When the city is burning #39

Συγκεντρωτικό αντιφασιστικών δράσεων

Από τα ξημερώματα της 21ης Γενάρη έως και σήμερα έχουν στοχοποιηθεί και χτυπηθεί αρκετοί φασιστές, πολιτικά γραφεία τους, καθώς και επιχειρήσεις και οχήματα που ανήκουν σε κάθε λογής φασίστα που κυκλοφορεί στον ελλαδικό χώρο. Αφορμή για τα χτυπήματα ήταν ο εθνικιστικός παροξυσμός που επικράτησε γύρω από το ζήτημα του μακεδονικού, και οι επιθέσεις που έγιναν τις μέρες των συλλαλητηρίων στην κατάληψη Libertatia και τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η απόπειρα των φασιστών να κινηθούν επιθετικά και σε άλλους χώρους.

Κυριακή 21/1:

Μετά την επίθεση φασιστών στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, ομάδα συντρόφων στη Λάρισα επιτέθηκε στο διαμέρισμα της πρώην βουλευτή της Χ.Α, Δ. Σβερώνη, με βαριοπούλες και σπρέι.

«Ξημερώματα της 25/1 σπάσαμε με σφυριά και βαριοπούλες τα νεοσύστατα γραφεία της “Ελλήνων Συνέλευσις” στην Κόρινθο».

«κάψαμε το αμάξι της εταιρείας σεκιούριτι DogsPlanet στη Νέα Σμύρνη, η οποία ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής».

Δεκάδες αντιφασίστες στο Ηράκλειο έδειξαν αντανακλαστικά και πρόλαβαν τον φασιστικό συρφετό κατά την αποχώρησή του. Οι φασίστες τσακίστηκαν κατά την επιβίβαση στα αυτοκίνητά τους. Ένας εξ αυτών ήταν ο γνωστός μπάτσος και περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στην Κρήτη, Γιώργος Σπυρόπουλος, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο.

26/1 «ομάδα συντροφισσών/ων επιτεθήκαμε στις εθνικιστικές εκδόσεις ”Λόγχη”, στην οδό Πινδάρου 12, στο Κολωνάκι».

31/1 «τσακίσαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στα γραφεία τους στη Νέα Αλικαρνασσό».

Ξημερώματα τσακίστηκαν από συντρόφους στην Πάτρα 2 φασιστοειδή της νεοναζιστικής γκρούπας ΑΡΜΑ.

Ξημερώματα 1/2, Πάτρα, σπάσιμο γραφείων Σώρρα (Ελ. Συν).

Παρασκευή 2/2, 19.30 καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α στον Πειραιά.

3/2, μεσημέρι, μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρενέβησαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος». Στη συνέχεια πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν.

Απόγευμα 4/2, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας χτυπιούνται 8 φασιστές που γυρνάνε από το συλλαλητήριο της Αθηνάς.

Τσάκισμα φασίστα στο μετρό Κατεχάκη.

Την ίδια μέρα φασιστές απωθούνται από την περιφρούρηση του κατειλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «εμπρός», ενώ σε όλη την Αθηνά υπάρχουν περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό.
https://apatris.info/sygkenrotiko-antifastikon-draseon/

WE UNBOX RAGE

«Επιλέξαμε να επιτεθούμε σε μερικά κάτεργα της πόλης μας, σε μικρές επικράτειες φόβου και εξόντωσης χιλιάδων εργαζομένων εν μέσω εορταστικής περιόδου. Eνώσαμε την ταξική μας οργή, της δώσαμε μορφή και κατεύθυνση, και επιτεθήκαμε στους πραγματικούς γδάρτες της ατομικής και συλλογικής μας ευτυχίας: Στον κόσμο των αφεντικών, της μισθωτής σκλαβιάς και των εμπορευμάτων. Από τις 28/12 έως τις 4/1 σπάσαμε τις βιτρίνες και καταστρέψαμε εμπορεύματα στα Intersport & Public στην Ούλωφ Πάλμε (Ιλίσια), στα Intersport στη Λ. Πεντέλης (Χαλάνδρι), στον Κωτσόβολο στη Λ. Δημοκρατίας (Άγιοι Ανάργυροι), στα Jumbo στην οδό Πλαστήρα (Μεταμόρφωση), γιατί ως εμπορικές αλυσίδες πρωτοστατούν στην προώθηση της εντατικοποιημένης εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Επίσης, στα Market In στην οδό Δημητρακοπούλου (Κουκάκι) και στην οδό Αγίας Ζώνης (Κυψέλη), γιατί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας, καθρεφτίζοντας ξεκάθαρα τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο πλαίσιο της συνεχώς εξελισσόμενης καπιταλιστικής ζούγκλας».
https://apatris.info/we-unbox-rage/

Πάτρα – Τσάκισμα νεοναζί

17 Φεβρουαρίου: «[…] τσακίσαμε έναν νεοναζί που συμμετείχε στο εθνικιστό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».
https://apatris.info/tsakisma-neonazi-patra

«Στις 18/2, την ώρα που η γιορτή της κατανάλωσης βρισκόταν σε έξαρση, τη νύχτα του Σαββάτου του καρναβαλιού, επισκεφθήκαμε το κτίριο όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του Αρβανίτη, στην οδό Φιλοποίμενος 56. Τοποθετήσαμε αυτοσχέδιο μηχανισμό μπροστά στην πόρτα του γραφείου του στον 2ο όροφο, γνωρίζοντας πως σε αυτό στεγάζονται μόνο γραφεία, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της εισόδου του και την πρόκληση φθορών στο εσωτερικό του γραφείου Η επίθεσή μας στο γραφείο του φασίστα Αρβανίτη, πραγματοποιήθηκε ενόψει του τελικά ακυρωθέντος εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Πάτρα.
https://apatris.info/analipsi-efthynis-patra

Ξάνθη – Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του οχήματος του Ιάκωβου Γεωργακάκη

«Την Παρασκευή 23/2 προχωρήσαμε στην ευθεία στοχοποίηση του Ιάκωβου Γεωργακάκη, καταστρέφοντας ολοσχερώς το όχημα του επί της οδού Περικλέους στην Ξάνθη. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ενεργό μέλος -ένας εκ των τεσσάρων του σταθερού πυρήνα- της τοπικής ομάδας της Χ.Α.».
https://apatris.info/iakovou-georgakaki/

Θεσ/νίκη – Σπάσιμο φασιστογραφείων

«Την Παρασκευή 2/3 επιτεθήκαμε στα γραφεία των Δεσμών Ελλήνων στην οδό Πασαλίδη στην Θεσσαλονίκη»…
https://apatris.info/spasimo-fasistografion-thessaloniki

Θεσ/νίκη -Τσάκισμα του φασίστα Γρηγόρη Γεωργιτσόπουλου

«Στήσαμε καρτέρι στο σπίτι του Γρηγόρη Γεωργιτσόπουλου, στην οδό Συλλα 5 στην Άνω Πόλη, που δραστηριοποιείται στον Κύκλο Ιδεάπολις, και συμμετείχε στις επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia.Τον Γρηγόρη Γεωργιτσόπουλο, αφότου του σπάσαμε πλευρά και γόνατα με βαριοπούλες, τον αφήσαμε με τα χέρια του ανέγγιχτα για να μπορεί να σέρνεται και να πάρει τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια, αφού μάλλον τόσο πολύ την χρειαζόταν γιατί μόνο αυτό φώναζε».
https://apatris.info/tsakisma-tou-fasista-georgitsopoulou

Θεσ/νίκη – Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικό τριήμερο

«[…]μπροστά στην νέα κατασταλτική μεθόδευση που σήμερα στοχοποιεί τους συντρόφους Ντάλιο, Πολίτη, Μιχαηλίδη, Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ, Γ. Τσάκαλο, πραγματοποιήσαμε μία σειρά επιθετικών ενεργειών εναντίον κρατικών, καπιταλιστικών και κατασταλτικών στόχων το τριήμερο 20-22 Μαρτίου: Την Τρίτη 20/3 πυρπολήσαμε 5 κρατικά αυτοκίνητα του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης απέναντι από τα διοικητικά δικαστήρια. Την Τετάρτη 21/3 βάλαμε φωτιά σε 2 οχήματα εταιρίας security στην οδό Τζαβέλα στην ανατολική Θεσ/νίκη. Την Πέμπτη 22/3 επιτεθήκαμε στο πάρκινγκ του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ courrier στην Β. Όλγας, καίγοντας 2 οχήματα».
https://apatris.info/thesniki-analipsi-efthynis-gia-ebristiko-triimero

22/3 «Επιτεθήκαμε στα δικηγορικά γραφεία (ΧΑΝΙΚΙΑΝ, ΚΑΡΟΛΟΣ, & ΣΥΝ. ΔΙΚ. ΕΤΑΙΡΙΑ , HLF Βασιλική Κουτσέφτη) στη Μπούσγου 20 όπου διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για funds και οφειλές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών».

Αθήνα – Για τον Λάμπρο:

«Το βράδυ της 24ης Μάρτη, τρία οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. ολικώς κατεστραμένα, άλλα με μερικές ζημιές. Οκτώ χρόνια μετά… Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ».
https://apatris.info/gia-ton-labro

24/3 – Ανάληψη ευθύνης για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων
https://apatris.info/evelpidon

«Το διάστημα 25/3-5/4 επιτεθήκαμε, σπάζοντας και λερώνοντας με χρώμα τις προσόψεις των εργολαβικών εταιριών καθαρισμού και φύλαξης- ΑΝΑΞ στην οδό Ιθάκης στην κυψέλη- Αττικά Κτήρια, στην οδό Αχαρνών στη Νέα Χαλκηδόνα- Globe Williams, στη Λεωφόρο Αλίμου. Ως εργαζόμενοι αναγνωρίζουμε τη μισθωτή εργασία ως καταναγκασμό. Γι’ αυτό προσπαθούμε να προσθέσουμε έναν ακόμα τρόπο αντίστασης ενάντια στα συμφέροντα των αφεντικών. Τα σπασίματα, οι μπογιές, οι καταστροφές και τα σαμποτάζ είναι κομμάτι των καθημερινών αντιστάσεών μας, μια μικρή μόνο απάντηση στον καταναγκασμό και την τρομοκρατία των προϊσταμένων, των αφεντικών και των ρουφιάνων τους. Με τα μέσα μας αυτά προκαλούμε συμβολικό και πραγματικό κόστος στα συμφέροντά τους και χτίζουμε ένα ακόμη ανάχωμα στην επίθεσή τους εναντίον μας. Να ξέρουν ότι θ’ απαντάμε με χίλιους τρόπους κάθε μέρα στη βία που δεχόμαστε».
https://apatris.info/spastes-bogiatzides-apergi-ke-lipi-saboter

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία των βουλευτών Φορτσάκη και Βούλτεψη

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία των ακροδεξιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη και Θεόδωρου Φορτσάκη, στα Εξάρχεια, στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής και Σαριπόλου αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν την αφετηρία μιας στρατηγικής αντιποίνων για την πραξικοπηματική και εξοντωτική απόφαση που επιβλήθηκε στους αναρχικούς συντρόφους Δ. Πολίτη, Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, Ν. Ρωμανό και στο μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο».
https://apatris.info/fortsaki-ke-voultepsi/

Θεσ/νίκη – Εμπρησμοί στις οικίες της Ειδικής Ανακρίτριας Αντ. Βαρελά και του πρώην Προέδρου Εφετών Θ. Σταυρόπουλου

«44 χρόνια μετά, οι νύχτες των δικαστικών είναι ακόμα στα χέρια μας . Στις 18 Απρίλη του 1974 το επαναστατικό ημερολόγιο θα σημάνει την πρώτη εκ των 35 ημερών αιχμαλωσίας του γενοβέζου δικαστή Μάριο Σόσι, που βρίσκεται απαχθείς από τα επαναστατικά χέρια κομάντο των Ερυθρών Ταξιαρχιών. 44 χρόνια μετά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στις οικίες της Ειδικής Ανακρίτριας Αντωνίας Βαρελά στην οδό Ορέστου 5, και του πρώην Προέδρου Εφετών Θεόδωρου Σταυρόπουλου στην οδό Χαλκιδικής 3 στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 18ης Απρίλη».
https://apatris.info/varela-stavropoulou

Παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο στην Πάτρα

«Το πρωί της Τρίτης 24/4 πραγματοποιήσαμε μια προειδοποιητική παρέμβαση στο συγκεκριμένο γραφείο. Εισβάλαμε στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα και τους υπολογιστές, ενώ φεύγοντας πετάξαμε στο γραφείο κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών, και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντί του».
https://apatris.info/symvoleografio-stin-patra