η ελάττωση του κόστους του εργατικού δυναμικού, που είναι και ο σκοπός για τον οποίο το χρηματοδοτούν οι ίδιοι».

Γιοι και Κόρες του Χάους

https://athens.indymedia.org/post/1605915/

29-31/05 – Αθήνα: Σαμποτάζ σε δομές εκμετάλλευσης ζώων

«Οι βιτρίνες με τα γδαρμένα ζώα, τις γούνες και τα σώματά τους ως εμπορεύματα αποτελούν χυδαία έκθεση του θεάματος του θανάτου ως άμεσου αποτελέσματος της αιχμαλωσίας. Στις φυλακές των pet-shops, των ζωολογικών κήπων, των εκτροφείων και των πειραματικών εργαστηρίων, ο εγκλεισμός παίρνει την πιο ακραία του μορφή ισοδυναμώντας με τον θάνατο. Μέσα σε κλουβιά-κελιά και στις δομές εγκλεισμού του τεχνοβιομηχανικού συστήματος παραγωγής, η μαζική θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων, αν δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το κέρδος είναι αργή και βασανιστική. Είναι εκεί που η ζωή, η αυτονομία και η αυτοδιάθεσή τους είναι ήδη προκαθορισμένες από τους καταπιεστές τους».

https://athens.indymedia.org/post/1605993/

05/06 – Αθήνα: Μπογιές στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή

«Σε αυτή τη συγκυρία, ανάλογα κινήθηκε και η διοίκηση του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς ΕΜΠ. Ο πρύτανής του, ο κύριος Μπουντουβής, σε απόφαση από κοινού με τον κοσμήτορα της σχολής Αρχιτεκτόνων, κύριο Τουρνικιώτη, και σε συνεργασία με τα κεντρικά της Αλεξάνδρας και της Κατεχάκη, γεμίζουν το κάτω Πολυτεχνείο -το κατά τα άλλα άσυλο που πολλάκις έχουν δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστούν- με μπάτσους. Πιο συγκεκριμένα, στις 15/3 κάθε λογής μπάτσοι (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες) εισβάλλουν στο κατειλημμένο κτήριο Γκίνη και εκδιώχνουν δεκάδες μετανάστ(ρι)ες που ζούσαν εκεί, δήθεν για την απολύμανση του χώρου. Στη συνέχεια, τους/τις μεταφέρουν στο κέντρο κράτησης της Π. Ράλλη, στερώντας τους τα βασικά μέτρα προφύλαξής τους, και στοιβάζοντάς τους υπό άθλιες συνθήκες – αγνοώντας, κατά τα γνωστά, την ίδια την πρόφαση κάποιας υγειονομικής προστασίας. Εν συνεχεία, ο Μπουντουβής και τα τσιράκια του, κρατούν κλειστό επ’ αόριστον ολόκληρο το συγκρότημα της Πατησίων, σε συνέχεια της επιδίωξης της απονέκρωσης των κοινωνικών ζυμώσεων και αγώνων που ιστορικά λαμβάνουν χώρο εκεί».

https://athens.indymedia.org/post/1605645/

08/06 – Αθήνα: Παρέμβαση με μπογιές στα γραφεία του ομίλου Κοπελούζου

«Στις Κυκλάδες -Πάρο, Τήνο, Άνδρο, Νάξο- μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Κοπελούζος προσπαθούν να βγάλουν κέρδος με αφορμή την παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή, φυσικά, εις βάρος των τοπικών κοινωνιών. Ο Κοπελούζος και το σινάφι του θέλησαν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες στα κυκλαδίτικα νησιά, μη λαμβάνοντας υπόψη τους τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους κατοίκους των περιοχών. Η δημιουργία αιολικών πάρκων στα συγκεκριμένα νησιά σημαίνει ότι τα βουνά θα γίνουν εργοτάξια, οι μελισσοκόμοι και οι αγρότες θα πληχθούν, η υδρολογική ισορροπία θα διαταραχθεί, γι’ αυτό και εσκεμμένα λείπουν οι υδρογεωλογικές μελέτες από τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου»…

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

https://athens.indymedia.org/post/1605604/

08/06 – Θεσσαλονίκη: Εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Manpower Group

«Η Μαύρη Αυτοάμυνα οφείλει να βαδίσει στα χνάρια των ένοπλων προγόνων της. Η λαϊκή δικαιοσύνη δεν θα έρθει από τις καταδίκες και τη φυλακή των ένστολων δολοφόνων του Trump, αλλά από την ένοπλη χειραφέτηση των καταπιεσμένων κοινοτήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο της λευκής τρομοκρατίας και την οικοδόμηση εξεγερμένων κοινοτήτων ισότητας και αλληλεγγύης.

»Ο εμπρησμός της ManPower Group είναι μια έμπρακτη δήλωση πύρινης αλληλεγγύης στις συντρόφισσες και τους συντρόφους του Επαναστατικού Κινήματος για την Κατάργηση της Σκλαβιάς (Revolutionary Abolition Movement), που καλούν τη διεθνή επαναστατική κοινότητα στην πραγματοποίηση άμεσων κι αδιάκοπων δράσεων αλληλεγγύης εναντίον των συμφερόντων των Η.Π.Α. Ο πόλεμος που δίνεται στις αμερικανικές μητροπόλεις και τα προάστια δεν θα σιγήσει».

Οργάνωση Αναρχική Δράση

https://athens.indymedia.org/post/1605880/

11/06 – Θεσσαλονίκη: Μπογιές στα κεντρικά της ACS Courier

«Μέτρα προστασίας φυσικά δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εργαζόμενους να νοσήσουν (αρκετοί από αυτούς άνηκαν στις ευπαθείς ομάδες). Και ενώ η ACS Courier συνεχίζει να δίνει στους εργαζόμενους ταχυμεταφορείς μισθούς πείνας, τους αναγκάζει παράλληλα να πληρώνουν οι ίδιοι για τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) και τη συντήρηση των οχημάτων τους.

Από τη μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της εταιρείας ACS Courier. Δηλώνουμε πως θα σταθούμε απαρέγκλιτα στο πλευρό τους στον αγώνα τους ενάντια στην ερειστική και αυθαίρετη εργοδοσία του συγκεκριμένου ομίλου. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, καλούμε σε μαζικό μποϋκοτάζ της αλυσίδας των ACS Courier, ως μια συμβολική μορφή οικονομικής πίεσης και ταξικής αλληλεγγύης, έως ότου η εργοδοσία αποσύρει όλες τις αυθαίρετες και καταχρηστικές ρυθμίσεις της, που συντελούν στην εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης και εξαθλίωση των εργαζομένων της επιχείρησης».

Ελευθεριακή παρέμβαση Θεσσαλονίκης

https://athens.indymedia.org/post/1605717/

13/06 – Αθήνα: Επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας

«Κάναμε αυτή τη δράση, αντλώντας έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική, και ως εκδίκηση για τον George Floyd. Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουνε τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν. Ελπίζουμε να χτίσουμε τέτοια δύναμη ώστε να τους στερήσουμε τη δική τους.

»Για τη Μαύρη Απελευθέρωση! Να καταλύσουμε το Κράτος! Επίθεση στην Αστυνομία! Να καταστρέψουμε το Σύστημα! Να απαλλοτριώσουμε τα πάντα!».

Ομάδα εκδίκησης George Floyd

https://athens.indymedia.org/post/1605674/

27/06 – Αθήνα: Ραντεβού στις ζαρντινιέρες (επίθεση στον εμπορικό δρόμο της Ερμού)

«Φωνάξαμε και γράψαμε συνθήματα σε αλληλεγγύη με τους καταπιεσμένους και καταπιεσμένες, ενάντια στον εξευγενισμό του κέντρου, ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το κράτος στον κόσμο του αγώνα, τις δομές και τις καταλήψεις του.

»Παράλληλα με τη διαδήλωση προκλήθηκαν φθορές σε καπιταλιστικούς στόχους, βιτρίνες μεγάλων αλυσίδων και ΑΤΜ τραπεζών, εμπλουτίζοντας τους αποδέκτες των μηνυμάτων μας.

»Για εμάς οι διαδηλώσεις απαντούν (και δεν προκαλούν) στην ασφυξία που καθημερινά μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας βιώνουν στο πετσί τους από τις κρατικές επιλογές, από την αυξανόμενη υποτίμηση των όρων της αναπαραγωγής της ζωής, από το ξεζούμισμά μας στη δουλειά, από τα μαύρα και άραχνα 8ωρα για βασικούς των 500ευρώ στα φανταχτερά τους καταστήματα. Ασφυξία παθαίνουμε στα κελιά που μας στοιβάζουνε ως ζωές ανάξιες να βιωθούν, ως μετανάστες/ριες που πνίγονται στη Μεσόγειο, δολοφονούνται και εξευτελίζονται στους φράχτες του Έβρου, στις Μόριες και στα σύνορα».

Σύντροφοι-Συντρόφισσες, Αναρχικές-αναρχικοί, Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες

https://athens.indymedia.org/post/1606102/

28/06 – Αθήνα: Λιντσάρισμα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη

«Η παρέμβαση αυτή δόθηκε αρχικά ως μια άμεση απάντηση για την εκκένωση της κατάληψης Δερβενίων 56, στα Εξάρχεια.

»Ο δήμος Αθηναίων έχει προσφέρει τα μέγιστα στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Είναι αυτός που μισθώνει τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν χτίσει πόρτες και παράθυρα στις εκκενωμένες καταλήψεις της Αθήνας (Μεταναστευτικές-στεγαστικές, Gare, Βανκούβερ-Απαρτμάν, Ματρόζου-Παναιτωλίου-Αρβαλή, Δερβενίων 56), καταστρέφοντας παράλληλα τις βασικές υποδομές των κτιρίων, το ρεύμα και το νερό. Είναι αυτός που ανέλαβε τις απαγωγές ,τις φυλακίσεις (ΔΙΚΕΠΑΖ) αλλά και το τσιμέντωμα των ζώων που ζούσαν εντός τους. Τέλος είναι αυτός που σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους, έχει ξεσπιτώσει τον τελευταίο χρόνο περί τα 800 άτομα (ντόπιους/ες και μετανάστες/ριες) από κατειλημμένα κτήρια τα οποία για χρόνια ρήμαζαν όντας άδεια και κλειστά».

Καταληψίες με νεύρα

https://athens.indymedia.org/post/1606128/

03/07 – Αθήνα: χρώματα και συνθήματα στην OIL ONE

«Κόντρα στη μιντιακή βαβούρα, τα συμφέροντα, τις σκοπιμότητες και τις αντιπαραθέσεις επιχειρηματικών ομίλων. Κόντρα στους χειρισμούς, τη χειραγώγηση και την εξαπάτηση από τις δημοτικές, περιφερειακές και κρατικές αρχές, τα ανταποδοτικά και εκλογικά τους οφέλη. Δεν μένουμε αδρανείς ούτε αναθέτουμε τις υποθέσεις μας σε “σωτήρες”. Σαμποτάρουμε τα σχέδιά τους και κάθε μορφή διαμεσολάβησης».

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ COSCO-ΚΡΑΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ,
ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

στην OIL ONE πετούν οι γλάροι

https://athens.indymedia.org/post/1606216/

05/07 – Αθήνα: Εμπρησμός οχήματος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ

«Δεν χωρά κανένας διάλογος για τη φύση, τα βουνά και τα ποτάμια με όσους κατ’ επάγγελμα τα καταστρέφουν με τις γνωστές “πράσινες επενδύσεις” τους.

»Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο γελοίο ερώτημα περί ενέργειας όσο οι ερωτήσεις είναι στημένες από τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κράτους, τις πετρελαιοβιομηχανίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες και το σύνολο των ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου.

»Δεν υπάρχει καμία πράσινη ή βιώσιμη ανάπτυξη του καπιταλισμού και της κυριαρχίας, εφόσον βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης από τις καταστροφικές μηχανές του κεφαλαίου.

»Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες αγωνιστών και αγωνιστριών που την Κυριακή 5 Ιούλη περπάτησαν στις ελεύθερες βουνοκορφές των Αγράφων. Αλλά και όσους και όσες όλο το προηγούμενο και το επόμενο διάστημα υπερασπιστούν έμπρακτα στην πόλη, στα χωριά και στα βουνά την ελευθερία του ανθρώπου και της φύσης από τα δεσμά της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

https://athens.indymedia.org/post/1606201/

07/07: Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία της Ford

«Επιλέξαμε να τοποθετήσουμε τέσσερις εμπρηστικούς μηχανισμούς στην αντιπροσωπεία της Ford του ομίλου Σφακιανάκη, με αποτέλεσμα να καούν τρία βανάκια και να διαλυθεί η τζαμαρία. Ο στόχος διόλου τυχαίος δεν ήταν, διότι ο συγκεκριμένος όμιλος εξοπλίζει τον κρατικό μηχανισμό με οχήματα, καθώς και ο χρόνος συμπίπτει με την εξέγερση στις Η.Π.Α, την πατρίδα της Ford».

https://athens.indymedia.org/post/1606391/

10/07 – Αθήνα: Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών

«Ξεκινάμε πάλι στοχοποιώντας την Εθνική που πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς (χωρίς φυσικά να υπολείπονται και οι άλλες σε μερίδιο ευθύνης). Η τράπεζα αυτή θησαυρίζει από τους πλειστηριασμούς και δεν το κρύβει. Έχει φτιάξει μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα, την “realestateonline” η οποία δεν ενημερώνει απλά για το νομικό καθεστώς των ακινήτων που πλειστηριάζονται, αλλά δίνει αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες των ακινήτων παρακάμπτοντας τις δυσλειτουργίες που υπήρχαν σε παλαιότερες αντίστοιχες πλατφόρμες. Οι ζωές ατόμων και οικογενειών βγαίνουν στο παζάρι, τα κοράκια συγκεντρώνονται».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

https://athens.indymedia.org/post/1606242/

12/07 – Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου για το νομοσχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων

«Η κυβερνητική επίθεση με αφορμή τη νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους κατά τα πρότυπα της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα σε λίγους μήνες και με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε νομοσχέδια που αφορούν την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων, το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών και την ανάταση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

»Παράλληλα με τη συνταγματική αναθεώρηση όμως, η ΝΔ ανασυγκροτεί και τον μισθοφορικό στρατό κατοχής της δημοκρατίας. Νέες κατασταλτικές μονάδες αναλαμβάνουν Δράση, ενώ δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό των μπάτσων. Με κεντρική στρατηγική το παλιό δόγμα μηδενικής ανοχής επιτίθενται με μένος σε διαδηλωτές και χώρους αντίστασης και αγώνα, χτυπούν, βασανίζουν, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όσους αντιστέκονται».

κατάληψη Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1606294/

16/07 – Μαρούσι: Εμπρηστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα

«Η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Η Εθνική Τράπεζα έχει συμμετοχή σε πλειστηριασμούς σπιτιών, με πιο φρέσκο παράδειγμα τον πλειστηριασμό στα Πετράλωνα, που το κράτος διαφύλαξε φέρνοντας στρατό από μπάτσους, τη στιγμή που πολιτικοί χώροι, δημόσιοι χώροι, καταλήψεις και πλατείες που αράζουν μετανάστριες και μετανάστες εκκενώνονται. Δεν μπορούμε να δούμε ξέχωρα τον ρόλο των τραπεζών στους πλειστηριασμούς, ως συνέχεια της επίθεσης και του ξεριζωμού που κάνει το κράτος σε συνεργασία με τα αφεντικά στους υποτιμημένους από τα κάτω. Η πόλη αναπλάθεται διαρκώς και με όρους χειρουργικής αρχιτεκτονικής εκτοπισμού του περιθωρίου. Θέλουν μια αποστειρωμένη εμπορική συνθήκη οπού κάποιοι περισσεύουν επειδή χαλάνε τη βιτρίνα της ανάπλασης».

https://athens.indymedia.org/post/1606417/

17/07 – Αθήνα: Τοποθέτηση πηγάδας έξω από τα γραφεία του κόμματος Κασιδιάρη

«Γνωρίζουμε όλοι μας, όπως και ο ίδιος ο Κασιδιάρης, ότι κανένα φασιστικό κόμμα δεν μπόρεσε να εδραιωθεί αν δεν ανέπτυσσε δυναμική στο δρόμο. Μακροπρόθεσμα εκεί αποσκοπεί. Ονειρεύεται καινούρια τάγματα εφόδου, στρατιωτικές παρελάσεις και πογκρόμ, δάδες και λάβαρα, ταμπούρλα και πολεμικά εμβατήρια, οραματίζεται την αναβίωση όσων με κόπο έχτισε στις τραμπούκικες χρυσαυγίτικες διμοιρίες. Και εκεί είναι που θα δεχτεί οδυνηρή ήττα. Το αντιφασιστικό κίνημα με μαχητική εμπειρία πολλών ετών αδημονεί να καλωσορίσει στο πεζοδρόμιο τους έλληνες του Κασιδιάρη. Και να τους μετατρέψει σε “έλληνες για την πηγάδα”».

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

https://athens.indymedia.org/post/1606382/

17/07 – Βόλος: Επίθεση στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

«Οι τοπικές αρχές (δήμος & περιφέρεια), όχι μόνο δεν συμμερίζονται τα αιτήματα των πολιτών, αλλά προσπαθούν με κάθε μέσο να αυξήσουν την κερδοφορία των πολυεθνικών εις βάρος της κοινωνίας και της φύσης. Στις 13 Ιουνίου η εξουσία χρησιμοποιώντας τα σκυλιά της, προσπάθησε να καταστείλει το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών με ωμή βία, χημικά και ξύλο ενώ ακολούθησαν στημένες ποινικές διώξεις, παράτυπες έρευνες σε σπίτια και εργασιακούς χώρους. Αποκορύφωμα της κατασταλτικής τους επέλασης ήταν ο ακραίος ξυλοδαρμός και βασανισμός του συντρόφου και συναγωνιστή μας Βασίλη Μάγγου. Μετά και τον αναίτιο θάνατο του Βασίλη, τα όρια έχουν προ καιρού ξεπεραστεί!

»Τα ξημερώματα Πέμπτης με Παρασκευή 17/07/2020 επιτεθήκαμε με τσεκούρι και φωτιά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, φωτίζοντας λίγο τη μαύρη καλοκαιρινή νύχτα, και διαταράσσοντας την ησυχία των ένστολων και μη κρατικών σκυλιών. Ήταν ένα δείγμα, μια ελάχιστη μορφής αντιβίας ενάντια στις πολιτικές που ασκούν δημοτική και περιφερειακή αρχή, μια μικρή υπενθύμιση ότι κυκλοφορούμε έτοιμες τη νύχτα για όλα! Μια απάντηση στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία!»

Και ας μην νικήσουμε ποτέ – Θα πολεμάμε πάντα!
Βασίλης Μάγγος Παρών!

https://athens.indymedia.org/post/1606404/

19/07 – Αθήνα: Σαμποτάζ σε 4 καταστήματα Jumbo

«Έχοντας ήδη δώσει τα δείγματά του, καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η απληστία και η ασυδοσία γιγαντώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Τρανό παράδειγμα ότι τα Jumbo ήταν η μόνη αλυσίδα που δοκίμασε να ανοίξει κατάστημά της στην Πάτρα την 1η μέρα εφαρμογής του καθολικού κλεισίματος των καταστημάτων, για να κλείσει τελικά με εισαγγελική εντολή. Με αντίστοιχη υπεροψία, η εργοδοσία αποφάσισε προ καραντίνας να ανοίξει τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές του χρόνου, με διακαή πόθο την επέκταση του μέτρου και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι το πείραμα στην Πρέβεζα απέτυχε εξαιτίας των αγώνων των εργαζομένων εκεί, ο Βακάκης επέμενε να προχωρήσει το πείραμα τουλάχιστον στην Κατερίνη, έχοντας και τις πλάτες του τοπικού ξεπουλημένου σωματείου εργαζομένων. Φρόντισε μάλιστα να διατυμπανίσει την επιτυχία στην Κατερίνη, με το αντίστοιχο πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σποτάκι, δείχνοντας έτσι παράλληλα τις διαθέσεις του και για τα υπόλοιπα καταστήματα ανά την Ελλάδα. Αυτές είναι λοιπόν οι ονειρώξεις του κ. Βακάκη, ο οποίος στην 1η γενική συνέλευση των μετόχων μετά την πανδημία δήλωσε ότι τα πράγματα για την αλυσίδα του “πηγαίνουν εκνευριστικά καλά!”».

Αρνητές-αρνήτριες του πρωινού ξυπνήματος

https://athens.indymedia.org/post/1606452/

20/07 – Νέα Φιλαδέλφεια: Μπογιές στο παράρτημα της Ν.Δ.

«Στο εντεινόμενο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που επικρατεί, ο κόσμος του αγώνα θα απαντήσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Από τις επιθέσεις των μπάτσων στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, και στην Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, από τον μεγάλο τραγέλαφο του Μπακογιάννη και το σιντριβάνι στην ομόνοια, μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και την άγρια καταστολή της διαδήλωσης από τις δολοφονικές συμμορίες της δέλτα και των ΜΑΤ, η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Τρομοκρατίας με τον νυχάκια Χρυσοχοΐδη, να καλύπτει τις δολοφονικές απόπειρες των μπάτσων απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλη την επικράτεια καθώς και σε θαμώνες μαγαζιών στα Εξάρχεια όπου χτυπούσαν στον σορό, και πετούσαν χημικά σε κλειστούς χώρους μετατρέποντάς τους σε θαλάμους αερίων».

αναρχικές-αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1606427/

25/07 – Αγρίνιο: Παρέμβαση στο αρτοποιείο του Παύλου Παρθένη

«Βιασμός 14χρονης κατ’ εξακολούθηση και επί πληρωμή, από ιδιοκτήτη αρτοποιείου μέσα στο κατάστημα. Το φρικτό γεγονός έχει όνομα και επίθετο και αυτό είναι Παύλος Παρθένης.

»Ο Παρθένης, πολιτευτής με την ακροδεξιά παράταξη του Αρτέμη Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις”, έδινε ραντεβού στον φούρνο που διατηρεί στο Αγρίνιο με τον προαγωγό πατέρα, και αφού τα έβρισκαν οι δυο τους, το ανήλικο κορίτσι παραδιδόταν στις ορέξεις του βιαστή μαγαζάτορα».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

https://athens.indymedia.org/post/1606491/

27/07 – Πετράλωνα: Η καταστροφή ενός σταθμού τρένου για τον θάνατο ενός γκραφιτά

«Από το 2008 μέχρι σήμερα μετράμε 5 θανάτους παιδιών στα ρεύματα του ηλεκτρικού για ένα απλό βάψιμο, εξαιτίας της αυθαιρεσίας των σεκιουριτάδων, που μην τηρώντας το πρωτόκολλό τους αποφασίζουν να το παίξουν ήρωες της ιδιωτικής τους εταιρίας, και να είναι οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες αυτές. Ο όρος δολοφονία μπαίνει διότι σε όλα έχουμε το κοινό ότι μετά από κυνηγητό στις επικίνδυνες ράγες χωρίς καν την διακοπή του ρεύματος, και στον πανικό που διατρέχει ο άλλος στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα σκυλιά της εσα, και οποιασδήποτε εταιρίας σεκιούριτι, τους χτυπάει το ρεύμα. Και για να μην μείνουμε μόνο στα περιστατικά αυτά, έχουμε και τον θάνατο του Θανάση Καναούτη από ελεγκτή στο Περιστέρι στις ρόδες του λεωφορείου, το κυνηγητό του μικροπωλητή μετανάστη στις γραμμές του Θησείου, με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεύματα του σταθμού, ακόμα και τις πολλαπλές ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών που χρησιμοποιούν τα μέσα ως βασικό τους τρόπο μεταφοράς, με αποκορύφωμα την δολοφονία του 20 χρόνου γκραφιτά στις ράγες της Αττικής μετά από κυνηγητό από σεκιουριτάδες. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά δεν λείπει η αψεγάδιαστη συνεργασία αστυνομίας και εταιριών σεκιούριτι, που με την τοποθέτηση των μπαρών στις εισόδους των σταθμών, βλέπουμε και την τοποθέτηση μπάτσων στο εσωτερικών των σταθμών, όπου ελέγχουν την κάθε μας κίνηση».

Αναρχικοί/ές

https://athens.indymedia.org/post/1606627/

29/7 και 31/7 – Αθήνα: Επιθέσεις στην ΕΝΤΕΚΑ Α.Ε & την EREN Hellas

«Ο φαύλος κύκλος του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης και των (ενεργειακών) αναγκών του παράγει ασταμάτητα προϊόντα και ενέργεια, ενώ παράλληλα διευρύνει και τα καταστροφικά αδιέξοδά του. Ενώ η παγκόσμια καπιταλιστική μηχανή διεξάγει πολέμους για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, θέτοντας σε συνεχή κίνηση και την πλέον ενεργοβόρα πολεμική της βιομηχανία, πουλάει στις συνειδήσεις των από κάτω ένα νέο οικολογικό αφήγημα με πράσινες κορδέλες. Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν τους υπηκόους τους ανά τον κόσμο, είναι εξόφθαλμο πως οι ίδιοι οι πετρελαιάδες και τσιμεντοβιομήχανοι που δεκαετίες τώρα πρωτοστατούν στην αλόγιστη λεηλασία γης, αέρα, νερού, είναι οι ίδιοι που επανεπενδύουν τα κεφάλαιά τους σε ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, με τις αντίστοιχες ευλογίες και διευκολύνσεις από το κράτος. Είναι οι ίδιοι κατασκευαστικοί όμιλοι που αφού τσιμέντωσαν πόλεις και φάγανε από την κατασκευή δημοσίων έργων, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν, πρέπει να επεκταθούν σε κάθε βουνό, ποτάμι και θάλασσα, να περιφράξουν καθετί φυσικό, με ποσοτικοποιημένους οικονομικούς όρους, ώστε να λειτουργεί ως “ειδική”” ζώνη κερδοφορίας».

Αναρχικές-οί για τη λεηλασία των επενδύσεων

https://athens.indymedia.org/post/1606563/

12/08 – Παγκράτι: Επίθεση σε κτηματομεσιτικό-airbnb γραφείο ενάντια στον εξευγενισμό

«Όλοι οι άστεγοι που κοιμούνται στους δρόμους, όλες οι εκκενωμένες καταλήψεις.. Για να χαλάσουμε το καθεστώς της πειθαρχημένης πόλης για την παραγωγή των πλουσίων και υπάκουων, πρέπει να σπάσουμε κάποια από τα εργαλεία τους. Για παράδειγμα γραφεία που ευθύνονται για τις συνθήκες της ζωής μας. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν φαντάζονται καν ότι υπάρχουν ομάδες επενδυτών που σπαταλούν χρήμα για να διαμορφώσουν στρατηγικές, ώστε να αυξήσουν το κόστος μιας περιοχής, ώστε οι φτωχοί να φύγουν και πλούσιοι να έρθουν. Κινούνται σαν συμμορία μόνο που είναι χαμογελαστοί και φοράνε κουστούμια. Προσπαθούμε να τους κάνουμε ορατούς όταν επιτιθέμαστε στα γραφεία τους».

https://athens.indymedia.org/post/1606653/

13/08 – Αθήνα: Εμπρηστικές επιθέσεις σε αλληλεγγύη με την εξέγερση στις ΗΠΑ

«Από την επόμενη κιόλας μέρα της δολοφονίας του Φλόιντ ξεκίνησαν μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, η διάρκεια, η μαχητικότητα και η ένταση των οποίων αποτελούν μια σημαντική ιστορική παρακαταθήκη, με χιλιάδες κόσμο να κατεβαίνει στον δρόμο και να συγκρούεται με την αστυνομία, εκθέτοντας την αδυναμία της να ελέγξει τους εξεγερμένους, και γκρεμίζοντας τον μύθο της κρατικής παντοδυναμίας στο εσωτερικό της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη. Με τις συγκρούσεις να μεταφέρονται σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, ακόμη και σε εκείνες με αυξημένη επιτήρηση και αστυνομική παρουσία όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και η Ατλάντα. Οι καπιταλιστικές μητροπόλεις των ΗΠΑ, τα μέρη από τα οποία ο καπιταλισμός οικοδομεί τους πυλώνες του και εξάγει όλη την τεχνογνωσία της καπιταλιστικής κανονικότητας, παραδόθηκαν στα χέρια των εξεγερμένων, οι οποίοι τις παρέδωσαν στις φλόγες της εξέγερσης παίρνοντας έτσι μια μικρή εκδίκηση για τη μακροχρόνια καταπίεση και υποτίμηση των ζωών τους».

Αναρχικές ομάδες διεθνιστικής αλληλεγγύης

https://athens.indymedia.org/post/1606650/

18/08 – Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός σε όχημα του διπλωματικού σώματος σε αλληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita

«Τα ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, ένστολα σκουπίδια εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατάσχουν εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές, μέσα σε ένα ξέφρενο πανηγύρι κρατικής τρομοκρατίας και μιντιακού οχετού. Όμως οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της κατάληψης με ψηλά το κεφάλι μάς δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, και όχι τη νίκη του κρατισμού και της νεοφιλελεύθερης κατασταλτικής στρατηγικής: τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία…

»Η κατάληψη Terra Incognita στα 17 χρόνια παρουσίας και δράσης, γράφει με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας τη λέξη Συνέπεια. Και η υπεράσπιση τόσο της κατάληψης, όσο και των συντρόφων που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής αυτό το διάστημα είναι αδιαπραγμάτευτο επαναστατικό καθήκον όλων μας».

Αναρχικές/οί

https://athens.indymedia.org/post/1606744/

19/08 – Αθήνα: Μπογιές στην τουρκική πρεσβεία

«Στις 19 Αυγούστου επιτεθήκαμε πετώντας μπογιές και τρικάκια στην Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους μας, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, που συνεχίζουν την Αντίσταση στην Τουρκία για πάνω από 200 μέρες. [..] Η ελληνική αστυνομία δίνει πλήρη αρωγή στην τουρκική, αφού διαχρονικά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις των δύο κρατών, συνεργάζονται για την καταστολή των αγωνιστών/τριών.

»Σήμερα οι Δικηγόροι του Λαού, η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal, βρίσκονται στις 230 και 199 μέρες αντίστοιχα, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya στις 183. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές».

Λαϊκό Μέτωπο

https://athens.indymedia.org/post/1606718/

21/08 – Ηράκλειο: Πέτρες και μπογιές στα γραφεία της Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας “επάξια” τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγήθηκε, έβαλε ακόμη πιο έντονα στις ζωές μας την καταστολή. Ξύλο στις γειτονιές, στις διαδηλώσεις, στημένα κατηγορητήρια και κρατικές δολοφονίες, όπως αυτή του Βασίλη Μάγγου πριν λίγο καιρό. Η εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων που χρησιμοποιούνται από τον κόσμο του αγώνα κινείται στην ίδια κατεύθυνση της καταστολής όσων αντιστέκονται, με τους/τις αναρχικούς/-ες συντρόφους/-ισσες να ανήκουν ενεργά σε αυτή την κατηγορία.

»Απέναντι σε όλη αυτή την τρομοκρατία προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε, να συγκροτούμε μια απάντηση, σε κάθε απόπειρα κράτους-κεφαλαίου να μας υποτάξουν. Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη συνήθως περίοδος κινηματικής άμπωτης, κάτι που ωστόσο αμβλύνεται όταν βρίσκονται μαζί άνθρωποι με τη διάθεση να δράσουν».

https://athens.indymedia.org/post/1606787/

24/08 – Καλαμάτα: Επίθεση στον Μιχαλολιάκο

«Σήμερα ήταν μια πολύ ζεστή μέρα στην Καλαμάτα. Ήταν αυτό το καυτό βράδυ που ο Γ.Γ. της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, αποφάσισε να απολαύσει τα σουβλάκια της πόλης μας σε τοπική ψησταριά. Καθώς το φασιστοπαρεάκι λουζόταν στον ιδρώτα, αναγνωρίσαμε την ανάγκη τους για άμεση ενυδάτωση και τους προσφέραμε απλόχερα 20 ιπτάμενα μπουκαλάκια νερό.

»Υ.Γ.1: Ελπίζουμε τα γεμάτα μπουκάλια που πέτυχαν στη μάπα τον Μιχαλολιάκο να μην (;) αφήσουν μόνιμα σημάδια στο πρόσωπο του ναζισμού στην Ελλάδα.

»Υ.Γ.2: Μην αμελείτε να ενυδατώνεστε και να δείχνετε στον φασισμό ότι είναι ανεπιθύμητος πάντα και παντού».

Αντιφασιστική Ομάδα Υδατοπτώσεων

https://athens.indymedia.org/post/1606784/

24/08 – Αθήνα: Εμπρησμός αυτοκινήτου της εταιρίας security My Services στην Πανεπιστημιούπολη (ΕΚΠΑ)

«Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του είδους της και ήταν ιδιοκτησίας του δολοφονημένου μαφιόζου Μακρή, κάτι που ήταν ιδιαίτερα γνωστό και είχε αναδειχθεί με πολλά δημοσιεύματα στον τύπο. Αυτό όμως δεν απέτρεψε το πανεπιστήμιο από το να συνεργάζεται για πολλά συνεχόμενα χρόνια μαζί της, και να της χαρίζει ιδιαίτερα υψηλά ποσά: Η προηγούμενη σύμβαση (2018-2020) απέδωσε στην εταιρία πάνω από 2.000.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η καινούρια προβλέπει καθαρά πάνω από 6.000.0000 για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Οξύμωρο είναι το γεγονός πως παρά τα υπέρογκα αυτά ποσά, ο χώρος του πανεπιστημίου στερείται βασικές υλικές υποδομές και υπολειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υποτίθεται πως ενδιαφέρονται για τη φύλαξη, αλλά δεν ανάβουν εδώ και χρόνια ούτε καν τα φώτα στον δρόμο που διασχίζει την πανεπιστημιούπολη».

Αναρχικοί, αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1606822/

24/08 – Πάτρα: Μπογιές, τρικάκια και σπρέι στο περιφερειακό γραφείο ασύλου Δυτικής Ελλάδας

«Στις αρχές Αυγούστου έγινε γνωστό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και απόπειρας βιασμού μετανάστριας από μπάτσο στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Με αφορμή αυτό έγιναν γνωστά κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από μπάτσους στο ασανσέρ, στο γκαράζ και τις κουζίνες, εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες να καταγράφουν.

»Το συγκεκριμένο “κέντρο κράτησης αλλοδαπών” απασχολεί διαρκώς, εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, της στοίβαξης και της συμφόρησης με τα προβλήματα που αυτή φέρει -τα οποία οξύνονται περισσότερο εν μέσω πανδημίας-, των ρατσιστικών επιθέσεων, της σωματικής και ψυχολογικής βίας, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

»Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν καθεστώς εξαίρεσης, βρίσκονται απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από τη Μόρια μέχρι την Πέτρου Ράλλη, και από τη Μυτιλήνη μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας. Οι γυναίκες που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω του πολέμου ή της οικονομικής εξαθλίωσης, αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητοι πληθυσμοί στους οποίους τα πάντα επιτρέπονται: ο εγκλεισμός τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ο βιασμός ως καθημερινή πραγματικότητα στις χώρες προορισμού».

αναρχικές συντρόφισσες για την κοινωνική χειραφέτηση

https://athens.indymedia.org/post/1606786/

27/08 – Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός οχήματος του διπλωματικού σώματος

«Η κατάληψη Terra Incognita αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα ιστορικότερα σημεία αναφοράς του ριζοσπαστικού αγώνα και της αντιεξουσιαστικής δράσης. Δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές και όσους εξαιρεί η κρατική πρόνοια και η καπιταλιστική ευμάρεια, παρούσα στα αντιφασιστικά οδοφράγματα, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις πορείες, στις συγκρούσεις, στις παρεμβάσεις και επιθέσεις στα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα.

»[..] Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να μετατρέψει το κάλεσμα των συντροφισσών και συντρόφων για Διεθνή συντονισμό, σε μια πύρινη λαίλαπα επιθετικής αλληλεγγύης που θα ενώσει τους αγώνες σε κάθε εξεγερμένο έδαφος της Γης. Γι’ αυτό και η επίθεσή μας είναι και μια απάντηση στη δολοφονία μιας ακόμη απεργού πείνας από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. Η Ebru Timtik άφησε την τελευταία της πνοή στις 27/8, έπειτα από 238 μέρες απεργίας πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη».

Οργισμένες καταληψίες

https://athens.indymedia.org/post/1606831/

28/08 – Γαύδος: Καταστροφή αλιευτικού εξοπλισμού

«Έτσι, στο νησί της Γαύδου, εκεί που φέτος παραθέρισαν/ίζουν και ένα κάρο “εναλλακτικοί ψαράδες”, καταφέραμε να αφήσουμε μερικούς από δαύτους χωρίς τα όπλα τους, καταστρέφοντας δεκάδες ψαροντούφεκα και καλάμια, και πετυχαίνοντας έτσι ένα προσωρινό έστω σταμάτημα του δολοφονικού τους χόμπι.

»Αποχωρήσαμε από το νησί με έναν κόμπο στο στομάχι, γνωρίζοντας πως ό,τι κάναμε ήταν μία μικρή μόνο νίκη και προσθήκη στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε ψαράδες, κυνηγούς και σπισιστές όλων των ειδών, αλλά και με μία έντονη χαρά και ικανοποίηση γιατί αυτή τη φορά δεν ήμασταν μόνα».

Αναρχικά αντισπισιστά

https://athens.indymedia.org/post/1606832/

30/08 – Λαμία: Μπογιές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

«Την Κυριακή 9 Αυγούστου πολλές περιοχές της Εύβοιας καταστράφηκαν από σφοδρές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας. Οι κυβερνητικοί μετεωρολόγοι δεν είχαν προβλέψει το σωστό μέγεθος των βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα οι πολίτες των πληγεισών περιοχών να μην έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Ως αποτέλεσμα των παραλείψεων των κρατικών μηχανισμών έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

https://athens.indymedia.org/post/1606852/

30/08 – Πάτρα: Εμπρησμός του αυτοκινήτου του φασίστα Στέφανου Τσονακίδη

«Ο εν λόγω φασίστας είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τη δράση του στην Πάτρα, παλαιότερα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ σήμερα δηλώνει πως συμμετέχει στο κόμμα του Η. Κασιδιάρη. Τον τελευταίο καιρό, μαζί με άλλα ακροδεξιά καθίκια, έχει συγκροτήσει ακροδεξιά ψεκασμένη γκρούπα, ονόματι “Πάτρα όλοι μαζί”, η οποία αναπαράγει ρατσιστικό και φασιστικό οχετό, ενώ πρόσφατα προσπάθησε να δημιουργήσει ρατσιστικό επεισόδιο εναντίον μεταναστών στη γειτονία Μποζαΐτικα.

»Στην Πάτρα, εδώ και χρόνια έχουν στηθεί αντιφασιστικά αναχώματα και έχουν δοθεί αγώνες με πολύμορφα χαρακτηριστικά, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να μην καταφέρει να στεριώσει κανένα ακροδεξιό σκουπίδι. Στο σήμερα, με τους ολοένα εντεινόμενους διακρατικούς ανταγωνισμούς, που ο εθνικιστικός χώρος προσπαθεί να βρει πάτημα μέσω των “ελληνοτουρκικών”, μέσα από επιθέσεις σε μετανάστες στον Έβρο και τα νησιά του Β. Αιγαίου, αλλά ακόμη και μέσα από ψεκασμένες συνομωσιολογίες ενάντια στο 5G και τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να ξανασηκώσει κεφάλι κανένας φασίστας».

Αναρχικές/Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1606866/

05/09 – Άνω Πόλη: Εμπρησμός οχήματος του διπλωματικού σώματος της γερμανικής πρεσβείας

«Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός είναι διαχρονικά εχθρός του λαού μας, από τα “αθώα” χρόνια της δυναστείας των Βαυαρών με την Αμαλία, μέχρι την παραφροσύνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τελικά, την ολοκληρωτική κατοχή της ψυχής μας στα χρόνια της Κρίσης».

Φάλαγγα Διαβολικών Μπουρλοτιέρηδων

https://athens.indymedia.org/post/1606983/

05/09 – Χανιά: Μπογιές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

«Το βράδυ του Σαββάτου 5/9, λίγο μετά τη μεγαλειώδη πορεία αλληλεγγύης στη κατάληψη Rosa Nera, παρεμβήκαμε με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ο συγκεκριμένος, εκτός του μακρού παρελθόντος στη δεξιά πολυκατοικία, προέβη χτες σε ανακοίνωση επικρότησης της εκκένωσης. Από τη μεριά μας, ήταν μια μικρή αντανακλαστική χειρονομία, ως μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κατασταλτική κρατική λαίλαπα».

Αναρχικοί κομμουνιστές

https://athens.indymedia.org/archive/2020/09/06/

10/09 – Ζωγράφου: Επίθεση στα τοπικά γραφεία της Ν.Δ.

«Η υπερφίαλη αλαζονεία και η εξουσιομανία που τους χαρακτηρίζει, τους καθιστά ανίκανους να αντιληφθούν την κοινωνική αντίδραση που σιγοβράζει, αλλά και τον κόσμο του αγώνα και των κινημάτων που θα βρίσκεται πάντα απέναντί τους.

»Τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση στους ίδιους από τη μία, και ένα μικρό νεύμα αλληλεγγύης στις καταλήψεις από την άλλη, πετώντας μπογιές στα τοπικά γραφεία της Ν.Δ. Ζωγράφου, και “απολυμαίνοντας” το εσωτερικό τους μ’ έναν πυροσβεστήρα».

10, 100, 1000αδες καταλήψεις για έναν κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο

Αναρχική Ομάδα Βραχυκύκλωμα

https://athens.indymedia.org/post/1607219/

13/09 – Κέρκυρα: Αντιφασιστική δράση

«Την Κυριακή 13/9 στο κέντρο της πόλης εντοπίστηκε γνωστός φασίστας. Άμεσα σύντροφοι και συντρόφισσες κινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν προς το μέρος του, και αφού τον προσέγγισαν σε στάση αστικού ανέβηκαν μαζί του στο λεωφορείο. Ύστερα από έντονο διαπληκτισμό και χρήση της αναγκαίας βίας, του έγινε ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο όταν οι αρρωστημένες του ιδέες μολύνουν την πόλη της Κέρκυρας».

https://athens.indymedia.org/post/1607119/

14/09 – Θεσσαλονίκη: Σπάσιμο τριών ΑΤΜ – Αλληλεγγύη σε Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά και Δ. Συριανού

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τη δραστηριότητα και τον ρόλο των τραπεζών όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την πρώτη μέρα της ίδρυσής τους. Είναι αυταπόδεικτο πως οι νόμιμοι τοκογλύφοι του συστήματος ήταν και είναι εχθροί της κοινωνίας, όντας κολώνες του σάπιου καπιταλιστικού οικοδομήματος».

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Αναρχικοί

https://athens.indymedia.org/post/1607113/

15/09 – Αθήνα: Σπασιματική παρέμβαση σε κατάστημα Lidl

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Terra Incognita για έναν Οκτώβρη αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, την υποστήριξη της Terra Incognita και οποιουδήποτε άλλου κατειλημμένου χώρου που απειλείται από καταστολή, καθώς και στο κάλεσμα της Liebig34/Βερολίνο για μια εβδομάδα δράσεων τον Σεπτέμβρη, καταστρέψαμε τη πρόσοψη των Lidl στην περιοχή του Φαλήρου».

https://athens.indymedia.org/post/1607238/

17/09 – Αθήνα: Μπογιές στα κεντρικά γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε.

«Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, 3 άνθρωποι της τάξης μας οδηγήθηκαν στον θάνατο από τα αφεντικά και την αδιαφορία τους. Αφεντικά που ούτε μια στιγμή δεν υπολόγισαν, και ούτε θα υπολογίσουν ποτέ, τη ζωή των εργαζομένων ως μία πολύτιμη αξία. Παρά μόνο θα είναι μια μεταβλητή που ποτέ δεν λαμβάνουν υπόψη τους στην εξίσωση της αισχροκέρδειας. Ένα αναλώσιμο, μια παράπλευρη απώλεια που για το δικό τους όφελος, μπορεί να θυσιαστεί. Η Αττικό Μετρό, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, Νίκος Ταχιάος, έσπευσε να δώσει συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης και να συλλυπηθεί την οικογένειά του άτυχου εργάτη. Ωστόσο, δεν μας πείθει, αφού αυτό δεν είναι το πρώτο εργατικό “ατύχημα” για το οποίο ευθύνεται η Αττικό Μετρό. Σίγουρα θυμόμαστε τους δύο νεκρούς εργάτες το 2017 και 2009, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό, είτε είναι από κάποιο συνεργείο εργολάβου, είτε όχι, ξυπνάνε το πρωί, για πάνε να σπάσουν τη μέση τους για ένα ξεροκόμματο, χωρίς να τους εξασφαλίζει κανείς ότι θα επιστρέψουν σπίτι τους. Αυτοί οι άνθρωποι, όπως και πολλοί άλλοι, επιβιώνουν στην πίεση ενός καθεστώτος αβεβαιότητας που “τρέφεται” από την αδιαφορία των αφεντικών για εμάς, την κοινωνική βάση».

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

https://athens.indymedia.org/post/1607206/

27/09 – Θεσσαλονίκη: Μπογιές σε κάτεργο της αμερικανικής αλυσίδας Starbucks ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

«Ο εκ νέου ερχομός αντιπροσωπείας της αμερικάνικης διπλωματίας αποτελεί για μας αιτία πολέμου. Γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες οφείλουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους, εκεί όπου μπορούμε να αναμετρηθούμε με τους εχθρούς των καταπιεσμένων. Την ίδια στιγμή που η εξεγερμένη κοινωνική βάση στην άλλη μεριά της Γης συγκρούεται ενάντια στη λευκή βία της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής και την ανισότητα, οι φονιάδες που οργανώνουν αιματοβαμμένες ειρηνευτικές αποστολές πάνω στο σώμα του πλανήτη δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.

»Τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη ξεκινάει η τριμερής επίσκεψη της αμερικάνικης διπλωματίας σε Θεσσαλονίκη, Σούδα και Αθήνα, αποτελούμενη από τον υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον υφυπουργό εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών θεμάτων, Φίλιπ Ρίκερ, συνοδευόμενους από τον αμερικάνο πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ. Η συνάντηση αφορά την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών στην εξοπλιστική και αμυντική στελέχωση κα αναβάθμιση των νατοϊκών (αλλά και των αμιγώς αμερικάνικων) στρατιωτικών υποδομών, την από κοινού επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας, αλλά και τη ρύθμιση της έντασης στην ΝΑ Μεσόγειο».

κατάληψη Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1607428/

06/10 – Πάτρα: Μπαράζ επιθέσεων με αφορμή την αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης τη Χ.Α.

«[..] επιλέξαμε να χτυπήσουμε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε διάφορα σημεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα σπάστηκαν και έπειτα χρωματίστηκαν το παράρτημα το Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Πάτρα,2 ΑΤΜ και 2 τραπεζικά καταστήματα.

»Ως αναρχικοί, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ως προς το αστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, αφού γνωρίζουμε ότι αποτελεί πυλώνας διαφύλαξης και συγκρότησης της εξουσίας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτόν το θεσμό, ο οποίος πάντα θα τάσσεται υπέρ των αφεντικών και των εξουσιαστών.

»Αναγνωρίζουμε, ότι αυτό το δικαστήριο δεν είναι σε καμία περίπτωση η τελική μάχη με τον φασισμό, γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και παρουσία σε χώρους εργασίας, σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες. Όσο και αν το κράτος κλιμακώνει την καταστολή του, όσο και αν εκκενώνει καταλήψεις, φυλακίζει αγωνιστές διαχέοντας την κρατική τρομοκρατία, εμείς θα στεκόμαστε μαχητικά για τον αναρχικό αντιφασιστικό αγώνα, αποσκοπώντας στην αναβάθμισή του».

σύντροφοι-συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/post/1607611/

07/10 – Κομοτηνή: Μπογιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

»Καθημερινά η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τα πολλά πρόσωπα του φασισμού. Με την επιβολή του δόγματος Νόμος και Τάξη, που προβάλλεται από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της ΝΔ, και με την ψήφιση του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις, αντιλαμβανόμαστε την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει το κράτος απέναντι στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης μέσα από τις συνεχείς επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων, τις στοχοποιήσεις αγωνιστών, με στημένα κατηγορητήρια και σκευωρίες σε συντρόφους και γενικότερα με την ανεξέλεγκτη καταστολή κάθε μορφής αντίδρασης.

»Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κίνημα αυτό που πλήττεται, όσο και τα περισσότερα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας. Με πρόφαση την πανδημία, δικαιώματα καταστρατηγούνται στον βωμό της δημόσιας υγείας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν έρμαια των διεθνών πολιτικών, στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς καμία υγειονομική περίθαλψη, και κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης που οδηγούν στη σταδιακή τους εξόντωση. Αποκορύφωμα το τελευταίο περιστατικό πυρκαγιάς στη Μόρια, όπου για άλλη μια φορά η κρατική παρουσία ήταν ανύπαρκτη και είχε ως αποτέλεσμα 13.000 άνθρωποι να μείνουν ξανά στον δρόμο αβοήθητοι».

Αναρχικός Τομέας Κομοτηνής, Σύντροφοι/ισσες

https://athens.indymedia.org/post/1607788/

09/10 – Αθήνα: Επίθεση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ

«Επιλέξαμε σαν στόχο τους χώρους όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο:

-Συμμετέχει στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους μέσα και έξω από τις σχολές, την “ανάπλαση” και τον εξευγενισμό των δημόσιων χώρων

-Παράγει έρευνα για τον στρατό και την αστυνομία, την πολεμική προετοιμασία, την φύλαξη των συνόρων, την χαρτογράφηση των αγωνιζόμενων

-Εμπλέκεται μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, και τους φίλους τους στο φιάσκο του “Μεγάλου Περιπάτου”».

Αναρχικοί και Αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές

https://athens.indymedia.org/post/1607718/

11/10 – Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στα γραφεία του γερμανικού κολοσσού τουρισμού TUI / Defend Liebig34

«Στις 9 Οκτώβρη -μέρα λήξης του τελεσίγραφου που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές του γερμανικού κράτους- πραγματοποιείται η εκκένωση της κατάληψης LIEBIG34. Από το προηγούμενο βραδύ συντρόφισσες καταληψίες βρισκόντουσαν μέσα στην κατάληψη αλλά και τους γύρω δρόμους για να υπερασπιστούν το απελευθερωμένο τους έδαφος από τα ένστολα σκουπίδια. Ακολούθησαν για ώρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και αλλεπάλληλες επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές ενώ κάποιες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης πραγματοποιήθηκαν 13 προσαγωγές καταληψιών, εκ των οποίων 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της αντίστασης κατά τη σύλληψη.

»Την Κυριακή 11 Οκτώβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στα γραφεία του γερμανικού κολοσσού ταξιδιών και τουρισμού TUI».

κατάληψη Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1607751/

11/10 – Αθήνα: Παρεμβάσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη και στα σπίτια μεγαλοδημοσιογράφων

«[..] πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονες παρεμβάσεις με μπογιές, σπρέι και τρικάκια στα γραφεία του ΔΟΜ (Mega, In.gr, ΤΟΒΗΜΑ κλπ) και στα σπίτια των μεγαλοδημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη και Άρη Πορτοσάλτε. Οι παραπάνω παρεμβάσεις έχουν διπλό χαρακτήρα. Αφενός αποτελούν κομμάτι των δράσεων αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας με διογκωμένο κατηγορητήριο. Αφετέρου αποτελούν ένα μήνυμα αντίστασης σε όσους/όσες βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής είτε πρόκειται για φυλακισμένους αγωνιστές/ριες και για ευρύτερα κομμάτια του ριζοσπαστικού κινήματος, είτε για αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες (πχ μαθητές, υγειονομικοί, κλπ)».

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, Σύντροφοι – Συντρόφισσες

https://athens.indymedia.org/post/1607728/

12/10 – Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός οχημάτων security

«Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε την προσπάθεια της κρατικής εξουσίας να θωρακίσει τον εαυτό της, στοχεύοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις κινήσεις των εν δυνάμει επικίνδυνων στοιχείων που τάσσονται εχθρικά προς αυτήν και τα συμφέροντα που προασπίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσα από τη εξέλιξη του αντιτρομοκρατικού, αλλά και τη θέσπιση νέων κατασταλτικής φύσης νομοθετημάτων, την αναβάθμιση της ασφάλειας των υποδομών που διαθέτει, τις συνεχείς προσλήψεις στο δυναμικό των μπάτσων, όπως και τη σύσταση νέων ομάδων, έτοιμων να επιβάλουν ησυχία, τάξη και ασφάλεια στους δρόμους των μητροπόλεων.

»Παράλληλα, σχεδιάζει τις επιθέσεις της και τις εφαρμόζει με σκοπό να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των δυνάμεων που αναμετρείται, όπως και την παρούσα δυναμική τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να εξουδετερώσει τη φυσική, ηθική, και πολιτική τους υπόσταση. Αυτό ερμηνεύουμε από την προκλητική στάση των μπάτσων στις πορείες, τις συλλήψεις και τις ογκώδεις δικογραφίες που ανά καιρούς στήνονται, τις επιδρομές σε παράνομους χώρους και τις εκκενώσεις κατειλημμένων εστιών».

εμπρηστικός πυρήνας αλληλεγγύης

https://athens.indymedia.org/post/1607766/

13/10 – Θεσσαλονίκη: Εμπρησμός βαν της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS

«Για κάθε χαμένη ώρα στον κόσμο των αφεντικών, για κάθε χαμένη ζωή συναδέλφου μας για τις τσέπες των τρομοκρατών αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό βαν της εταιρίας ταχυμεταφορών ACS στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ολυμπιάδος 46 τα ξημερώματα της Τριτης 13 Οκτώβρη. Στέλνουμε την αλληλεγγύης μας σε όσους αγωνίζονται καθημερινά απέναντι στο κράτος και τα αφεντικά. Από τα σχολεία και τις γειτονιές μέχρι τους χώρους εργασίας ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι οργάνωση στη βάση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης»

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης – Πυρήνας Άγριας Απεργίας

https://athens.indymedia.org/post/1607850/

16/10 – Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις σε 3 γραφεία νεοναζί δικηγόρων της Χρυσής Αυγής

«Η τιμωρία των φασιστών έρχεται πάντα μέσα από τον κόσμο του αγώνα, ούτε με δικαστήρια ούτε με φυλακές. Την ίδια στιγμή που οι φασίστες κλαίγονται για ακόμη μια μέρα στα πόδια των αφεντικών τους ζητώντας ανασταλτικές ποινές, πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με μπογιές και τρικάκια σε 3 δικηγορικά γραφεία των νεοναζί δικηγόρων της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, Χασιώτη, Κουλογιάννη και Τζαρού. Και οι 3 χρυσαυγίτες είναι μέλη της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων που αποτελεί το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο της Χρυσής Αυγής στον δικηγορικό σύλλογο, με τον Χασιώτη μάλιστα ουκ ολίγες φορές να παρέχει το γραφείο του για χουντογλέντια μεταξύ φασιστών. Είναι αυτοί που εκπροσωπούν το νομικό σκέλος των εγκλημάτων που πραγματοποιεί η Χρυσή Αυγή, χτίζοντας την εικόνα του επιφανούς νόμιμου πολιτικού φορέα. Δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Δεν θα γλιτώσετε από τα δικά μας χέρια».

κατάληψη Terra Incognita

https://athens.indymedia.org/post/1607805/

16/10 – Νέο Ηράκλειο: Τσάκισμα φασιστών

«Καθοδόν στη λεωφόρο Ηρακλείου, ημέρα πέμπτη 16/10/2020 και ώρα 00.45, εντοπίστηκε και τσακίστηκε από 1 δικάβαλο ομάδα 3 γνωστών φασιστών του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου. Κατά την αποχώρησή τους αφήσανε πίσω το λάβαρό τους το οποίο εν τέλει δεν κρεμάστηκε και πάρθηκε (ακριβώς απέναντι του μνημείου μνήμης των φασιστών ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ-ΚΑΠΕΛΩΝΗ)».

Αντιεξουσιαστές Νέας Ιωνίας

https://athens.indymedia.org/post/1607806/

16/10 – Θεσσαλονίκη: Καταδρομική επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ

«Το βράδυ της 16/10 πραγματοποιήσαμε οργανωμένη καταδρομική επίθεση στη διμοιρία ΜΑΤ που στρατοπεδεύει έξω από την εκκενωμένη κατάληψη Terra Incognita στην Τάσκου Παπαγεωργίου ανταποδίδοντας ένα ελάχιστο ποσοστό της βίας που ασκεί η ΕΛ.ΑΣ. και καθιστώντας σαφές πως το κατώφλι μιας κατάληψης δεν αποτελεί φιλόξενο μέρος για τα σκουπίδια του Μ.Χρυσοχοΐδη».

σύντροφοι/ισσες

https://athens.indymedia.org/post/1607934/

17/10 – Θεσσαλονίκη: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ

«Το κράτος μέρα με τη μέρα κλιμακώνει τις επιθέσεις του και θέτει στο στόχαστρο όποιο αγωνιστικό κομμάτι θεωρεί απειλή, με έμφαση στον αναρχικό χώρο. Εκκενώσεις καταλήψεων, μπούκες σε σπίτια, στημένα κατηγορητήρια, μαζικές συλλήψεις σε πορείες είναι λίγα απ’ τα παραδείγματα. Ιδιαίτερο είναι το μένος που δείχνει το κράτος απέναντι στις καταλήψεις, με τις πρόσφατες εκκενώσεις των Terra Incognita, Rosa Nera, Φιλολάου 99.

»Στα πλαίσια του Οκτώβρη ως μήνα διεθνούς αλληλεγγύης στις καταλήψεις σαμποτάραμε 17 ATM σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης».

σύντροφοι-ισσες

https://athens.indymedia.org/post/1607838/

21/10 – Αθήνα-Πειραιάς: Σπασιματικές σε τράπεζες

«Ανέκαθεν οι καταλήψεις αποτελούσαν την ύψιστη άρνηση της ιδιοκτησίας καθώς και ένα μήνυμα προς το κράτος. Ένα μήνυμα πως δεν διαπραγματευόμαστε τις ιδέες μας αλλά τις διεκδικούμε και τις πραγματώνουμε. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι του ρόλου αποτελούν οι σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζονται μέσα σε αυτές. Μέσα από αυτές οξύνεται ο διαρκής αγώνας των από τα κάτω ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη και τη διαφύλαξη τους. Από την άλλη, το κράτος έχει κάνει ξεκάθαρο πως θα καταστείλει οτιδήποτε τεθεί αγκάθι στα σχέδιά του. Όποιος μπαίνει εμπόδιο στην κανονικότητά του βρίσκεται απέναντί του. Από το σχολείο και τις σχολές μέχρι τους χώρους εργασίας το κράτος φροντίζει ώστε να νεκρώνει οποιαδήποτε επιθυμία. Κάπως έτσι οι ζωές μας αποτελούν έρμαια στα χέρια του. [..]

»Αποκριθήκαμε στο κάλεσμα του μήνα αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη Terra Incognita. Βγήκαμε στους δρόμους των γειτονιών μας και χτυπήσαμε τα προπύργια του καπιταλιστικού συστήματος. Επιλέξαμε 6 καταστήματα τραπεζών σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά».

Αναρχικές Κάμπιες

https://athens.indymedia.org/post/1607890/

23/10 – Πόρτο Ράφτη: σαμποτάζ σε ψαράδες

«Τσιμεντώσαμε δίχτυα ψαρέματος με τσιμέντο ταχείας πήξεως, στέλνοντας την καλημέρα μας στους κυνηγούς ψαριών. Το σαμποτάζ έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα δισεκατομμύρια θαλάσσια άτομα που δολοφονούνται καθημερινά από επαγγελματίες και χομπίστες κυνηγούς».

Πυρήνας ALF – Τσιμεντοφόροι Αχινοί

https://athens.indymedia.org/post/1607940/

29/10 – Αθήνα: Παρέμβαση και εκκένωση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

«Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης, εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την «ακαδημαϊκή αυθεντία» του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριών που ασκούν την πρακτική τους».

Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης

https://athens.indymedia.org/post/1608109/