Επί του πιεστηρίου #44

Είναι αλήθεια αυτή η πραγματικότητά που ζούμε σήμερα; Πρώτες μέρες της άνοιξης λοιπόν, το έτος 2020, και ο εθνικός κορμός φαίνεται να είναι στα καλύτερά του. Είναι συσπειρωμένος, οξυδερκής και έτοιμος για όλα. Το κράτος έχει μπει μπροστά και δουλεύει. Θρέφει τους ψηφοφόρους του, χτυπά τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους δολοφονεί, τις εξωθεί στα άκρα. Κράτος και εθνικός κορμός συμπορεύονται, αλληλοσυμπληρώνονται και οδηγούν την κατάσταση σε μία συνεχή μάχη, σε ρατσιστικά πογκρόμ, σε φασιστικές περιπολίες χωριών και περιοχών, με πραγματικά πυρά και πολλά τύμπανα πολέμου.

Έτσι, ο αντιτουρκισμός, που αποτελεί χρόνιο χαρακτηρηστικό στην Ελλάδα, έχει συνδεθεί άρρηκτα με το αντιμεταναστευτικό αυτήν την περίοδο και το όλο κλίμα που δημιουργείται είναι άκρως εκρηκτικό. Ο ρατσισμός αποτελεί το ιδεολογικό όχημα του εθνικού κορμού εναντίον των μεταναστών και των μεταναστριών. Η ονοματοδοσία «εισβολείς» σε μετανάστες και μετανάστριες είναι ενδεικτική του σκηνικού που στήνεται στα σύνορα. Θα αντιμετωπιστούν ως «εισβολείς», θα κυνηγηθούν χωρίς έλεος, θα αντιμετωπιστούν με τους χειρότερους όρους, από το κάθε σκουπίδι που θα βρούνε στον δρόμο τους. Αλήθεια, πόσο εισβάλει κάποιος ή κάποια χωρίς στρατιωτικούς όρους, παρά μόνο με το κορμί του όταν έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρο τακτικό στρατό και αστυνομία;

Εάν ο Έβρος ή η Λέσβος φαντάζουν μακριά, τότε ας φανταστούμε κάποια άλλα γεγονότα που πραγματοποιούνται κοντά μας. Η συνεχής στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορες πλατείες των πόλεων, τα χαστούκια σε παιδιά από ΔΙΑδες στο Μενίδι, τα παρατεταμένα όπλα των μπάτσων σε διάφορα μέρη της πόλης. Η εξώθηση -κυρίως- των μεταναστών εκτός του ιστού της πόλης ή μακριά από την κοινωνικοποίηση που τους παρέχουν διάφορες πλατείες ή μέρη γειτονιών.

Το τράβηγμα των όπλων μέσα σε σχολές μετά από διαπληκτισμούς με συντρόφους και συντρόφισσες, ενώ ο μπάτσος τραμπούκιζε μετανάστες μικροπωλητές έξω από την ΑΣΟΕΕ, είναι ενδεικτικό σαν γεγονός. Πρόκειται για γεγονότα τα οποία δείχνουν ότι το κράτος συνεχίζει να είναι απέναντι σε όποιον ή όποια περρισεύει.

Να αντιληφθούμε τις δυναμικές που υπάρχουν μέσα στο κοινωνικό πεδίο

Να στείλουμε στον αγύριστο τον εθνικό κορμό και τον κάθε μισάνθρωπο. Να αγωνιστούμε με τους μετανάστες, και αν όχι δίπλα τους, τότε να φέρουμε τον πόλεμο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε διοικητικό κέντρο, σε κάθε μπάτσο και στρατιωτικό, σε κάθε επιχείρηση που στηρίζει όλον αυτόν τον εθνικιστικό βούρκο.

Να στρέψουμε τον φόβο ενάντια σε αυτούς που τους αξίζει, σε αυτούς που τον λατρεύουν και τον έχουν θρησκεία. Να τους τελειώσουμε. Ρατσιστές, φασιστόμουτρα, παπάδες και καραβανάδες να φύγετε εσείς, εσείς είστε το πρόβλημα…

καρόσι