Ανταπόκριση από τη μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Μ.Σεϊσίδη

Χθες, 1 Μάρτη 2017 πραγματοποιήθηκε στις 18.00 η μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο σύντροφο Μ.Σεϊσίδη στην Πλ.Εξαρχείων. Η συγκέντρωση στηρίχθηκε από περίπου 80 αλληλέγγυες/ους ενώ γύρω στις 19.30 ξεκίνησε η μοτοπορεία.

Ακολουθεί το κάλεσμα και η ενημέρωση από τη συγκέντρωση και τη μοτοπορεία που αναρτήθηκε στον κινηματικό ιστότοπο indymedia από τη συνέλευση αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη:

Ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης  δικάζεται  για την  ληστεία της Εθνικής τράπεζας στην Σόλωνος τον Γενάρη του 2006 καθώς και για τη συμμετοχή του σε έξι ακόμη ληστείες τραπεζών. Η εξέλιξη της ιστορίας από τότε σκιαγραφείται μέσα από πολύχρονες φυλακίσεις, διώξεις, στοχοποιήσεις, εξωφρενικές επικηρύξεις συντρόφων. Ένα ανελέητο κυνήγι του κράτους απέναντι σε όσους συντρόφους κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή τους στην υπόθεση «των ληστών με τα μαύρα» όσο και απέναντι στο α/α χώρο. Ο Μ. Σεϊσίδης διέφευγε 11 χρόνια της σύλληψης του από τις διωκτικές αρχές σε μια επικίνδυνη διαδρομή περιφρούρησης της ελευθερίας του.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να ενοχοποιήσουν τον Μάριο, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη συμμετοχής του συντρόφου στις κατηγορίες που του αποδίδονται, και έχοντας ήδη καταρρεύσει το δημοσιογραφικό κατασκεύασμα της ομάδας «των ληστών με τα μαύρα», τη σκυτάλη παίρνει η (αντί)τρομοκρατική υπηρεσία σε αγάστη συνεργασία με ειδικούς εφέτες ανακριτές, με  μοναδικό στοιχείο ένα υποτιθέμενο δείγμα DNA. Εμείς με όπλο την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ανάχωμα σ’αυτές τις μεθοδεύσεις του κράτους και δεν θ’αφήσουμε τον σύντροφο μας έρμαιο στα αρπακτικά χέρια της καταστολής.

Σήμερα στις 6.00μμ, στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης – μικροφωνική στον σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη και ακολούθησε μοτοπορεία με συμμετοχή 40 μοτοσυκλετών, η οποία κατέληξε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελ.ασ. στη λεωφόρο Καβάλας και Αντιγόνης. Η παρέμβαση αυτή στοχοποίησε έναν από τους μηχανισμούς των διωκτικών αρχών που εμπλέκεται στις νομικές, δικαστικές μεθοδεύσεις εναντίον του συντρόφου. Η μοτοπορεία κινήθηκε από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (με τους μπάτσους να παρακολουθούν από στενή απόσταση) με συνθήματα και τρικάκια και επέστρεψε στην πλατεία Εξαρχείων. 

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του συντρόφου στο Εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως, αίθουσα Δ2, ισόγειο, στις 9.00 πμ. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

3mart