[Ηράκλειο – Κρήτης] Ανταπόκριση από κινητοποίηση στο πάρκο Γεωργιάδη

Σήμερα το πρωί, 24/10, εμφανίστηκαν στο πάρκο Γεωργιάδη υπάλληλοι του εργολάβου της εταιρίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης του πάρκου με μπουλντόζα. Ξεκίνησαν την περίφραξη του χώρου και έσκαψαν σε 5 σημεία προκαλώντας παράλληλα ζημιές στο ριζικό σύστημα των δέντρων.

Οι κινήσεις έγιναν αντιληπτές γύρω στις 10πμ, ξεκίνησαν ενημερώσεις και μαζεύτηκε σύντομα αλληλέγγυος κόσμος στο πάρκο.  Μέσα στις πρώτες ώρες, πάνω από 100 άτομα είχαν συγκεντρώθει για να υπερασπιστούν το πάρκο Γεωργιάδη. Ενώ συσπειρωνόταν ο κόσμος και φώναζε συνθήματα, εμφανίστηκαν στον χώρο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Παττακός,  μαζί με την προκλητική συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ.

Ξεκίνησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις με τον αλληλέγγυο κόσμο να ζητάει επίμονα την αποχώρηση των ΜΑΤάδων, του εργολάβου και των υπαλλήλων του από το πάρκο καθώς και την άμεση παύση των εργασιών. Δημιουργήθηκαν μικρής κλίμακας επεισόδια.

Γύρω στη 1μμ και ενώ ο κόσμος παρέμενε συγκεντρωμένος, οι υπάλληλοι του εργολάβου προσπάθησαν να συνεχίσουν τα έργα περίφραξης του πάρκου με την προστασία των ανδρων των ΜΑΤ. Το πλήθος έσπευσε να σταματήσει τις εργασίες και ξεκίνησαν συμπλοκές με τους μπάτσους και τους ασφαλίτες, των οποίων η παρουσία ήταν έντονη στο χώρο του πάρκου από νωρίς το πρωί. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών έγινε προσπάθεια σύλληψης 2 συντρόφων χωρις επιτυχία καθώς απελευθερώθηκαν από τον κόσμο που αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά.

Γύρω στις 2μμ, οι εργασίες σταμάτησαν, οι ΜΑΤάδες αποχώρησαν από το πάρκο και ο κόσμος χωρίς να σπάει ξεκίνησε συνέλευση συζητώντας τα γεγονότα αλλά και την εξέλιξη του αγώνα.

Ο αγώνας για το πάρκο Γεωργιάδη και τους δημόσιους χώρους συνεχίζεται.

Σχετικά με τον αγώνα για το Παρκο Γεωργιάδη:https://apatris.info/fyles-tou-parkou-georgiadi/

Συντακτική Ομάδα Ηρακλείου Άπατρις

hdr